• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יוקר מחייה

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@optimum

במקרה הספציפי הזה, לא מסכים.
נראה לי שכתוב בפירוש למי הכוונה:
אבל איכשהו מכחישי כלכלה מרגישים לנו רציונליים ומדעיים כמו כל אחד. הם מסבירים לך שכל הפרופסורים לכלכלה וכל מדע הכלכלה זה חרטא של עשירים.
[...]
אני מדבר על מי שמתעקש, שמתכחש, שבונה קונספירציות, שיורק על המומחים.

באופן כללי, מסכים לגמרי עם מה שאתה מתאר.

לדעתי, הציבור המשכיל אינו גובה מחיר מספיק מפוליטיקאי שמדבר/כותב באופן דמגוגי,
כך שיש להם אינטרס חזק לנהוג כך (מגביר הצבעה של ציבור שמתפתה אחרי הדמגוגיה, לא מפחית הצבעה של ציבור משכיל).

למען הסר ספק, התופעה קיימת לדעתי בכל המפלגות.

אביר קארה בדיוק העלה היום פוסט בנושא.
יש לי ביקורת על הפוסט של אביר קארה, בזמן שאני מתכתב עם חברים במפלגה שלו ורואה אילו פעילויות הם מכינים. אין ספק שהמפלגה שלו, לצערי, הכי קרובה כרגע לאידאלים שלי, אבל עדיין רחוקה שנות אור מהיכולת לגרום לי להצביע לה. הפער הזה בין מה שמעסיק את הצעירים לבין מה שאפילו המפלגות הצעירות מציעות (הן איטיות, לא מספקות, חסרות פניות להתעסק עם הבעיות האפורות והעדינות של האזרחים) מהווה עוד דוגמה וחיזוק לסקרנות שלי בנוגע לשאלה מה יקרה כאן בשנים הבאות ומה יציע וידרוש הדור הצעיר.

אתה קורא כרגע את הספרים של "דעת מיעוט", קופץ לבחורות שהולכות עם הבחורים "הרעים".
זה שאנשים צריכים לסבול "קשקושים חסרי היגיון" של אחרים,
וזה שבחורות מסוימות נמשכות ל"בחורים רעים"?

לזה בדיוק התכוונתי ששציינתי כי פספסנו כאן נקודה חשובה:
גם אני חטאתי בהקשר הזה עם פספוס מסוים. זה נחמד לדבר על עיוותים באופן ליניארי, כמו למשל שהסללה בחינוך גורמת להכנסה נמוכה עבור אותם מוסללים, שאינטרוברטים מרוויחים פחות או שיש השלכות כלכליות לשוק ריכוזי. אבל בכנות, ההשלכות הכלכליות של זה פחות מעניינות אותי. מדובר בסבל הרבה יותר מתמשך, מגוון ויומיומי, כזה שממש מדכא את הרוח והנפש. כשאדם נבון הסובל מאותן בעיות צריך לשמוע יום-יום קשקושים חסרי היגיון של אנשים רק מפני שהוא אינו מסוגל לתווך להם ידע מסוים העומד ברשותו ולא ברשותם, או כשנציגי מכירות מבצעים עליו סיבובים בהצלחה רבה (עקב אותם קשיים אישיים ואותם עיוותים כמובן), אלו הן תולדות הרבה יותר מעצבנות (עם כי פחות נבזיות) מדפיקה כלכלית/מעמדית זו או אחרת.
זה מאוד נוח לבדוק באופן ליניארי כיצד חינוך לדוגמה משפיע על גובה ההכנסה.
זה הרבה יותר קשר לנסות לברר כיצד פיזור גיאוגרפי, משפיע על משתנים עקיפים שגם להם השפעות על ההכנסה - כמו מציאת בני זוג.

מה שהמציאות דורשת לדעתי היא להתייחס להיבטים עקיפים. תדמיינו למשל בחור שמצליח מאוד בעבודה שלו למרות שהשכלתו אינה מרשימה, כאשר סוד הקסם שלו זוהי בת זוגתו שנותנת לו המון מוטיבציה. ביום שהם יפרדו הבחור יחזור להיות שבר כלי. כיום, סיפורים מהסוג הזה יותר נפוצים וגם יותר ראויים להתייחסות בישראל, מאשר המודל הקלאסי של חינוך->ביצועים בעבודה או מידת השקעה-> מידת ההתקדמות. זאת מפני שאני חושב שלרעיונות הקלאסיים בישראל יש הרבה פחות השפעה מאשר במדינות אחרות. באופן סובייקטיבי לפחות, אני מרגיש בחיי שרוב האנשים סביבי כרגע מתקדמים או נסוגים אחורה בחייהם בעיקר בזכות משתנים עקיפים שבמדינה מתוקנת לא אמורים להשפיע יותר מידי על התחומים בהם הם מנסים להתקדם. זאת בעיה וברכה.

אבל מסכים שלרוב - הכלכלנים מספקים כלים, והציבור (או נבחריו) צריכים להכריע בשאלות הערכיות.
אם הציבור לא מבין את הכלים או המידע המונגש ע"י כלכלנים, האשמה מוטלת על הכלכלנים כמובן. אבל נראה לי שבשנים האחרונות חל שיפור ניכר בזכות יוטיוב ופודקאסטים, בשילוב עם דור צעיר מעט יותר מזה של פעילי מחאת 2011 ובתוספת ראש מעט יותר פתוח וחוסר התאמה לשיטה הקיימת (יצא לי לפגוש לאחרונה יותר מידי צעירים שחזרו מדרום אמריקה או סיימו את התואר הראשון שמודים בפני שהם פשוט אבודים).

נערך לאחרונה ב:
לפי מה שהבנתי -
את הרגולציות שאביר קארה קידם בכנסת האחרונה, הוא קידם רק אחרי התייעצות עם מומחים וגם עם אנשים בשטח.
גם המצע של מפלגת "חופש כלכלי" נכתב ע"י מומחים לכלכלה כמו גלעד אלפר, פרופ' עומר מואב וד"ר עידית רז קלישר.
בתור עצמאית הייתי אמורה להצביע לאביר קארה אבל הוא מייצג חשיבה די הפוכה, כמובן של ה"מומחים" מואב וכץ.
כלכלה היא מדע בערך כמו סוציולוגיה והיסטוריה - לא סתם היא חלק ממדעי החברה - ולכן אין שום אמת מוחלטת במחקרים שקשורים להתנהלות האנושית-כלכלית.
פרופסור אחד בעד קפיטליזם קיצוני ועורך/מנגיש מחקרים שהשורה התחתונה מתאימה לדעתו, פרופסור שני בעד סוציאליזם קיצוני ועושה אותו הדבר.
ההצבעה של פוליטיקאי משקפת את הערכים אותם הוא מקדם.
אוי נו, אתה מאמין למה שכתבת?
אם תיקח את כל ההצבעות של נתניהו ותראה לאנשים בלי להגיד להם מי הפוליטיקאי - מישהו יוכל להבין מה הערכים שלו?
אלה שתוכם כברם הם מיעוט שבדרך כלל גם לא הופך להיות מנהיג מפלגה ואפילו לא קובעים את דרך המפלגה.
בסוף יש אינטרסים פוליטים, ספונסרים שצריך לרצות, פחדים ותשוקות אישיות וכו' - שום קשר לערכים.

ההצבעה של פוליטיקאי משקפת את הערכים אותם הוא מקדם.

אוי נו, אתה מאמין למה שכתבת?
אם תיקח את כל ההצבעות של נתניהו
ודאי ונתניהו הוא דוגמה מצויינת. מה שמעניין זה הערך אותו אתה מקדם בהצבעותיך ולא איזה מצפן עלום שכתבת עליו בספרים או במצע המפלגה שספק אם קיים וממילא אינו רלוונטי.

זה מאוד נוח לבדוק באופן ליניארי כיצד חינוך לדוגמה משפיע על גובה ההכנסה.
זה הרבה יותר קשר לנסות לברר כיצד פיזור גיאוגרפי, משפיע על משתנים עקיפים שגם להם השפעות על ההכנסה - כמו מציאת בני זוג.

מה שהמציאות דורשת לדעתי היא להתייחס להיבטים עקיפים. תדמיינו למשל בחור שמצליח מאוד בעבודה שלו למרות שהשכלתו אינה מרשימה, כאשר סוד הקסם שלו זוהי בת זוגתו שנותנת לו המון מוטיבציה. ביום שהם יפרדו הבחור יחזור להיות שבר כלי. כיום, סיפורים מהסוג הזה יותר נפוצים וגם יותר ראויים להתייחסות בישראל, מאשר המודל הקלאסי של חינוך->ביצועים בעבודה או מידת השקעה-> מידת ההתקדמות. זאת מפני שאני חושב שלרעיונות הקלאסיים בישראל יש הרבה פחות השפעה מאשר במדינות אחרות. באופן סובייקטיבי לפחות, אני מרגיש בחיי שרוב האנשים סביבי כרגע מתקדמים או נסוגים אחורה בחייהם בעיקר בזכות משתנים עקיפים שבמדינה מתוקנת לא אמורים להשפיע יותר מידי על התחומים בהם הם מנסים להתקדם. זאת בעיה וברכה.
מצטער, @זאב , @ווטרן-טירון הוא טרול.
עכשיו הגענו לאשם/אשמה בן/בת זוג שעזב ולכן העובד המצטיין שלנו סובל מדכאון ולא מצליח להגיע לרווחה כלכלית ופורש מהמרוץ לדירה.

או שבגלל פיזור האוכלוסיה, לא פגשתי את בר רפאלי ולכן אני צריך להיות מצוברח שמצאתי את בת זוגי הנוכחית.
בהתעלמות מכך שפגשתי אותה דרך אתר אינטרנט במטרת חיפוש שותפים לטיול באירופה והמרחק ביננו היה שעתיים וחצי נסיעה.
ולגבי התגובה של @ווטרן-טירון של לפני 30~40 שנה...
"שלום מעריב לנוער/ כולנו.
@Shnitzelia ו- @ווטרן-טירון משגלין לי בשכל.
האם אני בהריון?"

נערך לאחרונה ב:
עכשיו הגענו לאשם/אשמה בן/בת זוג שעזב ולכן העובד המצטיין שלנו סובל מדכאון ולא מצליח להגיע לרווחה כלכלית ופורש מהמרוץ לדירה.
והעיקר - זה נפוץ במיוחד בישראל. בנורבגיה לב שבור פחות משפיע על הביצועים כי זו מדינה מתוקנת.

נראה לי שכתוב בפירוש למי הכוונה:

אבל איכשהו מכחישי כלכלה מרגישים לנו רציונליים ומדעיים כמו כל אחד. הם מסבירים לך שכל הפרופסורים לכלכלה וכל מדע הכלכלה זה חרטא של עשירים.
[...]
אני מדבר על מי שמתעקש, שמתכחש, שבונה קונספירציות, שיורק על המומחים.
"בפירוש" זה אומר לציין שמות או קבוצות באוכלוסיה. הציטוט הזה לא נקרא "לכתוב בפירוש". מיהם האנשים שיורקים על מומחים? אלה אנשים שפגשתי בחיי? אני אמור להכיר אנשים כאלו? שיגיד לנו, למה הוא משאיר אותנו באפלה?

לצורך העניין, זה נשמע כמו הסולידית שמלמדת אנשים לקנות ETF בודד במקום לשכור שירותים של מנהלי השקעות.
היא הרי מתעקשת שזה עדיף, מתכחשת ליכולת של מנהלי תיקים לעשות תשואה עודפת, בונה "קונספירציות" (כלל ה-4%), ויורקת על מומחים בבלוג שלה.
האם אליה הוא מתכוון בתור מכחישת הכלכלה?

אולי "מכחישי הכלכלה" מרגישים לנו רציונליים ומדעיים כי הם באמת כאלו! הם מטילים ספק במדע הקיים בדרכים בריאות ולגיטימיות, בזמן שקארה הוא זה שמתנהג כמו תינוק שלקחו לו את המוצץ.

לדעתי, הציבור המשכיל אינו גובה מחיר מספיק מפוליטיקאי שמדבר/כותב באופן דמגוגי,
כך שיש להם אינטרס חזק לנהוג כך (מגביר הצבעה של ציבור שמתפתה אחרי הדמגוגיה, לא מפחית הצבעה של ציבור משכיל).

למען הסר ספק, התופעה קיימת לדעתי בכל המפלגות.
+1

עכשיו הגענו לאשם/אשמה בן/בת זוג שעזב ולכן העובד המצטיין שלנו סובל מדכאון ולא מצליח להגיע לרווחה כלכלית ופורש מהמרוץ לדירה
נראה לי שהוא ניסה לתאר מציאות שבה לבת הזוג יש השפעה חיובית על ההתפתחות האישית והמקצועית של בן זוגה. היא מהווה מכפיל כח.
פרידה בהחלט יכולה להיות טראומטית ובהחלט יכולה לעורר קשיי התמודדות עם חיי היום יום.
אני בטוח שאתה יודע להעריך ומודע לעובדה שללא בת הזוג שלך כנראה לא היית משיג את אותם הישגים.
(לא בקטע אישי, להבהרת הפואנטה)

נראה לי שהוא ניסה לתאר מציאות שבה לבת הזוג יש השפעה חיובית על ההתפתחות האישית והמקצועית של בן זוגה. היא מהווה מכפיל כח.
פרידה בהחלט יכולה להיות טראומטית ובהחלט יכולה לעורר קשיי התמודדות עם חיי היום יום.
אני בטוח שאתה יודע להעריך ומודע לעובדה שללא בת הזוג שלך כנראה לא היית משיג את אותם הישגים.
(לא בקטע אישי, להבהרת הפואנטה)
ואיך זה קשור ליוקר המחייה במדינת ישראל?
או העובדה שסבא שלי גר במצריים ועלה לישראל ולכן אבא שלי לא התחתן עם שבדית בלונדינית בגובה 1.85, מה שהשאיר אותי עם מאגר גנים של מאותגר אנכית, שיער שחור וצמצם את סיכויי ההצלחה שלי להיות דוגמן של קאסטרו?
וואי, התבאסתי.
אני חושב שאני הולך להשקיע את יגוני במשקה.

מצטער, @זאב הוא טרול.
זאב הוא אדם מדהים שחולק את הידע והניסיון שלו עם אנשים מרצונו הטוב. צריך לייצר X10,000 יחידות זאב לשעה על-מנת לענות על הביקוש.

או שבגלל פיזור האוכלוסיה, לא פגשתי את בר רפאלי ולכן אני צריך להיות מצוברח שמצאתי את בת זוגי הנוכחית.
בהתעלמות מכך שפגשתי אותה דרך אתר אינטרנט במטרת חיפוש שותפים לטיול באירופה והמרחק ביננו היה שעתיים וחצי נסיעה.
ולגבי התגובה של @ווטרן-טירון של לפני 30~40 שנה...
"שלום מעריב לנוער/ כולנו.
@Shnitzelia ו- @ווטרן-טירון משגלין לי בשכל.
האם אני בהריון?"
עד כמה שזה ישמע אינפנטילי, מה שכתבת כאן זה תיאור דיי מדויק של הג'ונגל שמתחולל כאן בישראל. איני מעוניין לפרט כי זה מצריך דוגמאות רבות מאוד הקיימות בקרב מכריי ולא נראה לי נכון לציין אותן.

האם אני בהריון?"
אם אי-פעם מישהי תיכנס ממני להריון או בכלל לזוגיות איתי, זה יהיה, ככל הנראה, באשמת מקום העבודה או מסגרת מחייבת אחרת.
נ.ב. - הסיכויים של מבנה המשפחה המסורתיים ואיכות הקשרים שנוצרים מדרכי החיזור של היום (אפליקציות, שנינות ועוקצנות, גישה לשפע של גברים ונשים וכו') מהווה גם כן חידה מעניינת לשנים הקרובות והרחוקות.

ללא ביסוס רציני - אני מהמר על סינגליזם באחוז גבוה, והבנה שהמודל שעבד לדור ה-X יעבוד פחות לדור ה-Y ויכשל בקרב דור ה-Z והלאה.
עם עידן האינטרנט בשילוב תשתיות חברתיות וכלכליות המותאמות בעיקר לדורות הקודמים, יתכן שסינגליזם (עם אפיזודות זמניות של זוגיות) יהיה המודל היציב. שירותים וערים מטרופוליניות יצטרכו להתאים את עצמם.

נערך לאחרונה ב:
אם אי-פעם מישהי תיכנס ממני להריון או בכלל לזוגיות איתי, זה יהיה, ככל הנראה, באשמת מקום העבודה או מסגרת מחייבת אחרת
בהנחה שאתה ובת הזוג לא עובדים בתעשיית המין, אז ההפך הוא הנכון בדרך כלל.
מקומות העבודה מתים על עובדים נטולי ילדים שמשקיעים הכל (בפרט בגיל צעיר) בעבודה ולא נעדרים לעולם בגלל הריון או חופשה של בית ספר.

מקומות העבודה מתים על עובדים נטולי ילדים שמשקיעים הכל (בפרט בגיל צעיר) בעבודה ולא נעדרים לעולם בגלל הריון או חופשה של בית ספר.
לך תסביר את זה לכמה מנהלים או מפקדים שיצא לי להכיר.

ניחוחות של פוסט מודרניזם.
יאק. אשים דאודורנט.

ואיך זה קשור ליוקר המחייה במדינת ישראל?
הרבה יותר ממה שאתה חושב. תחומים שאינם קשורים לכאורה, מהווים למעשה סימביוזה אחת המזינה את עצמה. וכרגע היא פחות חיובית לדעתי.

נערך לאחרונה ב:
את זה תסביר למנהלים/מפקדים בודדים ש-"מתחקרים" אותי במשרד על רווקותי (מתוך כוונה טובה מבחינתם) וזורקים לאוויר הלצות כמו "צוות, היעד להיום הוא למצוא לווטרן בת זוג", עובדות שמנסות בשלל דרכים ביזאריות לגרום לי להתחיל איתן או להכיר לי את חברותיהן (ולהימנעות מכך יש מחירים פעוטים בענייני עבודה), או למאבטח למטה שאני רואה לנכון לאחר הביתה בשעתיים על-מנת להסביר לו על תחום הפיקאפ כי הוא ממש הראה עניין. באופן כללי, זה דיי מוריד לשאר הצוות שאתה רווק, לא זורם עם השיחות שלהם בנושא עקב חוסר ידע וניסיון בזוגיות, אך מפגין הרבה יותר אושר בזמן שהם משתפים בתסכולים הרומנטיים שלהם. אני מסוגל להבין את זה ולגלות כרגע איפוק.

יאק. אשים דאודורנט.
התכוונתי יותר לילדים. אני מכיר אנשים שמינפו את הגמישות שבהיעדר ילדים להתקדמות נהדרת בקריירה.
ובקשר להצעות שידוכים בעבודה אני מבין את הרתיעה שלך. אבל מציע לך לראות את הפן החיובי - אנשים שעובדים איתך שעות רבות מדי יום חושבים שהם עושים טובה לחברות שלהם אם יכירו להן אותך. (על בסיס תיאוריה מימי רווקותי שבכל שידוך המשדך דואג יותר לצד שקרוב אליו יותר ויקפיד יותר להציע לו שידוך שווה).

בהנחה שאתה ובת הזוג לא עובדים בתעשיית המין, אז ההפך הוא הנכון בדרך כלל.
לגמרי נכון, מקומות עבודה ממש סוחטים את המיץ..

התכוונתי יותר לילדים. אני מכיר אנשים שמינפו את הגמישות שבהיעדר ילדים להתקדמות נהדרת בקריירה.
אתה תופתע כמה ילדים עלולים לסייע לך בעולם התעסוקה, הרבה פעמים בגלל היבטים הזויים שכלל לא קשורים אליך.
לא אפרט לצערי.

אני מכיר אנשים שמינפו את הגמישות שבהיעדר ילדים להתקדמות נהדרת בקריירה.
קידום בקריירה תלוי בעיקר בשאלה האם יש לך קושי אפור שאתה סובל ממנו או לא (בהקשר הזה התכוונתי לפני כמה תגובות עם חוסר יכולת אמיתית "להנות ממנעמי הקפיטליזם"), באיזה מגרש משחקים אתה משחק (זה הכי חשוב, כולל באיזו מדינה) ועם איזו קבוצת קולגות ומנהלים. אם נדפקת בשני הראשונים, לשאלה האם אתה רווק או נשוי לדעתי אין שום משמעות. לעתים, רווקות אפילו עשויה להוות אישור לחוסר בהצעות לקידום או לסירובים שלך בעצמך להתקדם (במגרש משחקים אופטימלי יותר זה כמובן לא אמור לעבוד בצורה כזאת).

לגבי כישורים והישגים מקצועיים, זה דורש דיון נפרד.

נערך לאחרונה ב:
מוטב שתבדילו בין הנוגע לחייו של אדם יחיד לבין דיון המדבר כולנו, על החברה בכללותה.
טוב , אז אחרי צינון רציני החלטתי לענות ברצינות לטענות שכתבת פה למרות שהעשן יוצא לי מהאזניים והתגובה האינסטינקטיבית שלי הרבה יותר קרובה לזו של @c881.
אז ככה, במישור החברתי, אכן במדינה מתוקנת היו אבחונים לכל סוגי הבעיות כבר בגיל צעיר, מערכת רווחה שיודעת לזהות משפחות לא מתפקדות (או מתםקדות פחות מהמקסימום ומציעות עזרה), הייתה חלוקת משאבים אופטימלית ללא בזבוז וללא בירוקרטיה, הרבה פחות רגולציה ויותר תחרות וכמובן, שלום עולמי. על זה אין בכלל ויכוח.
אבל, בהנתן המצב הקיים, מה עושה האדם הפרטי ברגע זה?
יש לו כמבובן האפשרות לשבת ולבכות על מצבו. אם הוא בר מזל, הוא יקבל משרה במכון מחקר ויבכה על המצב עם משכורת שמנה.
הוא יכול להצביע למפלגה שלדעתו תקן כאן דברים.
הוא יכול לעבור לדנמרק או לברלין (למה אתה לא עושה את זה בעצם? הרבה יותר טוב שם לדעתך)
הוא גם יכול לפעול במישור האישי ולהתנדב. @c881 מתנדב ב"פעמונים" ארגון שעוזר לאנשים לשפר את ההתנהלות הכלכלית שלהם ומבוסס בעיקר על התנדבות. מתנדבי פעמונים חסכו למשפחות מליוני שקלים במצטבר. גם @זאב מתנדב בעמותה. ישנם רבים כאן בפורום שעוסקים בפעילות התנדבותית אזרחית עם קשישים, נער בסיכון, לווי כלכלי ועוד. ידעת שיש עמותה שהמתנדבים שלה נכנסים לכיתות ויושבים עם המורה ביחד ומשתתפים בשיעור כדי לעזור ולהרחיב דעת לתלמידים? (לא מדובר בשיעורים פרטיים).
המצב הוא מצב קיים. אתה יכול וחייב להגיב אליו בדרך כלשהי. אתה יכול להתמרמר ואתה יכול להחליט לשנות. אתה לא יכול להיות מחוץ לתמונה. אם החלטת להתמרמר, לא תקבל אהדה רבה כאן בפורום. אם החלטת להזיז משהו, אפילו קטן, תמצא כאן הרבה רעיונות.
אגב, הבלוג הזה עצמו הוא דוגמא. המערכת הכלכלית כאן מעוותת ובכל זאת, בעלת הבית בחרה לתרום מזמנה ומכספה (לפני שהבלוג הפך רווחי) כדי להפיץ את הרעיונות המהפכניים שלה והיום, הרעיונות והכלים שלה כבר יצרו שינוי תודעתי עצום. כל זה, תוך פחות מ-10 שנים ותוך שמירה על אנונימיות.
אז תבחר, זה בידיים שלך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קידום בקריירה תלוי בעיקר בשאלה האם יש לך קושי אפור שאתה סובל ממנו או לא (בהקשר הזה התכוונתי לפני כמה תגובות עם חוסר יכולת אמיתית "להנות ממנעמי הקפיטליזם")
יש עוד קבוצה של אנשים שאינה נהנית ממנעמי העושר:
כאלו שאינם שמחים בחלקם.

ממליץ לכל מי שמרגיש "חוסר יכולת אמיתית ליהנות",
לבדוק טוב טוב אם הסיבה היא אובייקטיבית, או שהיא קשורה יותר לגישה האישית לחיים
(למשל ייאוש, מרמור על מה ש"עשו לי/לסבים שלי", השוואות עם אחרים, השוואות עם מה שהיה יכול להיות ועוד).

נערך לאחרונה ב:
Back
למעלה