• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יוקר מחייה

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תודה.

מקווה מאוד שהתופעה הזאת לא תתרחש שוב לאחר שאעמת אותך עם המציאות לגבי כל נקודה ונקודה שטרחת לציין. ואלו הן נקודות חשובות שבהחלט יכולות לבהר את המציאות ואת הדברים כפי שהם באמת. אז שוב תודה.

זה אולי נכון, אבל זה כלל לא מספיק. מהתכתבויות עם ישראלים בעלי אזרחות אירופאית, שהוריהם עלו משם, נאמר לי שלא בכדי מדינות רבות באירופה לא מגדירות את עצמן כבעלות שוק חופשי או קפיטליסטיות לגמרי, אלא עם תארים סטייל "סוציאל דמוקרטיות". זה לא בכדי. כמו כן, המדיניות שרצה שם אינה ליברלית לגמרי. בין השאר בגלל שכמות האזרחים עם אותן בעיות אפורות עליהן דיברתי קודם, שלא באמת ניתנות לאבחון ושאפילו האזרחים בעצמם לא רוצים שיאבחנו אותן, היא גדולה מאוד וממש נחשבת שם לעניין שגרתי בעל משקל רב שיש לקחת בחשבון. אין כמעט אף משפחה שתוכל להתמחק מבעיה כזאת או אחרת אצל אחד מבני המשפחה הקרובים או הרחוקים. זה עד כדי כך נפוץ, שהמדיניות צריכה להיות מותאמת לאנשים עם הבעיות האפורות הללו (כל שכן, בעיות מאובחנות של ממש). כנראה ששם כבר הבינו שהמוכשרים ביותר בחברה לא נהפכו לכאלו אך ורק בגלל השקעה ומרץ, שהתמונה הרבה יותר מורכבת מכך, ושצריך לתת מקום הרבה יותר מכובד לאנשים השקופים/אפורים שלא מתכוונים ואף לא יכולים באמת ליטול את האחראיות עליה הסולידית מדברת. חלק מהניסיונות ליטול אחראיות עלולים לייצר נזק ברמה זו או אחרת להם ולסביבתם (כאן, אין הכוונה לאנשים עם בעיות מאובחנות אלא "לטנטיות/אפורות"). או במקרים סבירים גם ליצור הרבה טוב עבורם באופן אישי אבל עדיין נזק לחברה. כך שאם הם מחוץ למשחק דה-פקטו, צריך לפצות אותם ולאפשר להם להרגיש בכל זאת חלק אינטגרלי ומוביל במשחק הזה. המציאות מורכבת יותר ממה שעובר לך בראש.

נקודה חשובה אחרת בהקשר הזה, היא שבמדינות סוציאל דמוקרטיות כאלו אפשר יותר לסמוך אחד על השני ועל אותן רשויות שאמורות לספק מענה, קלות עשיית העסקים טובה יותר מבישראל, המערכות מתפקדות בדר"כ טוב ומהר יותר ואפילו איכות המזון או התבוראה כנראה טובים יותר בגלל היבטים כגון חסמי ייבוא ותקינה אירופית. כך שגם אם אף אחד לא באמת מתחשב בבעיה האפורה שלך, הרבה יותר קל לך לחיות חיים עצמאיים ולתפקד היטב יחד עם הבעיה הלטנטית שלך, בתוך מגרש משחקים יעיל ומתפקד שכזה, עם רמת אמון טובה יותר ופחות סטרס נפשי. ואם למרות הכל אתה לא באמת מסוגל לשחק או להתקדם שם בסולם החברתי, סביר שאתה עדיין יותר מרוצה, רגוע וחיובי לגבי מצבך, כי יש לך מדינה מתפקדת וחברה הומגונית שתוכל לסמוך עליה שלא "תנצל" או "תפגע" באנשים מהסוג שלך ("פגיעה/ניצול" לא מתוך זדון, אלא פשוט לשם הישרדות של אזרחים אחרים הדואגים לעצמם. ע.ע. נוכלויות קשישים וכדומה, שאינן בהכרח עוברות על החוק וכו'.).

לא מוכן לשתף פעולה עם המצב הקיים. עוצר הכל.

