• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יוקר מחייה

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שאלה שעלתה במחשבתי: אם יש אדם שמרוויח משכורת מינימום. האם הוא יכול להתקיים + להביא ילד(נגיד והם זוג במקרה עם הילד)? הרי רק הגן הוא 3000 בערך לא? איך אנשים מסתדרים?

שאלה שעלתה במחשבתי: אם יש אדם שמרוויח משכורת מינימום. האם הוא יכול להתקיים + להביא ילד(נגיד והם זוג במקרה עם הילד)? הרי רק הגן הוא 3000 בערך לא? איך אנשים מסתדרים?
הי
זה מה שנקרא לחיות בעוני, יש עמותות שונות שמסייעות, הרשויות המקומיות סביר להניח מתחשבות, אבל זה עדיין בלתי נסבל.

חיי הישרדות.

למה רק ילד אחד? למה לא שלושה?
ומה עם בת הזוג?
כי אם מדובר באדם אחד, כנראה שהוא לא יביא ילד לבד. אשה אחת, היא יכולה להיות אם יחידנית.
אז יש לנו זוג עם 2 משכורות מינימום וילד.
והגן הוא 3,000? למה לא להסתכל לפני זה על טיטולים, מטרנה (אם היא לא מצליחה להניק)...?

הרביעיה שלי הם בני 13 עד 5.5 היו שלבים ש-2 ילדים היו בגן פרטי. צהרון בגן עיריה...
היו חודשים שסעיף ההוצאה למערכת החינוך עמד על 7,500 שח לפני אוכל, טיטולים וכו'.
וכן בת זוגי המשיכה ללכת לעבודה ו"כל המשכורת" שלה הלכה למערכת החינוך ולסופר.
אבל הפרשות סוציאליות וותק המשיכו להצטבר.

איך עושים את זה?
אפשרות א. גרים סמוך להורים, עד אצל ההורים ביחידת דיור. מקבלים עזרה במה שהם מוכנים לתת לך.

אפשרות ב.
אמרו פה עמותות.
נעזרים בנקודות זכות - מנסים להעלות את השכר ממינימום/ שעות נוספות/ אוספים פחיות-בקבוקים. כן גם 15 שח נוספים ליום יכולים להצטבר ל-300 שח בחודש ו-2 בני זוג זה עוד 600 שח (קצת יותר מ-10% נוספים לשכר המינימום)

אפשרות ג. עוברים לערי פריפריה. אני יודע על כמה מקומות בארץ שגן פרטי יכול לעלות גם רק 1,300 שח.

אפשרות ד. מטפלת פרטית עם עוד 2 ילדים - משכורת מינימום שמתפצלת על 3 אנשים.

יש כל מיני פתגמים על "גם מסע של 1,000 קמ מתחיל בצעד אחד" / "כדי להזיז הר מתחילים בלפנות את האבנים הקטנות".

אבל, אם תמשיך כל הזמן לחפש את התירוץ למה לא להתקדם - יגיע ילד ואני לא אצליח להסתדר, יעלו לי את שכר הדירה אז לא אצא מהקן של ההורים, כי מישהי תסחוט ממני מזונות, כי...
אתה תשאר במקומך ולא תתקדם.
שים לב שהרבה "קואצ'רים" טוענים שצריך להרחיק את עצמך מהאנשים השליליים שרק יגידו לך למה לא תצליח...
איך אתה רוצה להתרחק מעצמך?

באמת שאני חושב שאפשר להכין מספיק תפריטים שיהיה להם מספיק קלוריות. מספיק שתשפוך שמן לכל דבר והקלוריות יזנקו. לגבי חלבון יש ביצים שזה מקור מצוין לחלבון והוא גם די זול. 3 ביצים ביום מכסות בערך חצי-שני שליש מכמות החלבון שצריך (אבל יש הרבה מאוד מחלוקות כמה חלבון צריך) והשאר יגיע מהדגנים. קילו פסטה מבושלת (שמכיל גם 50 גרם חלבון) נניח שמספק 1500 קלוריות עם הביצים והשמן יספיק בשביל להגיע ל2000 קלוריות ביום.

