Shnizelia
משתמש בכיר
- דירוג
- 2,027
מי מחזיק אותך מלחתוך?
אז אתה המסומם?
מי מחזיק אותך מלחתוך?
(אני יודע שאני הולך לחטוף אבל.. ניחא..)נראה לי שרוב האנושות תסכים שהיה עדיף עולם נטול סבל, אבל מה לעשות שאנחנו לא מכירים דרך טובה יותר להגיע לשם מאשר מה שאנחנו כבר עושים. אם לך יש פתרון שונה - אשמח מאוד לשמוע (לא בציניות).
אני לא באמת יודע ואין לי פתרון.אשמח לשמוע האם יש לך הצעה מעשית לפתרון של הבעיות שהעלית, ואיך אתה פועל כדי לקדם אותה.
לא נראה לי שאני מסכים עם זה.נראה לי שרוב האנושות תסכים שהיה עדיף עולם נטול סבל
לא הבנתי, מדוע אנשים שהיו אמורים להיות המקבילה של איילון מאסק רק תוצרת כחול-לבן, המתמודדים עם מגבלה אפורה זו או אחרת שנבעה מגורמים חיצוניים (שחלקם נוצרו בגלל עיוותים), אמורים לחשוב להיעזר בעמותות? זאת בזמן שיש חיילים משוחררים שדורשים שכר 10K כגבול תחתון עבור משרה חלקית (אני בעצמי רודף אחריהם) או אנשים פחות מוכשרים בהגדרה (בגלל משתנים פנימיים) שהסתדרו בחיים עקב משתנים שפחות תלויים בהם.דוגמא א: עמותת "שכולו טוב" מפעילה מפעלים מוגנים שבהם גם בעלי תפקוד גבוה או נמוך יכולים לעבוד ולייצר מוצרים למען החברה
העובדים בעמותת "שכולו טוב" אמנם מקבלים סביבת עבודה תומכת , אבל מקבלים שכר בסדר גודל של 5 ש"ח לשעה.לא נכון.
כיום השוק הוא כזה שהוא מסוגל לקלוט את כל סוגי העובדים על מיניהם השונים.
דוגמא א: עמותת "שכולו טוב" מפעילה מפעלים מוגנים שבהם גם בעלי תפקוד גבוה או נמוך יכולים לעבוד ולייצר מוצרים למען החברה, ומכיוון שהפעילות שם רווחית הם מגדילים את יכולת הייצור שלהם כל שנה בכמעט 30% בעשור האחרון (כל שנה פותחים מפעל נוסף לייצור).
דוגמא ב: התעשייה המסורתית משוועת לעובדי ייצור (פחחים, נפחים, עובדי כפיים, רתכים, ועוד...), ובכל מקום שתראה הם מוכנים לקלוט את כל סוגי העובדים ולהכשיר אותם. השכר הממוצע לעובד בתעשייה המסורתית עובד על 16,200 לחודש.
האמת היא שרוב הבכיינים במדיות החברתיות פשוט רוצים שמישהו ידאג להם וילטף אותם, ויגיד להם כמה העולם התאכזר אליהם
ברוכים הבאים למציאות, יש מוביליות חברתית פיננסית במדינת ישראל (והיא יחסית גבוהה).
האתגר הוא להרים את התחת מהכורסא וללכת לעבוד בשביל להצליח.
אתה הגדרת סובל או מסומם.אז אתה המסומם?
נכון אבל חלקית, אתה צודק באמרה שלך פה. הם כן מקבלים שכר נמוך יחסית (29 ש"ח לשעה) אבל הם כן מקבלים לא רק שכר אלא השלמה סוציאלית לפיתוח חיים עצמאיים, רבים מהם בוחרים כחלק מההתפתחות שלהם לעבור ולעבוד במקומות מקבילים אשר לא רק משווים את התנאים שלהם ולפעמים גם מתעלים עליהם.העובדים בעמותת "שכולו טוב" אמנם מקבלים סביבת עבודה תומכת , אבל מקבלים שכר בסדר גודל של 5 ש"ח לשעה.
אני ביליתי חלק נכבד מבניית העסקים והקריירה שלי סביב התעשייה המסורתית (ראה ערך היומן שלי), והשכר בתעשייה הוא אכן גבוה יחסית.ובקשר למחסור של עובדים בתעשייה , בשכר גבוה מאוד ? יש כבר כמה וכמה שנים כתבות כאלה. לא יודע עד כמה זה נכון ומדוייק. לפחות מדיבור עם אנשים מתחומים דומים בפורומים, ומהסתכלות במודעות הדרושים(שלעיתים מציינות שכר) , לא קיבלתי את הרושם הזה.
הבנתי אותך עכשיו, אתה לא טרול. אתה פשוט רוצה לנהל דיון פילוסופי על מה אם?לא הבנתי, מדוע אנשים שהיו אמורים להיות המקבילה של איילון מאסק רק תוצרת כחול-לבן, המתמודדים עם מגבלה אפורה זו או אחרת שנבעה מגורמים חיצוניים (שחלקם נוצרו בגלל עיוותים), אמורים לחשוב להיעזר בעמותות? זאת בזמן שיש חיילים משוחררים שדורשים שכר 10K כגבול תחתון עבור משרה חלקית (אני בעצמי רודף אחריהם) או אנשים פחות מוכשרים בהגדרה (בגלל משתנים פנימיים) שהסתדרו בחיים עקב משתנים שפחות תלויים בהם.
אני מכבד את ההחלטה שלך. מהתגובה שלך דווקא עלתה נקודה מעניינת לגבי מצב העניינים במדינה:הבנתי אותך עכשיו, אתה לא טרול. אתה פשוט רוצה לנהל דיון פילוסופי על מה אם?
תודה אבל אני מוותר, שיהיה לך בהצלחה.
רבים כאן בפורום מסכימים איתך בנושא הזה, וגם לדעתי זה רעיון טוב ללכת עם דעת הקונצנזוס במחקר.נראה לי מאוד הגיוני לדרוש לייעל את מה שהקונצנזוס במחקר מסכים עליו: שוק חופשי, אגרות דוגש, שחרור הריכוזיות ודברים בסגנון הזה.
זו עצה מצוינת.יש כמה אנשים טובים כאן בפורום שעל חשבון זמנם הפנוי ראו לנכון להסביר לי את הבסיס של הרבה מהדברים שהבלוג הזה דן בהם. יש צורך באנשים כאלו שיעשו זאת עם כמה מיליוני ישראלים.
הרוב בעד הסרת חסמים וחופש ומלחמה בריכוזיות.רבים כאן בפורום מסכימים איתך בנושא הזה, וגם לדעתי זה רעיון טוב ללכת עם דעת הקונצנזוס במחקר.
אביר קארה בדיוק העלה היום פוסט בנושא.
+1בשורה התחתונה, חשוב לדעת ולהבין כלכלה, ואני הראשון שמטיף להשתמש בנתונים ובידע מדעי (ועל הדרך מחזיק בתואר מתקדם בכלכלה), אבל צריך להבין גם שהכלכלה היא כלי עזר, לא כדור בדולח שנותן את התשובה לכל שאלות המדיניות ודווקא בשאלות הקשות נידרש להכרעה ערכית.
כן. מסכים. אני חושב אבל ששמת יותר מדי דגש על "ערכים" כשבעצם המהות מאחוריהים , כמו שציינת, היא כוח פוליטי,וצריך להתייחס אליה ככזאת.הרוב בעד הסרת חסמים וחופש ומלחמה בריכוזיות.
הבעיה היא שכאשר יורדים מרמת הסיסמאות ליישום מתברר שהבחירה בין החלופות היא לפי ערכים (כוח פוליטי) ולכלכלה אין שום דבר להגיד בקשר לחלופה אותה יש לבחור מהסיבה הפשוטה שהערכים של הכלכלנים לא יותר טובים מהערכים של אף אחד אחר.
כך בהחלטה כמה מיסים יש לגבות כדי לממן שירותים ציבוריים בכלל ורמת רפואה, בטחון, חינוך וכו' בפרט.
וכך בהתנגשות בין החופש של שחקנים שונים - מלחמה בריכוזיות למשל, תפגע בחופש ההתקשרות ואולי העיסוק של הגופים שאחראים לריכוזיות. ההצעה כאן להתאים את שוק העבודה לבעלי מוגבלויות ודאי נשמעת נהדר, אבל האם אינה פוגעת בחופש של המעסיקים ומייקרת מוצרים ושירותים לכלל הצרכנים שאינם בעלי צרכים מיוחדים?
כשאביר קרא עצמו קרא לתת דמי אבטלה לעצמאים (ואחר כך הצביע נגד), זה בעד חופש או הגדלת התערבות המדינה? אין לי טענות אליו, הוא פוליטיקאי, אבל ודאי שאי אפשר להציג את ההצבעה הזו כנובעת מקונצנזוס במחקר כלכלי, אלא הצבעה פוליטית של פוליטיקאי שחושב שסדר העדיפויות הוא כזה שכרגע לא נכון לאשר את המהלך ויש להעדיף את אינטרס אלו שאינם עצמאים על אינטרס העצמאים.
