• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

וזה הרגע הנה באה השעה... התיק שלי

• פותח הנושא פותח הנושא תפוזינה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ממה שאני מבין-
נניח ש etf אמריקאי נותן תשואת ערך של 4٪
ודיבידנדים של 4℅ כל שנה (לצורך החישוב חא במציאות)
ואני משקיע דרך חשבון פטור כאשר כל דיבידנד מושקע מחדש באותו etf
אז בסוף השנה הרווחתי 4℅ מעליית ערך ו 3℅ מקבלת דיבידנדים כלומר יש אובדן תשואה של 1℅ עקב מיסוי בחשבון שהינו פטור
בחשבון פטור אם קרן צוברת במיסוי של 15℅
התשואה היא 7.4℅
אם החלטת על השקעה בחשבון פטור כדאי לשקלל את ציפיות התשואה יחד עם עלויות הקרנות כדי (לנסות) לקבל הערכת ביצועים (תאורטית) כדי לבחור את המכשירים נכון.

חשבון פטור?! עדיפות קלה לאיריות. אפשר לפזר בין VTI/VXUS לבין EIMI/IWDA. אפשר לקנות רק VTI וללכת לישון. תלוי עם מה את שלמה.

בכל מקרה 80/20 לא נראה פה בפורום עד כה.

חשבון פטור?! עדיפות קלה לאיריות. אפשר לפזר בין VTI/VXUS לבין EIMI/IWDA. אפשר לקנות רק VTI וללכת לישון. תלוי עם מה את שלמה.
אני שלמה עם הכל, כנראה כי אני לא מספיק מבינה כמו שאמרתי... זה לא נראה לי כזה משנה...

האם עלויות הקנייה מכירה ואיזון של להוסיף עוד שתי קרנות איריות נוסף על השתיים האמריקאיות שווים את המסים שנחסכים בכך?

נערך לאחרונה ב:
בחירת הנכסים שאנחנו משקיעים בהם משפיעה הרבה יותר על התוצאה הסופית מייעול קטן בדמי ניהול ומיסוי דיבידנדים......
העובדה ששוק ארהב נתן תשואה יותר גבוהה בשנים האחרונות לא אומר הרבה. אולי יש מומנטום והוא ימשיך לתת תשואה עודפת. אולי יש נסיגה לממוצע והוא יתן תשואת חסר. היסטורית, היו תקופות כאלו והיו כאלו. המטרה של לפזר השקעה במניות על פני מספר רב של מדינות היא לפזר סיכון - סיכון שיכול להתבטא בהפרש של עשרות אחוזים בתשואה לכאן או לכאן, ולא ב0.1% במייעול קטן כלשהו. זה ההבדל בסדרי גודל של ההחלטות.
ההבדלים בתשואות בין הנכסים הם בסדר גודל יותר, לפעמים לכאן ולפעמים לכאן.
לא הבנתי מה המסר או המסקנה,
ההחלטה על הקצאה היא לכל היותר שרירות כל עוד איננו מסוגלים לחזות את תשואת העתיד.
מה יכול לעזור לי לקבל החלטה האם להשקיע ב VOO / VT / VTI / VXUS / אחר ?
לו היית מציין פיזור עולמי רק כאלמנט מפחית סיכון הייתי מבין אבל איך זה עוזר לתשואה? מה גם שהלינק שהבאת להשוות ארה"ב לעולם סותר את מה שכתבת לגבי ארה"ב האם יהיה מומנטום או נסיגה לממוצע.

לא הבנתי מה המסר או המסקנה,
ההחלטה על הקצאה היא לכל היותר שרירות כל עוד איננו מסוגלים לחזות את תשואת העתיד.
מה יכול לעזור לי לקבל החלטה האם להשקיע ב VOO / VT / VTI / VXUS / אחר ?
לו היית מציין פיזור עולמי רק כאלמנט מפחית סיכון הייתי מבין אבל איך זה עוזר לתשואה? מה גם שהלינק שהבאת להשוות ארה"ב לעולם סותר את מה שכתבת לגבי ארה"ב האם יהיה מומנטום או נסיגה לממוצע.
הנק' היא שזה התעסקות בטפל. להחליט איזה הקצאת נכסים לעשות לפי דמי ניהול זה כמו להחליט באיזה עיר לגור על בסיס ארנונה בלבד, תוך כדי התעלמות ממשפחה, מקום עבודה, תחבורה, חינוך ועוד.