עכשיו לחישוב המחיר:
3 ביצים: 3 ש"ח בערך.
חצי קילו פסטה לא מבושלת: אפשר למצוא מבצעים של חצי קילו ב4 ש"ח למותגים כמו ברילה (אם לא רוצים פסטה מטורקיה).
שמן/מלח/פלפל שחור: 1 ש"ח.

סך הכל תפריט שמכיל את כל הקלוריות והחלבון ב8 ש"ח. לדעתי גם מובטחת עלייה במשקל מתפריט כזה. אפשר לגוון ולהחליף את הפסטה באורז לסירוגין.
אתה לא תחזיק על תפריט כזה שבוע, אלא אם אין לך ברירה.

גן מסובסד עולה הרבה פחות ויש עוד הרבה הנחות נוספות על שירותים בסיסיים. מעבירים כמה שיותר מוקדם לחינוך ציבורי ואז המצב משתפר.
הבעיה היא שיש לא מעט ברמת ההכנסה הזו שמביאים עוד ועוד ילדים ומתפלאים למה הם בבור שאי אפשר לצאת ממנו.

יש מצב שמגיע לאדם כזה מס הכנסה שלילי. אולי גם עוד פטורים והנחות בתשלומים שונים.

לא בטוח שאני מבין את נושא הפוסט, או יותר נכון את ההתרעמות נגד כותב הפוסט.
מדינת ישראל יקרה להחריד בכל התחומים משלל סיבות - זאת האמת. תכנון הערים והתחבורה בישראל - מתחת לכל ביקורת. ישראל סובלת מחבלי לידה שסובלות כל המדינות הפוסט קומוניסטיות - שלטון מושחת, שלטון מקומי עוד יותר מושחת וכל הנגזרות של זה.

ברמה האישית, אני מגיע מתחום הרפואה (בקרוב מתחיל התמחות במרכז רפואי גדול במרכז הארץ) ופשוט השלמתי עם העובדה שלא תהיה בבעלותי דירה בישראל משלוש סיבות:
1. אני מאוד מעריך את הגמישות והראש היחסית שקט שאני מקבל משכירות.
2. יקר, אני לא רוצה להתמנף ולהכנס לחובות. בתאוריה אני יש לי את ההון העצמי לקחת משכנתא ולהכנס לאיזו הגרלה במחיר למשתכן, אבל למה? בשביל הפריבלגיה של לגור במקום לא נוח בדירה שבנויה באיכות נמוכה ככל הנראה?
3. אני מקווה בתום ההתמחות (והעל התמחות שאעבור, בתקווה) להגר לאוסטרליה. זה אפילו לא עניין של יוקר מחיה, זה יותר כסף תמורת פחות שעות עבודה, גם לי וגם לאישתי.

מדינת ישראל יקרה להחריד בכל התחומים משלל סיבות - זאת האמת. תכנון הערים והתחבורה בישראל - מתחת לכל ביקורת. ישראל סובלת מחבלי לידה שסובלות כל המדינות הפוסט קומוניסטיות - שלטון מושחת, שלטון מקומי עוד יותר מושחת וכל הנגזרות של זה.
מסכים.
1. אני מאוד מעריך את הגמישות והראש היחסית שקט שאני מקבל משכירות
בהחלט נקודה לזכות.
2. יקר, אני לא רוצה להתמנף ולהכנס לחובות. בתאוריה אני יש לי את ההון העצמי לקחת משכנתא ולהכנס לאיזו הגרלה במחיר למשתכן, אבל למה? בשביל הפריבלגיה של לגור במקום לא נוח בדירה שבנויה באיכות נמוכה ככל הנראה?
מי אמר שאתה חייב לקנות דירה במסגרת מחיר למשתכן ולא בשוק הפרטי?
אולי כרגע בתחילת ההתמחות זה נכון בשבילך לא להכנס לחובות.
בהמשך הדרך אולי דעתך תשתנה ותסכל על חוב בצורה שונה. ואולי לא.
בכל אופן, אתה במקצוע שמאפשר אפשרויות.
3. אני מקווה בתום ההתמחות (והעל התמחות שאעבור, בתקווה) להגר לאוסטרליה
בהצלחה.
להגר זה אפשרות יוצאת מהכלל.

לא כל כך הבנתי למה השלמת עם העובדה שלא תהיה דירה בבעלותך. נשמע שזה יותר עניין של בחירה ולא של יכולת.

מסכים.

בהחלט נקודה לזכות.

מי אמר שאתה חייב לקנות דירה במסגרת מחיר למשתכן ולא בשוק הפרטי?
אולי כרגע בתחילת ההתמחות זה נכון בשבילך לא להכנס לחובות.
בהמשך הדרך אולי דעתך תשתנה ותסכל על חוב בצורה שונה. ואולי לא.
בכל אופן, אתה במקצוע שמאפשר אפשרויות.

בהצלחה.
להגר זה אפשרות יוצאת מהכלל.

לא כל כך הבנתי למה השלמת עם העובדה שלא תהיה דירה בבעלותך. נשמע שזה יותר עניין של בחירה ולא של יכולת.
אני לא יודע לצטט יפה בנקודות כמוך אז מקווה שהתגובה שלי לא תצא מבולגנת -
- לא חקרתי את הנושא הזה לעומק אני לא אשקר לך, אבל הרושם שלי מדירות חדשות שנקנו גם לא במסגרת מחיר למשתכן היא איכות בנייה נמוכה, אלא אם אתה באמת מבין ויודע עם מי להכנס לעסקים. אני לא שם, אני בטוח שזה משהו שעם מספיק זמן ומאמץ אפשר להגיע אליו, זאת לא תורה מסיני, אבל אני לא במקום בחיים שבו אני אשקיע את המשאבים האלה. יכול להיות שזאת טעות, אבל זה המצב כרגע (ילדה חדשה במשפחה גם לא מקלה עלייה בנושא הנ"ל:lol:).

- לעולם לא הייתי בחוב, ולכן להכנס במכה אחת לחוב הכי גדול בחיים שלי זה צעד שאני מאוד מהסס לגביו.

- באיזשהו מקום זה עניין של בחירה, בהחלט, אני פשוט לא all in בכל נושא הדירה כמו אנשים אחרים שאני מכיר. חברים שלי מהלימודים לקחו משכנתאות, קנו דירות, קנו להם דירות, בנו בתים, אני אישית פחות נלהב מהם. אני פשוט לא מצליח להבין למה אני צריך 'להתאבד' על זה? אני מרגיש שהאסטרטגיה של שכירות + חסכון והשקעה בקרנות פסיביות מתאימה למשפחתי יותר.

ברמה האישית, אני יכול להגיד לך שכאשר התשחררתי מהצבא היה לי vision של לגור בבית פרטי, אחת הסיבות שהלכתי ללמוד רפואה. boy oh boy, לא ידעתי עם איזה מחיר אישי זה מגיע, בהחלט אחת הסיבות שאני שוקל ברצינות להגר מכאן.

ישראל סובלת מחבלי לידה שסובלות כל המדינות הפוסט קומוניסטיות - שלטון מושחת, שלטון מקומי עוד יותר מושחת וכל הנגזרות של זה.
ישראל לא היתה קומיניסטית אף פעם. זה בסדר,מותר גם לרופא להיות בור בעניינים אחרים...
האם השלטון הארצי והמקומי באוסטרליה אף פעם לא מושחת? או שזה לא אכפת לך כי זה לא ישראל?

ישראל לא היתה קומיניסטית אף פעם. זה בסדר,מותר גם לרופא להיות בור בעניינים אחרים...
האם השלטון הארצי והמקומי באוסטרליה אף פעם לא מושחת? או שזה לא אכפת לך כי זה לא ישראל?
ישראל אולי לא הייתה קומוניסטית, אבל היא הוקמה ע"י קומוניסטים הארד-קור, על ברכי הקומוניזם, וסובלת מאותן הבעיות שסובלות מהן מדינות פוסט קומוניסטיות שהיו קומוניסטיות 'על אמת'. אז בעיניי הטיעון שישראל לא הייתה מדינה קומוניסטית היא סמנטית בלבד.

