• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
הייתי נזהר מהפצת תאוריות קונספירציה לא מאוד מבוססות. מחיפוש שטחי שלי עולה ש-EBV הוא רק אחד הגורמים האפשריים לטרשת נפוצה, יחד עם גורמים סביבתיים וגנטיים אחרים. בכלל לא ידוע ש-EBV הוא הגורם לטרשת נפוצה. כמו כן חיסון נמצא בפיתוח.
נורא קל לאנשים לתקוף מידע שלא נראה להם כ-"תיאוריית קונספירציה". לא חשבת שכדאי שתעשה יותר מחיפוש שטחי, אלא באמת תקרא מחקרים, כפי שאני עשיתי, לפני שתביע דעה כזאת?

יתכן ש-EBV הוא באמת הגורם העיקרי לטרשת נפוצה, ואתה יודע את זה על סמך מחקרים. וגם יתכן שהמידע הזה לא נמצא באתר מכבי, באתר כללית, בויקיפדיה העברית, בויקיפדיה האנגלית, ב-NHS, בשום מקום שהגעתי אליו מגוגל, ובשום מאמר סקירה שהגעתי אליו כשחיפשתי ebv multiple sclerosis. גם יכול להיות ש-EBV הוא הגורם העיקרי לטרשת נפוצה והדבר הזה ידוע לכל מי שמסוגל לקרוא מחקרים, ובכל זאת יש מחקר מנובמבר 2019 ב-Frontiers of Immunology שמראה קשר בין הדבקה בוירוס ההרפס לבין טרשת נפוצה.

ואפילו לו באמת היה ידוע ש-EBV הוא הגורם לטרשת נפוצה, הטענה שלא מפתחים חיסון בשביל כסף היא תאוריית קונספירציה בלתי מבוססת, שלדעתי נסתרת על ידי הנסיונות בני ימינו לפתח חיסון לוירוס.

יתכן ש-EBV הוא באמת הגורם העיקרי לטרשת נפוצה, ואתה יודע את זה על סמך מחקרים. וגם יתכן שהמידע הזה לא נמצא באתר מכבי, באתר כללית, בויקיפדיה העברית, בויקיפדיה האנגלית, ב-NHS, בשום מקום שהגעתי אליו מגוגל, ובשום מאמר סקירה שהגעתי אליו כשחיפשתי ebv multiple sclerosis.
אני יודע שזה לא מופיע משום מה במקורות שמופנים לציבור הרחב. המחקרים בנושא אבל חד משמעיים.
גם יכול להיות ש-EBV הוא הגורם העיקרי לטרשת נפוצה והדבר הזה ידוע לכל מי שמסוגל לקרוא מחקרים, ובכל זאת יש מחקר מנובמבר 2019 ב-Frontiers of Immunology שמראה קשר בין הדבקה בוירוס ההרפס לבין טרשת נפוצה.
רק שאם תקרא את המחקר, שהפנית אליו, תראה שהם לא מדברים על נגיף ההרפס המוכר לאנשים, אלא על הרפס 6, שהוא קרוב יותר ל-EBV(הרפס 4) מאשר להרפס סימפלקס(אם כי קרוב עוד יותר ל-CMV). זה לא מפתיע בכלל. כפי שכתבתי, נראה ש-EBV גורם לרוב המוחלט של מקרי תרשת נפוצה, אבל לא לכולם. הגיוני שנגיף קרוב גורם לשאר המקרים. ייתכן גם שהדבקה בשניהם מעלה את הסיכון.
ואפילו לו באמת היה ידוע ש-EBV הוא הגורם לטרשת נפוצה, הטענה שלא מפתחים חיסון בשביל כסף היא תאוריית קונספירציה בלתי מבוססת, שלדעתי נסתרת על ידי הנסיונות בני ימינו לפתח חיסון לוירוס.
תגיד לי כמה כסף מושקע בפיתוח תרופות, שעוזרות לתסמינים של חולים כרוניים, כמו קופקסון ודומיו, וכמה מושקע בפיתוח חיסון ותקבל את התשובה לבד.

בסדר, נו, אז אתה טוען שהמחקר חד משמעי אבל הוא מוסתר מהציבור ולא מפותח חיסון בגלל בצע כסף. רק לא ברור לי למה אתה טוען שזו לא תאוריית קונספירציה...

אני לא טוען ש-EBV לא גורם לטרשת נפוצה, המחקר אומר שכנראה יש קשר. אבל מ-"יש קשר" ועד זה ה-גורם יש מרחק רב.

לגבי לא מנסים ללכת בכיוון של חיסון, בהחלט מנסים ללכת בכיוון של חיסון. עשיתי חיפוש שטחי ביותר בגוגל ומסתבר שהפרסום הראשון על החומר הפעיל בקופקסון הוא משנות ה-60. אז לא חלמו בכלל ש-EBV עשוי לגרום ל-MS אז כנראה שזו הסיבה שלא התחילו לפתח חיסון ל-EBV כדי למנוע MS בשנות השישים. עכשיו כשכן יש מחקר בנושא באמת מנסים לפתח חיסון.

המאמר שצרפת מסתיים ב:
However these findings need to be verified and the possible link between the presence of EBV, neuroinflammation, and neurodegeneration remains to be investigated.
שזו הנקודה שלי מלכתחילה - נבדקים הרבה גורמים, גנטיים וסביבתיים, ו-EBV הוא אחד מהם. כולי תקווה שיגלו ש-EBV באמת הוא ה-גורם ל-MS וחיסון EBV יפחית את מקרי ה-MS ב-99%, מצבנו יהיה נפלא. אני רק טוען שזה לא המצב כרגע.

אני חושב שנעצור כאן.

הלינק הראשון בחיפוש:
https://www.google.com/search?q=ebv+ms
זאת עדיין תאוריה לא מוכחת... אבל דיי ברור שיש איזשהו קשר...
קראתי על זה לפני 8 שנים. היו על זה המון מחקרים כבר אז. הרבה פעמים אומרים על טענות שאלה תיאוריות לא מוכחות כדי להיות על הצד הבטוח. כבר אז אבל היה לי ברור שזה זה. לא שמרתי את הקישורים למחקרים, אבל אני בטוח שמי שבאמת יחפש ימצא.

נערך לאחרונה ב:
בסדר, נו, אז אתה טוען שהמחקר חד משמעי אבל הוא מוסתר מהציבור ולא מפותח חיסון בגלל בצע כסף. רק לא ברור לי למה אתה טוען שזו לא תאוריית קונספירציה...
כי זה לא מה שאני טוען. אף אחד לא מסתיר את המחקרים. אם תחפש בגוגל, תמצא אותם. החיסון לא מפותח כי זה לא כלכלי. חברות תרופות הן חברות למטרת רווח, לא למטרת בריאות הציבור. הן מפתחות את מה שרווחי להן, ולא צריך בשביל זה שום קונספירציה. ככה השיטה עובדת.
אני חושב שנעצור כאן.
אני מסכים. זה לא נושא הדיון המרכזי.

כי זה לא כלכלי.
הסיכון מאוד גבוה.
פיתוח חיסון עולה סכומי עתק, יש הרבה מחסומים רגולטוריים, ואתיים להתמודד איתם. וכל ההשקעה יכולה בקלות ללכת לפח...

ובכלל לא בטוח שזה יהיה שווה...
בכל מקרה המוטיבציה העיקרית היא סרטן, EBV מקושר לסרטן, וכנראה אחראי לדי הרבה מקרי מוות.

הסיכון מאוד גבוה.
יש פה גם סיכון חריג בכך שהחיסון עצמו עלול לגרום לתרשת נפוצה ואפשר לדעת אם הוא גורם לה או לא רק אחרי שנים רבות. אפשר לצמצם את הסיכון בכך שהחיסון לא יכלול את החלבון(או חלקו), שנגדו מופיע הנוגדן בעל הקורלציה הגבוה לתרשת נפוצה. זה אבל יכול להקשות על מציאת החיסון ועדיין אי אפשר לדעת ב-100% שאין סיכון.
באשר לסרטן, למיטב הבנתי, סוגי הסרטן ש-EBV גורם הם נדירים ושוליים(ואם אני זוכר נכון, קיימים בעיקר באפריקה - אין בזה כסף). הסיכון הגדול מהנגיף הוא תרשת נפוצה.

חברות תרופות אכן פועלות למטרות רווח אבל זה לא אומר שלא יפותחו חיסונים. אפשר לטעון שמי שמייצר תרופות ל-MS לא יפתח חיסון ל-MS, אבל יש עוד חברות תרופות בעולם. ויש סטארט-אפים שמפתחים חיסונים, ויש מחקר באקדמיה. כל סטארט אפ היה שמח לפתח חיסון מוגן בפטנט שינתן בכל העולם. העניין הוא שזה קשה, יקר, וצריך עשורים של מחקרים לפני שמאשרים את זה לשימוש כללי, כך שמדובר בסיכון רב.

יש מאמר סקירה על המצב הנוכחי של חיסון ל-EBV מ-2019 כאן: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fonc.2019.00104/full

זה הרבה מעל הרמה שלי אבל ברור שיש התקדמויות בתחום.

אין אפשרות למנוע את ההתפשטות של הוירוס הזה, זהו, זה יתפשט במוקדם או במאוחר זה יגיע לכולם, אין משמעות לזה שאני או כל אחד אחר יטוס.

זאת אכן הנחת העבודה של רשויות הבריאות. אבל זה לא נכון שאין משמעות למועד ההתפרצות בישראל.

הם נתנו סיבות טובות מדוע המטרה היא לעכב ככל שניתן את ההתפרצות בישראל. ראשית, כדי ללמוד מנסיונן של מדינות אחרות על אילו אמצעי טיפול יעילים יותר או פחות. שנית, עלו טענות שההדבקות שוככות לקראת האביב ובמדינות חמות. שלישית, מדינות שבהן התפרצות מוקדמת (נניח איטליה) חוטפות הסגר שמוביל לנזקים כלכליים כבדים, המדינה ה- 50 כבר לא תסבול מנזק כלכלי שכזה.

זהו זמן טוב לסולידריות.

זאת אכן הנחת העבודה של רשויות הבריאות. אבל זה לא נכון שאין משמעות למועד ההתפרצות בישראל.

הם נתנו סיבות טובות מדוע המטרה היא לעכב ככל שניתן את ההתפרצות בישראל. ראשית, כדי ללמוד מנסיונן של מדינות אחרות על אילו אמצעי טיפול יעילים יותר או פחות. שנית, עלו טענות שההדבקות שוככות לקראת האביב ובמדינות חמות. שלישית, מדינות שבהן התפרצות מוקדמת (נניח איטליה) חוטפות הסגר שמוביל לנזקים כלכליים כבדים, המדינה ה- 50 כבר לא תסבול מנזק כלכלי שכזה.

זהו זמן טוב לסולידריות.

והכי חשוב, להרויח זמן כדי לפתח חיסון.

כבר כמעט שבועיים שמספר החולים בסין יורד בזמן שבשאר העולם הוא עולה. אני צופה שעד סוף מרץ יהיו יותר חולים בשאר העולם מאשר בסין

88153835_10157929253373798_8361136006195314688_o.jpg

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לתשומת ליבך
א) אתה לא קורא את ההודעות שלי ואם אתה קורא יש לך בעיית הבנה.
ב) כשיהיה חיסון או טיפול, תזכיר לי את זה.
ג) הסיכון לחלות תופס אצלי אולי 10% מהדאגה בעניין.
ד) הדיאלוג איתך בנושא משעמם אותי. נקסט...

• אהבתי
Reactions: Roi
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה