• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יוקר מחייה

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נראה לי שרוב האנושות תסכים שהיה עדיף עולם נטול סבל, אבל מה לעשות שאנחנו לא מכירים דרך טובה יותר להגיע לשם מאשר מה שאנחנו כבר עושים. אם לך יש פתרון שונה - אשמח מאוד לשמוע (לא בציניות).
(אני יודע שאני הולך לחטוף אבל.. ניחא..)

ניסית לדמיין עולם שלא צורך מוצרים מן החי?
מה לדעתך ההשלכות הקצרות טווח והארוכות טווח בהיבטים של חינוך, בריאות, חברה, כלכלה?

(הלוואי וזה לא יגרור תגובות על למה כןלא טבעונות. אלא פשוט תרגיל מחשבתי.)

מה לדעתך יקרה למחירי הנדל״ן בעולם?
מה לדעתך יקרה לתחלואה? והאם תהיה לכך השפעה על מערכת הבריאות?
חינוך? (חינוך מיוחד, חינוך לגיל הרך, יסודי, תיכון)
משאבים אחרים?

שמע ישראל.

נ.ב
אולי זה בכלל לא קשור לשרשור ועדיף לפתוח שרשור חדש בנושא.

אשמח לשמוע האם יש לך הצעה מעשית לפתרון של הבעיות שהעלית, ואיך אתה פועל כדי לקדם אותה.
אני לא באמת יודע ואין לי פתרון.

נראה לי מאוד הגיוני לדרוש לייעל את מה שהקונצנזוס במחקר מסכים עליו: שוק חופשי, אגרות דוגש, שחרור הריכוזיות ודברים בסגנון הזה. הרי גם ככה רוב הציבור משלם מחיר על עיוותים היסטורים אלו ואחרים (אולי מרצון, אין לי מושג), וכתוצאה מכך נולדים אנשים עם קלפים גרועים, אז לפחות תפתור את הבעיה הריכוזית ודומיה על-מנת להקל על כולכם.

גם נראה לי הגיוני שלשם כך נתצטרך לפצות קבוצות גדולות מאוד על-מנת לאפשר להן קצת לשחרר מקרנות המזבח ההסתדרותיות וכו'.
ובעיקרון, האחראיות על הגישה של הקבוצות הללו לידע ולמשאבים, ועל יכולתם לפתח כישורים, מוטלת עליך (לא על המדינה, עליך באופן ספציפי). הרציונאל לדרישה מוזרה לכאורה מסוג זה, היא מה שציינתי הרבה פעמים כבר קודם בשרשור - אם הקבוצות הללו לא ישפרו את מצבם אז קשה לי להאמין שרק הם יפלו למטה לבדם, אלא יגררו גם אותך יחד איתם. ודרך אגב, לא אמורים לצפות מקבוצות כאלו להתאים עצמן באופן מלא לדרישות שוק העבודה, גם שוק העבודה צריך להתאים עצמו אליהם בתקווה שניפגש היכנשהו באמצע הדרך (ע.ע. אורח חיים חרדי לדוגמה).

יש כמה אנשים טובים כאן בפורום שעל חשבון זמנם הפנוי ראו לנכון להסביר לי את הבסיס של הרבה מהדברים שהבלוג הזה דן בהם. יש צורך באנשים כאלו שיעשו זאת עם כמה מיליוני ישראלים.

נראה לי שרוב האנושות תסכים שהיה עדיף עולם נטול סבל
לא נראה לי שאני מסכים עם זה.

דוגמא א: עמותת "שכולו טוב" מפעילה מפעלים מוגנים שבהם גם בעלי תפקוד גבוה או נמוך יכולים לעבוד ולייצר מוצרים למען החברה
לא הבנתי, מדוע אנשים שהיו אמורים להיות המקבילה של איילון מאסק רק תוצרת כחול-לבן, המתמודדים עם מגבלה אפורה זו או אחרת שנבעה מגורמים חיצוניים (שחלקם נוצרו בגלל עיוותים), אמורים לחשוב להיעזר בעמותות? זאת בזמן שיש חיילים משוחררים שדורשים שכר 10K כגבול תחתון עבור משרה חלקית (אני בעצמי רודף אחריהם) או אנשים פחות מוכשרים בהגדרה (בגלל משתנים פנימיים) שהסתדרו בחיים עקב משתנים שפחות תלויים בהם.

נ.ב. - אילון מאסק מהווה דוגמה נפלאה לאדם המתמודד עם קושי שהסתדר ונהנה מניעות חברתי. מדוע בארה"ב זה אפשרי? (או אפשרי שהילי הון יכריזו על כך ללא בושה או חשש מפגיעה עיסקית?).

נערך לאחרונה ב:
לא נכון.
כיום השוק הוא כזה שהוא מסוגל לקלוט את כל סוגי העובדים על מיניהם השונים.

דוגמא א: עמותת "שכולו טוב" מפעילה מפעלים מוגנים שבהם גם בעלי תפקוד גבוה או נמוך יכולים לעבוד ולייצר מוצרים למען החברה, ומכיוון שהפעילות שם רווחית הם מגדילים את יכולת הייצור שלהם כל שנה בכמעט 30% בעשור האחרון (כל שנה פותחים מפעל נוסף לייצור).
דוגמא ב: התעשייה המסורתית משוועת לעובדי ייצור (פחחים, נפחים, עובדי כפיים, רתכים, ועוד...), ובכל מקום שתראה הם מוכנים לקלוט את כל סוגי העובדים ולהכשיר אותם. השכר הממוצע לעובד בתעשייה המסורתית עובד על 16,200 לחודש.

האמת היא שרוב הבכיינים במדיות החברתיות פשוט רוצים שמישהו ידאג להם וילטף אותם, ויגיד להם כמה העולם התאכזר אליהם :roll:
ברוכים הבאים למציאות, יש מוביליות חברתית פיננסית במדינת ישראל (והיא יחסית גבוהה).
האתגר הוא להרים את התחת מהכורסא וללכת לעבוד בשביל להצליח.
העובדים בעמותת "שכולו טוב" אמנם מקבלים סביבת עבודה תומכת , אבל מקבלים שכר בסדר גודל של 5 ש"ח לשעה.

ובקשר למחסור של עובדים בתעשייה , בשכר גבוה מאוד ? יש כבר כמה וכמה שנים כתבות כאלה. לא יודע עד כמה זה נכון ומדוייק. לפחות מדיבור עם אנשים מתחומים דומים בפורומים, ומהסתכלות במודעות הדרושים(שלעיתים מציינות שכר) , לא קיבלתי את הרושם הזה.

אז אתה המסומם?
אתה הגדרת סובל או מסומם.
אני משתדל מידי פעם "לסבול" - לצאת מאזור הנוחות כדי לגרום לעצמי להתפתח ולהתקדם.

העובדים בעמותת "שכולו טוב" אמנם מקבלים סביבת עבודה תומכת , אבל מקבלים שכר בסדר גודל של 5 ש"ח לשעה.
נכון אבל חלקית, אתה צודק באמרה שלך פה. הם כן מקבלים שכר נמוך יחסית (29 ש"ח לשעה) אבל הם כן מקבלים לא רק שכר אלא השלמה סוציאלית לפיתוח חיים עצמאיים, רבים מהם בוחרים כחלק מההתפתחות שלהם לעבור ולעבוד במקומות מקבילים אשר לא רק משווים את התנאים שלהם ולפעמים גם מתעלים עליהם.
ובקשר למחסור של עובדים בתעשייה , בשכר גבוה מאוד ? יש כבר כמה וכמה שנים כתבות כאלה. לא יודע עד כמה זה נכון ומדוייק. לפחות מדיבור עם אנשים מתחומים דומים בפורומים, ומהסתכלות במודעות הדרושים(שלעיתים מציינות שכר) , לא קיבלתי את הרושם הזה.
אני ביליתי חלק נכבד מבניית העסקים והקריירה שלי סביב התעשייה המסורתית (ראה ערך היומן שלי), והשכר בתעשייה הוא אכן גבוה יחסית.
אנקדוטה אישית: בתור סטודנט לתואר ראשון אני עבדתי במפעל תעשייתי מסורתי בפריפריה בתור מפעיל מכונה (ואז התקדמתי לתפקיד של ראש צוות), השכר בסיס שלי עמד בזמנו (לפני כמעט עשור) על 50 ש"ח לשעה. יחד עם משמרות (תשלום שעות נוספות\ועוד....) השכר ברוטו שלי בתור סטודנט עמד כ-20,000 לחודש (קרי כמעט 13,000 נטו כל חודש).
מה שכן, השחיקה בתעשייה היא יחסית גבוה ויש חילופי עובדים יחסית תכופים, וזה מושך את השכר למטה. אבל אם מתמידים בתעשייה הזאת לאורך זמן אתה תגלה שהמשכורות שם יכולות להתחרות בהרבה מקצועות אחרים.
אבל, קצב הקידום בתעשייה הזאת הוא יחסית מאוד זריז יחסית לתחומים אחרים.

