• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

וזה הרגע הנה באה השעה... התיק שלי

• פותח הנושא פותח הנושא תפוזינה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מושקע 100% מניות (למעט אג"ח ערד שאין לי עליו שליטה) ולא מתכנן להוריד את החשיפה גם בפרישה.
סתם מתוך עניין, אתה מחשיב אותם כאג"ח בהקצאה שלך? מתעלם מהם?

נערך לאחרונה ב:
טוב... אז אחרי שבחרתי כמה אחוז מניות... השלב הבא.
לא הספקתי לצבור מספיק ידע והבנה בסוגיית של קרן ישראלית צוברת עם דמי ניהול יקרים/ואנגארד מחלקת עם דמי ניהול נמוכים ומיסוי/קרן אירית/משהו אחר(?).
כיוון שיש עוד דברים שאני לא מבינה בהם :-) ולא מצליחה להכריע בנוגע אליהם, בעיקר בנוגע לעד כמה להיות מרוכזת לכל-המניות-בעולם לעומת להתמקד בתחום מסוים,
א. אני מוכנה בתור התחלה לקנות קרן שמחקה את כל המניות בעולם.
ב. אני רוצה לשאול: איך אני יכולה לדעת אם כדאי לי לקבל ייעוץ מקצועי שיעזור לי לסדר את הדברים בראש ולהחליט? כמובן שמה שהייתי רוצה ביותר באופן תיאורטי זה לקבל את דעותיכם, אבל זה דומה מדי לייעוץ שאסור. איך אדע?

אם נענה ל-ב שלא צריך, ונחזור ל-א, ונניח שאדם רוצה לקנות קרן מחקה אחת לכל המניות בעולם (או בערך כל המניות בעולם. רק לצורך השאלה אפשר להתפשר גם על כל המניות בארה"ב. אפשר גם לדבר על חלוקה של קרנות - אחת למניות ארה"ב ואחת ליתר המניות, למשל, אבל אז זה כבר הרבה יותר מסובך ויש יותר דברים לחשב - אם כי אשמח לשמוע אם יש תשובה גם לזה. אני ניסיתי לשאול משהו פשוט ומפושט ככל האפשר כי אולי לזה יש תשובה חד משמעית יותר), אז רק בנוגע לשאלה הספציפית הזאת, האם חישוביכם העלו החלטה חד משמעית בנוגע לאיזה סוג או איזו קרן עדיף לקנות כך שכמה שפחות מהכסף ייאכל ע"י דמי ניהול ועמלות והמרות ולא יודעת מה עוד?
יש לקחת בחשבון כמה דברים:
1. לחשבון הזה יש פטור ממס רווחי הון.
2. לא ממש מתוכננת בו קנייה ומכירה מלבד זו הראשונית, כי אם קונים רק קרן אחת, אין מה לאזן שם. אם יתקבל כסף מדיבידנדים, כן יהיה צורך להשקיע אותו במשהו מחדש - או באותה קרן או בקרן אחרת. אבל זה יכול לקרות רק פעם בהרבה זמן, כי חוץ מהדיבידנדים לא ייתוסף כסף אחר.
3. (איני אזרחית ארה"ב, אם זה משנה).

מה עוד צריך לדעת?

לדעתי, יש עוד שיקול להישאר במסלול של 30% מניות (קה"ש כללי), מסלול זה מאפשר לקבל הלוואה עד 80% מגודל החיסכון בתנאים של P-0.5% ׁ, תנאים מצויינים לדעתי, אני חושב שהשקעות ניתן לעשות יותר מ P-0/5, את ההלוואה אפשר להחזיר הן קרן+ריבית והן כבלון.
אשמח להערות/הארות

(נדמה לי שב-IRA בכל מקרה אי אפשר לקבל הלוואה)

סתם מתוך עניין, אתה מחשיב אותם כאג"ח בהקצאה שלך? מתעלם מהם?
אני סולד מאג"ח באופן כללי ומאג"ח מדינה בפרט.
עקב כך אני מחשיב אותן כמו "מס קיום קרן פנסיה" (או לחלופין: "עצם בגרון")...

בכל אופן הגישה האישית שלי לאג"חים והסיבות שעומדות מאחריה אינה תורמת לפותחת השרשור ולכן אם זה מעניין אותך אז אתה מוזמן לפתוח שרשור חדש או לשאול אותי בפרטי.

בכל אופן הגישה האישית שלי לאג"חים והסיבות שעומדות מאחריה אינה תורמת לפותחת השרשור ולכן אם זה מעניין אותך אז אתה מוזמן לפתוח שרשור חדש או לשאול אותי בפרטי.
1+

לדעתי, יש עוד שיקול להישאר במסלול של 30% מניות (קה"ש כללי), מסלול זה מאפשר לקבל הלוואה עד 80% מגודל החיסכון בתנאים של P-0.5% ׁ, תנאים מצויינים לדעתי, אני חושב שהשקעות ניתן לעשות יותר מ P-0/5, את ההלוואה אפשר להחזיר הן קרן+ריבית והן כבלון.
אשמח להערות/הארות
במיטב אפשר לקחת הלוואה גם במסלול של 100% מניות.

האם חישוביכם העלו החלטה חד משמעית בנוגע לאיזה סוג או איזו קרן עדיף לקנות כך שכמה שפחות מהכסף ייאכל ע"י דמי ניהול ועמלות והמרות ולא יודעת מה עוד?
בגדול ההבדלים קטנים (יותר מאשר ההבדלים בין הקצאות שונות).
ראי את הפוסט בבלוג על שבעת הטעמים של השוקולד. כך תרדי מ∞ קרנות, לכשש. היתרונות והחסרונות של כ"א מסוכמות שם.

@אורי ג. - לא ידעתי. תודה.
אתה יודע אולי מה דמי הניהול שהם גובים ? (בהשוואת התוצאות בגמל נט לIBI הם די דומים הן במסלול הכללי והן במניות)

אדם רוצה לקנות קרן מחקה אחת לכל המניות בעולם
אם את מוכנה להסתפק בקרן מחקה S&P500, לדעתי הקרנות הישראליות הן אחלה. יתרונות:
א. קרן צוברת כך שלא תצטרכי להתעסק בהשקעה מחדש של הדיבדידנדים.
ב. ללא עלויות המרה
ג. עלויות קניה/מכירה נמוכות
ד. עקיבה באמצעות חוזים, כך שבפועל מתקבל יותר ממדד NTR, גם אחרי דמי ניהול.

אם את רוצה דווקא קרן כלל עולמי ולא מסתפקת בסנופי, אז בשוק הישראלי אפשרויות כאלו קצת יותר מצומצמות ויקרות מאשר קרנות על הסנופי, אבל עדיין לדעתי כדאי לשקול אותן בגלל השיקולים האלו.

נערך לאחרונה ב:
אתה יודע אולי מה דמי הניהול שהם גובים ? (בהשוואת התוצאות בגמל נט לIBI הם די דומים הן במסלול הכללי והן במניות)
תלוי בסכום ובסוכן שלך (אם ישנו).
אני משלם 0.5%, אם תרצה הפנייה שלח מסר.

בגדול ההבדלים קטנים (יותר מאשר ההבדלים בין הקצאות שונות).
ראי את הפוסט בבלוג על שבעת הטעמים של השוקולד. כך תרדי מ∞ קרנות, לכשש. היתרונות והחסרונות של כ"א מסוכמות שם.
אז קראתי שוב את הפוסט.. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות, ואני מניחה ששאלה מרכזית כאן היא בקשר לדיבידנדים - כמה כסף זה יוצא?.. איך אני יודעת את התשובה? זה מאוד משמעותי לשאלת הכדאיות.. אני צודקת?

@David ומה עם החשש מפני העלאת דמי ניהול?
מקסימום מוכרים וקונים קרנות אחרות?

פעולת מכירה יוצרת חבות מס בחשבון לא פטור, מכיוון ששאלת על חשבון פטור אז נשארה עלות פעולת הק\מ שהיא משתנה לפי הסכום
ד. עקיבה באמצעות חוזים, כך שבפועל מתקבל יותר ממדד NTR, גם אחרי דמי ניהול.
אשמח אם תרחיב ב 2 משפטים

אשמח אם תרחיב ב 2 משפטים
נלעס ונלעס ונלעס
הנה רפרנסים (השתדלתי שהלינקים יפנו להודעה הראשונה בנושא בכל שרשור):
מדד MSCI World UCITS
חדש בתחום, למה לא להחזיק רק MSCI World?
כמה באמת עולה להחזיק קרן מחקה...
הידעתם שלקרנות איריות צוברות אין דמי ניהול?
סיכום של @TunaGolem
סיכום של @אורי ג.

סליחה שאני מציף אותך בחומר אבל יתן מענה לשאלתך (ולא נפריע לתפוזינה בשרשור שלה :)).

קרנות על סנופי זה שוק תחרותי, אני לא ראיתי שיש מי שחושש להעלאה דרמטית מעבר לכ-0.3%
הקרנות שמציעות דמי ניהול אפסיים, כנראה יעלו מתישהו לדמי הניהול המקובלים, אבל הרי בחשבון פטור אין בעיית מלכודת מס, אז תכלס זה יתרון נוסף לקרנות הישראליות - שיש מהן בדמי ניהול אפסיים.

עדיין זקוקה לעזרה.. מלקטת שאלות.
נגיד שהחלטתי לקנות קרן ישראלית. נגיד על הסנופי.
לבחור אחת עם דמי ניהול 0%, או להעדיף אחת של בית ההשקעות שבו החשבון שלי (תזכירו לי למה הנקודה הזאת משנה?)?
למה עוד אני צריכה להתייחס בבואי לבחור קרן ישראלית?

לבחור אחת עם דמי ניהול 0%, או להעדיף אחת של בית ההשקעות שבו החשבון שלי (תזכירו לי למה הנקודה הזאת משנה?)?
השאלה אם לבחור קרן עם דמי ניהול 0% או קרן של בית ההשקעות שלך היא קצת כמו להשוות.. תפוזינות לתפוחינות. :)
קרנות עם דמי ניהול אפס נדונו רבות בפורום. בקצרה - זו מלכודת דבש, שמחזיקה מודל לא ריווחי בכוונה כדי למשוך מצטרפים ואז להעלות דמי ניהול כשהם כבר בעלי רווחים (ומפחדים לצאת משיקולי גרימה של אירוע מס וניכוי מס רווחי הון). התפיסה הרווחת היא שיש עדיפות לקרן שגובה דמי ניהול סבירים שכבר מגלמים את העליה העתידית הצפויה. בסופו של דבר זה תלוי בטווח ההשקעה שלך.
לגבי העדפה של קרן בניהול בית ההשקעות שלך - יש שיקולים בעד (ייתכן חיסכון בעלויות) ויש שיקולים נגד (פיזור סיכונים).
יש גם דיונים רבים בפורום על משמעות של קרנות ישראליות (סינטטיות, מבוססות חוזים ולא אחזקה פיזית של הנכס). קטונתי מלסכמם כי יש ריבוי דעות בנושא.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זו מלכודת דבש, שמחזיקה מודל לא ריווחי בכוונה כדי למשוך מצטרפים ואז להעלות דמי ניהול כשהם כבר בעלי רווחים
זה לא כ"כ רלוונטי לי כי מדובר בקופה שפטורה ממס רווחי הון, לכן נשארות רק עמלות קנייה מכירה, שבסכום שיש בקופה זה באמת לא כ"כ הרבה כסף.

Back
למעלה