• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הידעתם שלקרנות איריות צוברות אין דמי ניהול?

• פותח הנושא פותח הנושא כתום
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מפריך את הטענה הזאת:
משקיעות את רוב הכספים באג"חים שמייצרים להם קופון נאה שמגדיל את התשואה של החוזים העתידיים.
כי התשואה מהאגחים שהם מקבלים מגולמת כבר בעלות הנוספת של החוזים, והם מתקזזים, כך שזה לא רלוונטי לשאר הדיון.

לדעתי זה קורה בגלל שאנינו מחפשים באנגלית שאיננה שפה עיקרית באירופה, השוק שאליו מקוונות קרנות סל אלו. @Koby Paris האם המצב ברור יותא כאשר מחפשים מידע בצרפתית?
FYI דווקא בעשורים האחרונים גרמנית וצרפתית איבדו טריטוריה לשונית כשפה זרה לאנגלית. היום אנגלית היא השפה השלטת באירופה ללא עוררין.
ברור שיש לך "איזורים לשוניים" שבהם יש שפות שונות מאנגלית שאפשר להשתמש בהן - למשל גרמניה-שוויץ-אוסטריה-בלגיה בגדול אפשר עם גרמנית, בפריז זה ערבית :lol:. אבל אם בא אליך מישהו מאסטוניה ואיזור מנותק לגמרי משם כמו איטליה אז המכנה המשותף היחיד שיהיה להם הוא אנגלית. והסבירות למצוא ברחבי אירופה דוברי אנגלית היא אמנם לא גבוהה להפליא (בייחוד במקומות שהשפה מהווה מקור לזיקפה לאומית כמו צרפת ואיטליה) אבל זה עדיין הכי טוב שיש לך כיום.

כי התשואה מהאגחים שהם מקבלים מגולמת כבר בעלות הנוספת של החוזים, והם מתקזזים, כך שזה לא רלוונטי לשאר הדיון.
אתה לא יכול להפריך את "אז" בפני עצמו כאשר התנאי "אם" לא מתקיים.
כל עוד התנאי "אם" לא מתקיים אין שום משמעות למה שנאמר ב-"אז".

@daat99
אתה מפריך את הטענה שההחזר על חוזים = TR, אבל גם אם ההחזר על חוזים + דיבידנד סינתטי = TR, הקרן צפויה להחזיר קרוב לTR וממש לא NTR.

FYI דווקא בעשורים האחרונים גרמנית וצרפתית איבדו טריטוריה לשונית כשפה זרה לאנגלית. היום אנגלית היא השפה השלטת באירופה ללא עוררין.
ברור שיש לך "איזורים לשוניים" שבהם יש שפות שונות מאנגלית שאפשר להשתמש בהן - למשל גרמניה-שוויץ-אוסטריה-בלגיה בגדול אפשר עם גרמנית, בפריז זה ערבית :lol:. אבל אם בא אליך מישהו מאסטוניה ואיזור מנותק לגמרי משם כמו איטליה אז המכנה המשותף היחיד שיהיה להם הוא אנגלית. והסבירות למצוא ברחבי אירופה דוברי אנגלית היא אמנם לא גבוהה להפליא (בייחוד במקומות שהשפה מהווה מקור לזיקפה לאומית כמו צרפת ואיטליה) אבל זה עדיין הכי טוב שיש לך כיום.
מוזר...
ב-2008 עשיתי טיול אופנועים מיוון לגרמניה (יוון - מקדוניה - מונטנגרו - קרואטיה - אוסטריה - גרמניה) לאיטליה - לצרפת (דרך שוויץ) וחזרה ליוון דרך איטליה (מעבורת).
לא מצאנו בהתחלה דובר אנגלית אחד לרפואה, גרמנית כן (לא מפתיע בהתחשב בכמות התיירים הגרמנים ש"כובשים את בלקן" בקיץ. אז כמה מילים באידיש עוד כן עזרו לנו.
הבחור שרכב איתי, טען והסתבר כנכון - אתה רוצה דובר אנגלית? חפש את השוטף כלים.

ב-1995 (אאל"ט) הייתי במשלחת לפולין. נכנסו לסניף מקדונלדס והיו כמה בנות שרצו לאכול כשר (לפחות למראית עין) - אבל אין מנה בלי גבינה.
לקח להן רבע שעה לטרטר לילד מאחורי הדלפק "NO CHEESE" עד שיצא סגן מנהל הסניף להבין מה הן רוצות.

לגבי איטליה, החלק הצפוני שבעבר נכבש על ידי גרמניה - אתה תסתדר מעולה עם גרמנית.

אתה מפריך את הטענה שההחזר על חוזים = TR
זו הטענה שניסיתי להפריך אז טוב מאוד שכולנו מסכימים שהיא הופרכה.

גם אם ההחזר על חוזים + דיבידנד סינתטי = TR, הקרן צפויה להחזיר קרוב לTR וממש לא NTR.
את זה לא ניסיתי להפריך (ואני לא מעוניין לנסות ולהפריך).

@daat99
@Yevgeny
@David
@Ron B

אנסה להגיע לסיכום הנושא, עם ניסוח מינימליסטי שכולם יוכלו לחתום עליו.

1. לכאורה, בשוק נגזרים יעיל, התשואה מעליית המחיר + דיבידנדים בהחזקה ישירה = תשואה מעליית המחיר של החוזים + דיבידנד סינתטי, עד כדי תמחור סיכוני סינתזה.
  2. המיסוי במקור על הדיבידנדים של חברות אמריקאיות (שלא חייב להיות קיים בדיבינד סינתטי), מאפשר באופן תיאורטי יעילות מס גבוהה יותר לקרנות סינתטיות בארץ לעומת כל קרן פיסית.
  3. אם הקרנות הסינתטיות פועלות בניגוד לתשקיף (שאולי רק מיועד לכסת"ח), יתכן שיש יעילות מס בפועל בקרנות אלו, שבולטת במיוחד בחשבונות פטורים.
  4. לעומת זאת, אם הקרנות מצליחות להערים על הנאמן ולמשוך את מיסוי הדיבידנד במקור, קרנות אלו בפועל ממוסות פעמיים בחשבון חייב, ובמיסוי גבוה יחסית בחשבון פטור.
הערה: בעלי אזרחות אמריקאית לא יכולים להנות מיעילות מס כזו אפילו אם היא קיימת. מצד שני, בחלק מהחשבונות הם לא ממוסים במקור על קרנות פיסיות.

[HASHTAG]#מיסוי[/HASHTAG]
[HASHTAG]#מיסים[/HASHTAG]
[HASHTAG]#דיבידנדים[/HASHTAG]
[HASHTAG]#ira מיסוי דיבידנדים מחקה מנייתית[/HASHTAG]
[HASHTAG]#קרן השתלמות[/HASHTAG]

@TunaGolem אני לא התייחסתי לקרנות בכלל.
אני התייחסתי אך ורק לטענה שחוזים עתידיים מגלמים את המדד ללא מס.

מבחינתי הסיכום הוא כזה:
חוזים עתידיים אינם מגלמים את המדד ללא מס במציאות.

את כל הדיונים על "קרנות סינטטיות: יתרונות וחסרונות" אני אשאיר לכם.

ב-1995 (אאל"ט) הייתי במשלחת לפולין. נכנסו לסניף מקדונלדס והיו כמה בנות שרצו לאכול כשר (לפחות למראית עין) - אבל אין מנה בלי גבינה.
לקח להן רבע שעה לטרטר לילד מאחורי הדלפק "NO CHEESE" עד שיצא סגן מנהל הסניף להבין מה הן רוצות.
טוב למען הכנות, מישהו שעובד במקדונלדס ככל הנראה לא הגיע לשם כי הוא בעל יכולות קוגנטיביות לרכוש עוד שפה. בכל מקום שלא תרצה בעולם. אפילו בארה"ב פעם מישהו סיפר לי שבאזורים מסויימים בשיקגו של שחורים יש אנשים שהאנגלית שלהם לא ניתנת להבנה (ע"י אמריקאים!). הוא חווה את זה בעצמו כשהזמין אוכל במקדונלדס, היה צריך ממש להתאמץ.
הבחור שרכב איתי, טען והסתבר כנכון - אתה רוצה דובר אנגלית? חפש את השוטף כלים.
אני מבין למה במרכז אירופה גרמנית זה מאוד נוח וגם לומדים אותה בבתי הספר, אבל זה לא ככה כדי להישאר להרבה. אני יודע שהסוויץ' הגדול לאנגלית נעשה באמצע שנות ה-90. אז ילדים וצעירים יש סיכוי יותר טוב שידעו מבני 30 ומעלה. ובמזרח אירופה אני יודע שכבר גם משנות ה-90 החליפו שם את תכניות הלימוד לשפה זרה מגרמנית לאנגלית (זה היה כביכול בעייתי מסיבות פוליטיות כי זו השפה של האמריקאים).

אני חושב שאפשר להשוות את זה למשל למצב של עברית בישראל. בלי ספק עברית היא הלינגואה פרנקה של ממערב הירדן עד לים התיכון. יש לך רוסים שמדברים רוסית, ערבים שמדברים ערבית, צרפתים, אתיופים... אבל מכולם מצופה להבין עברית ולדעת לתקשר ברמה מינימלית מסויימת כשהם מתממשקים עם אנשים מחוץ לחברה שלהם. אותו דבר עם צרפתית וגרמנית בגושים של אירופה. אבל ברגע שהגבול הלשוני הזה גם נגמר, היום יותר מתמיד מצפים ממך לדעת גם אנגלית.
אפילו בפרלמנט האירופי - למרות שלא בטוח מה יהיה הסטטוס של האנגלית - הרבה מאוד מהפרלמנטרים בוחרים לדבר באנגלית ולא בשפה המקומית שלהם. והם אומרים גם שזה גורם לאחרים שם להתייחס אליהם יותר ברצינות וכד'. יש לי סרטון מעניין על זה אם אתה רוצה.

גם אם הם פרקטית נתנו יותר בשנה מסוימת, הם מחויבים למה שכתוב בתשקיף: אז גם אם זה קרה בעבר ומישהו התבלבל, אין שום ערובה שיקרה בעתיד.
המחויבות של קרן נאמנות היא לשמור לי את חלקי בנכסי הנאמנות. כל עוד נכסי הנאמנות הם e-mini, אז זה לא שונה הרבה מהשקעה ישירה ב-e-mini. השאלה שלי היא אם למישהו יש נתונים ברורים לגבי היחס בין חוזי e-mini למדד TR.

מעבר לזה, שקשה מאד לבדוק את זה. צריך נתונים של שווי המדד ושער שקל - דולר בדיוק בשעה בה הם עושים את ההמרה
יש בתשקיפים של קרנות הנאמנות השוואות בין תשואת הקרן לתשואת המדד ותשואת השער היציג עבור טווחי זמן.

אבל כאמור, אני מחפש בעיקר נתונים על היחס בין חוזי e-mini למדד TR. יש פה הרבה טענות תאורטיות (@daat99...), אבל האם באמת לא קיימים נתונים?

@David
הנתונים קיימים. ניתן לרכוש אותם מCBOE בתשלום.
אלטרנטיבית, ניתן להסתפק בלקרוא את המאמרים (המשוחדים) של CBOE או לעקוב אחרי קרנות סינתטיות אירופאיות להן יש הסטוריה ארוכה יותר מאשר של הישראליות.
בפועל, כנראה שאין תשובה אמפירית מובהקת, למרות שברור שההחזר גבוה יותר מאשר PR.

@TunaGolem למה צריך לרכוש נתונים?
החוזים הללו נסחרים וניתן פשוט להשוות את המחירים שלהם לפני ואחרי יום ה X
אני מפספס משהו?

אפשר לדעת למה שם ולמה ביורו
אם אתה חי באירופה בארץ בה המטבע הוא יורו, אז ההכנסות שלך הן ביורו, וההוצאות שלך הן ביורו, וזה הגיוני להשקיע בניירות ערך נקובים ביורו.
ובורסת היורונקסט היא כדאית למי שחי בהולנד/בלגיה/צרפת/פורטוגל כי זו בעצם בורסה מאוחדת של כל המדינות הנ"ל.

אם אתה חי באירופה בארץ בה המטבע הוא יורו, אז ההכנסות שלך הן ביורו, וההוצאות שלך הן ביורו, וזה הגיוני להשקיע בניירות ערך נקובים ביורו.
למה?
או במילים אחרות - מה הקשר בין המטבע של ההכנסה שלי למטבע שבו נקוב נייר ערך מסויים?

אני מרוויח בשקלים ועדיין קונה ניירות שנקובים ביורו (וגם כאלה שנקובים בדולר)

אפשר לדעת למה שם ולמה ביורו ? האם העמלות מסחר שם זולות יותר ?
אני מנחש ששילוב של עמלות מסחר שניתן להשיג ונפח מסחר בתעודה (הפרשי BID/ASK וכו')
למשל ברוב הפעמים שאני קונה SPYI גיליתי שיותר זול לי לקנות אותו ביורו בגרמניה מאשר לקנות את המקבילה הדולרית שלו בלונדון.

אני קונה SPYI גיליתי שיותר זול לי לקנות אותו ביורו בגרמניה מאשר לקנות את המקבילה הדולרית שלו בלונדון.

ואפשר לשאול למה אתה לא קונה את הקרנות הנפוצות בפורום (IWDA, EIMI) במקום בעלויות של 0.2/0.25 ?

או במילים אחרות - מה הקשר בין המטבע של ההכנסה שלי למטבע שבו נקוב נייר ערך מסויים?

אני מרוויח בשקלים ועדיין קונה ניירות שנקובים ביורו (וגם כאלה שנקובים בדולר)
בשלב מסויים בחיים אתה רוצה גם להשתמש בכסף שלך לרכישת אוכל או דברים אחרים...
לאדם מן השורה שמתגורר במדינת יורו או בארה"ב אין באמת סיבה ממשית להמיר את המטבע למטבעות אחרים. הוא משתכר ביורו, וקונה לחם ביורו, ו-ETF ביורו.
לישראלי מעצם קוטנו של השוק יש סיבה להיות חשוף לדולר ואולי גם ליורו. לבלגי למשל אין סיבה להיות חשוף לשקל.

ואפשר לשאול למה אתה לא קונה את הקרנות הנפוצות בפורום (IWDA, EIMI) במקום בעלויות של 0.2/0.25 ?
בגדול, בגלל שזאת קרן אחת במקום 3 קרנות (IWDA לא מכילה small cap, ככה שצריך להוסיף גם את WDSC בשביל לקבל כיסוי מלא).
אם מעניין אותך יותר פרטים, היה דיון בפורום על ההבדלים ביניהם:
http://www.hasolidit.com/kehila/threads/imid-קרן-אירית-כלל-עולמית-של-spdr.5041

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בשלב מסויים בחיים אתה רוצה גם להשתמש בכסף שלך לרכישת אוכל או דברים אחרים...
לאדם מן השורה שמתגורר במדינת יורו או בארה"ב אין באמת סיבה ממשית להמיר את המטבע למטבעות אחרים. הוא משתכר ביורו, וקונה לחם ביורו, ו-ETF ביורו.
לישראלי מעצם קוטנו של השוק יש סיבה להיות חשוף לדולר ואולי גם ליורו. לבלגי למשל אין סיבה להיות חשוף לשקל.
לדעתי אתה מתבלבל בין המטבע שבו נקוב נייר לבין חשיפה לאותו מטבע.

אם אני קונה ETF שעוקב אחרי כל העולם שנקוב בדולר ניו זילנדי, זה אומר שאני חשוף באיזשהי צורה לדולר הניו זילנדי? (רמז - לא)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה קרנות איריות - טיקרים שוק ההון 4
U קרנות איריות שוק ההון 9
M קרנות דיבידנד איריות/נסחרות בלונדון שוק ההון 1
Y עלות רכישת תעודות סל איריות/אירופאיות שוק ההון 1
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
מ קרנות מחקות ישראליות או קרנות סל איריות שוק ההון 0
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
N היקף מסחר ומרווחים בקרנות איריות הנסחרות בישראל שוק ההון 4
V ETF לעומת Index funds איריות שוק ההון 4
V ETF לעומת Index funds איריות שוק ההון 0
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
D הפרשים עצומים בין המדד לקרנות איריות, הגיוני? שוק ההון 5
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
מתכנת קרנות סל איריות spread בפתיחת המסחר שוק ההון 5
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
N האם יש יתרונות לקניית קרנות איריות לפי השווי ההוגן (NAV) שוק ההון 0
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24
S קניית קרנות איריות בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
IronMan התייחסות למאמר - קרנות איריות OUT, קרנות ישראליות IN שוק ההון 7
א קרנות איריות או ישראליות שוק ההון 10
N קרנות נאמנות ישראליות מול קרנות סל איריות שוק ההון 10
מ האם צריך לשקול מחדש את הסיכון שבקרנות איריות? שוק ההון 5
Z קרנות אמריקאיות או איריות עבור זוג חצי אמריקאי שוק ההון 0
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
W קרנות אמריקאיות מחלקות, לעומת קרנות איריות שוק ההון 2
L הסבר מיסוי בין קרנות צוברות איריות לישראליות שוק ההון 1
M מחפש כיוון להשקעה במדדי ליבה תחת IB בקרנות סל איריות צוברות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ מיסוי קרנות איריות מיסים 1
S אודה להמלצה על אתר אחד שמאפשר השוואת גרפים/תשואות גם של ETF אמריקאיות וגם של ETF איריות שוק ההון 11
ש השקעה בקרנות איריות דרך אינטרקטיב ישראל שוק ההון 4
ר השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות שוק ההון 143
C אלטרנטיבות איריות ל VOO בדולרים שוק ההון 11
H האם אירלנד יכולה לחסום השקעות בקרנות איריות לישראלים? שוק ההון 22
L קרנות איריות בחשבון IRA שוק ההון 6
I שאלות בסיסיות על מעבר מקרנות אמריקאיות אל קרנות איריות\ישראליות שוק ההון 6
Y קרנות איריות שקליות - מיסוי ריאלי או ע״פ מט״ח שוק ההון 3
Y קרנות איריות שקליות - המיסוי הוא ריאלי או צמוד מטח? שוק ההון 0
R סחירות נמוכה בקרנות אג"ח איריות צוברות שוק ההון 27
T ניוד תיק השקעות ל-IB ומעבר לקרנות איריות שוק ההון 1
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
ר מסחר בקרנות איריות דרך אינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 21
A קרנות איריות מחלקות לעומת איריות צוברות שוק ההון 5
F מה הסיבה להשקיע בקרנות איריות בברוקר זר שוק ההון 3
לארוצה שיקולים ברכישת קרנות איריות בבורסות אירופאיות באמצעות IB צרכנות פיננסית 27
painblanc העברת קרנות איריות לברוקר בארה״ב שוק ההון 6
מ קרנות או ETFים איריות - האם יתרון המס הוא רק לETF? שוק ההון 10
אגוז_קוקוס העברת קרנות איריות ל-IB או מכירה וקנייה מחדש שוק ההון 63
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה