כמה זמן אתה במקום הנוכחי שלך?
אם זה פחות משנתיים, ואין לך רקורד תעסוקתי טוב, תנסה למשוך כמה שיותר.
אם האווירה רעילה והמנהל לא טוב, תתחיל להתראיין.
תנסה גם לדבר עם קולגות ברמתך, ותשאל אם לדעתם אתה יכול להשתפר ובמה..
בדרך כלל, מקומות עם יותר מדי פוליטיקה הם לא טובים, אז אין פה הפסד.
עם הממוצע שלך וניסיון תעסוקתי לא אמורה להיות לך בעיה מיוחדת למצוא עבודה..
פחות משנתיים, אני לא חושב שזה נורא, אבל מסתבר שבתקופה הזאת זה מאוד מפריע, מצד שני , הרבה פעמים גם מי שמראיין נמצא במצב דומה.
המקום נחשב למקום יחסית טוב על הנייר.
מבחינת קולגות הם גם די טובעים בעבודה שלהם, אני כן אתייחס למטה יותר לנקודות לשיפור.
אמרת את זה למנהל שלך?
בחברות גדולות חשוב מאוד לדעת להשתמש בדרכי תקשורת המקובלות אחרת אנשים יכולים להכחיש אותך לזמן בלתי מוגבל.
זה שונה מממקום למקום אבל בגדול לפנות ישירות לאדם הרלוונטי זאת השיטה עם אחוזי ההצלחה הכי נמוכים כאשר מדובר במישהו שאתה לא מכיר.
במקום צריך לשלוח הודעה מסודרת מאוד בצאנל עם המנהל של האיש הרלוונטי בארגון, ולתייג את המנהל שלך, המנהל שלו ואותו, בנוסף לפעמים צריך לפתוח טיקט ולהוסיף קישור אליו, תלוי בצוות וסוג הפנייה. אם אתה רואה שאתה לא מקבל מענה תוך כמה ימים אתה צריך לשלוח לינק לשרשור למנהל שלך ולבקש שיגיב, לפעמים צריך גם לתייג עוד דרגה מעל.
זה נשמע מטומטם לחלוטין, כי זה באמת מטומטם, אבל ככה דברים עובדים, וככה גם המנהל שלך יוכל לדעת למה משימות מתעכבות ולעזור.
המנהל שלי לא ממש יודע לפרטים מה אני עושה ביום־יום, אנחנו מדברים בערך פעם בשבוע. אם הכול זורם אז אין לו ממש פידבק (גם אם אני מבקש), ואם יש עיכוב או בעיה אז הוא משתדל להתערב.
מה שמיוחד בעבודה פה זה שאני לא עובד רק בתוך צוות אחד, אלא בתיאום מתמיד עם הרבה צוותים ואנשים שונים, בכמה צירים במקביל. הרבה מהידע עובר מפה לאוזן, ככה שמי שמצליח זה מי שפשוט פונה לאנשים בלי סוף - וזה מה שעובד הכי טוב.
ביום־יום זה לפעמים מרגיש כמו כאוס - אם אני לא מול המחשב אני מרגיש שאני לא מספיק. בסטארטאפ זה היה אחרת, הייתי עובד בפיקים של ריכוז, ומקסימום משלים עוד כמה שעות בסוף היום, וזה נתן תפוקה גבוהה מאוד. כאן גם עם כל השעות נוספות שבעולם, כי כפי שציינתי הרבה מהעבודה היא מול אנשים אחרים, שהזמינות שלהם משתנה לפי חופשים, שעות העבודה שלהם, אזורי זמן (אם זה מדינה אחרת) וכו...
בפגישה האחרונה עם המנהל עלתה נקודה שאולי כדאי לי לשים אליה לב - שאני לא תמיד עוזב דברים בזמן או לא מגביל שיחות. זאת לא מרגישה לי הבעיה המרכזית, אבל כן נקודה שאפשר להשתפר בה.