במדינתנו המופלאה סביר שזה קורה באחוזים גבוהים. לעזאזל.

זה כבר קצת טריקי, זה תלוי מאוד מהן סוג הבעיות והקשיים ממנו אותו אדם סובל. אבל לרוב אם לא הסתדרת במדינה בה נולדת וחיית עשרות שנים, לא סביר שתהיה לך התפיסה המתאימה והאומץ להתחיל את חייך מחדש במקום אחר. וגם אם היה לך, אולי מוטב שלא לעשות זאת בהתחשב בכך שאנשים נורמטיבים רבים ניסו זאת ונכשלו. גם כאן אתה מסונדל מאוד. מניח שהדגמתי פה בטעות נטייה לחשיבה שלילית :]

רוב הזמן זה מיותר, למעט מקרים של שינויים מהירים עקב מגמות בין-דוריות וכן הלאה. אולי מהפך 77, אולי בימינו אנו לאחר כמה סבבי בחירות תדירים.

נראה לי בדר"כ השלטון רק משקף את המצב הקיים ואת סבך האינטרסים הסמויים בחברה נתונה, ולא משנה אותם. אולי זה ישתנה במידת-מה בעידן האינטרנט?

אוקי, זאת הזדמנות טובה להדגים את עוצמתו הניבזית וההרסנית של השילוב בין בעיות אפורות + מדינה חסרת פניות פסיכולוגית ומבורכת בעיות.

כשהתייעצתי עם כמה מחברי הפורום לגבי התנדבות בפעמונים (אותה הכרתי הרבה לפני שנחשפתי לבלוג), הם לא יכלו שלא להביע תמיהה איך בדיוק אדם שנמנע מלהשכיר דירה רוב הזמן ולנהל משק בית עצמאי, אמור לסייע למשפחה שנמצאת על הקרשים לא רק מבחינה כלכלית אלא במקרים רבים בהיבטים חשובים אחרים לא פחות. האמת היא, שאותה תמיהה גם עלתה בראשי ולכן מלכתחילה רציתי לגשש ולתשאל אנשים שכבר התנדבו בעמותה.

והנה עוד כמה נקודות בפרופיל של אותו אדם ה-"נמנע מלנהל משק בית עצמאי": במקביל לשתי עבודות, אחת מלאה ואחת חלקית (הכוללת חניכה של ילד עם צרכים מיוחדים), הוא התנדב במשך שנה ולאחר מכן גם ריכז מתנדבים במשך שנה, במקביל לשתי עבודות ולהיותו עוזר מחקר מחוץ לתקופת הלימודים. כעת ה-"נמנע הסדרתי" הזה הינו גם עוסק פטור עם עיסוק צדדי במקביל לשתי עבודותיו. כמובן שהוא מממן את מלוא הוצאותיו האישיות ומשתתף בהוצאות משק הבית בו הוא חבר.

מקווה שהצלחת לראשונה להביט על מצב שבו אדם חרוץ בעל תושייה ומודעות לנושאים חברתיים ופוליטיים שמסוגלים לחולל שינוי מלמטה, אומר לך בריש גליי שהוא לא מתכוון לקחת חלק במשחק הנוכחי, שמוטב להיות א-פוליטי, ושלמרות העניין הרב שלו בעמותת פעמונים והאמונה שיש לו בהחלט מה להעניק לאותן משפחות, הוא לא מתכוון להתנדב בה בזמן הקרוב עקב מגבלות אפורות שהחברה לא פנויה פסיכולוגית להכיר בהן ולנהל את עצמה בהתאם.

איני משלה את עצמי, כנראה שאותו עשן יוצא לך שוב מהאוזניים, אבל בשורה התחתונה תביט על זה כך - עוד משפחה שאולי מצבה היה יכול להשתפר, הפסידה הזדמנות להנות מעזרתו של מתנדב מתפקד וחרוץ, בגלל משתנים שלא תלויים באף אחד מהם. מניח שאנשים אוריניים, חרוצים ומוכשרים ממני מכירים את העמותה ונמנעים מלהתנדב בה מסיבותיהם הייחודיות גם כן. זה נראה כמו מעגל קסמים שלילי שמקבע מצב בעייתי קיים. חבל.

