• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלות נפוצות בפינת המשקיעים

חתול לילה

משתמש בכיר
דירוג
22,523
יש שאלות שחוזרות לעתים קרובות בפורום, חשבתי לפתוח פוסט FAQ אליו נוכל להפנות את השאלות האלה במקום לענות כל פעם מחדש. הייתי רוצה שהוא יהיה פתוח לעריכה משותפת, לא יודע אם ואיך זה אפשרי מבחינה טכנית.
אני אתחיל בכמה שאלות לדוגמה, מוזמנים להוסיף או להעיר לגבי הרעיון.

שאלה: יש ברשותי סכום כסף שכרגע יושב בבנק ולא מושקע. מה כדאי לעשות איתו?
תשובה: מבחינה חוקית אסור לנו לייעץ לך. זה גם יהיה לא אחראי לייעץ בלי לדעת:
  • מה מטרת ההשקעה
  • לכמה זמן ההשקעה
  • מה סיבולת הסיכון שלך
  • מה גילך
  • איזה עוד נכסים או ביטוחים יש לך
וכך הלאה.

זאת לא תשובה מתחכמת לכיסוי תחת, השקעה היא באמת עניין אינדיבידואלי. למשתתפים שונים בפורום יש דעות מגוונות, לדוגמה
  • @daat99 משקיע במניות דיבידנד
  • @אורי מאמין בנדל"ן
  • @הסולידית ממליצה (סליחה, מציעה כתרגיל מחשבתי) תיקים פאסיבים בסגנון הארי בראון/שוקולד מריר
  • @Edward מחזיק 100% מניות ועוד קצת כרית בטחון
וכמובן אפשר לשלב בין הגישות האלה.

כדי לקבל החלטה אחראית תצטרך לעבור על הפוסטים של הסולידית ועל התגובות בפורום, ולחשוב מה מתאים לך. אם אין לך זמן או אנרגיות למהלך כזה, אפשר לשקול פנייה ליועץ השקעות אוביקטיבי.

שאלה: אני מעוניין בתיק פאסיבי בסגנון הארי בראון. אבל היום
  • הריבית בשפל, כשהיא תעלה האג"חים יקרסו
  • המניות לאחר שנים של עליות, זו בועה שתתפוצץ
  • הזהב במגמת ירידה
  • ומק"מ לא נותן כלום
מה לעשות?

תשובה: זו שאלה קשה וגם המומחים חלוקים לגביה. הדעה הרווחת בפורום היא שלא ניתן לתזמן את השוק. תאוריית השוק היעיל אומרת שהמחירים יכולים לעלות או לרדת באותו סיכוי (עם נטייה קלה לעליות בזמן הארוך). אם אתה חושב שנכס מסויים הוא מסוכן במיוחד, התחל מהקצאת נכסים שמביאה זאת בחשבון.

(אני עוצר כאן עד לקבלת התייחסויות נוספות להצעה)

אתה חושב במונחים הלא נכונים על זיהוי של בועה במניות. עליות של שנים הן לא אינדיקטור לבועה, האינדיקטור הוא מכפיל רווח גבוה של השוק. כרגע ה-CAPE סביב 10-20 במדינות אירופה השונות וישראל, ובארה"ב 26. זה נראה קצת גבוה (לא הרבה ולכן זו לא בועה), אבל גם צריך לזכור שהריבית נמוכה.

אפשר להתחיל לדבר על בועה כשה-CAPE עולה מעל 30, ועד אז זה מצב פחות או יותר נורמלי.

• הזהב במגמת ירידה
אתה מתכוון שהזהב ירד בלשון עבר. אין דבר כזה מגמת ירידה. מכאן הוא יכול לעלות או לרדת, 50:50, ובכל אופן זה משהו שלא אמור לייצר תשואה אלא לעקוב אחרי מדד המחירים פחות או יותר וזהו.

מה לעשות?

תשובה: זו שאלה קשה וגם המומחים חלוקים לגביה.
השאלה קלה. התשובה היא להשקיע בנכסים שמניבים תשואה ריאלית חיובית, כמו מניות ונדל"ן, ולברוח מאלו שלא מניבים תשואה חיובית, כמו אג"ח וזהב.

זאת לא תשובה מתחכמת לכיסוי תחת, השקעה היא באמת עניין אינדיבידואלי. למשתתפים שונים בפורום יש דעות מגוונות, לדוגמה
  • @daat99 משקיע במניות דיבידנד
  • @אורי מאמין בנדל"ן
  • @הסולידית ממליצה (סליחה, מציעה כתרגיל מחשבתי) תיקים פאסיבים בסגנון הארי בראון/שוקולד מריר
  • @Edward מחזיק 100% מניות ועוד קצת כרית בטחון
הייתי מרחיב את זה ל:

• @daat99 משקיע במניות דיבידנד כי המטרה שלו היא הכנסה שוטפת ויציבה ללא תלות בתנודות השוק.
  • @אורי מאמין בהשקעות נדל"ן בחו"ל בשביל פיזור, הכנסה יציבה וגדילת ערך.
  • @סנופי מאמינה בהשקעות נדל"ן בישראל עם פוטנציאל צמיחה וסיכון גבוהים מאוד.
  • @רוני מאמין בהשקעות בנדל"ן מכל הסוגים ובכל העולם.
  • @הסולידית ממליצה (סליחה, מציעה כתרגיל מחשבתי) תיקים פאסיבים בסגנון הארי בראון/שוקולד מריר כמטרה לאזן את תנודתיות השוק.
  • @Edward מחזיק 100% מניות ערך ועוד קצת כרית בטחון תוך הסתמכות על ניתוח החברות עצמן.

ויש כאלה כמוני שמאמינים בשילוב :)
בכל אופן אני בעד ל- FAQ כזה כי באמת יש המון שאלות שחוזרות על עצמן.

השאלה קלה. התשובה היא להשקיע בנכסים שמניבים תשואה ריאלית חיובית, כמו מניות ונדל"ן, ולברוח מאלו שלא מניבים תשואה חיובית, כמו אג"ח וזהב.
לא חושב שזו תשובה המייצגת את כל (או רוב) המשתתפים בפורום הזה. והתשובה גם לא נכונה. במצב כמו היום חלק מאיתנו מנסים רק לשמר ערך של התיק, לא בהכרח לעשות תשואה, ולכן הארי בראון נראה לנו אטרקטיבי, ובמיוחד בגלל רכיבי הזהב והמזומן שבו. התשובה של חתול לילה טובה בהרבה.

לא חושב שזו תשובה המייצגת את כל (או רוב) המשתתפים בפורום הזה.
אני מייצג את עצמי, ולא כל כך מעניין אותי אם הרוב מסכים איתי או לא. מה שמעניין אותי הוא רק אם אני צודק.

במצב כמו היום חלק מאיתנו מנסים רק לשמר ערך של התיק, לא בהכרח לעשות תשואה, ולכן הארי בראון נראה לנו אטרקטיבי, ובמיוחד בגלל רכיבי הזהב והמזומן שבו. התשובה של חתול לילה טובה בהרבה.
יש סתירה בדבריך.

אם הרעיון היה לשמור על ערך הכסף, הכל היה מופנה לאגרות חוב צמודות בדירוג גבוה או לזהב.

אבל אתה מציע את התיק של הארי בראון, שהכוונה מאחוריו היא לא סתם לשמור על ערך הכסף אלא לייצר תשואה חיובית משמעותית בתנודתיות נמוכה.

אני מציע כחלופה להשקיע במה שמייצר תשואה חיובית, אם אכן הכוונה היא לייצר תשואה חיובית. התיק של הארי בראון מכיל 75% רכיבים שאינם מייצרים תשואה חיובית.

אז כשאני נשאל שאלה: "איך אפשר היום לייצר תשואה ריאלית חיובית"

אני עונה: "תשקיע במה שמייצר תשואה ריאלית חיובית"

מבחינתי מדובר ב-master of the obvious.

אולי במקום לנסות לתת תשובות דפינטיביות ומייצגות (שאני אישית חושב שאין כאלו), נרכז קישורים לדיונים קיימים הקשורים לנושאים פופולאריים/שאלות חוזרות?

אולי במקום לנסות לתת תשובות דפינטיביות ומייצגות (שאני אישית חושב שאין כאלו), נרכז קישורים לדיונים קיימים הקשורים לנושאים פופולאריים/שאלות חוזרות?
אתה צודק, אני יורד מהויכוחים בthread הזה.

@Edward למה אתה מתיחס לcape בתמחור השוק? בעבר אמרת שאתה מתייחס למכפיל הרגיל.

@Edward למה אתה מתיחס לcape בתמחור השוק? בעבר אמרת שאתה מתייחס למכפיל הרגיל.
אפשר להתייחס לכל אחד מהם, עניין של טעם כי אין כאן כללים ברורים. זה יותר עניין של סדרי גודל.

אפשר להתייחס לכל אחד מהם, עניין של טעם כי אין כאן כללים ברורים. זה יותר עניין של סדרי גודל.
הענין הוא שיש הבדל גדול בין 20 שזה הp/e הרגיל שהוא טיפה מעל הממוצע לעומת ה-CAPE 26 שהוא כחמישים אחוז מעל הממוצע.

הענין הוא שיש הבדל גדול בין 20 שזה הp/e הרגיל שהוא טיפה מעל הממוצע לעומת ה-CAPE 26 שהוא כחמישים אחוז מעל הממוצע.
זה הגיוני שה-CAPE יהיה מעל המכפיל הרגיל כשהרווחים צנחו בעקבות המשבר. לגבי המספר הספציפי, לטעמי 30 ומעלה אמור להיות מטריד ברמה מסויימת, ב20 או 26 לא הייתי עושה שום דבר לגבי העניין.

הבעיה היא איך מרכזים קישורים שכאלו מהבחינה הטכנית. נראה שאין כאן פלטפורמה לעבודה שיתופית. אולי זה צריך להיות גיליון חיצוני עליו עובדים במשותף.

האופציה העדיפה היא wiki לדעתי. מישהו יודע כמה CPU זה צורך? אני לא רוצה לטחון את השרת יותר מדי
חלופה אחרת היא שאני אמנה מתנדב לתת-מנהל שיעשה פה סדר. אני כמו ששמתם לב די ברדקיסטית בכל מה שקשור לניהול / ארגון ידע :)

למשתתפים שונים בפורום יש דעות מגוונות, לדוגמה
הנה האסטרגיה (המיושמת חלקית שלי):
להשקיע ככל הניתן בIWDA באמצעות קרנות השתלמות ב- IRA בתנאים מעולים על ידי פתיחת עוסק פטור. 'להחנות' בת"א 100 לתשלום דמי ניהול.

האופציה העדיפה היא wiki לדעתי. מישהו יודע כמה CPU זה צורך? אני לא רוצה לטחון את השרת יותר מדי
חלופה אחרת היא שאני אמנה מתנדב לתת-מנהל שיעשה פה סדר. אני כמו ששמתם לב די ברדקיסטית בכל מה שקשור לניהול / ארגון ידע :)
לדעתי ויקי זה פתרון מצויין. יש הבדל בין "ידע" ל"דיונים", והרבה מהידע נאבד בין כל הדיונים.
יש פתרונות ויקי אונליין שלא מצריכים משאבים מהשרת שלך, כמו http://www.wikia.com/

יש פתרון ביניים - לפעמים אני פותח פוסטים ומעדכן אותם עם מידע חדש כשהוא מגיע (לדוגמא תכנון מס או גלריית התיקים שלנו). אם מישהו רוצה לקחת על עצמו נושא מסויים (כמו זה) הוא יכול לנהל את הדיון ולערוך את הפוסט המקורי כך שיסכם את הדיון, בדומה במידת מה לויקי שבו לכל "נושא" יש לפחות אדמין אחד.

ויקי אכן רעיון טוב אבל דורש עבודה וזמן. פתרון ראשוני טוב יכול להיות אדמין נוסף לכל תת פורום שיעשה סדר, ינעץ ויערוך פוסטים אינפורמטיביים חשובים כדוגמת אלה של @adamshalev @daat99 ודומיהם, ויעזור להרחיק טרולים.

גרסה 0.1 :
- קיבלתי את ההרחבות של @daat99
- @Edward , אני מתנצל - לא הכנסתי את ההערות שלך והדיון שהתפתח בעקבותן. אישית אני מסכים עם מה שכתבת, אבל הייתי רוצה שהתשובות יהיו תמציתיות ולא מעוררות מחלוקת, במידת האפשר. אשמח אם תכתוב פוסט מסכם על מדיניות ההשקעה שלך ואז נוכל לקשר אליו.
- הוספתי שאלה ותשובה על ניטרול מטבע
- הוספתי סעיף של "קריאה נוספת בפורום". בבקשה עזרו לי לצקת בו תוכן! אני צריך הפניות לשרשורים מועילים, גם אם אתם פתחתם אותם או השתתפתם.

שאלה: יש ברשותי סכום כסף שכרגע יושב בבנק ולא מושקע. מה כדאי לעשות איתו?
תשובה: מבחינה חוקית אסור לנו לייעץ לך. זה גם יהיה לא אחראי לייעץ בלי לדעת:
  • מה מטרת ההשקעה
  • לכמה זמן ההשקעה
  • מה סיבולת הסיכון שלך
  • מה גילך
  • איזה עוד נכסים או ביטוחים יש לך
וכך הלאה.

• @daat99 משקיע במניות דיבידנד כי המטרה שלו היא הכנסה שוטפת ויציבה ללא תלות בתנודות השוק.
  • @אורי מאמין בהשקעות נדל"ן בחו"ל בשביל פיזור, הכנסה יציבה וגדילת ערך.
  • @סנופי מאמינה בהשקעות נדל"ן בישראל עם פוטנציאל צמיחה וסיכון גבוהים מאוד.
  • @רוני מאמין בהשקעות בנדל"ן מכל הסוגים ובכל העולם.
  • @הסולידית ממליצה (סליחה, מציעה כתרגיל מחשבתי) תיקים פאסיבים בסגנון הארי בראון/שוקולד מריר כמטרה לאזן את תנודתיות השוק.
  • @Edward מחזיק 100% מניות ערך ועוד קצת כרית בטחון תוך הסתמכות על ניתוח החברות עצמן.

וכמובן אפשר לשלב בין הגישות האלה.

כדי לקבל החלטה אחראית תצטרך לעבור על הפוסטים של הסולידית ועל התגובות בפורום, ולחשוב מה מתאים לך. אם אין לך זמן או אנרגיות למהלך כזה, אפשר לשקול פנייה ליועץ השקעות אוביקטיבי.

שאלה: אני מעוניין בתיק פאסיבי בסגנון הארי בראון. אבל היום
  • הריבית בשפל, כשהיא תעלה האג"חים יקרסו
  • הזהב במגמת ירידה
  • ומק"מ לא נותן כלום
מה לעשות?

תשובה: זו שאלה קשה וגם המומחים חלוקים לגביה. הדעה הרווחת בפורום היא שלא ניתן לתזמן את השוק. תאוריית השוק היעיל אומרת שהמחירים יכולים לעלות או לרדת באותו סיכוי (עם נטייה קלה לעליות בזמן הארוך). אם אתה חושב שנכס מסויים הוא מסוכן במיוחד, התחל מהקצאת נכסים שמביאה זאת בחשבון.

שאלה: ראיתי שיש תעודות סל שהן שקליות/מנוטרלות מטבע/מגודרות מט"ח. מה זה אומר והאם זה כדאי?
תשובה: תעודות כאלה מאפשרות לך להיצמד למדד זר בלי להיות מושפע מהיחס בין השקל למטבע הזר.
לדוגמה, נניח שהשקעת בתעודה שקלית על מדד ה- S&P 500 של ארה"ב, והמדד עלה ב- 10%. אז גם התעודה שלך תעלה בדיוק ב- 10% (בשקלים), בלי קשר למה שקרה ליחס שקל/דולר. השינוי בתעודה לא מגודרת יוכפל גם בשינוי היחס בין הדולר לשקל.
טיעונים בעד גידור:
תעודות מגודרות הן פחות תנודתיות
התעודה מספקת הגנה מפיחות במטבע הזר
טיעונים נגד גידור:
כדאי להוסיף גם חשיפה למט"ח בתיק (השקל עלול להחלש)
הגידור עולה כסף למנפיק, דמי הניהול יהיו גבוהים יותר.

הדעה הרווחת בפורום היא שבדרך כלל לא כדאי לגדר, אבל ההבדלים אינם דרמטים.

קריאה נוספת בפורום
השרשור המפורסם על השקעה במניות דיבידנד (לא להיבהל מהאורך! העקרונות מתוארים בהתחלה)
ריכוז השקעות אלטרנטיביות (מחוץ לשוק ההון) . בפרט יש שם גם הסברים של @אורי על השקעה בנדל"ן
עוד סיכום יפה של אפשרויות ההשקעה
על גידור מטבע - אמנם לא בפורום, אבל מאמר מקיף ביותר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד כמה שאלות על תשלום ביטוח לאומי כעצמאי קטן מיסים 10
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N שאלות על קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B שאלות על ירושת חלק מדירה עם משכנתא נדל"ן 1
N איך מערכות המסחר של IBI ופסגות + שאלות ספציפיות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
L שאלות למציאת המאזן המושלם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 3
M מספר שאלות לגבי צארלס שוואב שוק ההון 15
M שאלות לגבי הבייסיק ונילה וה- paspportcard pay צרכנות פיננסית 6
Echelon שאלות לגבי זכיה בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בעקבות ביטול של זוכה אחר נדל"ן 11
N שאלות על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
G שאלות לגבי עסקת שרשרת נדל"ן 2
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
F כמה שאלות בנוגע לטופס 134 - נספח להחזר מס לשכירים מיסים 4
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ז עצמאי שאינו עונה להגדרה - הכנסות שלא מעבודה - ביטוח לאומי - 2 שאלות מיסים 2
I כמה שאלות בנוגע לתמורה בפינוי בינוי על פי חוזה ונספח נדל"ן 12
נ אני מתחיל. אשמח לכמה שאלות...=) מיסים 1
S שאלות בנושא מכירת RSU ואופטימיזציית מס שוק ההון 10
S 2 שאלות בנושא תיק השקעות ופיצויים פטורים ממס שוק ההון 28
S שאלות בעניין טופס שנתי להחזר מס מיסים 4
ג מספר שאלות לגבי חלק י"א בטופס 1301 ורישום הפסד בעסק מיסים 11
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
D כמה שאלות שנוגעות לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
M כמה שאלות על ביטוח חיים וביטוח מבנה נדל"ן 5
מ החזר מס על שנת 2024 שאלות שלא מצאתי אליהן תשובות ברורות מיסים 6
א שאלות נושא מיסוי - ירושה מורכבת מכמה חלקים מיסים 6
ח שאלות לגבי גניבת מטבע XRP, איפה הטעות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
T שאלה בסיסית בהשקעות - S&P 500 + שאלות כלליות שוק ההון 19
SolidAce שאלות בסיסיות על עקרונות במשכנתא נדל"ן 4
L מספר שאלות בסיסיות עבור מתחיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ש שאלות לגבי קרנות מחקות / סל שוק ההון 7
E שאלות בנושא מעבר דירה והשכרת דירה אוף טופיק 25
A שאלות על מיסוי באינטראקטיב ברוקרז, ועל אפיקי השקעה שוק ההון 3
I שאלות לגבי שוקולד מריר שוק ההון 1
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
N מספר שאלות על מיסים כאזרח אמריקאי מיסים 3
ק כמה שאלות על ברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S שתי שאלות לא קשורות.. שוק ההון 1
M יעילות מס בקרנות של VANGUARD? + שאלות על פילוסופיה למתחילים מאוחר כמוני מיסים 4
M על חווית המגורים במתחם "מגדלים" חדש - כמה שאלות של מה מקובל נדל"ן 9
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
E שאלות על מקרר: א.האם אני יכולה להרוויח משהו מהפשרה עם סמסונג? אוף טופיק 3

נושאים דומים

Back
למעלה