Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
הנה ה-לינק
הבחור מסביר זאת בעברית ברורה כדי שיהיה קל להבין ובנוסף מהמסקנות אפשר להבין למה מחיר המניות והנדל"ן עולים.
אני יודע שיש כאן כמה חברה שממש צריכים להבין את זה כדי לדעת איך להשקיע יותר טוב.
הוא מסביר מה הגדרה המילולית של המילה אינפלציה, הוא לא נותן את ההגדרה המעשית של אינפלציה.
זה כמו שתסביר שהמילה salary היא קצבת מלח, המשמעות שלה היום היא משכורת, זה שבמקור היה מדובר בקצבת מלח שקיבלו לגיונרים רומים זה נכון, אבל זו לא המשמעות הנוכחית של המילה.
שאלת אגב, רבים כאן מעלים קישורים לסרטונים,
באופן אישי, אני מתחבר יותר למידע בטקסט ולכן אני פה בפורום טקסטואלי.
אין לי זמן וסבלנות לראות סרטונים בייחוד על עובדות שאני מעדיף לקרוא ולא להיות משוכנע בגלל כריזמה ורגש,
חוץ מזה גוזל יותר משאבי קשב לטעמי מיותרים.
מה מביא כל כך הרבה חברי פורום להביא מידע שתומך בדעה שלהם דווקא בקישור לסרטון?
זמינות הסרטונים? הסיכוי שתשתכנע יותר בקלות? העובדה שהם מעדיפים סרטונים על טקסט?
בכל אופן אני קורא את התגובות שלכם ונדיר שאציץ בסרטון מקושר.
מה מביא כל כך הרבה חברי פורום להביא מידע שתומך בדעה שלהם דווקא בקישור לסרטון?
זמינות הסרטונים? הסיכוי שתשתכנע יותר בקלות? העובדה שהם מעדיפים סרטונים על טקסט?
שאלה מעניינת.
באופן כללי נראה שעם השנים יש יותר ויותר דרכים לצרוך ידע דרך אודיו- יוטיוב, פודקאסטים, ספרי אודיו וכו'.
אני משער שבהתאמה פחות ופחות אנשים צורכים מידע דרך טקסטים כתובים.
למה אנשים מעדיפים לשמוע במקום לקרוא?
ניחוש שלי - כי קל יותר למקבל את זה עם מטלות אחרות (לשמוע תוך כדי נסיעה או שטיפת כלים, למשל) וזה חוסך מאנשים את הצורך להקדיש זמן יעודי לקריאה.
לפני שאתה נרשם תשמע על הראיון המלא איתו? גם המראיין וגם המרואיין הם אנשים שמתעסקים בפילוסופיה.... אצל טל ההתמחות היא האסכולה האוסטרית ומערכת הכסף. אבל גם אם תשמע את הראיון המלא יהיה לך נגיעות ממש טובות של הידע. הקטע שאם תחליט שאתה תגיע להרצאה אז המחויבות שלך תגדל? ההרצאה שלו ממה שאני יודע היא עבור תרומה אבל אנשים תורמים בכיף.
זה כמו שתסביר שהמילה salary היא קצבת מלח, המשמעות שלה היום היא משכורת, זה שבמקור היה מדובר בקצבת מלח שקיבלו לגיונרים רומים זה נכון, אבל זו לא המשמעות הנוכחית של המילה.
הנה ה-לינק
הבחור מסביר זאת בעברית ברורה כדי שיהיה קל להבין ובנוסף מהמסקנות אפשר להבין למה מחיר המניות והנדל"ן עולים.
אני יודע שיש כאן כמה חברה שממש צריכים להבין את זה כדי לדעת איך להשקיע יותר טוב.
אחרי ששמעתי את הסרטון וקראתי את מה שכתבת כאן בשרשור, אני עדיין מתקשה להבין, מה המטרה של כל האקרובטיקה הלשונית של הפילוסוף האוסטרי? הוא מסביר את המשמעות המקורית של המילה אינפלציה שזה גידול בכמות הכסף, ולכן אין דבר כזה אינפלציה של מחירים - יש עליה או ירידה במחירים. אגב, הוא בעצמו מציין שאינפלציה לא תמיד גורמת לעליית מחירים. יופי, קיבלנו שיעור בלשון. ואז הוא מיד עובר לדבר על כסף פיאט, וכעבור שני משפטים חוזר לדבר על עליית מחירים (אז לא הבנתי, האינפלציה כן גורמת לעליה במחירים?), ובגדול - מערכת הפיננסית בכל העולם נמצאת על סף קריסה, כי "כל כסף פיאט בהיסטוריה תמיד מתרסק ונשרף ל-0" (באמת? אפשר איזה מקור מוסמך לטענה הזו?)
אולי תראה את ההרצאה המלאה שלו..... אבל אנחנו ממש במצב לא פשוט..... תראה איך מלאי הכסף מתפוצץ.... השקל מתרסק....אם תבין את התאוריה מהרצאה שלו אז תבין כמה המצב חמור!
תראה גם את הקישור ששלחתי ל @האזרח הקטן בתגובה כאן
זה עולם ומלואו...מי שמבולבל בהגדרות הוא מאבד קשר למציאות.... יש לך מושג למשל שמדינת ישראל נמצאת בגרעון של 20% בערך(תלוי בשנה) כל שנה בין ההכנסות ממסים לבין ההוצאות? נראה לך שלא יהיו לכך השלכות? זאת תמימות! זאת פשוט עצימת עיניים!