oferM
משתמש בכיר
- דירוג
- 1,696
הטבות הוניות זה רק אופציות או עוד משהו ?מאוד קל. משכורות הנהלה, הטבות הוניות.
הטבות הוניות זה רק אופציות או עוד משהו ?מאוד קל. משכורות הנהלה, הטבות הוניות.
גם חלוקת מניות / RSU.הטבות הוניות זה רק אופציות או עוד משהו ?
לצערי, מהכרות קרובה, אתה צודק. אבל גם באמריקה לא כולם צדיקים.לא אתפלא אם יש עוד דרכים להוציא כסף מהעסק
הישאלה שעלתה במחשבתי: אם יש אדם שמרוויח משכורת מינימום. האם הוא יכול להתקיים + להביא ילד(נגיד והם זוג במקרה עם הילד)? הרי רק הגן הוא 3000 בערך לא? איך אנשים מסתדרים?
חיי הישרדות.שאלה שעלתה במחשבתי: אם יש אדם שמרוויח משכורת מינימום. האם הוא יכול להתקיים + להביא ילד(נגיד והם זוג במקרה עם הילד)? הרי רק הגן הוא 3000 בערך לא? איך אנשים מסתדרים?
למה רק ילד אחד? למה לא שלושה?שאלה שעלתה במחשבתי: אם יש אדם שמרוויח משכורת מינימום. האם הוא יכול להתקיים + להביא ילד(נגיד והם זוג במקרה עם הילד)? הרי רק הגן הוא 3000 בערך לא? איך אנשים מסתדרים?
אתה לא תחזיק על תפריט כזה שבוע, אלא אם אין לך ברירה.באמת שאני חושב שאפשר להכין מספיק תפריטים שיהיה להם מספיק קלוריות. מספיק שתשפוך שמן לכל דבר והקלוריות יזנקו. לגבי חלבון יש ביצים שזה מקור מצוין לחלבון והוא גם די זול. 3 ביצים ביום מכסות בערך חצי-שני שליש מכמות החלבון שצריך (אבל יש הרבה מאוד מחלוקות כמה חלבון צריך) והשאר יגיע מהדגנים. קילו פסטה מבושלת (שמכיל גם 50 גרם חלבון) נניח שמספק 1500 קלוריות עם הביצים והשמן יספיק בשביל להגיע ל2000 קלוריות ביום.
עכשיו לחישוב המחיר:
3 ביצים: 3 ש"ח בערך.
חצי קילו פסטה לא מבושלת: אפשר למצוא מבצעים של חצי קילו ב4 ש"ח למותגים כמו ברילה (אם לא רוצים פסטה מטורקיה).
שמן/מלח/פלפל שחור: 1 ש"ח.
סך הכל תפריט שמכיל את כל הקלוריות והחלבון ב8 ש"ח. לדעתי גם מובטחת עלייה במשקל מתפריט כזה. אפשר לגוון ולהחליף את הפסטה באורז לסירוגין.
גן מסובסד עולה הרבה פחות ויש עוד הרבה הנחות נוספות על שירותים בסיסיים. מעבירים כמה שיותר מוקדם לחינוך ציבורי ואז המצב משתפר.שאלה שעלתה במחשבתי: אם יש אדם שמרוויח משכורת מינימום. האם הוא יכול להתקיים + להביא ילד(נגיד והם זוג במקרה עם הילד)? הרי רק הגן הוא 3000 בערך לא? איך אנשים מסתדרים?
יש מצב שמגיע לאדם כזה מס הכנסה שלילי. אולי גם עוד פטורים והנחות בתשלומים שונים.שאלה שעלתה במחשבתי: אם יש אדם שמרוויח משכורת מינימום. האם הוא יכול להתקיים + להביא ילד(נגיד והם זוג במקרה עם הילד)? הרי רק הגן הוא 3000 בערך לא? איך אנשים מסתדרים?
מסכים.לא בטוח שאני מבין את נושא הפוסט, או יותר נכון את ההתרעמות נגד כותב הפוסט.
מדינת ישראל יקרה להחריד בכל התחומים משלל סיבות - זאת האמת. תכנון הערים והתחבורה בישראל - מתחת לכל ביקורת. ישראל סובלת מחבלי לידה שסובלות כל המדינות הפוסט קומוניסטיות - שלטון מושחת, שלטון מקומי עוד יותר מושחת וכל הנגזרות של זה.
בהחלט נקודה לזכות.1. אני מאוד מעריך את הגמישות והראש היחסית שקט שאני מקבל משכירות
מי אמר שאתה חייב לקנות דירה במסגרת מחיר למשתכן ולא בשוק הפרטי?2. יקר, אני לא רוצה להתמנף ולהכנס לחובות. בתאוריה אני יש לי את ההון העצמי לקחת משכנתא ולהכנס לאיזו הגרלה במחיר למשתכן, אבל למה? בשביל הפריבלגיה של לגור במקום לא נוח בדירה שבנויה באיכות נמוכה ככל הנראה?
בהצלחה.3. אני מקווה בתום ההתמחות (והעל התמחות שאעבור, בתקווה) להגר לאוסטרליה
אני לא יודע לצטט יפה בנקודות כמוך אז מקווה שהתגובה שלי לא תצא מבולגנת -מסכים.
בהחלט נקודה לזכות.
מי אמר שאתה חייב לקנות דירה במסגרת מחיר למשתכן ולא בשוק הפרטי?