חלק ממנו מהווה המנטאליות "המוזרה/בעייתית" של אנשים כמוני (אני מאמין שמדובר בכמות גודלה של אנשים, שגדלה בכל יום). גם עם זה מוטב להשלים או להתמודד. האלטרנטיבה החלופית היא פשוט לדחות את המצב הקיים ולהעדיף את הטיית הפעולה על-פני הטיית הסטטוס-קוו הנעימה והרכה שמאוד מלטפת את האגו להרבה אנשים שאיכשהו הצליחו להסתדר (עקב משתנים שכנראה היו פחות תלויים בהם, עד כמה שהם יתפתו לחשוב אחרת).

אולי הדברים שאני כותב מצטיירים כהתמרמרות אך זה לא המצב בחיים האמיתיים. שוב אזכיר, אם למישהו יש סיבה אמיתית ומשמעותית להתמרמר זו כמובן הקבוצה השנייה שדווקא הדיעה שלך מייצגת כאן בדיון. וכבר הסברתי מדוע.

בנוסף, הפורום (והבלוג) לא מצוי עדיין בסטטוס המעניק להאדה או לביקורת שלו כוח או השפעה משמעותיים או ראויים להתייחסות רצינית. מניח שיש איזושהי דרך להשיג את הסטטוס הזה, אבל מדובר בנושא נפרד בפני עצמו שאולי גם דורש זהירות. אפשר לדון עליו אולי בפעם אחרת.

הבעיה העיקרית בהקשר הזה היא, שרוב הרעיונות כנראה שהיו מיושמים ע"י הגולשים גם ללא הפורום אם לא היו היבטים חיצוניים שמגבילים או מפריעים ביישומם.

1. המצב דיי עגום אם יש צורך בבלוג שייצר שינוי תודעתי עצום בפאן הפיננסי במדינה, כפי שאתה מתאר.
2. @הסולידית היא דמות אלמותית שכישרונה כנראה נבע מגורמים שאינם תלויים בה. מהייאוש שלה ממקומות העבודה או אולי מכמות החומר האפור שהיא נושאת.
3. למרות שמדובר בדמות אלמותית, צריכים גם להתייחס למגרעותיה במידה שווה לחוכמתה ורצונה הטוב לחלוק את תבונתה. בפוסטים ישנים שלה לדוגמה, בהם היא כתבה על אל-הורות ודברים דומים, לי אישית היה ברור כשמש שבשלב כלשהו היא תפגין סובלימציה באורח חייה.
4. בגלל סעיף 3, מוטב להתייחס קצת יותר בכבוד לאופוזיציה הסימלית והמועטה בפורום שלה, ולסוג האנשים והאוכלוסיות אשר היא ביקרה את סגנון חייהם בפוסטים ישנים או בציוצים שלה בטוויטר. לא מדובר בטיפשים גמורים, אלא באנשים שיודעים דברים עקיפים שהיא לא יודעת אשר מעניקים להם כסף, מעמד ואיכות חיים. יש מה ללמוד מהם (ובמה לבקר אותם, כמובן).
5. תוהה באיזה שלב במחזור החיים של הבלוג ניתקל בפוסטים מזוקקים מסוג חדש, המראים ראייה מפוקחת ומורכבת יותר על המציאות, כזאת המסוגלת לקחת בחשבון מספר גישות ודרכי חיים סותרים ולהסביר מה טוב וחיוני ומה ראוי לשיפור בהם. גם סביר שרובנו חיים כמה מהם במקביל.
6. מניח שהתקדמות הבלוג וגלגול החיים שלו ישקף את הילך מחשבתה ובגרותה של בעלת הבלוג, ואת העובדה שהיא אנושית. אותי באופן אישי העניין הזה מסקרן בפני עצמו.

תודה על העידוד, אבל אני לא מושא הדיון. התכוונת אולי לכתוב "זה בידיים שלנו, כקבוצה"?