כוח טומן בחובו שחיתות, אבל גם כאן בואי לא נעמיד פנים שהבעיות של ישראל רודפות גם את אוסטרליה.
ברמה האישית, שכר שנתי ממוצע של חצי מליון דולר אוסטרלי (בממוצע) לכירורג אורטופד במשרה אחת קורץ לי מאוד, במיוחד כשהשכר למשרה אחת (ציבורית) בארץ הוא בדיחה, וכדי להגיע לשכר הזה נדרשת עבודה במספר משרות במקביל (וגם אז יהיה קשה להגיע למספרים האלה).
אה כן ואין מילואים עד גיל 55.

ישראל לא היתה קומיניסטית אף פעם.
ישראל אולי לא הייתה קומוניסטית, אבל היא הוקמה ע"י קומוניסטים הארד-קור, על ברכי הקומוניזם, וסובלת מאותן הבעיות שסובלות מהן מדינות פוסט קומוניסטיות שהיו קומוניסטיות 'על אמת'. אז בעיניי הטיעון שישראל לא הייתה מדינה קומוניסטית היא סמנטית בלבד.

כוח טומן בחובו שחיתות, אבל גם כאן בואי לא נעמיד פנים שהבעיות של ישראל רודפות גם את אוסטרליה.
ברמה האישית, שכר שנתי ממוצע של חצי מליון דולר אוסטרלי (בממוצע) לכירורג אורטופד במשרה אחת קורץ לי מאוד, במיוחד כשהשכר למשרה אחת (ציבורית) בארץ הוא בדיחה, וכדי להגיע לשכר הזה נדרשת עבודה במספר משרות במקביל (וגם אז יהיה קשה להגיע למספרים האלה).
אה כן ואין מילואים עד גיל 55.
בהקשרים הללו, לדעתי שווה לקרוא את הספר שיצא השנה, "כסף כחול לבן", של הכלכלן אורי כץ.
הוא דיי טוב.

אחרי שקוראים אותו, תגובות מוזרות כמו אלו נתפסות כבר כממש לא לגיטימיות במובן של הכחשת המחדלים שמשלמים בגינם מחירים עד היום ואף בהמשך.
.....גם כי יש לנו הסתכלות אחרת לגמרי על המציאות והאפשרויות שעמדו בפני הממשלה והעולים בימי קום המדינה.
הנינים ובני הנינים של מי שהגיעו למעברות כבוגרים כבר הולכים לבית ספר. ..... יש גבול כמה דורות אפשר למשוך את ההצדקה להיעדר כישורים, אחריות אישית ואפשרות לעמוד ביוקר המחיה. ........ מי שאצלו הסיפור של הסבתא רבא עדיין תופס מקום מרכזי בסיפור שהוא מספר לעצמו על חוסר האחריות האישית והכישורים שלו, כדאי שיבדוק טוב אם יש גורמים מרכזיים אחרים שקשורים למצבו.

נערך לאחרונה ב:
בהקשרים הללו, לדעתי שווה לקרוא את הספר שיצא בשנים האחרונות "כסף כחול לבן" של הכלכלן אורי כץ.
הוא דיי טוב.

אחרי שקוראים אותו, תגובות מוזרות כמו אלו נתפסות כבר כממש לא לגיטימיות במובן של הכחשת המחדלים שמשלמים בגינם מחירים עד היום.
האנקדוטה שאני הכי אוהב לספר לקולגות מחו"ל בהקשר של התרבות בישראל היא הסיפור של האנטי-מחיקון.

מכיוון שאם הילד שלי יבוא היום ויאמר לי שהמדינה יקרה והוא לא יכול להחזיק את עצמו בלי לעבוד...
אז נכון הוא צודק.
ולפני שמסתכלים שהטיסות מלאות, המסעדות מלאות...
גם יש מי שקונה רכבים ודירות ועובדה וכו

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בהקשרים הללו, לדעתי שווה לקרוא את הספר שיצא השנה, "כסף כחול לבן", של הכלכלן אורי כץ.
הוא דיי טוב.
מהכרותי, אורי כץ מטיף לאחריות אישית ולא להצדקות לכישלון בגלל ההיסטוריה של סבתא רבא. אם הוא מביע דעה מנומקת אחרת בספר, נא פרט.

Back
למעלה