המצב שם לאזרח הרוסי הממוצע קשה, אבל הממסד הרוסי עושה עבודה מאוד רצינית בהתמודדות המשבר הזה ולפחות לפי הבנתי הוא מצליח במידה רבה.
פוטין עוד בתחילת הסנקציות לפני שנה התווה לרוסיה כיוון של להפוך לכלכלה הרבה פחות תלויה בייבוא - בפרט מהמערב. בטווח הקצר מן הסתם שזה גורם סבל לאזרח הרוסי אבל בטווח של 2-5 שנים אפשר יהיה לראות באמת התאוששות מסויימת עקב תחילה של הבשלת תעשיות מקומיות שיצמחו במטרה להחליף את תוצרת המערב.
והתקשורת שם עושה בתורה עבודה מצויינת, מי שרואה קצת מה הולך שם בטלויזיה - מאוד מנסים לתת לאזרח הפשוט תחושה שזה חלק בסך הכל "חלק קשה במסע של רוסיה אל עבר הגדולה..." וכד'. לפי דעתי פה בישראל מאוד חסר לאנשים כיוון, אני חושב שאם היתה כאן אוירה כמו בשנות ה-50 וה-60 אנשים היו הרבה פחות מתעסקים במה חסר להם ויותר מתעסקים במה אפשר לבנות כאן.