אני דווקא הבנתי לאן אתה חותר.
אחד הפקטורים הכי משפיעים לדעתי (ולא רק לדעתי) על איכות החיים הגבוהה שאתה מתאר במדינות הסקנדינביות היא כמות הילדים הנמוכה.
הרבה יותר קל כשיש לך בממוצע יותר ממבוגר אחד לכל ילד בחברה. ילד שגדל בחברה שבה רוב האוכלוסיה מתפקדת והוא ילד יחיד או שני במשפחה, יזכה לחינוך מושקע יותר, התעמקות ודקדוק בבעיותיו וסביבה איכותית יותר באופן כללי כבר מהבית. זאת בהשוואה לישראל שבה גם משפחה חילונית או מסורתית מביאה 2-3 ילדים ועסוקה במשך שני עשורים מחייה בטרפת כללית ובניסיון להספיק לתת תשומת לב מספקת לילדיה וזאת מבלי שאני מציין את הסביבה, תרבות העבודה והמנטליות שמעודדים מצב של "הישרדות".

על דתיים, ערבים וחרדים עם 4-7 ילדים בממוצע, אני בכלל לא מתחיל לדבר, מערכות החינוך, הרווחה ובט"ל קורסים מרוב עומס הנובע, בין השאר, מכמות הילדים כאן. ואני גם לא אתחיל לדבר על התשתיות שכל הריבוי הטבעי הזה דורש ואספקטים אחרים של צפיפות, להרחבה ותודה ל @בת העמק על הלינק:

כמובן שחוסר ההומוגניות החברתית הוא פקטור משמעותי גם הוא באיכות הסביבה האנושית ולהבדלים בין ישראל לסקנדינביות.

לאן אני חותר? לזה שאני לא חושב שניתן להגיע למצב של איכות התשתיות, הטיפול והחיים שיש בסקנדינביות בהינתן התרבות המקומית.

לגבי הנקודה שלך לגבי הטיית הסטטוס קוו למול הטיית הפעולה - לדעתי כל מי שענה לך תומך דווקא בהטיית הפעולה ומעודד את הפרט לנסות ולשפר את מצבו האישי (וכך גם באופן עקיף את מצב החברה כולה).

נקודה נוספת שבה אני מסכים עם התגובות - רוב הבעיות האפורות שאתה מציין נופלות עמוק בתוך הטווח הנורמלי ואינן דורשות טיפול מדינתי כלל, ויותר במדויק:
רוב האנשים עובדים ונחשבים כשירים ולכן הם יכולים לתמוך בנדיבות במיעוט שלא.

ואני אוסיף - גישה של הימנעות מקושי או אבחון כל פרט קטן היא הרסנית לפרט, אדם שלא חווה קושי או התמודדות בחייו לא מאפשר גדילה ואבחון יתר הוא בעיה קשה מאוד גם כן שמובילה להיעדר מסוגלות אישית.

בסוף, על אף כל הנקודות הנכונות שהעלית, השורה התחתונה שלך היא ש:
אתה מתאר מצב שבעיות "אפורות" מונעות מאנשים לממש את הפוטנציאל שלהם ולכם ה"מדינה" (מי זה בדיוק) צריך להיות פנוי כדי לעשות להם פוצי מוצי

לסיכום - אני מבין מה אתה אומר ומסכים שתמיד כדאי לנסות ולאתר בעיות מהותיות מוקדם ככל האפשר ולספק כלים להתמודדות, אני חושב שאנחנו בכיוון הנכון אבל לעולם לא נהיה כמו בסקנדינביה ואני גם מתקשה להבין את הפואנטה שלך בפוסט לגבי מה אתה מציע לעשות.

דוגמה לא טובה.
פרופ' דני גוטוויין הוא פרופ' לתולדות עם ישראל ולא לכלכלה.
תקרא על מה הוא עשה את הדוקטורט שלו.
וכלכלה היא חלק ממדעי החברה, אי אפשר לנתק אותה ממחוזות הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה, הפילוסופיה וההיסטוריה.

