• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תובנות על מינימליזם מהלחימה בעזה

החיים כמשל

משתמש רשום
דירוג
80
היי, אני אורב בפורום תקופה קצרה וחשבתי לספר כיצד החוויה שעברתי גרמה לי לסגל תפיסת עולם הרבה יותר "סולידית" מבעבר.

קצת רקע על עצמי - בן 21, לוחם בשירות סדיר. גדלתי במרכז, במשפחה שבה את רוב הבעיות פתרו (ופותרים...) עם כסף.

אני חושב שבפעם הראשונה שיצאנו לריענון, עלתה בי בפעם הראשונה המחשבה - "זה מדהים כמה מעט אדם צריך בשביל לחיות".
לאורך תקופת הלחימה הייתה לי לרוב קורת גג (רעועה ומופגזת, אבל בכל זאת), ישנתי בשק שינה בסדר גמור, אכלתי מנות קרב ופה ושם אורז או קוסקוס בערב כשיהיה קצת זמן (אגב, אני טבעוני, והסתדרתי בסדר. יש במנ"ק היום חומוס, אפונה, שעועית וכו').
היו לי משימות, הרגשתי תחושת משמעות ועשייה, ואפילו הספקתי לקרוא 30+ ספרים. (מדהים כמה אפשר להספיק כשאין טלפון).

כמובן שבמלחמה כמו במלחמה היו גם חוויות לא נעימות. התנאים היו קשים לפעמים, חברים נפצעו ונפלו.
אבל ברוב הימים, אילו שאלתם אותי מה חסר לי, כנראה שהייתי אומר רק מקלחת (אפילו קרה הייתה מתקבלת בברכה ;-) ובת הזוג.
למדתי, אולי בדרך קיצונית וחריגה, שאפשר לחיות על כמעט כלום, ולהפיק מכך לא מעט. מאז אני משתדל ליישם כמה שיותר את התובנות הללו, ומצאתי בבלוג הסולידית הרבה היגיון והשראה.

אני לא יודע כמה הפוסט הזה רלוונטי לאדם הממוצע...
אבל אם יש בפורום הזה לוחמים שאוטוטו משתחררים, ומדגדג להם לבזבז את הכסף שחסכו בתקופה המשוגעת הזו על מותרות -
אני מקווה שהפוסט יעזור להם לקחת את החוויה הזו לכיוון קצת אחר, ואולי יבחרו להשקיע את החיסכון במחקי מדד ;-)
(לא ממליץ לא מייעץ וכסף לא גדל על עץ).

א.מ.ל.ק הייתי בעזה, חייתי כמו כלב רחוב ואני אסיר תודה על השיעור לחיים.

ברוך הבא לפורום.

היי, אני אורב בפורום תקופה קצרה וחשבתי לספר כיצד החוויה שעברתי גרמה לי לסגל תפיסת עולם הרבה יותר "סולידית" מבעבר.

קצת רקע על עצמי - בן 21, לוחם בשירות סדיר. גדלתי במרכז, במשפחה שבה את רוב הבעיות פתרו (ופותרים...) עם כסף.

אני חושב שבפעם הראשונה שיצאנו לריענון, עלתה בי בפעם הראשונה המחשבה - "זה מדהים כמה מעט אדם צריך בשביל לחיות".
לאורך תקופת הלחימה הייתה לי לרוב קורת גג (רעועה ומופגזת, אבל בכל זאת), ישנתי בשק שינה בסדר גמור, אכלתי מנות קרב ופה ושם אורז או קוסקוס בערב כשיהיה קצת זמן (אגב, אני טבעוני, והסתדרתי בסדר. יש במנ"ק היום חומוס, אפונה, שעועית וכו').
היו לי משימות, הרגשתי תחושת משמעות ועשייה, ואפילו הספקתי לקרוא 30+ ספרים. (מדהים כמה אפשר להספיק כשאין טלפון).

כמובן שבמלחמה כמו במלחמה היו גם חוויות לא נעימות. התנאים היו קשים לפעמים, חברים נפצעו ונפלו.
אבל ברוב הימים, אילו שאלתם אותי מה חסר לי, כנראה שהייתי אומר רק מקלחת (אפילו קרה הייתה מתקבלת בברכה ;) ובת הזוג.
למדתי, אולי בדרך קיצונית וחריגה, שאפשר לחיות על כמעט כלום, ולהפיק מכך לא מעט. מאז אני משתדל ליישם כמה שיותר את התובנות הללו, ומצאתי בבלוג הסולידית הרבה היגיון והשראה.

