• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יוקר מחייה

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מהכרותי, אורי כץ מטיף לאחריות אישית
הוא ועומר מואב הם תאומים שהופרדו בילדותם. לא סובלת את שניהם (ומקפידה לעקוב אחרי הפוסטים שלהם), לא סובלת את הפירכוס ההדדי ביניהם ולא מתחברת כמעט בשום נושא לדעותיהם. אבל מקימת הבלוג ועוד לא מעט מחברי הפורום אכן נוטים לכיוונם.
ישראל אולי לא הייתה קומוניסטית, אבל היא הוקמה ע"י קומוניסטים הארד-קור
גם לא נכון.
הבעיה שלך היא בעיקרה שאינך מבדיל בין סוציאליזם לקומוניזם וחבל.
מעבר לכך, העליה של שנות השלושים ממש לא היתה סוציאליסטית. זאת היתה עליית הבורגנים מגרמניה ושכנותיה והם היו חלק נכבד ממקימי המדינה.
גם העליה הראשונה לא היתה סוציאליסטית.
ברמה האישית, שכר שנתי ממוצע של חצי מליון דולר אוסטרלי (בממוצע) לכירורג אורטופד במשרה אחת קורץ לי מאוד, במיוחד כשהשכר למשרה אחת (ציבורית) בארץ הוא בדיחה, וכדי להגיע לשכר הזה נדרשת עבודה במספר משרות במקביל (וגם אז יהיה קשה להגיע למספרים האלה).
אה כן ואין מילואים עד גיל 55.
בהצלחה לך. להגר כדי לחיות חיים נוחים יותר זה בהחלט לגיטימי למי ששריר הציונות חלש אצלו, הלוואי עליי בצעירותי (התלבטתי והבנתי שזה לא ישים מבחינה נפשית ואמונית אצלי). גם בורות היסטורית עוזרת, אגב.

מכיוון שאם הילד שלי יבוא היום ויאמר לי שהמדינה יקרה והוא לא יכול להחזיק את עצמו בלי לעבוד...
אז נכון הוא צודק.
ולפני שמסתכלים שהטיסות מלאות, המסעדות מלאות...
גם יש מי שקונה רכבים ודירות ועובדה וכו

גם בפיונגיאנג בצפון קוריאה יש מסעדות מלאות. זה לא באמת אינדקציה למצב הכלכלי של האדם הממוצע במדינה. חוץ מזה שום דבר לא מונע מאדם ללכת למסעדה ולשלם בתשלומים או לקחת הלוואה לכל מטרה.

טיסות זה גם לא אינדקציה לקראת סיום מגפת הקורונה טסתי לאירופה ב-35 שקלים. בחיי נסיעה ברכבת לנתב"ג עלתה לי יותר כסף. וגם עכשיו זה לא ביג דיל לגרד את ה-500-600 שקל לטיסת לואו קוסט.

רכבים חדשים כולם קונים במימון. מספיק שיש לך תלוש על 6,000 שקל ואין היסטוריה של צ'קים חוזרים/עיקולים יתנו לך 100-150 אלף שקל הלוואה לרכישת רכב.

• אהבתי
Reactions: HHH
ברמה האישית, שכר שנתי ממוצע של חצי מליון דולר אוסטרלי (בממוצע) לכירורג אורטופד במשרה אחת קורץ לי מאוד, במיוחד כשהשכר למשרה אחת (ציבורית) בארץ הוא בדיחה, וכדי להגיע לשכר הזה נדרשת עבודה במספר משרות במקביל (וגם אז יהיה קשה להגיע למספרים האלה).

אין לך מה להתלבט קח את הדברים וטוס. ברצינות. גיל צעיר זה המאני טיים להגירה. יהיו לך מספיק שנים להשתלב שם בחברה + לעשות קריירה + לחסוך לפנסיה. בגילאים מבוגרים רילוקיישין הופך להיות הרבה יותר מסובך ובדרך כלל עושים אותו בשביל הילדים.

הוא ועומר מואב הם תאומים שהופרדו בילדותם. לא סובלת את שניהם (ומקפידה לעקוב אחרי הפוסטים שלהם), לא סובלת את הפירכוס ההדדי ביניהם ולא מתחברת כמעט בשום נושא לדעותיהם. אבל מקימת הבלוג ועוד לא מעט מחברי הפורום אכן נוטים לכיוונם.
כנ"ל, אבל הפעם אפילו אין טענה מלבד "אורי כץ אמר". זה ממש תת רמה של טיעון.

גם לא נכון.
הבעיה שלך היא בעיקרה שאינך מבדיל בין סוציאליזם לקומוניזם וחבל.
מעבר לכך, העליה של שנות השלושים ממש לא היתה סוציאליסטית. זאת היתה עליית הבורגנים מגרמניה ושכנותיה והם היו חלק נכבד ממקימי המדינה.
גם העליה הראשונה לא היתה סוציאליסטית.

בהצלחה לך. להגר כדי לחיות חיים נוחים יותר זה בהחלט לגיטימי למי ששריר הציונות חלש אצלו, הלוואי עליי בצעירותי (התלבטתי והבנתי שזה לא ישים מבחינה נפשית ואמונית אצלי). גם בורות היסטורית עוזרת, אגב.
את בוחרת את הנתונים שלך בפינצטה, שכן החלק הארי של הנהגת הציונות הגיע משטחי האימפריה הרוסית עם אג'נדה קומוניסטית כבדה. לא היה קומוניזם בישראל, אבל כאמור, בעיניי זה עניין של סמנטיקה. התמיכה של בריה"מ באו"ם לא הגיעה בעקבות ציונות בואי נגיד כך. אם נצטט את לנין - מטרתו של הסוציאליזם זה קומוניזם.

שריר הציונות שלי הביא אותי לשרת 3 שנים בתור לוחם, לתת שירות רפואי לכל דורש בזיל הזול ושירות מילואים בתור לוחם שפחות מאחוז מהאוכלוסיה עושה. צריך לדעת מתי אני שם את עצמי ואת משפחתי לפניי המדינה.
אין לך מה להתלבט קח את הדברים וטוס. ברצינות. גיל צעיר זה המאני טיים להגירה. יהיו לך מספיק שנים להשתלב שם בחברה + לעשות קריירה + לחסוך לפנסיה. בגילאים מבוגרים רילוקיישין הופך להיות הרבה יותר מסובך ובדרך כלל עושים אותו בשביל הילדים.
הקריירה אצלנו 'מתחילה' קצת מאוחר, אבל כולי תקווה שבגיל 40~ (אחריי כ15 שנות הכשרה) אוכל לעשות את המהלך הזה.

מכיוון שאם הילד שלי יבוא היום ויאמר לי שהמדינה יקרה והוא לא יכול להחזיק את עצמו בלי לעבוד...
אז נכון הוא צודק.
ולפני שמסתכלים שהטיסות מלאות, המסעדות מלאות...
גם יש מי שקונה רכבים ודירות ועובדה וכו
לא בטוח שאני מבין את הטענה שלך.

היה קומוניזם בישראל, אבל כאמור, בעיניי זה עניין של סמנטיקה
לא נכון. בישראל היה קומוניזם והיתה ועדיין קיימת מפלגה קומוניסטית שכלל לא היתה שותפה לשלטון. אני מבין שעומר מואב חושב אחרת, אבל מומלץ להשוות עם מקורות היסטוריים אמיתיים.

ספציפית לגבי הנקודה הזאת - בישראל של 2022 מי שבאמת לא רוצה לעשות מילואים לא עושה, אין לצה"ל את המשאבים לרדוף אחרי כל כך הרבה אנשים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא נכון. בישראל היה קומוניזם והיתה ועדיין קיימת מפלגה קומוניסטית שכלל לא היתה שותפה לשלטון. אני מבין שעומר מואב חושב אחרת, אבל מומלץ להשוות עם מקורות היסטוריים אמיתיים.
מתוך ויקיפדיה -
בהמשך שנת 1919 קבע בן־גוריון בהרצאה לפני חברי מפלגתו, כי תפקידם "אינו של מהפכנים, כי אם של בוני חברה חדשה". בן־גוריון וראשי "אחדות העבודה" האחרים, נטשו את תפיסתו של דב בר בורוכוב, שחזה מלחמת מעמדות גם בארץ ישראל, והגיעו למסקנה כי יש לבנות את החברה החדשה בארץ ישראל מהתחלה, כחברה סוציאליסטית וקואופרטיבית. בן־גוריון ראה אז זהות בין הקונספציה הסוציאליסטית הזו לבין הקומוניזם של ברית המועצות. באותה שנה, קבע גם כי הוא "בולשביק" וכי הוא "מאמין בדיקטטורה של הפרולטריון": הוא שאף ל"דיקטטורה של הפועל העברי בכל העניינים הלאומיים".[50]

זאת רק דוגמא אחת כמובן, אבל ראשי המנהיגות הציונית בישראל היו קומוניסטים או הושפעו עמוקות מקומוניזם.