מאופיינת במאבק במדיניות ההפרטה. הוא יוצא נגד השתלבות השמאל בסדר הנאו-ליברלי וקורא לבניין כוח סוציאל-דמוקרטי שייאבק באי-השוויון הכלכלי והחברתי שמחוללת ההפרטה באמצעות כינון מדינת רווחה רחבה
נטל חלק והציג את משנתו בסדרה "מגש הכסף"
מושפעים מהגותו של קרל מרקס וממוקדים בבחינת זיקות הגומלין בין תהליכים כלכליים, פוליטיים ותרבותיים.
עד עכשיו השיטות של קרל מרקס נכשלו, רק כי לא מומשו במלואן.
ואת מגש הכסף... זה התוכנית של זליכא, עד היום לא הצליח למשוך מספיק מצביעים עם השקרים שלן.

נערך לאחרונה ב:
טוב אני מחפש סופר זול במיוחד עקב כל עליות המחירים? יש המלצות?
מהגדולות היחידי שמצאתי שיחסית זול מהשאר זה רמי לוי.
מעניין אם מסתתר איזה סופר חרדי זול איפשהו

איפה אתה גר?

אתה מגיע לזרוק מצרכים? אם כן אולי פשוט לרכוש כמויות קטנות יותר.
או לחפש מוצרים תחליפיים למה שאתה רוכש.

סע לשכונה החרדית הקרובה אליך (לכל אחד בארץ יש אחת כזו במרחק עד 30 דק', לדעתי)
פשוט תעצור בחור נחמד ברחוב, ותשאל אותו :-)

כבר כתבתי כאן באיזה שרשור שזה מה שאני עושה.
זה לא כ"כ קרוב אליי,
ככה שזה לא לקניות יומיומיות,
אבל פעם בשבוע קניה שבועית- זה סבבה.

סע לשכונה החרדית הקרובה אליך (לכל אחד בארץ יש אחת כזו במרחק עד 30 דק', לדעתי)
פשוט תעצור בחור נחמד ברחוב, ותשאל אותו :)

כבר כתבתי כאן באיזה שרשור שזה מה שאני עושה.
זה לא כ"כ קרוב אליי,
ככה שזה לא לקניות יומיומיות,
אבל פעם בשבוע קניה שבועית- זה סבבה.
יותר זול משמעותית מרמי לוי ?

טוב בסוף הלכתי ליוחננוף. היה פחות או יותר אותם מחירים כמו שראיתי ברמי לוי. ושניהם זולים משמעותית לדעתי מסופרסל, מגה בעיר, מחסני השוק, ויקטורי וטיב טעם.

יותר זול משמעותית מרמי לוי ?
לפי אתרי השוואת מחירים, זה יותר זול.
זה גם סופר גדול, נקי ונח.

אבל הכל תלוי בצרכים שלך-
למשל עוף ובשר- בגלל הכשרות המהדרין בסופר החרדי הזה, יותר יקר שם מאשר אצל הקצב הקרוב אליי, לכן אני לא קונה שם בשר ומוצריו.
גם ירקות בשנה שעברה (שמיטה) לא תמיד היה הכל, ולא תמיד באיכות שרציתי. שנים אחרות היה בסדר.
הרבה מוצרים אחרים - יותר זולים, ויש מגוון.

נערך לאחרונה ב:
תוכל לפרט? איך החנויות האלו שונות מסופר רגיל? האם זה פועל כארגון צדקה?

סקרנת :)

אני מכירה את זה.
זה לא צדקה.
זה התארגנות לקנייה מרוכזת, מוצרי מזון וכלי בית קטנים (מה שאפשר לקנות בסופר השכונתי...)
בד"כ מוצרים גנריים ולא חברות "מותגים".
זה 2 הסיבות שזה ממש זול.
פתוח לכולם אגב, ללא הבדל דת גזע ומין :)

יש אתר שאפשר לבחור מה שאתה צריך ולשלם,
וא"כ מגיעים ביום קבוע לנקודת החלוקה הקרובה אליך (יש כמעט בכל איזור חרדי בארץ), ולוקחים מתוך ארגזים במדרכה את מה שקנית...

זה כנראה ממש זול, בדקתי את זה פעם,
אבל פחות בא לי להצטופף עם המון אנשים וילדים כדי לאסוף מוצרים מתוך ארגזים על המדרכה...