אולי כרגע בתחילת ההתמחות זה נכון בשבילך לא להכנס לחובות.
בהמשך הדרך אולי דעתך תשתנה ותסכל על חוב בצורה שונה. ואולי לא.
בכל אופן, אתה במקצוע שמאפשר אפשרויות.
בהצלחה.
להגר זה אפשרות יוצאת מהכלל.
לא כל כך הבנתי למה השלמת עם העובדה שלא תהיה דירה בבעלותך. נשמע שזה יותר עניין של בחירה ולא של יכולת.
ישראל לא היתה קומיניסטית אף פעם. זה בסדר,מותר גם לרופא להיות בור בעניינים אחרים...ישראל סובלת מחבלי לידה שסובלות כל המדינות הפוסט קומוניסטיות - שלטון מושחת, שלטון מקומי עוד יותר מושחת וכל הנגזרות של זה.
ישראל אולי לא הייתה קומוניסטית, אבל היא הוקמה ע"י קומוניסטים הארד-קור, על ברכי הקומוניזם, וסובלת מאותן הבעיות שסובלות מהן מדינות פוסט קומוניסטיות שהיו קומוניסטיות 'על אמת'. אז בעיניי הטיעון שישראל לא הייתה מדינה קומוניסטית היא סמנטית בלבד.ישראל לא היתה קומיניסטית אף פעם. זה בסדר,מותר גם לרופא להיות בור בעניינים אחרים...
האם השלטון הארצי והמקומי באוסטרליה אף פעם לא מושחת? או שזה לא אכפת לך כי זה לא ישראל?
ישראל לא היתה קומיניסטית אף פעם.
בהקשרים הללו, לדעתי שווה לקרוא את הספר שיצא השנה, "כסף כחול לבן", של הכלכלן אורי כץ.ישראל אולי לא הייתה קומוניסטית, אבל היא הוקמה ע"י קומוניסטים הארד-קור, על ברכי הקומוניזם, וסובלת מאותן הבעיות שסובלות מהן מדינות פוסט קומוניסטיות שהיו קומוניסטיות 'על אמת'. אז בעיניי הטיעון שישראל לא הייתה מדינה קומוניסטית היא סמנטית בלבד.
כוח טומן בחובו שחיתות, אבל גם כאן בואי לא נעמיד פנים שהבעיות של ישראל רודפות גם את אוסטרליה.
ברמה האישית, שכר שנתי ממוצע של חצי מליון דולר אוסטרלי (בממוצע) לכירורג אורטופד במשרה אחת קורץ לי מאוד, במיוחד כשהשכר למשרה אחת (ציבורית) בארץ הוא בדיחה, וכדי להגיע לשכר הזה נדרשת עבודה במספר משרות במקביל (וגם אז יהיה קשה להגיע למספרים האלה).
אה כן ואין מילואים עד גיל 55.
.....גם כי יש לנו הסתכלות אחרת לגמרי על המציאות והאפשרויות שעמדו בפני הממשלה והעולים בימי קום המדינה.
הנינים ובני הנינים של מי שהגיעו למעברות כבוגרים כבר הולכים לבית ספר. ..... יש גבול כמה דורות אפשר למשוך את ההצדקה להיעדר כישורים, אחריות אישית ואפשרות לעמוד ביוקר המחיה. ........ מי שאצלו הסיפור של הסבתא רבא עדיין תופס מקום מרכזי בסיפור שהוא מספר לעצמו על חוסר האחריות האישית והכישורים שלו, כדאי שיבדוק טוב אם יש גורמים מרכזיים אחרים שקשורים למצבו.
האנקדוטה שאני הכי אוהב לספר לקולגות מחו"ל בהקשר של התרבות בישראל היא הסיפור של האנטי-מחיקון.בהקשרים הללו, לדעתי שווה לקרוא את הספר שיצא בשנים האחרונות "כסף כחול לבן" של הכלכלן אורי כץ.
הוא דיי טוב.
אחרי שקוראים אותו, תגובות מוזרות כמו אלו נתפסות כבר כממש לא לגיטימיות במובן של הכחשת המחדלים שמשלמים בגינם מחירים עד היום.
חחחח גם אני התוודעתי לראשונה לסיפור המשעשע בספרהאנקדוטה שאני הכי אוהב לספר לקולגות מחו"ל בהקשר של התרבות בישראל היא הסיפור של האנטי-מחיקון.
מכיוון שאם הילד שלי יבוא היום ויאמר לי שהמדינה יקרה והוא לא יכול להחזיק את עצמו בלי לעבוד...לא בטוח שאני מבין את נושא הפוסט, או יותר נכון את ההתרעמות נגד כותב הפוסט.
מדינת ישראל יקרה להחריד בכל התחומים משלל סיבות - זאת האמת. תכנון הערים והתחבורה בישראל - מתחת לכל ביקורת. ישראל סובלת מחבלי לידה שסובלות כל המדינות הפוסט קומוניסטיות - שלטון מושחת, שלטון מקומי עוד יותר מושחת וכל הנגזרות של זה.
⌄
⌄
⌄
מהכרותי, אורי כץ מטיף לאחריות אישית ולא להצדקות לכישלון בגלל ההיסטוריה של סבתא רבא. אם הוא מביע דעה מנומקת אחרת בספר, נא פרט.בהקשרים הללו, לדעתי שווה לקרוא את הספר שיצא השנה, "כסף כחול לבן", של הכלכלן אורי כץ.
הוא דיי טוב.