ספציפית לגבי הנקודה הזאת - בישראל של 2022 מי שבאמת לא רוצה לעשות מילואים לא עושה, אין לצה"ל את המשאבים לרדוף אחרי כל כך הרבה אנשים.
זה נכון, אבל זה מעיד על היחס של המדינה אליי ואל המקצוע שלי בתור רכוש.

זאת רק דוגמא אחת כמובן
דוגמה לא רלוונטית לישראל שקמה עשרות שנים לאחר מכן.
אם מעניין אותך, אתה מוזמן לקרוא כאן על יחסו של בן גוריון וראשי המשק בישראל לקומוניזם (באתר ימני שודאי לא חשוד באהדה לראשי מפלגות השמאל).

נערך לאחרונה ב:
לא בטוח שאני מבין את הטענה שלך.
אני אנסה להסביר את עצמי.
כל השרשור הזה הוא של מי שעוד לא הגיע לשכר שהוא חושב שהוא שווה, אבל כבר מסתכל על השכר שישתכר בעוד X שנים ומכיוון שהסיפורים כיום על הדירה שהוא חושב שמגיע לו לקנות איפה שהוא רוצה כל כך רחוקים, הוא מעכשיו כבר דכאוני ולא מוכן לזה.
כל הסיפורים על מינוף שהולך להתפוצץ? זה על אנשים שהחליטו לגור איפה שהם "חושבים שמגיע להם לגור" ולא איפה שהם רוצים לגור.
כי הם "עשו 3 שנים צבא, כי הם הלכו למילואים, כי הם שילמו מיסים" כמו כל היתר.

אני חושב שכתבתי פעם -
אם אתה משתכר 20,000 נטו בחודש, גר בוילה בקיסריה, מחזיק 2 BMW חדשות בחניה וטס לחו"ל 3 פעמים בשנה, כנראה שאתה בצרות.
אם אתה משתכר 20,000 נטו בחודש, גר בדירת 3~4 חדרים באור עקיבא, מחזיק טויוטה בת 12 ופעם ב... אתה טס לחו"ל, כנראה שאתה לפני יציאה לפנסיה מוקדמת.

בהמשך שנת 1919 קבע בן־גוריון בהרצאה לפני חברי מפלגתו,
מדינת ישראל הוקמה 30 שנה אחר-כך.
בשנת 1919 רק הסתיימה מלחמת המעמדות ברוסיה וכולם נטפו אידיאולוגיה ואוטופיה, גם ב"ג שהיה בסך הכל צעיר בן 30.
כמה עשרות שנים אחר-כך, כבר כולם ראו את הטירוף של מנהיגי רוסיה ולא ניסו לחקות אותם.
לדעתי, הסוציאליזם שהיה בעשורים הראשונים של המדינה דווקא הציל אותה. המחוייבות החברתית החזקה בין התושבים הובילה לנשיאת הנטל של ההגירה הענקית בשנות ה-50. כולם היו צריכים לקצץ מהוצאותיהם (תקופת הצנע) בשביל שיהיה מעט לכולם.
שחיתות היא משהו אחר, היא לא קשורה לשום "איזם" אלא לתאוות בצע, חמדנות ושכרון כוח.

אני חושב שכתבתי פעם -
אם אתה משתכר 20,000 נטו בחודש, גר בוילה בקיסריה, מחזיק 2 BMW חדשות בחניה וטס לחו"ל 3 פעמים בשנה, כנראה שאתה בצרות.
אם אתה משתכר 20,000 נטו בחודש, גר בדירת 3~4 חדרים באור עקיבא, מחזיק טויוטה בת 12 ופעם ב... אתה טס לחו"ל, כנראה שאתה לפני יציאה לפנסיה מוקדמת.

לא יודע לפני כמה שנים כתבת את זה (כנראה מינימום עשור), אבל בימינו 20 נטו בחודש לא קונה וילה בקיסריה + 2 BMW חדשות בחנייה ובטח ובטח לא קונה פרישה מוקדמות גם כאשר גרים בדירת 3-4 חדרים באור עקיבא.

20 נטו זה מעמד בינוני - נמוך. שום פרישה מוקדמת ושום נעליים במיוחד כאשר יש ילדים בתמונה.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: Roi
לא מעניין אותי לאיזה עשירון הלמ"ס דוחפים בעלי הכנסה של 20 נטו.

לרווק סולידי זה יפה מאוד
לזוג עם ילדים זה מספיק לכסות שכירות, גנים והוצאות שוטפות. שום BMW חדשה ושום וילה בקיסריה. במקרה הטוב דירה 4 חדרים באשקלון/חדרה עם 30 שנות משכנתא. על פרישה מוקדמת אין מה לדבר.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: HHH

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Back
למעלה