• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חדש בתחום, למה לא להחזיק רק MSCI World?

• פותח הנושא פותח הנושא ory
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בתרחיש קיצוני הסנופי צונח ב 10% ביום אחד, שווי הבטחונות הוא רק 5% ואין לו לשלם יותר, מי יספוג את זה הברוקר שלו?
הבטחונות לא מחושבים מדי יום ביומו הם מחושבים בREAL-TIME. בנוסף בזמנים עם תנודתיות גבוהה הבורסות ו/או הברוקרים יכולים להעלות את דרישת הבטחונות, אם בתרחיש אולטרה-קיצוני עדיין יש חוסר בכסף אז מחובתו של הברוקר לשלם לבורסה את ההפרש וגם הוא נדרש לבטחונות לשם כך.
בכל מקרה יש לך את הגיבוי של הבורסה, כשאתה קונה חוזה בבורסה מבחינתך הבורסה בעצמה מחוייבת לקיום החוזה ואין "צד נגדי" לעסקה.

מה שידעתי עד היום זה שקרנות נאמנות בארץ על הסנופי עוקבות באמצעות חוזים כך שבכל יום מתבצעת התחשבנות בין הצדדים שמחזיקים בחוזה, בהתאם לשיעור השינוי במדד ואם הוא חיובי או שלילי צד אחד ישלם לצד השני את ההפרש.
תוספת לדברי אורי ג.:
התיאור שלך קרוב יותר לדרך הפעולה של (מנפיקות) תעודות הסל.
כאשר משקיע (מוסדי) מבצע סינתיזה באמצעות עסקת החלף, הוא מתחשבן עם גורם מוסדי אחר על בסיס יומי (בד"כ), כאשר אין גוף אחר שמתווך ביניהם.
לעומת זאת, משקיע (מוסדי או פרטי) שמבצע סינתיזה באמצעות חוזים עתידיים, קונה מוצר מדף (או כמה מהם) בעל תוקף של רבעון (בד"כ), שנסחר בבורסה יעודית. לשם כך הוא נאלץ לספק בטחונות שמתעדכנים בכל רגע (גם כשהשוק סגור). כפי שנאמר, אותו המשקיע לא צריך לדעת ום דבר על הצד הנגדי.

לעומת זאת, משקיע (מוסדי או פרטי) שמבצע סינתיזה באמצעות חוזים עתידיים, קונה מוצר מדף (או כמה מהם) בעל תוקף של רבעון (בד"כ), שנסחר בבורסה יעודית. לשם כך הוא נאלץ לספק בטחונות שמתעדכנים בכל רגע (גם כשהשוק סגור). כפי שנאמר, אותו המשקיע לא צריך לדעת ום דבר על הצד הנגדי.
אז כפי שני מבין כעת, התמורה כנגד שיעור השינוי במדד תינתן רק במועד פקיעת החוזה או סגירת פויזיציה כפויה, בעוד ששווי החוזה במהלך התקופה ההיא יגלם את השינוי שנצבר במדד באותה עת.
הבנתי נכון?!

זכור לי שהמסקנה הייתה שהחוזה עוקב אחר מדד TR
אם כך למה אנשים קונים את נכס הבסיס (VOO/SPY) שכופה עליהם מס דיבידנד ולא חוזה שאפקטיבית צובר א הדיבידנד ללא מס?
האם עלות החוזה שקולה-גבוהה מעלות דמי הניהול של הקרנות?
או נשאל אחרת האם יש (כנראה שכן) קרנות בארה"ב שעוקבות אחרי הסנופי באופן סינטטי באמצעות חוזים כמו בישראל? אז אפשר לבדוק אם הם עקפו את VOO, לא כך?!
מה אני מפספס?