תוכל לפרט? איך החנויות האלו שונות מסופר רגיל? האם זה פועל כארגון צדקה?

סקרנת :)
זה באמת נראה קצת ארגון צדקה, כי אוספים מנקודות כמו שציינו כאן לפני.

אבל גם יש מוצרים שהם זולים, שרמי לוי יותר זול, בכללית הם באמת זולים, אבל בגלל השיטה שלהם, בסוף יוצאים במחיר יקר, אתה חייב לקנות סלסלות של ירקות ופירות, ולמי שאין הרבה ילדים הוא נאלץ לזרוק לזבל.
ובגלל שיש להם מכירה פעם בשבוע ומוצרים שהם לא ירקות רק פעם בכמה שבועות, וזה יוצר מצב שקונים למרות שלא צריכים... וזה הכי יקר.

באזור שאני גר שזה עיר חילונית למרות שהירקות ופירות "עדיין" מאוד יקרים בגלל שמיטה, שעדיין לא קונים ברמי לוי, וקונים במכולת שהיא מאוד יקרה, בכל זאת "הרוב" לא קונים במשנת יוסף, כי בתוספת לחסרונות שלהם, צריך גם להגיע בדיוק בשעה מסוימת, בתוספת לזה שבסוף קונים דברים שלא צריכים, ובמיוחד שבכל מקרה הם מוכרים רק חלק מהמוצרים ובכל מקרה תצטרך ללכת לרמי לוי, וההבדלים לא כאלה משמעותיים.

זה באמת נראה קצת ארגון צדקה, כי אוספים מנקודות כמו שציינו כאן לפני.

מה צדקה? אנשים משלמים בכספם על מה שהם קונים.

* עריכה: הבנתי למה אתה מתכוון. האמת שזו הסיבה שאני לא קונה שם- מרגישה קצת השפלה ללקט פריטים מתוך ארגזי קרטון בחניון עמוס... ומחילה מכל הקונים שם...

נערך לאחרונה ב:
אבל גם יש מוצרים שהם זולים, שרמי לוי יותר זול, בכללית הם באמת זולים, אבל בגלל השיטה שלהם, בסוף יוצאים במחיר יקר, אתה חייב לקנות סלסלות של ירקות ופירות, ולמי שאין הרבה ילדים הוא נאלץ לזרוק לזבל.
ובגלל שיש להם מכירה פעם בשבוע ומוצרים שהם לא ירקות רק פעם בכמה שבועות, וזה יוצר מצב שקונים למרות שלא צריכים... וזה הכי יקר.

באזור שאני גר שזה עיר חילונית למרות שהירקות ופירות "עדיין" מאוד יקרים בגלל שמיטה, שעדיין לא קונים ברמי לוי, וקונים במכולת שהיא מאוד יקרה, בכל זאת "הרוב" לא קונים במשנת יוסף, כי בתוספת לחסרונות שלהם, צריך גם להגיע בדיוק בשעה מסוימת, בתוספת לזה שבסוף קונים דברים שלא צריכים, ובמיוחד שבכל מקרה הם מוכרים רק חלק מהמוצרים ובכל מקרה תצטרך ללכת לרמי לוי, וההבדלים לא כאלה משמעותיים.

זה בהחלט נכון,
בנאדם צריך לדעת מה הצרכים שלו ומה הכי משתלם לו.
בשבילי - למשל- שיש לי 4 ילדים ורכב- יוצא משתלם לנסוע פעם בשבוע 30 דקות לסופר זול במרכז העיר.
למי שאין ילדים? או שמתנייד בתחב"צ? לא בטוח שכדאי.

וגם מה שמשתלם לך- תלמד איך לעשות בחכמה.
אני לסופר החרדי ההוא לא הולכת אחרי יום רביעי בשבוע- בגלל העומס לקראת שבת, ושבוע לפני חג- לא מתקרבת בכלל!!!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא צריך להגיע לשם.
יש אושר עד
או 'יש חסד'- זה כבר מחירים הרבה יותר משתלמים.
אבל- בייחוד באושר עד- לי למשל זה לא מתאים כי אין לי איפה לאחסן אריזות כל כך גדולות
הכל בכמויות..

Back
למעלה