• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התפתחות בקריירה

• פותח הנושא פותח הנושא HomoDeus
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ספציפית בשורה הזאת התייחסתי לזה שאני מאוד חושב שאני אתחבר לפורמט של משהו שהאורך שלו הוא תור (20-30 דקות נגיד) ולא עכשיו משימה של 3 חודשים שלפעמים כבר אתה מרגיש שאין לך כוח יותר להסתכל עליה.

מבין שיכולים להיות דברים דומים ברפואה, אבל לדעתי זה מעט שונה כי נדיר שרופא יעשה דבר אחד שלושה חודשים.
חלק ניכר מהעיסוק במקצוע הרפואה הוא חזרה על אותן הפעולות - החל מניתוחים ועד לניהול מחלות כרוניות.
הידע מתעדכן, אבל נדיר שקורה איזשהו shift שמשנה את כללי המשחק בתחום.
לצערי זה בדיוק מה שרופאים לא עושים.
כבר יצא לי כמה פעמים לקרוא על תרופות או מחקרים שקשורים לבעיות שאני סובלת מהן ולנסות להתייעץ עם רופאים שלא מכירים כי זה יצא אחרי שסיימו את התואר.
אם חברת התרופות לא שולחת אליהם תועמלנית, הם לא מכירים את התרופות שיוצאות גם אם הן משפרות את איכות החיים של החולים משמעותית
למטופלים קשה לקבל (לפעמים) שמחקר אחד או שניים לא בהכרח ישפיעו על ניהול או שימוש בתרופה.
הקלאסיקה שלי יצא להכיר אישית זה שימוש בדפיקליר במטופלים עם c diff.

שאלה באותו נושא, הממוצע שלי בתואר הראשון במדעי המחשב הוא 85, האם יש סיכוי לעשות תוכנית מעבר לתואר ארבע שנתי אחרי ההשלמות? האם לא יסתכלו עליי עקב הממוצע?

אני אוסיף ואומר שאם לא הייתה לי מגבלה כלכלית, הפסיכומטרי שלי מספיק בשביל ללכת ללמוד רפואה ומאוד רציתי תמיד אבל נמשכתי מאוד לשכר והכסף שבהייטק (איך שתפסתי את זה לפני כמה שנים), וכרגע אני פחות שבע רצון, ובעיקר הרצון שלי ללכת ללמוד רפואה גדל עם השנים.

הבעיה היחידה היא איך אני משיג בערך 10,000 לחודש ל7 שנים (ומעבר לירידה המשמעותית באיכות החיים) .

זה כיוון פחות טריוויאלי אבל אני חושב שזה עדיין אפשרי(לגבי הכסף, אצטרך לפתוח קצת חסכונות, להעזר במשפחה, לעבוד ולנסות להסתדר).
יש גם תכנית 4 שנתית לבוגרי תואר ראשון, לא קל להתקבל כי אתה מתחרה בבוגרי ביולוגיה וקדם רפואה (לא סגור על השם) אבל אפשרי.

לגבי המלצות לתואר שני, אפשר פשוט לשלוח מיילים למרצים שלמדת איתם, והנחמדים ביניהם יבקשו גיליון ציונים וישלחו המלצה גנרית.

לגבי הקושי בעבודה, אני חושב שיש המון דברים ברמת ההתנהלות הטכנית והפוליטית בעבודה שהרבה אנשים פשוט לא יודעים, זה לא אומר שהם מתכנתים פחות טובים פשוט חיים פחות טוב בגלל זה.
אנשים ותיקים יותר במקום העבודה יכולים לעזור בזה, אני ממליץ להתייעץ עם אנשים ותיקים בדרג לא ניהולי בצוות אם אתה מרגיש איתם בנוח, ואם לא אז אם אנשים שעובדים במשרות דומות בחברות דומות.

לגבי הקושי בעבודה, אני חושב שיש המון דברים ברמת ההתנהלות הטכנית והפוליטית בעבודה שהרבה אנשים פשוט לא יודעים, זה לא אומר שהם מתכנתים פחות טובים פשוט חיים פחות טוב

זה מעניין, אתה מתנגד נותן כמה דוגמאות למה מתכוון?

יש גם תכנית 4 שנתית לבוגרי תואר ראשון, לא קל להתקבל כי אתה מתחרה בבוגרי ביולוגיה וקדם רפואה (לא סגור על השם) אבל אפשרי.

לגבי המלצות לתואר שני, אפשר פשוט לשלוח מיילים למרצים שלמדת איתם, והנחמדים ביניהם יבקשו גיליון ציונים וישלחו המלצה גנרית.

לגבי הקושי בעבודה, אני חושב שיש המון דברים ברמת ההתנהלות הטכנית והפוליטית בעבודה שהרבה אנשים פשוט לא יודעים, זה לא אומר שהם מתכנתים פחות טובים פשוט חיים פחות טוב בגלל זה.
אנשים ותיקים יותר במקום העבודה יכולים לעזור בזה, אני ממליץ להתייעץ עם אנשים ותיקים בדרג לא ניהולי בצוות אם אתה מרגיש איתם בנוח, ואם לא אז אם אנשים שעובדים במשרות דומות בחברות דומות.
קיבלתי לאחרונה טיפים ונכנסתי למנוטרינג( בלי קשר לעבודה) אבל אני חושב שאני על הכוונת ושהימים שלי ספורים שם. במקומת אחרים לפעמים פרחתי ולפעמים לא, תלוי במקום , בצוות , ובמנהלים.

קיבלתי לאחרונה טיפים ונכנסתי למנוטרינג( בלי קשר לעבודה) אבל אני חושב שאני על הכוונת ושהימים שלי ספורים שם. במקומת אחרים לפעמים פרחתי ולפעמים לא, תלוי במקום , בצוות , ובמנהלים.
אתה מרגיש שזה עוזר?

אתה מרגיש שזה עוזר?
אני בלחץ אטומי(מצב רוח מאוד ירוד ביום יום, מאוד מדוכא(לא במובן הרפואי של המילה)) מפני פיטורים, קיבלתי אזהרה רשמית לפני כמה חודשים, והלחץ מאוד מפריע לי ללא ספק, על אחת כמה וכמה להשתפר משמעותית.

לעבור כרגע ראיונות זה מאוד קשה, מהרבה סיבות, וזה מבאס אותי. אני בהחלט לא העובד הכי מבריק, אבל סיימתי אוניברסיטה מהטובות בארץ בציון סביר לכל הדעות, הפחד שלא אמצא עבודה משתק אותי.

היתרון היחסי שלי הוא לקבל משימה שמוגדרת יחסית היטב(מבחינת דרישות מוצר) ולרוץ עליו, בעבודה הנוכחית נוסף הנפח שאתה צריך מאוד להעזר באנשים אחרים בארגון (לא מדובר על אנשים קבועים שאתה עובד איתם, אלא על אנשים משתנים כל פעם בצוותים אחרים שיכולים לא לענות לך כי הם בחופש או כי יש להם דברים יותר חשובים וכו, ותסתדר) ואני עושה את זה גרוע מאוד.

את הצד הטכני אי אפשר לקחת ממני אני באמת טוב בזה. אבל זה ממש לא הדגש במקום שבו אני עובד. הפן הטכני הוא במקרה הטוב במקום השני.

אני אוסיף ואומר שאם לא הייתה לי מגבלה כלכלית, הפסיכומטרי שלי מספיק בשביל ללכת ללמוד רפואה ומאוד רציתי תמיד אבל נמשכתי מאוד לשכר והכסף שבהייטק (איך שתפסתי את זה לפני כמה שנים), וכרגע אני פחות שבע רצון, ובעיקר הרצון שלי ללכת ללמוד רפואה גדל עם השנים.

הבעיה היחידה היא איך אני משיג בערך 10,000 לחודש ל7 שנים (ומעבר לירידה המשמעותית באיכות החיים) .

זה כיוון פחות טריוויאלי אבל אני חושב שזה עדיין אפשרי(לגבי הכסף, אצטרך לפתוח קצת חסכונות, להעזר במשפחה, לעבוד ולנסות להסתדר).
לא חסכת כלום שהיית בהייטק? אתה מסבסד משפחה? רווק? אולי אפשרי לחסוך תקופה כדי להגשים את השאיפות שלך.
אמרת שאתה טכני. חשב כמה אתה צריך

כמה זמן אתה במקום הנוכחי שלך?
אם זה פחות משנתיים, ואין לך רקורד תעסוקתי טוב, תנסה למשוך כמה שיותר.
אם האווירה רעילה והמנהל לא טוב, תתחיל להתראיין.
תנסה גם לדבר עם קולגות ברמתך, ותשאל אם לדעתם אתה יכול להשתפר ובמה..
בדרך כלל, מקומות עם יותר מדי פוליטיקה הם לא טובים, אז אין פה הפסד.

עם הממוצע שלך וניסיון תעסוקתי לא אמורה להיות לך בעיה מיוחדת למצוא עבודה..

אני בלחץ אטומי(מצב רוח מאוד ירוד ביום יום, מאוד מדוכא(לא במובן הרפואי של המילה)) מפני פיטורים, קיבלתי אזהרה רשמית לפני כמה חודשים, והלחץ מאוד מפריע לי ללא ספק, על אחת כמה וכמה להשתפר משמעותית.

לעבור כרגע ראיונות זה מאוד קשה, מהרבה סיבות, וזה מבאס אותי. אני בהחלט לא העובד הכי מבריק, אבל סיימתי אוניברסיטה מהטובות בארץ בציון סביר לכל הדעות, הפחד שלא אמצא עבודה משתק אותי.

היתרון היחסי שלי הוא לקבל משימה שמוגדרת יחסית היטב(מבחינת דרישות מוצר) ולרוץ עליו, בעבודה הנוכחית נוסף הנפח שאתה צריך מאוד להעזר באנשים אחרים בארגון (לא מדובר על אנשים קבועים שאתה עובד איתם, אלא על אנשים משתנים כל פעם בצוותים אחרים שיכולים לא לענות לך כי הם בחופש או כי יש להם דברים יותר חשובים וכו, ותסתדר) ואני עושה את זה גרוע מאוד.

את הצד הטכני אי אפשר לקחת ממני אני באמת טוב בזה. אבל זה ממש לא הדגש במקום שבו אני עובד. הפן הטכני הוא במקרה הטוב במקום השני.
אמרת את זה למנהל שלך?

בחברות גדולות חשוב מאוד לדעת להשתמש בדרכי תקשורת המקובלות אחרת אנשים יכולים להכחיש אותך לזמן בלתי מוגבל.

זה שונה מממקום למקום אבל בגדול לפנות ישירות לאדם הרלוונטי זאת השיטה עם אחוזי ההצלחה הכי נמוכים כאשר מדובר במישהו שאתה לא מכיר.

במקום צריך לשלוח הודעה מסודרת מאוד בצאנל עם המנהל של האיש הרלוונטי בארגון, ולתייג את המנהל שלך, המנהל שלו ואותו, בנוסף לפעמים צריך לפתוח טיקט ולהוסיף קישור אליו, תלוי בצוות וסוג הפנייה. אם אתה רואה שאתה לא מקבל מענה תוך כמה ימים אתה צריך לשלוח לינק לשרשור למנהל שלך ולבקש שיגיב, לפעמים צריך גם לתייג עוד דרגה מעל.

זה נשמע מטומטם לחלוטין, כי זה באמת מטומטם, אבל ככה דברים עובדים, וככה גם המנהל שלך יוכל לדעת למה משימות מתעכבות ולעזור.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כמה זמן אתה במקום הנוכחי שלך?
אם זה פחות משנתיים, ואין לך רקורד תעסוקתי טוב, תנסה למשוך כמה שיותר.
אם האווירה רעילה והמנהל לא טוב, תתחיל להתראיין.
תנסה גם לדבר עם קולגות ברמתך, ותשאל אם לדעתם אתה יכול להשתפר ובמה..
בדרך כלל, מקומות עם יותר מדי פוליטיקה הם לא טובים, אז אין פה הפסד.

עם הממוצע שלך וניסיון תעסוקתי לא אמורה להיות לך בעיה מיוחדת למצוא עבודה..
פחות משנתיים, אני לא חושב שזה נורא, אבל מסתבר שבתקופה הזאת זה מאוד מפריע, מצד שני , הרבה פעמים גם מי שמראיין נמצא במצב דומה.
המקום נחשב למקום יחסית טוב על הנייר.
מבחינת קולגות הם גם די טובעים בעבודה שלהם, אני כן אתייחס למטה יותר לנקודות לשיפור.
אמרת את זה למנהל שלך?

בחברות גדולות חשוב מאוד לדעת להשתמש בדרכי תקשורת המקובלות אחרת אנשים יכולים להכחיש אותך לזמן בלתי מוגבל.

זה שונה מממקום למקום אבל בגדול לפנות ישירות לאדם הרלוונטי זאת השיטה עם אחוזי ההצלחה הכי נמוכים כאשר מדובר במישהו שאתה לא מכיר.

במקום צריך לשלוח הודעה מסודרת מאוד בצאנל עם המנהל של האיש הרלוונטי בארגון, ולתייג את המנהל שלך, המנהל שלו ואותו, בנוסף לפעמים צריך לפתוח טיקט ולהוסיף קישור אליו, תלוי בצוות וסוג הפנייה. אם אתה רואה שאתה לא מקבל מענה תוך כמה ימים אתה צריך לשלוח לינק לשרשור למנהל שלך ולבקש שיגיב, לפעמים צריך גם לתייג עוד דרגה מעל.

זה נשמע מטומטם לחלוטין, כי זה באמת מטומטם, אבל ככה דברים עובדים, וככה גם המנהל שלך יוכל לדעת למה משימות מתעכבות ולעזור.
המנהל שלי לא ממש יודע לפרטים מה אני עושה ביום־יום, אנחנו מדברים בערך פעם בשבוע. אם הכול זורם אז אין לו ממש פידבק (גם אם אני מבקש), ואם יש עיכוב או בעיה אז הוא משתדל להתערב.

מה שמיוחד בעבודה פה זה שאני לא עובד רק בתוך צוות אחד, אלא בתיאום מתמיד עם הרבה צוותים ואנשים שונים, בכמה צירים במקביל. הרבה מהידע עובר מפה לאוזן, ככה שמי שמצליח זה מי שפשוט פונה לאנשים בלי סוף - וזה מה שעובד הכי טוב.

ביום־יום זה לפעמים מרגיש כמו כאוס - אם אני לא מול המחשב אני מרגיש שאני לא מספיק. בסטארטאפ זה היה אחרת, הייתי עובד בפיקים של ריכוז, ומקסימום משלים עוד כמה שעות בסוף היום, וזה נתן תפוקה גבוהה מאוד. כאן גם עם כל השעות נוספות שבעולם, כי כפי שציינתי הרבה מהעבודה היא מול אנשים אחרים, שהזמינות שלהם משתנה לפי חופשים, שעות העבודה שלהם, אזורי זמן (אם זה מדינה אחרת) וכו...

בפגישה האחרונה עם המנהל עלתה נקודה שאולי כדאי לי לשים אליה לב - שאני לא תמיד עוזב דברים בזמן או לא מגביל שיחות. זאת לא מרגישה לי הבעיה המרכזית, אבל כן נקודה שאפשר להשתפר בה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F התפתחות אישית בגיל מאוחר- חרטה, פספוס רכבת, ומה שבינהם התפתחות אישית 29
I בקשה | המלצות לספרים בנושאי התפתחות אישית, כלכלה והשקעות צרכנות פיננסית 5
S שירות לקוחות - התפתחות התפתחות אישית 3
S תעדוף ומעקב התפתחות אישית התפתחות אישית 7
Y מה קורה עם BLACKROCK יש התפתחות בנושא שוק ההון 20
ר ילדים במהלך התואר - השפעת הורות על התפתחות אישית התפתחות אישית 32
מ התפתחות וניהול ההון שנות השלושים יומני מסע אישיים 1
ת אוניברסיטה, התפתחות אישית וקורסים כלליים התפתחות אישית 19
milx מכוניות אוטונומיות - הימור על התפתחות עתדית? שוק ההון 24
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 25