זה כמו להחליט באיזה עיר לגור על בסיס ארנונה בלבד, תוך כדי התעלמות ממשפחה, מקום עבודה, תחבורה, חינוך ועוד.
אבל היות ותשואת העתיד אינה ידועה, האנלוגיה הנכונה יותר היא לבחור את זו שהארנונה זולה יותר מבין 2 הערים שנמצאו מתאימות לנו, לא?!
או במילים אחרות, אם ההערה שלך הייתה מתייחסת לגבי התלבטות בין סוגי נכסים זהב/אגח/מניות/נדלן הייתי מקבל את זה אבל ההחלטה האם לבחור כל העולם או ארה"ב בלבד באספקט של תשואה זה בעל משמעות?

אני מתייחס למניות שאר העולם כאסט קלאס נפרד מארה״ב בדומה לאופן שבו ריטים הם אסט קלאס נפרד.
קישור.
מעניין מה שאתה אומר.
היו על זה כבר דיונים שפספסתי? אם כן אשמח להפניה.

לא מספיק ברור לי הרציונל למה ארה"ב זה אסט קלאס נפרד האם הם אתה מצפה שינהגו באופן שונה? (בתוחלת), ולשיטתך למה לא כל מדינה לחוד היא אסט קלאס?

הנק' היא שזה התעסקות בטפל. להחליט איזה הקצאת נכסים לעשות לפי דמי ניהול זה כמו להחליט באיזה עיר לגור על בסיס ארנונה בלבד

לדעתי אתה טועה.
דמי ניהול וכפל מס על הדיבידנדים מביאים אפילו לשיטתך לפער של 0.28% בשנה. אין שיקול אחר להעדיף את VTI על פני VXUS או להפך (מלבד אולי פיזור רב-מדינתי). מכיוון שאנו מניחים שמחירן של הקרנות מייצג את ערכן, שיקול המחיר אינו טפל אלא פרמטר מכריע. לכן, היות ותוחלת התשואה ב-VXUS נפגעת, הגיוני לתת לה משקל משקל חסר בחלק המנייתי לעומת VTI.

אוכל להסכים עם מי שטוען (כמו @משקיע מתחיל) שהפיזור הרב-מדינתי ב-VXUS מהווה יתרון שמקזז את יתרון העלויות של VTI.
בכל מקרה, לדעתי נדרש טיעון רציני כדי לא לתת משקל-יתר קטן ל-VTI.

לא מספיק ברור לי הרציונל למה ארה"ב זה אסט קלאס נפרד האם הם אתה מצפה שינהגו באופן שונה? (בתוחלת),
ארהב זה האסט קלאס בסיס שמולו אני משווה כל דבר. ביחס אליו, כל מניוצ העולם חוץ מארה״ב זה אסט קלאס מספיק שונה, כפי שניתן לראות בקישור ששמתי לPF.

לכן, היות ותוחלת התשואה ב-VXUS נפגעת, הגיוני לתת לה משקל משקל חסר בחלק המנייתי לעומת VTI.
האם אתה ממשקל את כל הנכסים לפי דמי הניהול שלהם? אני בוחר את אחוז האגח לפי אחוז האג״ח שאני רוצה, לא לפי יחס דמי הנהול בינם לבין קרן מניות. אין כאן הבדל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
האם אתה ממשקל את כל הנכסים לפי דמי הניהול שלהם?

אני כן אבל אני מחזיק רק מניות.
אני חושב ששוב הגענו לשאלה מה עדיף - עבודה שיטתית וסינון אלטרנטיבות בכל צעד או בחירה בבת אחת באופציה הטובה ביותר בהסתמך על כלל המידע.

Back
למעלה