מה אני מפספס?
את זה:
זכור לי שהמסקנה הייתה שהחוזה עוקב אחר מדד TR
זאת לא המסקנה בכלל.
אם זה היה נכון אז זו מכונה להדפסת כסף שזמינה לכל אדם עלי האדמות שאינו אזרח/תושב ארצות הברית ואז כוחות ההיצע וביקוש היו הופכים את זה ללא נכון.
הצגתי כבר איך ניתן לייצר מכונת הדפסת כסף שמרוויחה ללא סיכון (קרי - סיכון של אי החזרת פק"מ, מק"מ או אג"ח מדינה קצר בלבד) אם החוזה עוקב אחרי TR.

אם כך למה אנשים קונים את נכס הבסיס (VOO/SPY) שכופה עליהם מס דיבידנד ולא חוזה שאפקטיבית צובר א הדיבידנד ללא מס?
בגלל משך החיים הקצר של החוזה, והיות מס דיבידנדים נמוך יותר מאשר המס על רווחי הון על חוזה מקביל, בארה"ב.
האם עלות החוזה שקולה-גבוהה מעלות דמי הניהול של הקרנות?
תלוי בגודל התיק, ובמספר גורמים נוספים. הסתובב כאן מחקר (ממומן) שהסביר וכימת את יתרונות הסינתיזה. אתה יכול לבקש אותו מחר @Yevgeny שמחזיק אותו בפתקון דביק.
או נשאל אחרת האם יש (כנראה שכן) קרנות בארה"ב שעוקבות אחרי הסנופי באופן סינטטי באמצעות חוזים כמו בישראל? אז אפשר לבדוק אם הם עקפו את VOO, לא כך?!
לקרנות אמריקאיות אין את אותם יתרונות מס שיש לישראליות. אם אינני טועה, בארה"ב אין ETF סינתטי שאיננו ממונף, אבל קיימים ETNים.

זאת לא המסקנה בכלל.
אתה ברחת מלהחוות דעה לגבי הסיכום שלי. עכשיו אם אחזיר את הדיבידנד הסינתטי למשוואה, כל השאלות של @מתכנת תחזורנה לקדמותן והתשובה שלך תהיה חסרת משמעות.

הסתובב כאן מחקר (ממומן) שהסביר וכימת את יתרונות הסינתיזה. אתה יכול לבקש אותו מחר @Yevgeny שמחזיק אותו בפתקון דביק.
אכן, משתמש בשירות לשמור קישורים מעניינים - זה כמו תוסף אחסון חיצוני למוח :)
כמדומני זה המאמר (זו גרסא מעודכנת שלו): The Big Picture: A Cost Comparison of Futures and ETFs

אני לא מצליח להבין על מה בכלל הדיון, החוזים הללו נסחרים וניתן בקלות לבדוק מה שווים, זה לא מחקרים וכד'
אכן, משתמש בשירות לשמור קישורים מעניינים - זה כמו תוסף אחסון חיצוני למוח :)
אוף טופיק אבל במה מדובר?

אוף טופיק אבל במה מדובר?
pinboard, שירות bookmarking שבו אני משתמש כבר הרבה מאוד שנים.
מאד נוח, מינימליסטי/פשוט, מאפשר לתייג לפי tags שונים בשביל שליפה קלה בעתיד, חיפוש טקסט מלא, ואפילו מארכב עותק של הדפים ששמרתי גם אם האתר המקורי נעלם עם השנים. עבורי זה ממש ארכיון של כל הדברים המעניינים שאי פעם קראתי באינטרנט בעשור האחרון.

נערך לאחרונה ב:
אתה משלם 11$ בשנה?
מה תעשה אם וכאשר ירדו מהמפה?
להיפך. השתמשתי בעבר בהרבה שירותים חינמיים שלא מצאו מודל עסקי ונעלמו עם השנים. הסיבה שאני מוכן לשלם על השירות הזה (וגם אחרים) היא ש:
* הערך שאני מפיק מהם גדול בהרבה מהסכום שאני משלם
* זה מודל עיסקי שמאפשר להם להתקיים באופן רווחי, בלי להסתמך על פרסום או מכירת מידע פרטי שלי לאחרים או כל שיטה אחרת שמסכנת את הקיום ארוך הטווח שלהם.

אתה ברחת מלהחוות דעה לגבי הסיכום שלי. עכשיו אם אחזיר את הדיבידנד הסינתטי למשוואה, כל השאלות של @מתכנת תחזורנה לקדמותן והתשובה שלך תהיה חסרת משמעות.
לא ברחתי.
במידה ומחיר החוזה העתידי מגלם בתוכו דיבידנד ללא ניכוי מס אז הצגתי מכונת הדפסת כסף.
כל עוד אתה לא מסביר איך מכונת הדפסת הכסף אינה עובדת אז כוחות השוק ידחפו את מחיר הדיבידנד לכיוון דיבידנד בניכוי מס.
אני לא מצליח להבין על מה בכלל הדיון, החוזים הללו נסחרים וניתן בקלות לבדוק מה שווים, זה לא מחקרים וכד'
בדיוק.
אתה מוזמן לבדוק היום מה מחיר החוזה על ה-SP500 שפוקע בעוד לפחות חצי שנה (כולל בתוכו דיבידנד לא ידוע אחד לפחות) ולהיווכח שהמחיר אינו משקף דיבידנד ללא חבות מס (אם הוא היה משקף זאת אז הצגתי איך כל אחד על פני כדור הארץ יכול לנצל את הכלי לצורך הדפסת כסף ללא סיכון).

נשים את שווי החוזה בצד ונשאל שאלה אחרת, במידה והחזקתי בחוזה עד הפקיעה, האם מבחינה חוזית מוכר החוזה מתחייב לשלם לי גם את הדיבידנדים?
החוזה הזה הרי ברור ושקוף, אחרי איזה מדד הוא עוקב PR/TR/NTR ?
אם חוזית זה TR אז גם שווי השוק ישקף TR בכל עת (נניח כמו תשואה לפדיון באג"ח)
כל הדיון זה וויכוח עקר.
@TunaGolem @אורי ג.

האם מבחינה חוזית מוכר החוזה מתחייב לשלם לי גם את הדיבידנדים?
חוזה אינו מחלק דיבידנדים.
הוא מתחייב לך לתת לך את שווי הסנופי בנקודות שהנקודות אינן מתחשבות בדיבידנדים, אבל מה? אז היית יכול לעשות ארביטרג', מוכר חוזה, קונה לונג סנופי ומקבל דיבידנדים ללא סיכון, בגלל שכך החוזים יסחרו בפרמייה מעל השווי בנקודות של הסנופי עד לממש סמוך לזמן הפקיעה כדי לשקף גם את הדיבידנדים.
אגב לא בדקתי זאת אבל זה טריוויאלי לחלוטין (לי לפחות).
אם באמת מעניין אותך תקרא את המחקר שצורף פה:
http://www.thehedgefundjournal.com/sites/default/files/a-cost-comparison-of-futures-and-etfs.pdf
יש שם הסבר מפורט בעמודים 10 ו11

כמדומני זה המאמר
תודה. מעכשיו הוא בעמוד הפרופיל שלי.

אנסה להגיע לסיכום הנושא, עם ניסוח מינימליסטי שכולם יוכלו לחתום עליו.
מבחינתי הסיכום הוא כזה: חוזים עתידיים אינם מגלמים את המדד ללא מס במציאות.
את כל הדיונים על "קרנות סינטטיות: יתרונות וחסרונות" אני אשאיר לכם.

החוזה הזה הרי ברור ושקוף, אחרי איזה מדד הוא עוקב PR/TR/NTR ?
אף אחד מהם:
התשואה מעליית המחיר + דיבידנדים בהחזקה ישירה = תשואה מעליית המחיר של החוזים + דיבידנד סינתטי, [חתוך]

אני לא מצליח להבין על מה בכלל הדיון, החוזים הללו נסחרים וניתן בקלות לבדוק מה שווים
בניגוד למניות, על אופציות וחוזים, הנתונים עליהם אתה מדבר אינם מפורסמים בחינם.

בהנחה ויש לי 50K$~ היכן ניתן לרכוש חוזים? זה בבורסות הרגילות NY/NSDAQ וכד' ?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג חדשה בתחום -עזרה בסיסית יומני מסע אישיים 7
D המלצה על קרן גמל מובילה לחדש בתחום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
D מתעניין בתחום שוק ההון, יש לי רצון להשקיע במדדים טיפה יותר... "מיוחדים" שוק ההון 17
ת המלצות על רואי חשבון/חברות בתחום מיסוי אמריקאי. מיסים 15
ש המסע האישי שאינו נגמר בתחום הנדלן נדל"ן 27
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
N CARF רגולציה בתחום הקריפטו - שאלה מיסים 5
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 3
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
A האם עסק פטור בתחום מסוים יכול לבצע עבודות מחוץ לתחום העיסוק הרשום יזמות והגדלת הכנסות 0
אוליביה פילפלאז' איך לשבור תקרת זכוכית בתחום הנדל"ן? התפתחות אישית 20
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
M מתלבט על הצעד הבא בתחום הנדל״ן נדל"ן 6
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
T עבודה ראשונה בתחום אחרי התואר התפתחות אישית 1
E בן 19 חדש בתחום דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 2
הפרופסור משרה ראשונה בתחום לא כזה מעניין ובתנאים לא מצויינים התפתחות אישית 10
ר מה דעתכם על השקעות בתחום הנשק? שוק ההון 9
S עצמאי בתחום היעוץ בנוסף להיותי שכיר... התפתחות אישית 16
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
ט מיזם בתחום החסכונות/השקעות אוף טופיק 14
ג מקצוע בתחום הטיפול(פיזי) אוף טופיק 2
Body Solid בנק ישראל בטיוטת הוראות לבנקים: לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לפעול בתחום הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
ח כשל שוק בתחום הטיסות ואזהרה על חברת אל על אוף טופיק 126
ע כמה שאלות של חדש בתחום נדל"ן 0
M עסק בתחום פינוי המתכות אוף טופיק 9
C פתיחת חסכון עם 0 ידע/זמן בתחום. שוק ההון 5
Blue מחפש הכוונה - מקצוע בתחום הפיננסי התפתחות אישית 26
ב שאלה למבינים בתחום - חובות עו"ד כלפי מוכר הדירה נדל"ן 15
S קורסים בתחום הנדלן. התפתחות אישית 17
A עבודה בתחום הmachine learning ,deep learning התפתחות אישית 1
M עצמאות בתחום הדיגיטל התפתחות אישית 3
D זיכיון לייבא מוצר לחסר ניסיון בתחום אוף טופיק 15
S גיוס משקיעים בתחום הנדל"ן - שאלה נדל"ן 1
L צעדים ראשונים בתחום - מספר שאלות שוק ההון 6
ג מניות הריטייל בארה"ב - בתחום הלבשה ואופנה שוק ההון 34
מ המלצה על קורס בתחום ההייטק התפתחות אישית 4
ח מבקש רעיונות לקורס שיכול לקדם מקצועית בתחום מערכות המידע התפתחות אישית 3
wa11a עז״ב [עשה זאת בעצמך] בתחום הרכב התפתחות אישית 16
Y חדש בתחום שוק ההון 3
ד השתלבות בתחום החינוך התפתחות אישית 2
P קרן REIT ישראלית בתחום דירות מגורים נדל"ן 46
chen15 רכישת רכב סולידית - עזרה לחדשים בתחום מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
U הדיוט בתחום, התפטרתי, מה מגיע לי? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
א חיפוש עבודה בתחום ה BI התפתחות אישית 0
oz1987 מחקה מדד בתחום ההייטק שוק ההון 12
משה איך אתם יודעים מה המיומנויות הספציפיות ששווה לרכוש בתחום שלכם? התפתחות אישית 14
ל מתחיל בתחום ההשקעות, השקעה ראשונה שוק ההון 2
ע בניית תיק השקעות(חדש בתחום) שוק ההון 16
א ETF בתחום ה-REIT שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה