Dodecahedron
משתמש רשום
- דירוג
- 4
תודה על תשובה כנה - העתיד מטבעו הוא ספקולטיבי, אבל ייתכן בהחלט שאתה צודק. מניח שקטר ההייטק בכל זאת ידחוף לשינוי מסוים גם בהיבטים האלה, אבל בהחלט ייתכן שמשרדי עורכי הדין יהיו הקרון האחרון שיתחיל לנוע, וכזה שינוע הכי לאט שהוא יכול.המשרדים מתחילים לנסות להתמודד עם המצבים האלה, אבל בינתיים ההתרשמות שלי היא שהם ניגשים אליהם ממקומות לא נכונים שמפספסים את שורש הבעיה. הם מנסים להתמודד באמצעות העלאות שכר (כמה מהמשרדים הגדולים הוציאו עכשיו יח"צ לגבי העלאות השכר המשמעותיות שהם הולכים לבצע כדי להתמודד עם עזיבת המקצוע בקרב הרבה עורכי דין צעירים).
העניין הוא שהשכר הוא לא הטריגר האמיתי לעזיבה. אנשים מרגישים שחיקה, חוסר הנאה מהעבודה שלהם, חוסר הנאה מהמערכת המשפטית שהם עובדים בה. למשל, יש תחושה של פספוס כשאתה שם את כל הזמן והיכולות שלך על ויכוח משפטי שבסוף שופט יכול להתעלם ממנו לחלוטין, לעומת האלטרנטיבות מחוץ למשפטים שבהם אתה אשכרה בונה ומעורב בעשייה שיש לה ביטוי ממשי במציאות. דברים כאלה. המשרדים מתעלמים מהאלמנטים האלה כמעט לגמרי כרגע. ההפך הוא נכון - הם מתגאים ב"אתוס המקצועי" שבו האור דולק במשרד אחרי חצות.
כרגע המצב הוא שמספיק אנשים נשארים במשרד כדי להפוך לשותפים, ובמצב הזה אני לא רואה את המשרדים מבצעים שינויים משמעותיים - למעט בתחום התגמול הכספי. אז אני לא אופטימי שהמצב ישתפר![]()
אופציות מעניינות בלי ספק, נראה שבהחלט יש מסה של נפלטי המקצוע בשדרה העסקית של ארגונים גדולים בתחום הנדל"ן.אבל חוץ מזה בחברות כאלה יש המון תפקידי אופרציה ותפעול (ניהול פרויקטים למשל, שבו תואר במשפטים הוא לרוב אחד התארים שמחפשים, והניסיון המקצועי הוא רלבנטי), פיתוח עסקי ושיווק.
אני מכיר חבר'ה שהלכו לכיוון של פתרונות הייטק לתחום הנדל"ן, ואז עורך דין מהתחום יכול להשתלב בתפקידים בחברה בשל מומחיות התוכן שלו.
במחשבה שנייה, אתה צודק - זאת פרקטיקה בעייתית. אני סקרן כמה היא רווחת וכמה גילוי מסמכים מזיקים הוא כבר חצי אות מתה בחוק.אל תתחיל כך את הקריירה המשפטית. בהליך אזרחי, אי גילוי מסמך מזיק ידרוש ממך להחתים את הלקוח על תצהיר שקרי (או לכתוב מכתב שכולל עובדות שקריות). תשתדל לא להגיע למקומות בהם זו הפרקטיקה.
זה מעניין. מניח שזה גם גוזר סגנון לקוחות שונה (הכנס כאן סטיגמות על יזם הנדל"ן הממוצע ויזם ההייטק הממוצע) - אני צריך לחשוב על זה עוד מן הסתם. בהקשר הזה שוקל גם את תחום הנדל"ן בייעוץ וחקיקה.זה תחום רחב מאד. קח בחשבון שהוא די low tech (כך הגדיר אותו פעם חבר שעוסק בו) לטוב ולרע.
ברמה הבסיסית שלו יש המון תחרות, כי יש אינספור עורכי דין שמומחיותם "משפט עסקי" או "משפט אזרחי" שיודעים לעבוד על עסקאות נדל"ן סטנדרטיות. אבל כמו בכל תחום, חייבים התמחות ספציפית ואני מניח שיש כאלו גם בנדל"ן.
הם כנראה ראו את הפוסט בפורום ונלחצושים לב שבעקבות התחרות מול ההייטק המגה-משרדים העלו משכורות באופן משמעותי - מיתר, הרצוג, גורניצקי וכו' ...
בימים האחרונים באופן לא מפתיע זאת שיחת היום במסדרונות. אי אפשר להגיד שזה לא משפיע - יש עלייה רוחבית של בערך 20%. נו שוין, לפחות אם אלך בסוף על המגזר הציבורי נראה שהשורות יהיו פחות צפופות
אני משתדל לראות את חצי הכוס המלאה - אם לא היה שם שומן, הייתי אומר שהמשכורות לא גבוהות כי התוצרים לא ריווחיים. דווקא שהשומן מלמד שיש לתוצרים ביקוש בסכומים לא רעים, וזה גם מעודד.רק מראה כמה שומן יש בדרגים הגבוהים. עצוב שצריך להביא את המקצוע לסף קריסה כדי שהם יפתחו את הארנק.