זה נשמע נורא אבל אני מסכימה עם זה. יש יותר מדי אנשים בעולם ואנחנו יצורים מזהמים מאד.האמת שאתם צודקים.
ככל שהמגפה הורגת יותר אנשים זה יותר ירוק. אנשים זה הדבר המזהם ביותר.
אלוהים ישמור חשבתי שהסרקזם שלי זועק מהמקלדת.זה נשמע נורא אבל אני מסכימה עם זה. יש יותר מדי אנשים בעולם ואנחנו יצורים מזהמים מאד.
אני לא מבין למה מנסים למצוא תרופה למי שחולה...אני מניח שעד הפעם הבאה יהיה טיפול כלשהו או חיסון, אבל זה די מטורף.
לא הכל בחיים זה כסף. חוץ מזה חיסון זה דווקא כסף קטן ויש לדעתי כשל שוק אדיר בתחום פיתוח התרופות, שגורם לחוסר השקעה מספקת בפיתוח חיסונים. אני מעריך שניתן כנראה בהשקעה מינימלית לפתח חיסון שיגן בקרוב ל-90% מתרשת נפוצה. הכסף בתרופות לתרשת נפוצה, שאפשר למכור לחולים כרוניים, אבל מדבר יותר. לכן פיתוח חיסון לא מעניין אף אחד.אני לא מבין למה מנסים למצוא תרופה למי שחולה...
חיסון למי שעדיין לא חולה זה הכסף הגדול![]()
לא הולך ביחד עם
להציל חיי אדם
חכה חכה. מה שקרה בווהאן זה כלום לעומת מה שהולך לקרות בקרוב בניו יורק, לוס אנג'לס, סיאטל ושאר הערים בארצות הברית(אלא אם כן יהיה להם הרבה מזל והנגיף יהפוך לפחות קטלני)לא הולך ביחד עם
https://he.wikipedia.org/wiki/זכויות_האדם_בסין
יותר נכון להגיד שהם הקריבו כמה שהם יכלו כדי לא לפגוע בכלכלה.
אין כמו נבואות זעם (אבל מסויגות)חכה חכה. מה שקרה בווהאן זה כלום לעומת מה שהולך לקרות בקרוב בניו יורק, לוס אנג'לס, סיאטל ושאר הערים בארצות הברית(אלא אם כן יהיה להם הרבה מזל והנגיף יהפוך לפחות קטלני)
את מה שאי אפשר לאכול מהםלאסוף את הגופות של בני המשפחה שלא שרדו![]()
זאת מחלה אוטואימונית....אני מעריך שניתן כנראה בהשקעה מינימלית לפתח חיסון שיגן בקרוב ל-90% מתרשת נפוצה.
זה לא מה שהמחקר אומר. ואלה סוגים שונים לחלוטין של בדיקות שנותנות מידע שונה.מחקר מצא כי אבחנה על בסיס CT חזה מדויקת יותר מבדיקת PCR להימצאיות הנגיף.
https://pubs.rsna.org/doi/10.1148/radiol.2020200642
יש נטיה לרוץ לטכנולוגיה החדשה והמגניבה ביותר. לפעמים אבל הטכנולוגיה הישנה והטובה אמינה יותר.
כנראה שכן, והיא נגרמת ע"י התגובה החיסונית לנגיף ה-EBV. יש קורלציה מאוד מאוד חזקה בין ריכוז של נוגדן מסוים ל-EBV לבין הסיכוי לפתח תרשת נפוצה. יש עוד נוגדנים ל-EBV, ואין קורלציה בין הריכוז שלהם לסיכוי לפתח את המחלה. צריך לפתח חיסון נגד נגיף ה-EBV, רק להיזהר שהחיסון לא יגרום למחלה בעצמו. קיים חיסון נגד אבעבועות רוח, נגיף מאותה המשפחה כמו EBV. לכן סביר שאפשר לפתח חיסון גם נגד EBV ותרשת נפוצה.זאת מחלה אוטואימונית....
האמת שבמקרה הזה לא קראתי את המחקר, כי זה לא כזה רלוונטי כדי להבין את המצב. הוא דווח בהרבה מקומות, וזאת הייתה הכותרת. אולי אסתכל על זה בהמשך.זה לא מה שהמחקר אומר. ואלה סוגים שונים לחלוטין של בדיקות שנותנות מידע שונה.
זאת תאוריה... אין מנגנון שמסביר איך זה קורה, וזה מאוד רחוק מלהיות ודאי...כנראה שכן, והיא נגרמת ע"י התגובה החיסונית לנגיף ה-EBV. יש קורלציה מאוד מאוד חזקה בין ריכוז של נוגדן מסוים ל-EBV לבין הסיכוי לפתח תרשת נפוצה. יש עוד נוגדנים ל-EBV, ואין קורלציה בין הריכוז שלהם לסיכוי לפתח את המחלה. צריך לפתח חיסון נגד נגיף ה-EBV, רק להיזהר שהחיסון לא יגרום למחלה בעצמו. קיים חיסון נגד אבעבועות רוח, נגיף מאותה המשפחה כמו EBV. לכן סביר שאפשר לפתח חיסון גם נגד EBV ותרשת נפוצה.
הקשר הסטטיסטי הוא כל כך מובהק, שבחיים לא ראיתי משהו כזה מובהק. יש על זה כל מני מחקרים. קראתי לא מעט מהם לפני שנים, כשנתקלתי בזה במקרה. הייתי די בהלם איך לא פועלים בכיוון הזה.זאת תאוריה... אין מנגנון שמסביר איך זה קורא, וזה מאוד רחוק מלהיות ודאי...
אכן מי שנדבק בגיל צעיר, סיכוייו לחלות בתרשת נפוצה נמוכים דרמטית ממי שנדבק בגיל מבוגר. מי שלא נדבק בכלל, סיכוייו לחלות בתרשת נפוצה הם אפסיים, אם כי לא אפס.ואם זה נכון, לא חייבים חיסון, מספיק להדביק בגיל מאוד צעיר. EBV זאת מחלה שמעל 90% מהאנשים עוברים. והקשר שמצאו הוא להידבקות בגיל מבוגר.
⌄
⌄
⌄
הייתי נזהר מהפצת תאוריות קונספירציה לא מאוד מבוססות. מחיפוש שטחי שלי עולה ש-EBV הוא רק אחד הגורמים האפשריים לטרשת נפוצה, יחד עם גורמים סביבתיים וגנטיים אחרים. בכלל לא ידוע ש-EBV הוא הגורם לטרשת נפוצה. כמו כן חיסון נמצא בפיתוח.כנראה שכן, והיא נגרמת ע"י התגובה החיסונית לנגיף ה-EBV. יש קורלציה מאוד מאוד חזקה בין ריכוז של נוגדן מסוים ל-EBV לבין הסיכוי לפתח תרשת נפוצה. יש עוד נוגדנים ל-EBV, ואין קורלציה בין הריכוז שלהם לסיכוי לפתח את המחלה. צריך לפתח חיסון נגד נגיף ה-EBV, רק להיזהר שהחיסון לא יגרום למחלה בעצמו. קיים חיסון נגד אבעבועות רוח, נגיף מאותה המשפחה כמו EBV. לכן סביר שאפשר לפתח חיסון גם נגד EBV ותרשת נפוצה.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| ש | נגיף בעולם, מיתון בישראל | שוק ההון | 14 | |
|
|
עקב נגיף הקורונה: איזה מניות\מדדים ירדו ? | שוק ההון | 11 |