אני לא יודע כמה הפוסט הזה רלוונטי לאדם הממוצע...
אבל אם יש בפורום הזה לוחמים שאוטוטו משתחררים, ומדגדג להם לבזבז את הכסף שחסכו בתקופה המשוגעת הזו על מותרות -
אני מקווה שהפוסט יעזור להם לקחת את החוויה הזו לכיוון קצת אחר, ואולי יבחרו להשקיע את החיסכון במחקי מדד ;)
(לא ממליץ לא מייעץ וכסף לא גדל על עץ).

ברוך הבא לפורום
אין ספק ששירות קרבי ובייחוד החוויה הזו שעברת משנה תפיסות עולם ומלמדת שאפשר להסתפק במועט ולחיות טוב .
אתה תראה שגם בהמשך החיים זה יעזור לך להתמודד עם קשיים ומהמורות ועם רגעים של חוסר שלא תמיד יבוא מבחירה .חשוב לדעת להתמודד עם הסביבה והתרבות הבזבזנית שלא תמיד תקבל בהבנה את ההסתפקות שלך במעט .
מאחל לך שתמיד תהיה שמח בחלקך ותודה על התרומה העצומה !

ברוך הבא!
אחלה ניק בחרת, זה אחד מ-30 הספרים שקראת שם?
כיצד החוויה שעברתי גרמה לי לסגל תפיסת עולם הרבה יותר "סולידית" מבעבר.
מעניין למה זה קרה דווקא לך, אני מניחה שרוב החבר'ה לא לקחו את זה למקום הסולידי דווקא.
אילו שאלתם אותי מה חסר לי, כנראה שהייתי אומר רק מקלחת (אפילו קרה הייתה מתקבלת בברכה
אני מברכת על מזלי הטוב כל פעם שנכנסת למקלחת חמה כבר שנים רבות. ומכינה את עצמי פסיכולוגית למצב שזה ייפסק יום אחד ואצטרך להתרחץ כמו כל בעל חיים בטבע. אני יודעת שזה הזוי, אבל רוב התענוגות הבסיסיים של אדם בעולם המערבי של ימינו נראים לי כמשהו שיחלוף מתישהו (שפע מזון, מים זורמים וכו').

אנחנו צריכים כל-כך מעט חפצים בשביל לחיות בסבבה, והרבה יותר קהילה, שקט נפשי וספרים.

ברוך הבא!
אחלה ניק בחרת, זה אחד מ-30 הספרים שקראת שם?
האמת שקראתי את הספר בפעם הראשונה עוד בתיכון, והוא הכה בי כרעם ביום בהיר. כשהזדמן לי לבקש חבילה מהבית, ביקשתי שישלחו לי את הספר (ושוקולד), ומצאתי את עצמי מתחבר אליו אפילו יותר הפעם.
מעניין למה זה קרה דווקא לך, אני מניחה שרוב החבר'ה לא לקחו את זה למקום הסולידי דווקא.
מניח שהייתה בי איזשהי נטייה מוקדמת לנושא. זה תהליך שהשורשים שלו הם כנראה במעבר לטבעונות לפני מס' שנים, אבל אין לי באמת מושג ¯\_(ツ)_/¯
אנחנו צריכים כל-כך מעט חפצים בשביל לחיות בסבבה, והרבה יותר קהילה, שקט נפשי וספרים.
משפט לחיים!

תודה ענקית לך, ותודה על השירות המשמעותי שלך.
בזכותך אנשים כמוני, אזרחים, חיים פה במדינת ישראל מוגנים ובטוחים.
לא משנה מה אכתוב, והגם שהייתי שריונר בעברי (מרכבה סימן 2), אין לי איך לומר לך את התודה הענקית הזאת על שאתה מקריב את שלמות הגוף והנפש שלך בשביל המדינה הזו.
שאתה איפה שאתה בשביל האזרחים שחיים במדינה הזו כמוני.
לא הרגשתי ככה כשהייתי צעיר, בטנק, רק הרגשתי הרגשה מעורפלת וכללית של אני "בצבא" ו"שומר על המדינה".
היום אני מבין את הניואנסים בתור אזרח מן השורה.

אני מברכת על מזלי הטוב כל פעם שנכנסת למקלחת חמה כבר שנים רבות
כנ"ל בת העמק... 100,000+
אני מברך על מזלי הטוב כל כך הרבה פעמים על כל כך הרבה דברים מובנים מאליהם... הרשימה בלתי נגמרת.
הם אכן מובנים מאליהם כי התרגלנו לחיות איתם, לחיות אותם ולצרוך אותם למשך כל ימי חיינו.

אני יודעת שזה הזוי, אבל רוב התענוגות הבסיסיים של אדם בעולם המערבי של ימינו נראים לי כמשהו שיחלוף מתישהו (שפע מזון, מים זורמים וכו').
לא הזוי בכלל... הרעיון הזה שכל הטוב הזה של העולם המודרני ימשיך כמו שהוא למרות הכל, ושנמשיך לקבל את כל מה שאנחנו מקבלים כיום, לאורך עשרות שנים רבות של חיים - הוא ההזוי בעיניי.
זה המובן מאליו שאני נלחם בכל פעם שלא להבין מאליו, ובכל פעם שאני חושב על זה שערותיי סומרות.
איפה מתחילים עם הרשימה הזו?
חשמל בשקע? מים זורמים? מים חמים? אינטרנט? בגדים חדשים ויפים?...
אולי זה פחד קמאי שכל הטוב הזה פשוט ייעלם יום אחד... יתאדה.
ואז מי אנחנו בכלל? מה אנחנו מסוגלים לספק לעצמנו?
כמעט כלום.
ובעיקר חוסר היכולת להתקיים בלי מה שהורגלנו אליו - נניח, מה קורה אם יום אחד אין אוכל בסופרמרקט?
יום אחד.
מחשבה מעוררת פלצות.

כל כך מזדהה איתך. שנתיים במלחמת ההתשה, כן, שנתיים הייתי בכול מיני בונקרים, [מוצב 'טמפו' הארור שהייה מופגז 24/7 ובסוף השירות עברתי למוצב 'הנברונים' בצפון שזה היה גן עדן] חלקם נגישים וחלקם לא, קווי אספקה משובשים ומופגזים ואכלנו לחם, לוף, חומוס וקפה בוץ. ירקות קיבלנו רק בין הפוגות.
כשיצאנו לרגילה [פעם בחצי שנה] פונינו בטנקים ונגמשים [משהו זוכר את הזלדות?] רתחתי מזעם שלא היה מקום ללוחמים בנופשונים כי היו מלאים בג'ובניקים >:D.
זרמתי, המשכתי בחיים, השתחררתי ושנה לאחר מכן נקראתי למילואים ונחשו לאן? הוצבתי שוב בתעלה כתצפיתן במגדל. למזלי הרע ובמשמרת שלי הגיע לביקור גורודיש ותפס אותי עם מעיל רוח אזרחי [טוב יותר מהצבאי] ובמשפט בזק, העיף אותי לקלבוש לשבוע...
טוב, הוצאתי מעט קיטור..
לאחר השחרור מסדיר השלמתי בגרויות, עבדתי בבנק ובמשרד ביטוח וזו היתה החשיפה הראשונה שלי לכסף.
כשהיה לי מספיק כסף עברתי לארה"ב [היום קוראים לזה 'רילוקיישין' אבל אז נקראנו נפולת נמושות].
נסיון החיים שלי בצבא נתן לי המון ובעיקר - הישרדות.
התחלתי כמתדלק בתחנת דלק בלילות, למדתי את מקצוע הצורפות, חסכתי סנט לסנט והתחלתי ללמוד הנדסת מכונות והסבה למהנדס תוכנה.
חייתי בצימצום כמה שנים עד שעמדתי על הרגליים ללא עזרה מהבית וכל זה בזכות מה שעברתי בצבא.

תודה רבה על השירות
בתור אחד שהיה לוחם בסדיר אני יכול להגיד שאני חי בתחושה הפוכה. אני הרגשתי את כל החוסר הזה בסדיר.
לא התלוננתי בזמן השירות שהאוכל לא טעים ושאני נמצא בתת תנאים אבל עכשיו כשיש לי כסף (הרבה יותר ממה שהיה לי לפני הצבא) אני דווקא מתעקש לחיות את החיים הטובים ולא להתכלב כמו שהיה לי בצבא.
כמובן שאפשר לחיות את החיים בצורה מינימלית- לישון באוהל עם שק"ש ועדיין תשרוד ולא תמות אבל לא משנה כמה פעמים תתקלח במים חמים בחורף- עדיין זה יהיה כיף מאין כמותו.
אותו דבר לגבי מלונות טובים בחו"ל ואוכל טוב
זה מענג ומפנק כל הזמן

לא משנה כמה פעמים תתקלח במים חמים בחורף- עדיין זה יהיה כיף מאין כמותו.
אין ספק. מהנאות החיים. אבל לגבי השאר - אני נהנה יותר מקמפינג תחת כיפת השמיים לאור הכוכבים. שום מלון פאר לא משתווה לפאר היצירה.
ואני חושב שהאוכל הכי טעים שאכלתי היה עוגיית אוריאו - בפסגת אחד הפסים באיזור האוורסט...
על טיולים כאלה אני מוציא כסף בשמחה.

אין ספק. מהנאות החיים. אבל לגבי השאר - אני נהנה יותר מקמפינג תחת כיפת השמיים לאור הכוכבים. שום מלון פאר לא משתווה לפאר היצירה.
ואני חושב שהאוכל הכי טעים שאכלתי היה עוגיית אוריאו - בפסגת אחד הפסים באיזור האוורסט...
אוקיי אז כאן אני מסכים איתך. חוויות שוות הכל. גם אם הן לא הכי יקרות בעולם

ואני מוצאת את עצמי מתפעלת ומשתאה בפעם האלף מפריחת חודש מרץ בגלבוע וברמות מנשה, עלות נסיעה קצרה ברכב :)

Kongma ? Cho ? Renjo? הסיבה שיצאנו לחפש עצמאות כלכלית היא המסע ההוא בעמק הקומבו והרצון לחזור אליו חופשיים.

Kongma ? Cho ? Renjo? הסיבה שיצאנו לחפש עצמאות כלכלית היא המסע ההוא בעמק הקומבו והרצון לחזור אליו חופשיים.
בקונגמה לה הייתי כל כך קפוא ואומלל שלא יכולתי להנות מכלום. מתכוון לרנג'ו לה.
ואני מוצאת את עצמי מתפעלת ומשתאה בפעם האלף מפריחת חודש מרץ בגלבוע וברמות מנשה, עלות נסיעה קצרה ברכב :)
אין ספק שטיולים בארץ זה כיף גדול זול ונגיש (יחסית. עלות החזקת רכב לא זניחה בכלל...)
אישית מעדיף את נופי המדבר על הצפון. בעיני המדבר הוא האיזור היחיד בארץ שיפה ברמה בין לאומית.

בעניין דומה,
אני מסיים בימים אלה שירות סדיר ארוך במתקן זיהוי חללים של הצבא,
רוב השירות שלי יצא בזמן המלחמה, זיהוי חללים, הלוויות ואזכרות.
זה בהחלט נותן פורפורציה לחיים, בסוף מה שנשאר מכל הכסף שאגרנו זה תכריכי בד זולים.
חברה צעירים שרצו להנות ולרקוד בנובה, הגיעו בחלקים.
מאות חיילים שחשבו שכל החיים לפניהם סיימו אותם בפיצוץ בעזה, וכל החלומות נמוגו.

נערך לאחרונה ב:
זה בהחלט נותן פורפורציה לחיים, בסוף מה שנשאר מכל הכסף שאגרנו זה תכריכי בד זולים.
זה נכון, אבל הכסף שאנחנו אוגרים לא נועד לעבור איתנו לקבר. הוא נועד לאני העתידי שלנו, לתכניות שלנו כל עוד אנחנו בחיים, ולפעמים גם לעתיד הצאצאים לאחר מותנו.
אני מסיים בימים אלה שירות סדיר ארוך במתקן זיהוי חללים של הצבא,
רוב השירות שלי יצא בזמן המלחמה, זיהוי חללים, הלוויות ואזכרות.
אני כל-כך מצטערת שהיית צריך לחוות דבר נורא שכזה בחייך, ומודה לך שעשית זאת במסירות.
חוויה טראומטית כזאת באמת מטלטלת את נקודת ההסתכלות על החיים והמוות ופוצעת את הנפש, ואני מקווה שאתה מטפל היטב בפצע. ליבי איתך :(

אפשר שמות?
שמות של מה?
בגלבוע יש את הר הברקן, עכשיו פורחים שם האירוסים ועוד שלל פרחים. עם החום הזה, עוד שניה והכל נגמר. יש שביל נחמד מחניון האירוסים לחניון הזהב.
ברמות מנשה יש כמה נקודות יפות. אחת מהן היא בכביש הגישה לקיבוץ רמות מנשה אחרי הכיכר, תסתכל ימינה וכשתראה מלא פריחה - תעצור את הרכב ותסתובב שם.

זה נכון, אבל הכסף שאנחנו אוגרים לא נועד לעבור איתנו לקבר. הוא נועד לאני העתידי שלנו, לתכניות שלנו כל עוד אנחנו בחיים, ולפעמים גם לעתיד הצאצאים לאחר מותנו.

אני כל-כך מצטערת שהיית צריך לחוות דבר נורא שכזה בחייך, ומודה לך שעשית זאת במסירות.
חוויה טראומטית כזאת באמת מטלטלת את נקודת ההסתכלות על החיים והמוות ופוצעת את הנפש, ואני מקווה שאתה מטפל היטב בפצע. ליבי איתך :(

כן, אני לא סותר את מה שכתבת.
באתי לומר שיש לקחת בפורפורציה את החיים שלנו.
מי שהעיקר בחייו זה עבודה כדי להשיג כסף, זה פספוס גדול, אני מתכוון בעיקר למשל עם הדייג שעבד מעט והציעו לו לעבוד יותר כדי שיוכל בסוף לנוח, כמו שהוא כבר עושה בהווה.

תודה רבה על האמפתיה, אני באמת משתדל למנף את זה קדימה, ולא להישאר עם משקעים.
היתה אזכרה שעשיתי לחלל ממלחמת יום כיפור, והמפקד שלו (שמגיע במסירות מידי שנה מחיפה לאשקלון) אמר שבטקס אזכרה למלחמת יום כיפור, הוא התמוטט וגילו לו פוסט טראומה עם 50% אחוזי נכות, אחרי 50 שנה זה צף ועלה לו.
ממש דברי הנביא ירמיהו (לא, א):
"כֹּה אָמַר יְהוָה מָצָא חֵן בַּמִּדְבָּר עַם שְׂרִידֵי חָרֶב הָלוֹךְ לְהַרְגִּיעוֹ יִשְׂרָאֵל ".

אנחנו עם שרידי חרב, זה נמצא איתנו בכל זמן ולתמיד.

מי שהעיקר בחייו זה עבודה כדי להשיג כסף, זה פספוס גדול, אני מתכוון בעיקר למשל עם הדייג שעבד מעט והציעו לו לעבוד יותר כדי שיוכל בסוף לנוח, כמו שהוא כבר עושה בהווה.
כמדומני שחז"ל היו בדעתה של @בת העמק :

"אילולי שהקדוש ברוך הוא העלים מלבו של אדם את המיתה, לא היה אדם בונה ולא נוטע, שהיה אומר: למחר אני מת, למה אני עומד ומתייגע לאחרים!
לפיכך העלים הקדוש ברוך הוא מלבות של בני אדם את יום המיתה, שיהא אדם בונה. זכה, יהיה לו. לא זכה, לאחרים."
(מדרש תנחומא על ויקרא, קדושים, סימן ח')

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
V תובנות לאחר חיבור הנקודות. יומני מסע אישיים 9
Eugene200 תובנות ממעבר ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
ה תובנות עצות על תיק מניות קיים שוק ההון 3
A דמי ניהול ו/או תובנות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M מחפשת תובנות שוק ההון 30
ERE בלי ה E נדל"ן צפון אנגליה. תובנות מ property tribes נדל"ן 0
J אבא עשיר אבא עני תובנות ושאלות התפתחות אישית 98
doc29 תובנות מישיבה בבנק אוף טופיק 90
רולי :( מסחר יומי תיק מנוהל - תובנות והמלצות שוק ההון 25
אנא-אל תובנות על בגדים ומלתחה+התייעצות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
ס תיק מדדים - תובנות שוק ההון 70
S שאלה די מעניינת לגבי הקשר בין ביטוח צד ג' לרכב לבין מינימליזם ואנטי-צרכנות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
de dud מוצא את עצמי מתעצבן מהמצב.. אנטי מינימליזם? אוף טופיק 189
G כתבה חדשה בYNET+ על מינימליזם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
de dud שאלה פילוסופית: האם מינימליזם זאת דת? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
de dud האם ספרייה בבית נוגדת מינימליזם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
C פרישה מוקדמת - מינימליזם וחסכנות לא באמת הכרחי אם אתה משקיע חכם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
עדוכברתפוס מבקש המלצה על סרט/סרטון/כתבה על מינימליזם/פשטות מרצון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
זאב כתבה על מינימליזם בכלכליסט סופ"ש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16

נושאים דומים

Back
למעלה