לא הבנתי, מדוע אנשים שהיו אמורים להיות המקבילה של איילון מאסק רק תוצרת כחול-לבן, המתמודדים עם מגבלה אפורה זו או אחרת שנבעה מגורמים חיצוניים (שחלקם נוצרו בגלל עיוותים), אמורים לחשוב להיעזר בעמותות? זאת בזמן שיש חיילים משוחררים שדורשים שכר 10K כגבול תחתון עבור משרה חלקית (אני בעצמי רודף אחריהם) או אנשים פחות מוכשרים בהגדרה (בגלל משתנים פנימיים) שהסתדרו בחיים עקב משתנים שפחות תלויים בהם.
הבנתי אותך עכשיו, אתה לא טרול. אתה פשוט רוצה לנהל דיון פילוסופי על מה אם?
תודה אבל אני מוותר, שיהיה לך בהצלחה.

הבנתי אותך עכשיו, אתה לא טרול. אתה פשוט רוצה לנהל דיון פילוסופי על מה אם?
תודה אבל אני מוותר, שיהיה לך בהצלחה.
אני מכבד את ההחלטה שלך. מהתגובה שלך דווקא עלתה נקודה מעניינת לגבי מצב העניינים במדינה:

בזמן שהצד שאתה או איש ירח מייצגים בדיון הזה נמצא כאן, הצד שאני מייצג בדיון נמצא כאן.

נראה לי שאסתקרן לדעת איזה צד שיקף את המציאות בצורה טובה יותר, ומה יתחולל במדינה בשנים הקרובות, כאשר דור האינטרנט יתן את הטון ושיש מצב כי הסטטוס קוו הנוכחי כבר אינו משרת אותו היטב. אבל אולי גם ההורים שלי אמרו אותו הדבר ואין חדש תחת השמש. נמתין לפרקים הבאים של הסדרה :)

נערך לאחרונה ב:
נראה לי מאוד הגיוני לדרוש לייעל את מה שהקונצנזוס במחקר מסכים עליו: שוק חופשי, אגרות דוגש, שחרור הריכוזיות ודברים בסגנון הזה.
רבים כאן בפורום מסכימים איתך בנושא הזה, וגם לדעתי זה רעיון טוב ללכת עם דעת הקונצנזוס במחקר.
אביר קארה בדיוק העלה היום פוסט בנושא.

אבל איך זה יפתור את הבעיות שהעלית?
למשל זה שמופנמים מרוויחים פחות (לא בדקתי אם זה נכון),
זה שאנשים צריכים לסבול "קשקושים חסרי היגיון" של אחרים,
וזה שבחורות מסוימות נמשכות ל"בחורים רעים"?

העלאה חוזרת ונשנית של עוד ועוד בעיות שאין להם פתרון בעולם שאינו אוטופי,
גורמת לחלק מהאנשים לחשוב שכל המטרה היא להתלונן :(

יש כמה אנשים טובים כאן בפורום שעל חשבון זמנם הפנוי ראו לנכון להסביר לי את הבסיס של הרבה מהדברים שהבלוג הזה דן בהם. יש צורך באנשים כאלו שיעשו זאת עם כמה מיליוני ישראלים.
זו עצה מצוינת.
רבים כאן בפורום אכן עוזרים לאחרים (בין אם זה דרך עמותה שעוסקת בנושא, דרך הפורום, או עזרה אישית למכרים).
מקווה שגם אתה מעביר הלאה את הידע ואת התובנות שקיבלת.

בכל אופן, אני רוצה להאיר שמניסיון אישי שלי בנושא -
הבעיה אצל חלק גדול מאוד מהאנשים אינה מחסור טכני בידע לגבי השקעות או חיסכון.
הבעיה היא אורח מחשבה פטליסטי ומיואש:
"ממילא הכל נקבע בעבר, וממילא אין לי סיכוי, אז למה לנסות בכלל?"

בעיניי, רעיונות כמו אלו שכתבת לאורך העמודים האחרונים לא רק שאינם עוזרים להוציא אנשים ממצוקותיהם הכלכליות,
אלא דווקא מקדמים צורות מחשבה שמשאירות אנשים בעוני לאורך דורות שלמים.

רבים כאן בפורום מסכימים איתך בנושא הזה, וגם לדעתי זה רעיון טוב ללכת עם דעת הקונצנזוס במחקר.
הרוב בעד הסרת חסמים וחופש ומלחמה בריכוזיות.
הבעיה היא שכאשר יורדים מרמת הסיסמאות ליישום מתברר שהבחירה בין החלופות היא לפי ערכים (כוח פוליטי) ולכלכלה אין שום דבר להגיד בקשר לחלופה אותה יש לבחור מהסיבה הפשוטה שהערכים של הכלכלנים לא יותר טובים מהערכים של אף אחד אחר.
כך בהחלטה כמה מיסים יש לגבות כדי לממן שירותים ציבוריים בכלל ורמת רפואה, בטחון, חינוך וכו' בפרט.
וכך בהתנגשות בין החופש של שחקנים שונים - מלחמה בריכוזיות למשל, תפגע בחופש ההתקשרות ואולי העיסוק של הגופים שאחראים לריכוזיות (וכמובן הגדרת הריכוזיות עצמה שנויה במחלוקת ולהכרעה בה יש משמעות כלכלית על השחקנים השונים). ההצעה כאן להתאים את שוק העבודה לבעלי מוגבלויות ודאי נשמעת נהדר, אבל האם אינה פוגעת בחופש של המעסיקים ומייקרת מוצרים ושירותים לכלל הצרכנים שאינם בעלי צרכים מיוחדים?
כשאביר קרא עצמו קרא לתת דמי אבטלה לעצמאים (ואחר כך הצביע נגד), זה בעד חופש או הגדלת התערבות המדינה? אין לי טענות אליו, הוא פוליטיקאי, אבל ודאי שאי אפשר להציג את ההצבעה הזו כנובעת מקונצנזוס במחקר כלכלי, אלא הצבעה פוליטית של פוליטיקאי שחושב שסדר העדיפויות הוא כזה שכרגע לא נכון לאשר את המהלך ויש להעדיף את אינטרס אלו שאינם עצמאים על אינטרס העצמאים.
בשורה התחתונה, חשוב לדעת ולהבין כלכלה, ואני הראשון שמטיף להשתמש בנתונים ובידע מדעי (ועל הדרך מחזיק בתואר מתקדם בכלכלה), אבל צריך להבין גם שהכלכלה היא כלי עזר, לא כדור בדולח שנותן את התשובה לכל שאלות המדיניות ודווקא בשאלות הקשות נידרש להכרעה ערכית.

נערך לאחרונה ב:
בשורה התחתונה, חשוב לדעת ולהבין כלכלה, ואני הראשון שמטיף להשתמש בנתונים ובידע מדעי (ועל הדרך מחזיק בתואר מתקדם בכלכלה), אבל צריך להבין גם שהכלכלה היא כלי עזר, לא כדור בדולח שנותן את התשובה לכל שאלות המדיניות ודווקא בשאלות הקשות נידרש להכרעה ערכית.
+1

מדע הכלכלה יכול לפעמים לספק תשובות מוחלטות
(למשל אפשר לומר שתכנית מסוימת שמציג יו"ר מפלגה, לא יכולה להיכנס במסגרת התקציב).
אבל מסכים שלרוב - הכלכלנים מספקים כלים, והציבור (או נבחריו) צריכים להכריע בשאלות הערכיות.

בכל אופן, מה שכתבת זו לדעתי הסיבה שהפוסט שהפניתי אליו התמקד ב"מכחישי כלכלה" קונספירטורים.
עצוב שזו לא טענה מסוג "איש קש", ושאני יכול לחשוב על חברי כנסת ואנשי ציבור שממש עונים לתיאור הזה.

הרוב בעד הסרת חסמים וחופש ומלחמה בריכוזיות.
הבעיה היא שכאשר יורדים מרמת הסיסמאות ליישום מתברר שהבחירה בין החלופות היא לפי ערכים (כוח פוליטי) ולכלכלה אין שום דבר להגיד בקשר לחלופה אותה יש לבחור מהסיבה הפשוטה שהערכים של הכלכלנים לא יותר טובים מהערכים של אף אחד אחר.
כך בהחלטה כמה מיסים יש לגבות כדי לממן שירותים ציבוריים בכלל ורמת רפואה, בטחון, חינוך וכו' בפרט.
וכך בהתנגשות בין החופש של שחקנים שונים - מלחמה בריכוזיות למשל, תפגע בחופש ההתקשרות ואולי העיסוק של הגופים שאחראים לריכוזיות. ההצעה כאן להתאים את שוק העבודה לבעלי מוגבלויות ודאי נשמעת נהדר, אבל האם אינה פוגעת בחופש של המעסיקים ומייקרת מוצרים ושירותים לכלל הצרכנים שאינם בעלי צרכים מיוחדים?
כשאביר קרא עצמו קרא לתת דמי אבטלה לעצמאים (ואחר כך הצביע נגד), זה בעד חופש או הגדלת התערבות המדינה? אין לי טענות אליו, הוא פוליטיקאי, אבל ודאי שאי אפשר להציג את ההצבעה הזו כנובעת מקונצנזוס במחקר כלכלי, אלא הצבעה פוליטית של פוליטיקאי שחושב שסדר העדיפויות הוא כזה שכרגע לא נכון לאשר את המהלך ויש להעדיף את אינטרס אלו שאינם עצמאים על אינטרס העצמאים.
כן. מסכים. אני חושב אבל ששמת יותר מדי דגש על "ערכים" כשבעצם המהות מאחוריהים , כמו שציינת, היא כוח פוליטי,וצריך להתייחס אליה ככזאת.

כן. מסכים. אני חושב אבל ששמת יותר מדי דגש על "ערכים" כשבעצם המהות מאחוריהים , כמו שציינת, היא כוח פוליטי,וצריך להתייחס אליה ככזאת.
בעיני הם היינו הך וחשוב להדגיש את הזהות ביניהם. ההצבעה של פוליטיקאי משקפת את הערכים אותם הוא מקדם.

אוי, איזה פוסט מזעזע! דמגוגיה זולה.
קארה לא יודע כלום בכלכלה. הוא לא למד את זה אף פעם. כן, יש כזה דבר מדע הכלכלה, אבל כשקארה מדבר על כלכלה הוא מתייחס ל"תאוריות" שהוא קרא בפייסבוק.
מישהו צריך להזכיר לו שגם מאחורי התפיסות הסוציאליסטיות עומד ענף מדעי מחקרי לא פחות, שאם הוא לא מסכים איתו אז שיכתוב עליו ביקורת כמו אדם בוגר.

אוי, איזה פוסט מזעזע! דמגוגיה זולה.
קארה לא יודע כלום בכלכלה. הוא לא למד את זה אף פעם. כן, יש כזה דבר מדע הכלכלה, אבל כשקארה מדבר על כלכלה הוא מתייחס ל"תאוריות" שהוא קרא בפייסבוק.
לפי מה שהבנתי -
את הרגולציות שאביר קארה קידם בכנסת האחרונה, הוא קידם רק אחרי התייעצות עם מומחים וגם עם אנשים בשטח.
גם המצע של מפלגת "חופש כלכלי" נכתב ע"י מומחים לכלכלה כמו גלעד אלפר, פרופ' עומר מואב וד"ר עידית רז קלישר.

אין קשר ל"תיאוריות שהוא קרא בפייסבוק".

מישהו צריך להזכיר לו שגם מאחורי התפיסות הסוציאליסטיות עומד מחקר מדעי מחקרי לא פחות
לא יודע למה הבאת כאן את הסוציאליזם - הוא אינו מוזכר בפוסט.
יש דברים שגם סוציאליסטים יכולים להסכים עליהם, למשל זה שאם תקן מסוים מוכר בארה"ב ובאירופה - ייתכן שאין היגיון לחייב את הצרכן הישראלי בתקן ישראלי ייחודי.
זו רק דוגמא כמובן, הנקודה העיקרית שלי היא שלא כל ויכוח הוא של קפיטליסטים לעומת סוציאליסטים.

יש דברים שגם סוציאליסטים אמורים להסכים עליהם, למשל זה שאם תקן מסוים מוכר בארה"ב ובאירופה - ייתכן שאין היגיון לחייב את הצרכן הישראלי בתקן ישראלי ייחודי.
+1 זו באמת אחת ההזיות בבירוקרטיה בארץ. שיבוא עיתונאי שרוצה לשרת את הציבור, יפרסם באופן בולט של שמות כל חברי הכנסת שמגנים על ההזיה הזו ולא יעזוב אותם עד שיקבל תשובה לפשר התמיכה שלהם בשטות הזו.

לפי מה שהבנתי -
את הרגולציות שאביר קארה קידם בכנסת האחרונה, הוא קידם רק אחרי התייעצות עם מומחים וגם עם אנשים בשטח.
גם המצע של מפלגת "חופש כלכלי" נכתב ע"י מומחים לכלכלה כמו גלעד אלפר, פרופ' עומר מואב וד"ר עידית רז קלישר.
אני דיברתי על הפוסט הזה ספציפית והזלזול שלו בכל מי שלא חושב כמוהו.
אם כבר אתה מתנשא על אחרים ("אני צודק כי אני מסתמך על מדע, ולא טמבל כמוכם"), אז לפחות תסתמך על מדע!

אל תגן על בן אדם שקורא לאנשים שמתקשים לעמוד ביוקר המחיה "מכחישי כלכלה". בחיאת איניגו, אתה יותר טוב מזה.

לא יודע למה הבאת כאן את הסוציאליזם - הוא אינו מוזכר בפוסט.
אני הנחתי שהסוציאליסטים הם "מכחישי הכלכלה" שלו. אחרת למי הוא מתכוון?

אל תגן על בן אדם שקורא לאנשים שמתקשים לסגור את החודש "מכחישי כלכלה".
אני הנחתי שהסוציאליסטים הם "מכחישי הכלכלה" שלו. אחרת למי הוא מתכוון?
אני מניח שהוא מתכוון לאלו שמגנים על פעולות חסרות כל היגיון כלכלי (למשל תקן ייחודי לישראל כשאין בו צורך, רגולציות הזויות כמו זו שמתוארת בכותרת כאן, ועוד),

או אולי הכוונה לאלו שמכחישים את חוק שימור החומר בנוגע לכסף
(חושבים שאפשר להוסיף הוצאות ללא קיצוץ במקומות אחרים, הגדלת הכנסות או הגדלת חוב).
לא רוצה לתת שמות של ח"כים ספציפיים, אבל עולות לי בראש כמה דוגמאות.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מניח שהוא מתכוון לאנשים מהסוג של ח"כ לזימי, למשל.
או לאלו שמגנים (*) על פעולות חסרות כל היגיון כלכלי (למשל תקן ייחודי לישראל כשאין בו צורך, ועוד רגולציות הזויות כמו זו שמתוארת בכותרת כאן, ועוד).
טוב... תראה איך כל אחד מאיתנו מוצא לפוסט של קארה משמעות אחרת לגמרי.
אנחנו מנתחים אותו, מנסים להבין לפי הוא מופנה. כאילו קראנו שיר של ביאליק.
אבל הוא פוליטיקאי, לא משורר, הוא אמור להיות ישיר ולדבר לעניין.
ככה עובדת דמגוגיה, ואסור לתת לזה יד.

זה אחד מארבעת הסימנים שציין ג'ורג' אורוול (הכותב של 1984) שמעידים על רידוד של השיח הציבורי והפיכתו לקרקע פוריה לצמיחה של אידיאולוגיות קיצוניות ומסוכנות (כפי שאכן קורה בימינו)
"בסוגי כתיבה מסוימים, במיוחד בביקורת אמנות וספרות, נתקלים לעתים קרובות בקטעים ארוכים שהם נעדרי משמעות כמעט לחלוטין. [...] השימוש במילים מהסוג הזה הוא לעתים קרובות לא-ישר במודע. כלומר, לאדם המשתמש בהן יש הגדרה פרטית משלו אבל הוא מאפשר לשומע לחשוב שהוא מתכוון למשהו שונה לגמרי."
אז אני שוב אומר, אל תגן עליו.

Back
למעלה