בשורה התחתונה, חשוב לדעת ולהבין כלכלה, ואני הראשון שמטיף להשתמש בנתונים ובידע מדעי (ועל הדרך מחזיק בתואר מתקדם בכלכלה), אבל צריך להבין גם שהכלכלה היא כלי עזר, לא כדור בדולח שנותן את התשובה לכל שאלות המדיניות ודווקא בשאלות הקשות נידרש להכרעה ערכית.
בעיני הם היינו הך וחשוב להדגיש את הזהות ביניהם. ההצבעה של פוליטיקאי משקפת את הערכים אותם הוא מקדם.כן. מסכים. אני חושב אבל ששמת יותר מדי דגש על "ערכים" כשבעצם המהות מאחוריהים , כמו שציינת, היא כוח פוליטי,וצריך להתייחס אליה ככזאת.
אוי, איזה פוסט מזעזע! דמגוגיה זולה.אביר קארה בדיוק העלה היום פוסט בנושא.
לפי מה שהבנתי -אוי, איזה פוסט מזעזע! דמגוגיה זולה.
קארה לא יודע כלום בכלכלה. הוא לא למד את זה אף פעם. כן, יש כזה דבר מדע הכלכלה, אבל כשקארה מדבר על כלכלה הוא מתייחס ל"תאוריות" שהוא קרא בפייסבוק.
לא יודע למה הבאת כאן את הסוציאליזם - הוא אינו מוזכר בפוסט.מישהו צריך להזכיר לו שגם מאחורי התפיסות הסוציאליסטיות עומד מחקר מדעי מחקרי לא פחות
+1 זו באמת אחת ההזיות בבירוקרטיה בארץ. שיבוא עיתונאי שרוצה לשרת את הציבור, יפרסם באופן בולט של שמות כל חברי הכנסת שמגנים על ההזיה הזו ולא יעזוב אותם עד שיקבל תשובה לפשר התמיכה שלהם בשטות הזו.יש דברים שגם סוציאליסטים אמורים להסכים עליהם, למשל זה שאם תקן מסוים מוכר בארה"ב ובאירופה - ייתכן שאין היגיון לחייב את הצרכן הישראלי בתקן ישראלי ייחודי.
אני דיברתי על הפוסט הזה ספציפית והזלזול שלו בכל מי שלא חושב כמוהו.לפי מה שהבנתי -
את הרגולציות שאביר קארה קידם בכנסת האחרונה, הוא קידם רק אחרי התייעצות עם מומחים וגם עם אנשים בשטח.
גם המצע של מפלגת "חופש כלכלי" נכתב ע"י מומחים לכלכלה כמו גלעד אלפר, פרופ' עומר מואב וד"ר עידית רז קלישר.
אני הנחתי שהסוציאליסטים הם "מכחישי הכלכלה" שלו. אחרת למי הוא מתכוון?לא יודע למה הבאת כאן את הסוציאליזם - הוא אינו מוזכר בפוסט.
אל תגן על בן אדם שקורא לאנשים שמתקשים לסגור את החודש "מכחישי כלכלה".
אני מניח שהוא מתכוון לאלו שמגנים על פעולות חסרות כל היגיון כלכלי (למשל תקן ייחודי לישראל כשאין בו צורך, רגולציות הזויות כמו זו שמתוארת בכותרת כאן, ועוד),אני הנחתי שהסוציאליסטים הם "מכחישי הכלכלה" שלו. אחרת למי הוא מתכוון?
⌄
⌄
⌄
טוב... תראה איך כל אחד מאיתנו מוצא לפוסט של קארה משמעות אחרת לגמרי.אני מניח שהוא מתכוון לאנשים מהסוג של ח"כ לזימי, למשל.
או לאלו שמגנים (*) על פעולות חסרות כל היגיון כלכלי (למשל תקן ייחודי לישראל כשאין בו צורך, ועוד רגולציות הזויות כמו זו שמתוארת בכותרת כאן, ועוד).
אז אני שוב אומר, אל תגן עליו."בסוגי כתיבה מסוימים, במיוחד בביקורת אמנות וספרות, נתקלים לעתים קרובות בקטעים ארוכים שהם נעדרי משמעות כמעט לחלוטין. [...] השימוש במילים מהסוג הזה הוא לעתים קרובות לא-ישר במודע. כלומר, לאדם המשתמש בהן יש הגדרה פרטית משלו אבל הוא מאפשר לשומע לחשוב שהוא מתכוון למשהו שונה לגמרי."