• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
א) אתה לא קורא את ההודעות שלי ואם אתה קורא יש לך בעיית הבנה.
ב) כשיהיה חיסון או טיפול, תזכיר לי את זה.
ג) הסיכון לחלות תופס אצלי אולי 10% מהדאגה בעניין.
ד) הדיאלוג איתך בנושא משעמם אותי. נקסט...
כן הייתי שוקל לחדול מהעישון, או לפחות לעבור לאלקטרונית.

כן הייתי שוקל לחדול מהעישון, או לפחות לעבור לאלקטרונית.
בהקשר של השרשור, זה לא יעזור הרבה לחודשים הקרובים. וגם אם כן - זה יפתור רק 10% מהדאגה שלי. אני מטפלת ב-90%...
אה, ותודה על העצה - חידשת לי.

יש לי תחושה שארה״ב הולכת להיות מוקד ההתפרצות הכי גדול ובלתי נשלט העולם.
עם מנהיג לא שפוי, מגלומן, שכל מה שאכפת לו ממנו זה עם מניות עולות או לא, עם אפס אכפתיתיות מבני אדם אחרים, או עניים, עם מערכת בריאות שאנשים מפחדים ללכת לבתי חולים בה כדי לא לצאת עם חובות משתקים, עם פערים עצומים סוציו-כלכליים, עם חסם מנטלי ופוליטי עצום לשלילת חופש מאנשים.
זה הולך להיות אש בשדה קוצים.

ושוק המניות? עדיין רואה רק 30 ס״מ קדימה.

יש לי תחושה שארה״ב הולכת להיות מוקד ההתפרצות הכי גדול ובלתי נשלט העולם.
עם מנהיג לא שפוי, מגלומן, שכל מה שאכפת לו ממנו זה עם מניות עולות או לא.
ושוק המניות? עדיין רואה רק 30 ס״מ קדימה.

אני מסכים.
עם זאת, יכול להיות שאנחנו רואי שחורות ?
כולם כ"כ קלולס ואני לא מבין את זה, הרי השוק כולו היה צריך לרדת לפחות עוד 10%, ואתמול כל השוק עלה פחות או יותר.
תיאוריות קונספירציה הן לא כוס התה שלי, אבל אחרי מה שקרה ב-2008 אני לא פוסל כלום.
מי מחזיק את הפרצה בסכר? למה הפאניקה לא מתפשטת גם לשווקים ? כמה זמן עוד יעבור עד שזה יקרה ? זאת ועוד, בפרק הבא של בוב ובובט, הריאליטי של החיים שלנו, יותר טוב מכל ריאליטי אחר!

אני עדיין לא מבין את כל הפנאניקה הזו. זה רק מין שונה של שפעת, לא? ראבק, כולה שפעת! אז נכון, לא נעים להיות חולה בשפעת, אבל אלא אם כן אתה מראש בקבוצת סיכון (ילדים, זקנים, חולי מחלות כרוניות), אתה תבריא תוך שבוע.

• אהבתי
Reactions: Roi
לפי המספרים מהשבוע שבועיים האחרונים שהגיעו מסין (מחוץ לחוביי) התמותה מהמחלה הזו היא לא הרבה יותר משפעת.
למה לעזאזל הם לא חוזרים לשגרה?... אלוהים יודע.

האם הם סתם יצרו פניקה בעולם עם תגובה לא פרופורציונלית? או שהמספרים לא נכונים?

לפי המספרים מהשבוע שבועיים האחרונים שהגיעו מסין (מחוץ לחוביי) התמותה מהמחלה הזו היא לא הרבה יותר משפעת.
למה לעזאזל הם לא חוזרים לשגרה?... אלוהים יודע.

האם הם סתם יצרו פניקה בעולם עם תגובה לא פרופורציונלית? או שהמספרים לא נכונים?
בסין המצב כרגע נשלט ומספר הנדבקים החדשים כבר בירידה בגלל התגובה ה"לא פרופורציונלית" שלהם.
סין סוג של הקריבה את עצמה למען העולם וסיפקה לעולם זמן ללמוד על הנגיף ואיך להתמודד איתו במקביל לצוותים ברחבי העולם שהתחילו לעבוד על חיסונים ותרופות.
אלא אם יקרה איזה נס והנגיף ייעלם ולא יחזור, זה ברור שבסוף המחלה תהיה "עונתית" ושרוב העולם יחלו בה ברמה כזאת או אחרת. אבל עד שיהיו חיסונים ותרופות תישמר רמה של פאניקה, מוכנות, צעדי מנע ותגובות "לא פרופורציונלית".

בסין המצב כרגע נשלט ומספר הנדבקים החדשים כבר בירידה בגלל התגובה ה"לא פרופורציונלית" שלהם.
סין סוג של הקריבה את עצמה למען העולם וסיפקה לעולם זמן ללמוד על הנגיף ואיך להתמודד איתו במקביל לצוותים ברחבי העולם שהתחילו לעבוד על חיסונים ותרופות.
אלא אם יקרה איזה נס והנגיף ייעלם ולא יחזור, זה ברור שבסוף המחלה תהיה "עונתית" ושרוב העולם יחלו בה ברמה כזאת או אחרת. אבל עד שיהיו חיסונים ותרופות תישמר רמה של פאניקה, מוכנות, צעדי מנע ותגובות "לא פרופורציונלית".

שים לב ש*לא* דיברתי על מספר הנדבקים. את זה אכן אפשר להסביר על ידי הסגר.

אני דיברתי על מספר המתים מתוך אותם אלפי החולים שכבר היו חולים (נדבקו ו״אושרו״ כחולים כ- 13000 איש מחוץ לחוביי לפי הדיווח שלהם). לזה הסגר לא יכול לעזור... נכון?
אחוזי התמותה בסין (מחוץ לחוביי) לפי
https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/#ref-12
הם 0.7%. זה אחרי שבהתחלה היו אחוזים מאוד גבוהים ואחר כך זה ירד. בשבוע האחרון אגב, עם כ-2000 חולים הפסיקו כמעט בכלל למות... מעניין אם אחוזי התמותה עכשיו ירדו עוד יותר...

88153835_10157929253373798_8361136006195314688_o.jpg
גם אם הוא צודק ומדובר בסתם עוד שפעת, היא מדבקת יותר וגורמת ליותר מקרי אישפוז .

יש סיכון אמיתי לעומס לא פרופורציונלי על בתי החולים.

שים לב ש*לא* דיברתי על מספר הנדבקים. את זה אכן אפשר להסביר על ידי הסגר.

אני דיברתי על מספר המתים מתוך אותם אלפי החולים שכבר היו חולים (נדבקו ו״אושרו״ כחולים כ- 13000 איש מחוץ לחוביי לפי הדיווח שלהם). לזה הסגר לא יכול לעזור... נכון?
אחוזי התמותה בסין (מחוץ לחוביי) לפי
https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/#ref-12
הם 0.7%. זה אחרי שבהתחלה היו אחוזים מאוד גבוהים ואחר כך זה ירד. בשבוע האחרון אגב, עם כ-2000 חולים הפסיקו כמעט בכלל למות... מעניין אם אחוזי התמותה עכשיו ירדו עוד יותר...
כדי שלא יהיו הרבה מתים המקרים הקשים צריכים אשפוז בבית חולים. ללא שליטה מספר החולים יעמיס על המערכות ואז מספר המתים יגדל.

כדי שלא יהיו הרבה מתים המקרים הקשים צריכים אשפוז בבית חולים. ללא שליטה מספר החולים יעמיס על המערכות ואז מספר המתים יגדל.

כלומר, כל עוד אין יותר מדי חולים אז המחלה לא הורגת הרבה יותר משפעת?

והנה הציטוט המקורי של פרופ' מארק ליפשיץ:
I think we should be prepared for the equivalent of a very, very bad flu season, or maybe the worst-ever flu season in modern times, since we’ve had ventilators and been able to provide intensive respiratory support.
לפי ארגון הבריאות העולמי, מגפת השפעת של 1957 גרמה למעל שני מיליון מקרי מוות. אם מכפילים את זה בגידול האוכלוסיה בעולם מאז 1957 מקבלים מעל 5.4 מיליון מקרי מוות.
סתם שפעת?

בואו נראה אם נוכל לקבל חסם תחתון על מספר מקרי המוות הצפויים בהנחה שהנגיף לא ישתנה ולא יופיע טיפול תרופתי יעיל וזמין.
בווהאן דווחו עד כה 2252 מקרי מוות. לפי דיווחים מהשטח, בפועל היו יותר מקרי מוות, שלא נספרו. יהיו גם עוד מקרי מוות מבין האנשים שחולים כרגע. בנוסף גם הרבה מהמתים בשאר סין הם תושבי ווהאן, שנסעו לערים אחרות. 3000 מקרי מוות סה"כ נראית לי הערכה שמרנית מאוד. אוכלוסיית ווהאון היא 11 מיליון. אוכלוסיית העולם היא 7.8 מיליארד. נכפיל את מספר המתים בווהאן באוכלוסיית העולם חלקי אוכלוסיית ווהאן.
אם כל העולם ינקוט בצעדים קיצוניים לעצירת ההתפשטות, כפי שנעשה בווהאון, גורם חיצוני(חייזרים?) יספק לכל עיר בעולם המוני רופאים וצוותים רפואיים, יקים בתי חולים זמניים ענקיים בכל עיר בעולם תוך שבוע, יספק לתושבים מזון וישלח כוחות שיטור, שידאגו שאנשים לא ייצאו מבתיהם, אז אנחנו יכולים לצפות ל-2.1 מיליון מקרי מוות בכל העולם.

נערך לאחרונה ב:
בואו נראה אם נוכל לקבל חסם תחתון על מספר מקרי המוות הצפויים בהנחה שהנגיף לא ישתנה ולא יופיע טיפול תרופתי יעיל וזמין.
בווהאן דווחו עד כה 2252 מקרי מוות. לפי דיווחים מהשטח, בפועל היו יותר מקרי מוות, שלא נספרו. יהיו גם עוד מקרי מוות מבין האנשים שחולים כרגע. 3000 מקרי מוות סה"כ נראית לי הערכה שמרנית. אוכלוסיית ווהאון היא 11 מיליון. אוכלוסיית העולם היא 7.8 מיליארד. נכפיל את מספר המתים בווהאן באוכלוסיית העולם חלקי אוכלוסיית ווהאן.
אם כל העולם ינקוט בצעדים קיצוניים לעצירת ההתפשטות, כפי שנעשה בווהאון, גורם חיצוני(חייזרים?) יספק לכל עיר בעולם המוני רופאים וצוותים רפואיים, יקים בתי חולים זמניים ענקיים בכל עיר בעולם תוך שבוע, יספק לתושבים מזון וישלח כוחות שיטור, שידאגו שאנשים לא ייצאו מבתיהם, אז אנחנו יכולים לצפות ל-2.1 מיליון מקרי מוות בכל העולם.
זה מאוד נוח להשוות תנאים מסוימים (למשל אוכלוסיה בווהאן לעומת אוכלוסיה בעולם) ולשכוח תנאים אחרים (למשל צפיפות בווהאן, איכות הרפואה בווהאן >עד< שהם קיבלו המון עזרה מבחוץ, איכות התברואה והסטריליות בווהאן >עד< שהתחילו שם בצעדים מאוד מחמירים).
מחוץ לווהאן יש לנו נתונים של כמעט חודשיים. מחוץ לסין יש לנו נתונים של בערך חודש. האם מחוץ לווהאן ראינו אחוז תמותה / קצב הדבקה דומה למה שהיה בווהאן?

מחוץ לווהאן יש לנו נתונים של כמעט חודשיים. מחוץ לסין יש לנו נתונים של בערך חודש. האם מחוץ לווהאן ראינו אחוז תמותה / קצב הדבקה דומה למה שהיה בווהאן?
קצב הדבקה חד משמעית כן. לגבי אחוז תמותה, יש נתונים סותרים ממדינות שונות. צריך לחכות עוד קצת כדי לדעת בוודאות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
והנה הציטוט המקורי של פרופ' מארק ליפשיץ:
I think we should be prepared for the equivalent of a very, very bad flu season, or maybe the worst-ever flu season in modern times, since we’ve had ventilators and been able to provide intensive respiratory support.
לפי ארגון הבריאות העולמי, מגפת השפעת של 1957 גרמה למעל שני מיליון מקרי מוות. אם מכפילים את זה בגידול האוכלוסיה בעולם מאז 1957 מקבלים מעל 5.4 מיליון מקרי מוות.
סתם שפעת?

אז אם לסכם:
  • הנגיף הזה מדבק מאוד ואלים מאוד בדומה לשפעת בעונה מאוד מאוד קשה.
  • במקרה שבו ״משחררים את הרסן״ ונותנים למגיפה הזו להתפשט בלי הגבלה, עומס החולים, כולל חולים קשה וקריטי, יהיה כל כך גדול שלא יתאפשר לטפל כראוי בחולים מה שיגרום לאחוזי תמותה גבוהים.
  • במקרה שבו נוקטים באמצעים על מנת לעכב את התפשטות המחלה (כגון בידוד, סגר ואמצעי מיגון וניקיון) כך שעומס החולים לא יגרום לקריסת מערכת הבריאות, ניתן באמצעות טיפול רפואי איכותי (כולל טיפול נמרץ) להפחית את התמותה לרמה דומה לשפעת רגילה (אולי קצת יותר).
כלומר, אם להסתכל על סין:
  • בחוביי עד שסגרו את העיר והכניסו את התושבים לבידוד נוצר עומס מטורף על מערכת הבריאות כך שחוסר היכולת לטפל בכולם גבה מחיר גבוה בחיי אדם.
  • כיום בחוביי, כאשר העומס לאט לאט יורד (כי אמצעי הסגר והבידוד כל כך נוקשים שהם מצליחים להוריד משמעותית את מספר הנדבקים) ניתן לטפל טוב יותר בחולים ולכן קצב התמותה יורד.
  • בשאר סין, הסגר שהוטל על חוביי והמגבלות הנוספות על שאר סין הפחיתו מראש את קצב ההדבקה לרמה שאפשר היה לטפל יחסית טוב בחולים ולכן שיעור התמותה נמוך ועולה רק בקצת על שיעור התמותה משפעת.
  • המחיר של זה - מחיר כלכלי מטורף ועצירה כמעט טוטלית של החיים, לפחות עבור חלק לא מבוטל מהאוכלוסייה.
סיכמתי נכון?

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה