חתול לילה
משתמש בכיר
- דירוג
- 22,523
יש שאלות שחוזרות לעתים קרובות בפורום, חשבתי לפתוח פוסט FAQ אליו נוכל להפנות את השאלות האלה במקום לענות כל פעם מחדש. הייתי רוצה שהוא יהיה פתוח לעריכה משותפת, לא יודע אם ואיך זה אפשרי מבחינה טכנית.
אני אתחיל בכמה שאלות לדוגמה, מוזמנים להוסיף או להעיר לגבי הרעיון.
שאלה: יש ברשותי סכום כסף שכרגע יושב בבנק ולא מושקע. מה כדאי לעשות איתו?
תשובה: מבחינה חוקית אסור לנו לייעץ לך. זה גם יהיה לא אחראי לייעץ בלי לדעת:
זאת לא תשובה מתחכמת לכיסוי תחת, השקעה היא באמת עניין אינדיבידואלי. למשתתפים שונים בפורום יש דעות מגוונות, לדוגמה
כדי לקבל החלטה אחראית תצטרך לעבור על הפוסטים של הסולידית ועל התגובות בפורום, ולחשוב מה מתאים לך. אם אין לך זמן או אנרגיות למהלך כזה, אפשר לשקול פנייה ליועץ השקעות אוביקטיבי.
שאלה: אני מעוניין בתיק פאסיבי בסגנון הארי בראון. אבל היום
תשובה: זו שאלה קשה וגם המומחים חלוקים לגביה. הדעה הרווחת בפורום היא שלא ניתן לתזמן את השוק. תאוריית השוק היעיל אומרת שהמחירים יכולים לעלות או לרדת באותו סיכוי (עם נטייה קלה לעליות בזמן הארוך). אם אתה חושב שנכס מסויים הוא מסוכן במיוחד, התחל מהקצאת נכסים שמביאה זאת בחשבון.
(אני עוצר כאן עד לקבלת התייחסויות נוספות להצעה)
אני אתחיל בכמה שאלות לדוגמה, מוזמנים להוסיף או להעיר לגבי הרעיון.
שאלה: יש ברשותי סכום כסף שכרגע יושב בבנק ולא מושקע. מה כדאי לעשות איתו?
תשובה: מבחינה חוקית אסור לנו לייעץ לך. זה גם יהיה לא אחראי לייעץ בלי לדעת:
- מה מטרת ההשקעה
- לכמה זמן ההשקעה
- מה סיבולת הסיכון שלך
- מה גילך
- איזה עוד נכסים או ביטוחים יש לך
זאת לא תשובה מתחכמת לכיסוי תחת, השקעה היא באמת עניין אינדיבידואלי. למשתתפים שונים בפורום יש דעות מגוונות, לדוגמה
- @daat99 משקיע במניות דיבידנד
- @אורי מאמין בנדל"ן
- @הסולידית ממליצה (סליחה, מציעה כתרגיל מחשבתי) תיקים פאסיבים בסגנון הארי בראון/שוקולד מריר
- @Edward מחזיק 100% מניות ועוד קצת כרית בטחון
כדי לקבל החלטה אחראית תצטרך לעבור על הפוסטים של הסולידית ועל התגובות בפורום, ולחשוב מה מתאים לך. אם אין לך זמן או אנרגיות למהלך כזה, אפשר לשקול פנייה ליועץ השקעות אוביקטיבי.
שאלה: אני מעוניין בתיק פאסיבי בסגנון הארי בראון. אבל היום
- הריבית בשפל, כשהיא תעלה האג"חים יקרסו
- המניות לאחר שנים של עליות, זו בועה שתתפוצץ
- הזהב במגמת ירידה
- ומק"מ לא נותן כלום
תשובה: זו שאלה קשה וגם המומחים חלוקים לגביה. הדעה הרווחת בפורום היא שלא ניתן לתזמן את השוק. תאוריית השוק היעיל אומרת שהמחירים יכולים לעלות או לרדת באותו סיכוי (עם נטייה קלה לעליות בזמן הארוך). אם אתה חושב שנכס מסויים הוא מסוכן במיוחד, התחל מהקצאת נכסים שמביאה זאת בחשבון.
(אני עוצר כאן עד לקבלת התייחסויות נוספות להצעה)