קפה שחור
משתמש בכיר
- דירוג
- 11,078
לא אמורה להיות התניהאני אהיה הראשון שיתמוך בהסרת שכר המינימום אם תהיה תחרות בישראל
שוק חופשי אומר שאין מחסומים
תהיה עקומת למידה כואבת, אבל בסוף נקבל מחיר שוק
לא אמורה להיות התניהאני אהיה הראשון שיתמוך בהסרת שכר המינימום אם תהיה תחרות בישראל
לא אמורה להיות התניה
שוק חופשי אומר שאין מחסומים
תהיה עקומת למידה כואבת, אבל בסוף נקבל מחיר שוק
לפי הניתוח שלך רוב חומר הגלם בבניין (שכר עבודה) מיובא בכלל מחו"ל.ברובו כן, רוב חומר הגלם בבניין הוא שכר עבודה, חלקו מיוצר בארץ (לדוגמא רוב המלט, חלונות, דלתות ועוד), וחלקו מיובא.
על שביתה איטלקית שמעת?להורדת שכר לכולם
בהנחה שהמיסוי נגזר באחוזים ממחיר הדירה, אפשר לומר בעקיפין שהוא כן מושפע ממט"ח.הקבלן שבונה צריך לדעת שרוב מחירי הדירות (במרכז לפחות) זה בכלל מיסים ועלות קרקע, וזה בטח ובטח לא קשור למט"ח, בקיצור הקבלן שאמר לך אין לו מושג על מה הוא מדבר.
בודאי.אני רציני מאוד
תקרא על צווי הרחבה ענפיים
תקרא על שביתות
תפתח עיניים
אני באמת לא מבין אותך, אתה באמת חושב שיש מישהו שמחליט בכנסת?
על שביתה איטלקית שמעת?
גם לעובדים יש כח, לא רק כשההסתדרות אוחזת לך ביד וגוזרת קופון
עלות הקרקע משתנה מאד מאזור לאזור.עלות קרקע זה כמובן כבר סיפור אחר...
לא יודע על איזה קרטל אתה מדבר?אבל שכר המינימום מהווה משקל נגד לאי התחרות בישראל. זה כאלו הממשלה מאזנת את העובדה ששוק העבודה מוצף קרטלים שעלולים להביא למחיר שעת עבודה מתחת למחיר השוק, באמצעות קיבוע של מחיר ריצפה לשעת עבודה של אדם בעזרת שכר המינימום.
החשש שלי הוא שאם באמת מחר שכר המינימום יבוטל, יתקיים כשל שוק ונראה תיאום מחירים לשעת עבודה שיוביל להורדת שכר לכולם.
אני מדבר מנסיון ורק מנסיוןאם מעניין אותך אני ממליץ לך לקרוא מעט על הנושא במנותק מדעות קדומות.
אתה לא יכול לייחס לי דברים שלא כתבתי ולבסס על זה איש קשדווקא לגישתך שהעלאת שכר מינימום מביאה לאבטלה, ההסתדרות צריכה להתנגד למהלך כדי לא לפגוע בחבריה.
ההיסטוריה מתחרזת ואיך שום סיבה לחשוב שיצר ההישרדות לא ישלט על האדם שבאמת עובד, מפיק ערך ולא מקבל בהתאםזאת נקודה מעניינת, אבל אני לא בטוח שהעובד הישראלי יעשה שביתה איטלקית.
רוב האנשים כאן (אלה שלא מאוגדים בהסתדרות כדור א' וחיים על חשבון כולם) רק רוצים לסגור את החודש. הם לא ירוצו לשבות.
לא יודע על איזה קרטל אתה מדבר?
יש כלכך הרבה מעסיקים בארץ שצריכים עובדים.
אתה חושב שכל אדם שפותח חנות קטנה ומעסיק 2 עובדים ישר מצרפים אותו ל"קרטל" ומכיריחים אותו להוריד שכר לעובדים שלו?
אבל יש כלכך הרבה מעסיקים שלא שייכים ל"פירמות הגדולות"אני חושב שרוב הפירמות הגדולות (כל סקטור שבעצם יש לו איגוד מעסיקים) עלולות ליצור קרטל
מכה סיבות:
1. הוא גבוה מדי לטעמי.
2. חלקו מעוות את השוק לרעה מצד אחד ומוריד את איכות המוצרים מצד שני, לדוגמא מיסים ומכסים על יבוא מזון.
3. לא כולם משלמים אותו, לדוגמא בעלי חברות על הרבה מההוצאות שלהם מזדכים על המע"מ.
4. ישנם מיסים עקיפים שכלל אינו תורם מאומה לתקציב המדינה ולא למשק, לדוגמא: מכון התקנים, מונופל הכשרות ועוד.
הבלו לא מעוות את השוק?מסכים עם נקודות 2-4, עיוותים במשק עולים באחוזי צמיחה שזה יקר בהרבה מכסף מזומן.
עם זאת, רוב ההכנסות של המדינה ממיסוי עקיף מגיעות ממע"מ, מס רכב, מס דלק, מס בלו, מס סיגריות - כל אלו לא מעוותים את השוק באופן קיצוני כמו שאר הדברים שציינת ולכן לטעמי מדובר במיסים "טובים" או לכל הפחות כאלו המשרתים את מטרתם המוצהרת.
נער הייתי גם זקנתי, ולא שמעתי על מס טוב.במיסים "טובים"
חלק מהעובדים אכן מיובאים, הרוב המוחלט הוא מקומיים (בני דודינו).לפי הניתוח שלך רוב חומר הגלם בבניין (שכר עבודה) מיובא בכלל מחו"ל.
הכל מושפע ממט"ח בסוף, השאלה כמה.בהנחה שהמיסוי נגזר באחוזים ממחיר הדירה, אפשר לומר בעקיפין שהוא כן מושפע ממט"ח.
מסכים למעט העיוות הנוראי במיסוי רכבים+בלו, הרבה יותר הגיוני להגדיל את המס על הדלק (אולי עם הקלות למפעילי תחב"צ) ולהקטין את המס על הרכבים, ככה גם מעודדים מכוניות טובות ובטיחותיות יותר, גם מעודדים נסיעה בתחב"צ וגם מעודדים פחות נסועה ברכב (CARPOOLING וכו').עם זאת, רוב ההכנסות של המדינה ממיסוי עקיף מגיעות ממע"מ, מס רכב, מס דלק, מס בלו, מס סיגריות - כל אלו לא מעוותים את השוק באופן קיצוני כמו שאר הדברים שציינת ולכן לטעמי מדובר במיסים "טובים" או לכל הפחות כאלו המשרתים את מטרתם המוצהרת.
אשמח אם תשתף מה מתוך ניסיונך מלמד שבמשולש הסתדרות - כנסת - שר הכלכלה, רק ההסתדרות מחליטה על גובה שכר המינימום ואם יש לך הפניות שסותרות את הטענה שלי שכוחה של ההסתדרות ירד מאד בעשורים האחרונים.אני מדבר מנסיון ורק מנסיון
בדיוק.מי אמר שכדי לתמוך באוכלוסיה מוחלשת, צריך לחנוק אוכלוסיה אחרת ?
המסים גם כך גבוהים מדי, שלא לדבר על עלויות המחיה.
המסר שתוכנית זו מעבירה היא, שאין טעם להתאמץ, זו פגיעה ישירה בכלכלה
ובהכנסות ממסים, בפועל כמעט כולם יפגעו, למעט כמובן בעלי היכולת שיגיבו בתכנוני מס.
⌄
⌄
⌄
לא טענתי את זה, טענתי מה היה בפועל בהעלאה האחרונהרק ההסתדרות מחליטה על גובה שכר המינימום
אתה יכול לטעון מה שאתה רוצה, אשמח להפניה דווקא ממך שכוחה ירדאם יש לך הפניות שסותרות את הטענה שלי שכוחה של ההסתדרות ירד מאד בעשורים האחרונים.