• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

והפעם בפינת הקומוניסט היומי -עמיר פרץ :)

• פותח הנושא פותח הנושא amit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא טענתי את זה, טענתי מה היה בפועל בהעלאה האחרונה
טוב. אמרת שאתה יודע מניסיון. נשמע כמו נפנופי ידיים. בפועל, מדובר בחוק של הכנסת שבחלק מהפעמים קדם לו הסכם בין ההסתדרות למעסיקים. אם תבדוק ברשת, תראה לא מעט פוליטיקאים שטוענים שגם הם דחפו לכך.
לטענתי כוחה לא ירד אלא עלה, פעם היו מאיימים בשביתה ומקיימים, היום רק מאיימים ומקבלים
אם לדעתך כוחה של העבודה המאורגנת גדל בעשורים האחרונים, אין באמת על מה לדון. אנחנו כנראה חיים במדינות שונות.

אשמח אם תשתף מה מתוך ניסיונך מלמד שבמשולש הסתדרות - כנסת - שר הכלכלה, רק ההסתדרות מחליטה על גובה שכר המינימום ואם יש לך הפניות שסותרות את הטענה שלי שכוחה של ההסתדרות ירד מאד בעשורים האחרונים
אם אני לא טועה ,ביום שניסנקורן נבחר להיות ראש ההסתדרות הוא הכריז -שכר ממנימום 5000 שח או שביתה מוחלטת של כל המשק.

אם לדעתך כוחה של העבודה המאורגנת גדל בעשורים האחרונים, אין באמת על מה לדון. אנחנו כנראה חיים במדינות שונות.
הוא מגזים, הוא באמת ירד (אבל בטח שלא מספיק לטעמי).

אם אני לא טועה ,ביום שניסנקורן נבחר להיות ראש ההסתדרות הוא הכריז -שכר ממנימום 5000 שח או שביתה מוחלטת של כל המשק.
גם נתניהו התרברב שהוא העלה את שכר המינימום וגם פוליטיקאים אחרים. בפועל זו פשרה פוליטית שיש לה אבות רבים.

הוא מגזים, הוא באמת ירד (אבל בטח שלא מספיק לטעמי).
אם מדברים עניינית, אז בעיני היה עדיף שירד במקומות אחרים. מוקדי השחיתות הגדולים שמהווים חלק קטן מהעבודה המאורגנת עדיין משגשגים, בין היתר בזכות נציגים פוליטים כמו חיים כץ ואחרים. ובמקביל יותר מורים מפוטרים מדי שנה ומועסקים דרך עמותות שונות ומשונות.

תראו מה עשיתם עכשיו, מופיעות לי פרסומות של מפלגת העבודה בשרשור הזה.

9TUhJko.png

עוד מפיו של גלעד אלפר

מפלגת העבודה מבטיחה לבנות 200,000 דירות בבנייה ממשלתית.

עתידות: הדירות שייבנו החברים של פרץ תהיינה מכוערות להחריד, רקובות ומתקלפות, יוקמו במקום הלא נכון, יהפכו לסלאמס ויכלאו את הדיירים המסכנים שיידחפו אליהן במלכודת של עליבות וייאוש לדורות. יותר מכך, הדירות תהיינה יקרות, כפולה של התקציב המקורי, מה שאומר נטל מס גבוה (שיוטל על העשירים המנוולים), והבנייה שלהן תהייה מלווה בחגיגת שחיתות, שלעומתה פרויקט הולילנד בירושלים ייראה כמו מסיבת תה בציריך.

69009095_1162794283929084_864985952190201856_o.jpg

אם לדעתך כוחה של העבודה המאורגנת גדל בעשורים האחרונים
זה ששנתיים אתה שומע פחות לא אומר כלום על הכוח הנוכחי
ההסתדרות במשך שני העשורים האחרונים בנו את העשורים הבאים כדי שאני ואתה נקבל את החשבונות בעתיד

הכוח לא ירד, ולא מחליטים עליי פחות מיום ליום, אלא ההיפך הוא הנכון

העניין הוא שהמינימום הוא מחיר הריצפה, שממנו מתחילים להעלות הצעות.
עכשיו, בשוק עבודה חופשי ומשוכלל, אולי באמת יתברר שעובד קפה תורם רק 10 ש''ח לשעה. בשוק עבודה לא משוכלל, יהיה קרטל של איגודי מעסיקים, שיציע 10 ש''ח לשעה לעובד הקפה, ללא קשר לתרומתו.
איזה מצב נשמע לך שיותר הגיוני שיתממש בישראל?
אם בשוק לא משוכלל יציעו 10 ש"ח לעובדי קפה, אני (ועוד כמה) אציע לו לעבוד בעבודות משק בית אצלי במחיר של 20 ש"ח לשעה. פתאום איגודי רשתות הקפה יגלו שהם ביחד רוצים להציע 10 ש"ח ולהעסיק ככה 1,000 עובדים, אבל יש רק 500 שמוכנים לעבוד (כי עוד 300 מצאו עבודה אחרת, ועוד 200 החליטו להישאר בבית - לא משתלם להם לצאת לעבודה בשביל שכר כזה).
עכשיו, איגודי רשתות הקפה יכולים לנסות להסתפק במחצית מהעובדים, ולקנוס כל בעל זיכיון סורר שישלם 11 ש"ח כדי שהעובדים יעדיפו אותו ולא את הסניפים האחרים. מה שיקרה בפועל, זה שהם יריבו על העובדים ויעלו להם את השכר.

מה קורה היום? עם שכר מינימום של 30 ש"ח, יש אנשים שמעריכים שעובד יתרום להם רק 28 ש"ח לשעה. (במחיר שמעל 28 ש"ח, הם מעדיפים לעשות את עבודות משק הבית בעצמם). כרגע הם לא מחפשים עובדים כי המדינה לא מרשה להם להעסיק במחיר הזה.
בשכר של 30 ש"ח לשעה יש פחות משרות, והוא לא תואם את כמות העובדים שמוכנים לעבוד בשכר כזה -> עובדים רבים על עבודה וקשה להם למצוא (לא בטוח שזה המצב - כיום יש יחסית מעט אבטלה, מה שאומר ששכר המינימום לא מאוד רחוק מהשכר שהיה מתקבל בשוק).
מסכים למעט העיוות הנוראי במיסוי רכבים+בלו, הרבה יותר הגיוני להגדיל את המס על הדלק (אולי עם הקלות למפעילי תחב"צ) ולהקטין את המס על הרכבים, ככה גם מעודדים מכוניות טובות ובטיחותיות יותר, גם מעודדים נסיעה בתחב"צ וגם מעודדים פחות נסועה ברכב (CARPOOLING וכו').
באירופה לדוגמא הדלק יקר מאד, לפחות כמו בארץ בעוד המכוניות זולות מאד, סדר גודל של חצי מחיר.
בארה"ב פשוט הכל זול...
אם אתה מכוון לגרום למי שיש לו רכב ליסוע בכ"ז בתח"צ על ידי העלאת הדלק, זה לא אומר שאתה צריך במקביל להעלות את מספר האנשים שיש להם רכב ולפגוע בתח"צ בחזרה. אפשר להעלות את שניהם ולעודד תחבורה ציבורית כפליים.

עוד בעיה היא ש''עוני'' הוא יחסי, ולא אבסולוטי, אז אפילו אם נדאג ששכר המינימום יספיק לנצח לסל מוצרים בסיסי, תמיד יהיה מי שיתרעם על זה שהוא לא גבוה מספיק (כמו אדון אבי גבאי שכר מינימום 7,000 ש''ח או אדון פרץ שכר מינימום 40 ש''ח לשעה).
יותר מזה, אפילו אם באורח קסם נצליח להכפיל את המשכורות של כולם פי 100 (בלי להעלות את המחירים - הכפלה ריאלית), נקבל אותם שיעורי עוני.

הכוח לא ירד, ולא מחליטים עליי פחות מיום ליום, אלא ההיפך הוא הנכון
שוב, קצת בלי תכלית כי אתה לא מפנה לכלום ולא נותן דוגמאות לכוח שגדל, לעמדתך.
מהכרותי האישית, נושאים מרכזיים בעבודה המאורגנת - זכויות פנסיה, קביעות, עובדי קבלן מול עובדי מדינה ועובדים בחוזה אישי, חלה נסיגה משמעותית בעשורים האחרונים מנקודת מבטם של עובדי המדינה. אני לא מכיר השגים בולטים של ההסתדרות בנושאים בעלי חשיבות דומה.

גם זה ב"זכות" ההסתדרות...
נכון. אני לא מכיר תחום שרלוונטי לעובד המדינה מהשורה בו יש שיפור בעשורים האחרונים בתנאי העבודה ויש תחומים רבים בהם הורעו התנאים.

עובדי המדינה
חוץ מעובדי מדינה שהתאגדו כבר לפני שנים רבות ואנחנו הציבור ממנים ונממן בעתיד
יש עוד עובדים במשק, אתה יכול לראות את חדשות ההסתדרות ואיזה הסכמים קיבוציים וענפיים הם חתמו רק בשנתיים האחרונות
https://www.histadrut.org.il/חדשות_ההסתדרות/
אמ;לק: יש הרבה

חוץ מעובדי מדינה שהתאגדו כבר לפני שנים רבות ואנחנו הציבור ממנים ונממן בעתיד
יש עוד עובדים במשק, אתה יכול לראות את חדשות ההסתדרות ואיזה הסכמים קיבוציים וענפיים הם חתמו רק בשנתיים האחרונות
https://www.histadrut.org.il/חדשות_ההסתדרות/
אמ;לק: יש הרבה
מה הקשר? מקומות עבודה נפתחים ונסגרים, ענפים עולים ויורדים אז ברור שהסכמים מתבטלים ונחתמים. אין שום קשר לכוחה של ההסתדרות.
אם רצית להגיד שהיום יש יותר עובדים מאורגנים מאשר בעבר, אז זה לא נכון. ראה למשל כאן.

לא לגמרי בטוח אם זה טוב לי או רע לי (ברמה האישית)

אם רצית להגיד שהיום יש יותר עובדים מאורגנים מאשר בעבר
העבר אצלך מוגדר שנת 19XX, הוא לא רלוונטי להווה
זה שפעם היו 80% עובדים מאוגדים והיום פחות ממחצית - כן זאת הפחתה
אבל אני לא כתבתי שיש יותר עובדים מאורגנים
אני דיברתי על כוחה של ההסתדרות, ואתה מביא לי עבודה שבה מישהו עשה סקר כלשהו והגיע למסקנות כלשהן, כל זה ועוד לפני 5 שנים
אני מדבר על היום, ההסתדרות חזקה מאוד
ואני כותב את זה כי אני רואה את זה ביום יום
פעם ההסתדרות היתה מאיימת ומפעילה כח אמיתי כדי לשתק ציבורים שלמים כדי לכופף את מי שהיא רצתה לכופף
וכן, בעבר התמקדו יותר בעובדי מדינה, פשוט כי ה Pool יותר גדול
היום היא לא צריכה לעשות זאת כל הזמן, מספיק שיודעים למה היא מסוגלת והאיומים הופכים להסכמים ושימוש פחות בהשבתה כללית
היום מתמקדים בעובדים בשוק הפרטי\עיסקי, משמע זה מעלה את מחיר המדף של המוצר\שירות
בשנתיים האחרונות ההסתדרות לא מפסיקה לעבוד ולהחתים כל קבוצת עובדים שהיא יכולה
היא עושה זאת בדרכים אגרסיביות ע"י מכירת חלומות לעובדים רק בשביל חתימתם

להגיד שאין לה כוח זאת עצימת עיניים וגם קצת הטיית ביתיות (שלא מטפלים במקצוע ה"אישי" שלך)
צריך לעשות זום אאוט ולראות את הישגיה
וכן, היא מכונה בעלת השגים, אי אפשר לקחת את זה מהם
והישגי העבר שלהם רק צוברים ריבית דריבית בחשבון שאתה מקבל בכל תום שנת מס

אם אתה רוצה לטעון שכוחם נחלש אז תראה לי דוגמאות להסכמים שבוטלו ולא חודשו
רק הסכם מבוטל מחליש את כוחה של ההסתדרות
הסכמים קיימים משאירים אותם במשחק לעוד עשרות שנים בעתיד

לא לגמרי בטוח אם זה טוב לי או רע לי (ברמה האישית)
כמובן שטוב! במקום לחשוב איך להגיע לפרישה מוקדמת ולתכנן את הפנסיה, כולם יישבו בבית ויקבלו כסף מהמדינה בחינם!

כמובן שטוב! במקום לחשוב איך להגיע לפרישה מוקדמת ולתכנן את הפנסיה, כולם יישבו בבית ויקבלו כסף מהמדינה בחינם!
לא חושב שמי שמרוויח 25K נטו יעזוב את העבודה שלו כי יש קצבה של כמה אלפי שקלים בחודש
אבל זה אולי יכול לעזור למי שמרוויח שכר יחסית נמוך

שוב, קצת בלי תכלית כי אתה לא מפנה לכלום ולא נותן דוגמאות לכוח שגדל, לעמדתך.
מהכרותי האישית, נושאים מרכזיים בעבודה המאורגנת - זכויות פנסיה, קביעות, עובדי קבלן מול עובדי מדינה ועובדים בחוזה אישי, חלה נסיגה משמעותית בעשורים האחרונים מנקודת מבטם של עובדי המדינה. אני לא מכיר השגים בולטים של ההסתדרות בנושאים בעלי חשיבות דומה.
ההישג הבולט הוא עליית השכר הממוצע בשירות המדינה לעומת עליית השכר הממוצע במשק.
לא חושב שמי שמרוויח 25K נטו יעזוב את העבודה שלו כי יש קצבה של כמה אלפי שקלים בחודש
אבל זה אולי יכול לעזור למי שמרוויח שכר יחסית נמוך
זה מהות הקומוניזם - נשלח את כל מי שיכול להרויח קצת לשבת בבית, ואת אלו שמרויחים נעביד כדי לחלק את הכסף בין כולם.
ומה עם מי שמרויח היום 25K נטו, ואחרי המיסים רק 20K נטו? אולי הוא כן יחליט לשבת בבית? אולי הוא יוריד אחוזי משרה, או שעות נוספות?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בשנה הראשונה תמשיך לקבל 25K נטו, ואז הנטו שלך יהיה 18K ואז 16K
ואתה תשאל, רגע, ההוא שיושב בבית, הוא עושה זאת על חשבוני?

Back
למעלה