• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
נראה לי שהתקופה הזאת היא כהרף עין בזיהום שמתרחש יום יום כבר שנים, זה כמו מישהו שמעשן 2 קופסאות ביום אבל בכיפור לא מעשן

האמת שאתם צודקים.
ככל שהמגפה הורגת יותר אנשים זה יותר ירוק. אנשים זה הדבר המזהם ביותר.
זה נשמע נורא אבל אני מסכימה עם זה. יש יותר מדי אנשים בעולם ואנחנו יצורים מזהמים מאד.
אבל אני מקווה שמה שיהפוך את המגפה לחיובית, הוא מה שיגרום לכלכלה להצטמצם - הפסקת ההתרוצצות והקניות והבילויים וישיבה בנחת בחיק המשפחה והחברים עם כוסית אוזו וצלוחית אגוזים :)

מחקרים על נגיפי קורונה אחרים הראו שמערכת החיסון שוכחת אותם תוך כמה שנים. תחשבו מה יקרה אם עכשיו כל כמה שנים נחלה בנגיף הזה ולא מעט מהאנשים המבוגרים ימותו. אני מניח שעד הפעם הבאה יהיה טיפול כלשהו או חיסון, אבל זה די מטורף.

אני מניח שעד הפעם הבאה יהיה טיפול כלשהו או חיסון, אבל זה די מטורף.
אני לא מבין למה מנסים למצוא תרופה למי שחולה...
חיסון למי שעדיין לא חולה זה הכסף הגדול :lol:

אני לא מבין למה מנסים למצוא תרופה למי שחולה...
חיסון למי שעדיין לא חולה זה הכסף הגדול :lol:
לא הכל בחיים זה כסף. חוץ מזה חיסון זה דווקא כסף קטן ויש לדעתי כשל שוק אדיר בתחום פיתוח התרופות, שגורם לחוסר השקעה מספקת בפיתוח חיסונים. אני מעריך שניתן כנראה בהשקעה מינימלית לפתח חיסון שיגן בקרוב ל-90% מתרשת נפוצה. הכסף בתרופות לתרשת נפוצה, שאפשר למכור לחולים כרוניים, אבל מדבר יותר. לכן פיתוח חיסון לא מעניין אף אחד.
באשר לחיי אדם יש הבדל אדיר בגישה בין מדינות. סין שיתקה את כל הכלכלה שלה כדי להציל חיי אדם. בארצות הברית לעומת זאת, רק הכסף מדבר. מה אכפת לממשל שם אם מיליון אזרחים ימותו, העיקר שהמדדים בבורסה לא יירדו. הם הולכים לשלם על זה מחיר כבד.

לא הולך ביחד עם
https://he.wikipedia.org/wiki/זכויות_האדם_בסין
יותר נכון להגיד שהם הקריבו כמה שהם יכלו כדי לא לפגוע בכלכלה.
חכה חכה. מה שקרה בווהאן זה כלום לעומת מה שהולך לקרות בקרוב בניו יורק, לוס אנג'לס, סיאטל ושאר הערים בארצות הברית(אלא אם כן יהיה להם הרבה מזל והנגיף יהפוך לפחות קטלני)

חכה חכה. מה שקרה בווהאן זה כלום לעומת מה שהולך לקרות בקרוב בניו יורק, לוס אנג'לס, סיאטל ושאר הערים בארצות הברית(אלא אם כן יהיה להם הרבה מזל והנגיף יהפוך לפחות קטלני)
אין כמו נבואות זעם (אבל מסויגות)

מחקר מצא כי אבחנה על בסיס CT חזה מדויקת יותר מבדיקת PCR להימצאיות הנגיף.
https://pubs.rsna.org/doi/10.1148/radiol.2020200642
יש נטיה לרוץ לטכנולוגיה החדשה והמגניבה ביותר. לפעמים אבל הטכנולוגיה הישנה והטובה אמינה יותר.

מחקר מצא כי אבחנה על בסיס CT חזה מדויקת יותר מבדיקת PCR להימצאיות הנגיף.
https://pubs.rsna.org/doi/10.1148/radiol.2020200642
יש נטיה לרוץ לטכנולוגיה החדשה והמגניבה ביותר. לפעמים אבל הטכנולוגיה הישנה והטובה אמינה יותר.
זה לא מה שהמחקר אומר. ואלה סוגים שונים לחלוטין של בדיקות שנותנות מידע שונה.

זאת מחלה אוטואימונית....
כנראה שכן, והיא נגרמת ע"י התגובה החיסונית לנגיף ה-EBV. יש קורלציה מאוד מאוד חזקה בין ריכוז של נוגדן מסוים ל-EBV לבין הסיכוי לפתח תרשת נפוצה. יש עוד נוגדנים ל-EBV, ואין קורלציה בין הריכוז שלהם לסיכוי לפתח את המחלה. צריך לפתח חיסון נגד נגיף ה-EBV, רק להיזהר שהחיסון לא יגרום למחלה בעצמו. קיים חיסון נגד אבעבועות רוח, נגיף מאותה המשפחה כמו EBV. לכן סביר שאפשר לפתח חיסון גם נגד EBV ותרשת נפוצה.

זה לא מה שהמחקר אומר. ואלה סוגים שונים לחלוטין של בדיקות שנותנות מידע שונה.
האמת שבמקרה הזה לא קראתי את המחקר, כי זה לא כזה רלוונטי כדי להבין את המצב. הוא דווח בהרבה מקומות, וזאת הייתה הכותרת. אולי אסתכל על זה בהמשך.

כנראה שכן, והיא נגרמת ע"י התגובה החיסונית לנגיף ה-EBV. יש קורלציה מאוד מאוד חזקה בין ריכוז של נוגדן מסוים ל-EBV לבין הסיכוי לפתח תרשת נפוצה. יש עוד נוגדנים ל-EBV, ואין קורלציה בין הריכוז שלהם לסיכוי לפתח את המחלה. צריך לפתח חיסון נגד נגיף ה-EBV, רק להיזהר שהחיסון לא יגרום למחלה בעצמו. קיים חיסון נגד אבעבועות רוח, נגיף מאותה המשפחה כמו EBV. לכן סביר שאפשר לפתח חיסון גם נגד EBV ותרשת נפוצה.
זאת תאוריה... אין מנגנון שמסביר איך זה קורה, וזה מאוד רחוק מלהיות ודאי...

ואם זה נכון, לא חייבים חיסון, מספיק להדביק בגיל מאוד צעיר. EBV זאת מחלה שמעל 90% מהאנשים עוברים. והקשר שמצאו הוא להידבקות בגיל מבוגר.

נערך לאחרונה ב:
זאת תאוריה... אין מנגנון שמסביר איך זה קורא, וזה מאוד רחוק מלהיות ודאי...
הקשר הסטטיסטי הוא כל כך מובהק, שבחיים לא ראיתי משהו כזה מובהק. יש על זה כל מני מחקרים. קראתי לא מעט מהם לפני שנים, כשנתקלתי בזה במקרה. הייתי די בהלם איך לא פועלים בכיוון הזה.
ואם זה נכון, לא חייבים חיסון, מספיק להדביק בגיל מאוד צעיר. EBV זאת מחלה שמעל 90% מהאנשים עוברים. והקשר שמצאו הוא להידבקות בגיל מבוגר.
אכן מי שנדבק בגיל צעיר, סיכוייו לחלות בתרשת נפוצה נמוכים דרמטית ממי שנדבק בגיל מבוגר. מי שלא נדבק בכלל, סיכוייו לחלות בתרשת נפוצה הם אפסיים, אם כי לא אפס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הייתי נזהר מהפצת תאוריות קונספירציה לא מאוד מבוססות. מחיפוש שטחי שלי עולה ש-EBV הוא רק אחד הגורמים האפשריים לטרשת נפוצה, יחד עם גורמים סביבתיים וגנטיים אחרים. בכלל לא ידוע ש-EBV הוא הגורם לטרשת נפוצה. כמו כן חיסון נמצא בפיתוח.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה