• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מלחמת "שמחת תורה" עם פוטנציאל למלחמת לבנון ה-3

• פותח הנושא פותח הנושא Shnizelia
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אוקסימורון.
כן הבנתי שאתה חי בעולם חד גוני
כאן נביא את הציטוט של ספיידרמן - "כח משחית".
היו פה פעם אנשי ציבור עם עמוד שדרה, שראו את טובת המדינה לפני שלהם...
לצערנו, חוסר האמון בפוליטיקאים, נקנה בכסף רב... מ-הקוסם, דרך 3 ה-כ"פים ועד הסוחר בבצל.
החבר'ה אוהבים לשבת על הכסא ושומרים לעצמם את הישבן דבוק אליו.
שחיתות מפלגתית זה דרכו של השמאל. לא של סטרוק.
מפא״י עשו זאת הכי טוב. יכול לקרוא כאן.
את כל ההזיות שלכם אתם משליכים על הימין. תבין שאתה רק משקף את הבפנוכו של עצמך
הפוך. החייל עייף ורעב ובמתח עצום וכך גם כל חבריו צייתנות כמעט עיוורת הולכת את היחידה לטובה יותר.
החייל במתח עצום כי סירסו אותו. כי הוא צריך לרחם על ״אזרחים תמימים״ (דברי אהרון ברק) שרק מנסים למשוך אותו לאש צלפים ומטענים.
שהתקשורת ההזויה שאני מתפלל שתקרוס בהקדם טוחנת את ראשו עד דק בביקורת מעונבת וממוזגת. באלופים חדלי אישים שהמוסר שלהם זה החינוך של קרן וקסנר. כי לשמאל חשוב יותר מה האג יגיד מאשר אם החייל יחזור הבייתה בשלום.
כי לשיר שירי חנוכה במסגד זה נגד ערכי צהל

מה ההבדל בין האסון הזה לאסונות קודמים?
שאנחנו כרגע תחת איום קיומי. בכל רגע יכולה להתפתח מלחמה גדולה בצפון. כמות הנפגעים. ההקרבה של החיילים ושל רבים בעם. ההבנה ששואה יכולה להתרחש גם בארץ ישראל חס וחלילה.
כולם מבינים שממש לא הגענו אל המנוחה ואל הנחלה עדיין גם אם היה נראה כך.
לפני כן יכלו לתת לעצמם סיבות למה לא. עכשיו ברור שצריך את כולם. יש שינוי עצום בחברה החרדית, אבל אם נחזור לשיח המאשים הוא ייסוג.
לכן כל הויכוחים פה נראים לי לא רלוונטיים ושייכים ל 6 10.
כרגע צריך בעיני לשלב ידיים כולם ולעבוד יחד.
השינוי צריך לבוא מלמטה. מאנשים שדורשים להגיע להסכמות על מה שאפשר. כל צד צריך להציב את הקוים האדומים שלו. והצד השני צריך להתחשב בהם.

החייל במתח עצום כי סירסו אותו. כי הוא צריך לרחם על ״אזרחים תמימים״ (דברי אהרון ברק) שרק מנסים למשוך אותו לאש צלפים ומטענים.
שהתקשורת ההזויה שאני מתפלל שתקרוס בהקדם טוחנת את ראשו עד דק בביקורת מעונבת וממוזגת. באלופים חדלי אישים שהמוסר שלהם זה החינוך של קרן וקסנר. כי לשמאל חשוב יותר מה האג יגיד מאשר אם החייל יחזור הבייתה בשלום.
כי לשיר שירי חנוכה במסגד זה נגד ערכי צהל
בדיוק להיפך. הציות הקפדני לפקודות הוא הבסיס לכל הפעלת יחידה צבאית. החינוך שאתה מדבר עליו לפיו פקודות צה"ל וערכיו שגויים ומפקדיו קיבלו הכשרה לקויה, הוא מקור לתקלות וחוסר מקצועיות כפי שכולנו ראינו בשבועות האחרונים.
וכך בדוגמה שלך - החייל ששר שירים במערכת הכריזה של מסגד בלב אוכלוסייה עויינת לא שוקל את התועלת כמו המ"פ, את ההשלכות כמו הקמ"ן ואת ההלימה לערכי צה"ל כמו הרמטכל.
אבל בטח יימצא "רב" שיתן פסק הלכה שחייבים לשיר במסגד ובן גביר אישר, אז גם בפעם הבאה יפרו פקודות כי מי אלו קציני צה"ל שיגידו לחייל מה לעשות.

ובדקת מי המנהל שלה? והמנהל של המנהל?
אגב, מבחינתי "הצד השני" אלו עסקנים בכלל, לא רק חרדלים וחרדים.
עריכה: את מוזמנת לקרוא כאן מי ממנה ומי ממונה ומי עושה הרבה כסף ממערך השירות הלאומי.
האם מה שמתואר שם תקין? לא
האם אני מאמינה לכל מה שכתוב? לא. (מניסיון עם נושאים שהכרתי. אבל נניח שכן)
גם אם הכל נכון, האם זה מתקרב להיות הגוף הכי מושחת, שבכלל מצדיק התייחסות אליו כרגע?
בעיניי לא. כל עמותה שתחפור בה תראה מינוי מקורבים. (אגב גם בבית המשפט העליון עד לא מזמן).
פשוט זה דתיים אז זה טורחים לערוך את התחקיר.
מכירה שירות לאומי מצד המתנדבים הרכזים וכו.
מינוי מקורבים לא תקין אבל לא יודעת איך להתחיל לתאר כמה שנמצא בכל. בצבא, בפרקליטות, בעמותות.
לא תקין בכלל. צריך לתקן, ובכל הגופים. אבל יש צרות גדולות יותר.
ובוודאי שזה לא מצדיק סגירת השירות הלאומי.

איך זה שכמו בארה"ב, דווקא האנשים שיפגעו מלחיות תחת שלטון הדתיים מפגינים בעד זכותם של הדתיים למלוך עליהם?
סליחה, למשול?
אף אחד לא מפגין בעד זה. אף אחד לא רוצה את זה.
הרפורמה לא רלוונטית היא לא תקרה.
היא גם לא נועדה לשלטון דתי.
מה שיקרה הוא שיגיעו להסכמות על נושאים שבעבר בית המשפט פסק נגד הכנסת (או היה קרוב לכך) כמו הגירה לדוגמא, או ביטחון (איחוד משפחות), וכשההסכמות רחבות בית המשפט לא ילך נגדם אני מקווה.
יהיה דיון ענייני פר נושא ולא צעקות פר מחנה.

ק לפני כמה חודשים הפוליטיקאים החרדים בכנסת היו מוכנים להרוס את הדמוקרטיה שקיימת פה , שהיא הבסיס לכ"כ הרבה.להרוס את המדינה(ולא בהגזמה, זה תסריט ריאלי
ראה תשובתי הקודמת.

האם מה שמתואר שם תקין? לא
האם אני מאמינה לכל מה שכתוב? לא. (מניסיון עם נושאים שהכרתי. אבל נניח שכן)
גם אם הכל נכון, האם זה מתקרב להיות הגוף הכי מושחת, שבכלל מצדיק התייחסות אליו כרגע?
בעיניי לא. כל עמותה שתחפור בה תראה מינוי מקורבים. (אגב גם בבית המשפט העליון עד לא מזמן).
פשוט זה דתיים אז זה טורחים לערוך את התחקיר.
מכירה שירות לאומי מצד המתנדבים הרכזים וכו.
מינוי מקורבים לא תקין אבל לא יודעת איך להתחיל לתאר כמה שנמצא בכל. בצבא, בפרקליטות, בעמותות.
לא תקין בכלל. צריך לתקן, ובכל הגופים. אבל יש צרות גדולות יותר.
ובוודאי שזה לא מצדיק סגירת השירות הלאומי.
אני לא חושב שהשירות הלאומי הוא גוף מושחת באופן יוצא דופן ולא חושב שצריך לסגור אותו, וגם הכתבה מתייחסת אליו לא כי דתיים, אלא כי הימין בשלטון כמעט רצוף קרוב ל-50 שנה אז שם מוקדי הכוח. יש גם כתבות על שחיתות הליכוד החילוני. אגב, שימי לב שהכתבה יחסית ישנה כי ממה שקראתי, המנכ"ל הנוכחי, גם הוא כמובן חובש כיפה, מתנהל באופן שונה ורואה עצמו כסיביל סרבנט.
הגענו לשירות הלאומי כי אמרתי שאני לא רוצה עוד גוף מדינתי שמסדיר התנדבות (חצי בכפיה) כי זה פתח לשחיתות.
הצבא הוא רע הכרחי, ויחסית לא פוליטי. השירות הלאומי הקיים מספק צורך והוא לא ייסגר. אבל לא רצוי לבנות עוד מנגנון ענק בירוקרטי שיש לו כוח להקצות כוח אדם בחינם מכוח החוק. בפרט שמנגנון חדש כזה המסדיר תחליף שרות צבאי לחרדים, בניגוד לשירות הלאומי של הכיפות הסרוגות, יהיה הרבה יותר מוטה מגזר, לדעתי.

אני סבור שיש בכך התממות.
"יהדות התורה וש"ס תומכות בצעדים שהציע נתניהו להחלשת בית המשפט העליון בעיקר כדי לחוקק חוק פסקת התגברות שימנע מבג"ץ לבטל את חוק הגיוס." מקור

בדיוק להיפך. הציות הקפדני לפקודות הוא הבסיס לכל הפעלת יחידה צבאית.
איך הבנת ממני שלא צריך ציות קפדני לפקודות?
החינוך שאתה מדבר עליו לפיו פקודות צה"ל וערכיו שגויים ומפקדיו קיבלו הכשרה לקויה, הוא מקור לתקלות וחוסר מקצועיות כפי שכולנו ראינו בשבועות האחרונים.
ערכי צה״ל ופקודותיו לא שגויים. גם לדעתי אסור להרוג חפים מפשע, או לבזות צלם אדם.
כן יש תיעדוף ערכים עקום.
אל תהיה כמו החכמולוגים באולפנים.

האיש באולפן\ליאור אנגלמן

לאיש באולפן זה לא היה קורה
האיש באולפן מיד היה מזהה,
מה הבעיה לראות דגל לבן
עם האור היפה שמאיר באולפן.
האיש באולפן - הרבה הוא עבר
ויש לו דסקית חטופים על הצוואר,
הוא חד כתער ומבטיו קשים
הוא אלוף העולם ב"אני מאשים".
האיש באולפן מעולם לא טועה
הם הרימו ידיים מיד הוא רואה.
לאיש באולפן אין טנק וכלים,
אבל בלי כונה הוא הורג במילים.
וכך בדוגמה שלך - החייל ששר שירים במערכת הכריזה של מסגד בלב אוכלוסייה עויינת לא שוקל את התועלת כמו המ"פ, את ההשלכות כמו הקמ"ן ואת ההלימה לערכי צה"ל כמו הרמטכל.
אתה מיתמם.
אם הבעיה הייתה מבצעית אז היו אומרים שזו הבעיה ואין בעיה שיקבלו עונש.
הם נענשו נטו בגלל שזה הגיע לתקשורת הדוחה, שלא מסוגלת לשמוע שמע ישראל. יש לא מעט סרטונים של משחקים בכריזה במסגדים, ואף אחד אחר לא נענש (אא״כ זה מבצעי)
״הבעיה״ פה היא סממן דתי בתוך מבנה של דת אחרת. המחשבה שהם ביזו את האיסלאם. בעוד שמהמסגד הזה מחנכים לרצח יהודים. היה צריך להפוך את המקום הזה לשירותים ומקלחות
אבל בטח יימצא "רב" שיתן פסק הלכה שחייבים לשיר במסגד ובן גביר אישר,
אתה מדומיין.
אז גם בפעם הבאה יפרו פקודות כי מי אלו קציני צה"ל שיגידו לחייל מה לעשות.
ההלכה והציות לפקודות צה״ל אחד הם.

אני סבור שיש בכך התממות.
"יהדות התורה וש"ס תומכות בצעדים שהציע נתניהו להחלשת בית המשפט העליון בעיקר כדי לחוקק חוק פסקת התגברות שימנע מבג"ץ לבטל את חוק הגיוס." מקור
היא דיברה על שלטון דתי. מה קשור לחוק הגיוס של החרדים? (שהוא עוול בלי שום קשר)

בפרט שמנגנון חדש כזה המסדיר תחליף שרות צבאי לחרדים, בניגוד לשירות הלאומי של הכיפות הסרוגות, יהיה הרבה יותר מוט
מבינה את החשש
כל גוף יכול להיות מושחת בלי קשר למגזר.
יש חסרונות בגוף צבאי, כעת רואים שמעודד בינוניות, חסרה לי שם מאד חשיבה מחוץ לקופסא.
ב 7.10 ארגון הצלה נכנסו והצילו בעוטף עזה תחת אש כשמדא לא עשתה זאת (ייתכן שזו הייתה יוזמה של אנשים טובים בלי קשר לארגון, כמו המוני הצדיקים שהתגלו באותו יום ושמו נפשם בכפם להציל אחרים)
עם זאת, המנגנון יכול להיות גם צבאי, כל עוד לא יכפה ערכים ליברלים ויתן סוג של אוטונומיה דתית (לדוגמא, לא להתחיל לעשות כתבות על זה שיש שם הדרת נשים ואין שירת נשים, זה בטוח לא יועיל ).

וטוב לשמוע על המנכל החדש!

שאנחנו כרגע תחת איום קיומי. בכל רגע יכולה להתפתח מלחמה גדולה בצפון. כמות הנפגעים. ההקרבה של החיילים ושל רבים בעם. ההבנה ששואה יכולה להתרחש גם בארץ ישראל חס וחלילה.
כולם מבינים שממש לא הגענו אל המנוחה ואל הנחלה עדיין גם אם היה נראה כך.
לפני כן יכלו לתת לעצמם סיבות למה לא. עכשיו ברור שצריך את כולם. יש שינוי עצום בחברה החרדית, אבל אם נחזור לשיח המאשים הוא ייסוג.
לכן כל הויכוחים פה נראים לי לא רלוונטיים ושייכים ל 6 10.
כרגע צריך בעיני לשלב ידיים כולם ולעבוד יחד.
השינוי צריך לבוא מלמטה. מאנשים שדורשים להגיע להסכמות על מה שאפשר. כל צד צריך להציב את הקוים האדומים שלו. והצד השני צריך להתחשב בהם.
אני פסימי, אם אחרי ששת הימים, כיפור, לבנון 1 ו 2 לא קרה כלום אז גם פה לא יהיה שינוי.
אם אני הייתי מקבל כסף כדי ללמוד לא הייתי הולך לצבא ומגדיל את הסיכויים שלי למות.
הסיבה היחידה שהתגייסתי זה כי הכריחו אותי.

אף אחד לא מפגין בעד זה. אף אחד לא רוצה את זה.
מה שיקרה הוא שיגיעו להסכמות על נושאים שבעבר בית המשפט פסק נגד הכנסת (או היה קרוב לכך) כמו הגירה לדוגמא, או ביטחון (איחוד משפחות), וכשההסכמות רחבות בית המשפט לא ילך נגדם אני מקווה.
יהיה דיון ענייני פר נושא ולא צעקות פר מחנה.
נועדה או לא נועדה , הרפורמה + השינויים הדמוגרפיים היו מאפשרים שלטון דתי.

רוב הסיכויים שזה יקרה אלא אם כן תהיה פה חוקה.

אני פסימי, אם אחרי ששת הימים, כיפור, לבנון 1 ו 2 לא קרה כלום אז גם פה לא יהיה שינוי
לא זוכרת מצב כמו היום
מהרבה בחינות.
הרבה שנים שלא היה מסוכן במיוחד ללכת לצבא.
ובאף אחת מהמלחמות לא היה פחד שיגיעו אליך הביתה.
עכשיו יש. והם מבינים את הערך של לשמור על הבית. בצורה הכי מילולית.

נועדה או לא נועדה , הרפורמה + השינויים הדמוגרפיים היו מאפשרים שלטון דתי.

רוב הסיכויים שזה יקרה אלא אם כן תהיה פה חוקה
Read my lips :)
לא תהיה רפורמה.
בתור מי שתמכה ברפורמה (ולא ניכנס לזה כי זה לא רלוונטי בשום צורה יותר) המטרה ממש ממש לא הייתה שלטון דתי. אלא לאפשר את מה שכתבתי קודם, כמו מדיניות הגירה נורמלית ודאגה לביטחון המדינה מול כמעט פסיקות אנטי ציוניות כמו איחוד משפחות.
אני מבינה למה בגלל מהצורה בה זה קרה בצירוף חוקים פרסונליים היה אפשר לחשוב כך. זה לא יקרה. וזו לא הייתה המטרה של התומכים.
שוב, היסטוריה

אני כן מקווה שהרכב השופטים יהיה מגוון יותר בהסכמה.

נו מה הבעיה? אם 80% מהעם יהיה דתי, אסור לו לבחור לעבור לצורת שלטון אחרת?
מאיזה רוב זה יהיה בסדר?
המטרה הסודית שלכם נחשפה.
סתם, זה די ברור שזה יילך לשם בעוד כמה עשרות שנים. בסה"כ זו טעות שלנו, הליברליים, שנתנו לדת ולדתיים השמרנים להשתלט על המדינה. הייתי אומר לכם שאתם הולכים להיות מדינת עולם 2 או כמעט 3, אבל לצערי אני לא באמת חושב שזה יהיה אכפת לרוב האוכלוסייה פה בעוד 30 שנה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הייתי אומר לכם שאתם הולכים להיות מדינת עולם 2 או כמעט 3, אבל לצערי אני לא באמת חושב שזה יהיה אכפת לרוב האוכלוסייה פה בעוד 30 שנה
אתה אופטימי. בשכונה שלנו מדינה עם כלכלה חלשה לא תשרוד יותר מעשר שנים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עלילה מסלול תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא אוף טופיק 55
ס מלחמת עולם שלישית, ברוכה הבאה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 70
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
W לקחי מלחמת העולם השנייה והפייסנות המודרנית מול ציר הרשע החדש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 25
השמח בחלקו מלחמת עולם בעשור הקרוב אוף טופיק 26
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
TalYaro1 חישוב והשוואת ריביות משכנתא בזמן מלחמת חרבות ברזל. נדל"ן 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
S שאלה בעקבות מלחמת הסחר בין ארה"ב-סין שוק ההון 49
M מלחמת התשה עם פסגות צרכנות פיננסית 14
unrealx מלחמת סחר עם סין שוק ההון 34
123W מלחמת קוריאה של האלף השלישי שוק ההון 110
S לימוד עצמי תורה/ברית חדשה אוף טופיק 8

נושאים דומים

Back
למעלה