• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הלכתי לאיבוד מרוב נתונים

• פותח הנושא פותח הנושא Tomand
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Tomand

משתמש סולידי
דירוג
15
היי חברה , מה שלומכם?
אני אקדים לפני הכל ואומר שמי שמכיר את כותב הפוסט יודע איזה אדם חכם הוא וכמה הוא תורם בקבוצות בפייסבוק ואני אישית חייב לו הרבה על התרומה שלו (כמו הסולידית היקרה) ושאר האנשים שמנגישים לנו ידע.

אחרי ההקדמה אגש לעניין

אני בעיקרון משקיע פאסיבי לטווח של 30 שנה לפחות ואני כבר כמה שנים עומד עם התזת השקעה ולא סוטה וכמו שעון מפקיד כל חודש לתעודת סל אחת של הסנופי (vuaa) ורץ עליה

אז חקרתי קצת אם שווה לעבור למדד עולמי (לא בגלל שאכפת לי מי עושה יותר תשואות אלה כי פחדתי שאני אחרי 30 שנה אשאר ביד עם תשואה של אחוז שתיים או אפילו שלילית כמו שקרה ביפן.)

ונתקלתי בעשר פוסטים שונים ומאמרים באינטרנט אחד אחר שהתשואה מ1980 ועד היום נומינלית כולל דיבידנד מושקע מחדש היא 3 אחוז אחד אמר 5 ואחד אמר 8 וכל הנתןנים הלכו לי לאיבוד) הגיוני הcagr שהוא מתאר פה ?

** לא עובד לי לעלות תמונה אז אצטט את הנתונים שהוא כתב ***

״אם השקעתם כל חודש משנת 1980 עד לא מזמן
עשיתם תשואה נומינלית של 1.5 אחוז אבל אם מגלים השקעת דיבידנדים מחדש לאורך התקופה עשינו 11.3 אחוז (נומינלי)״ זה הגיוני?

בכל מקרה כרגע אני עם סכום של חצי מיליון במדד הסנופי וכל חודש מכניס 2500 למדד כמו שעון נניח עוד 30 שנה . סביר שנומינלית התשואה תיהיה אחוזים בודדים ? למשל 1-4 אחוז?

אני אקדים לפני הכל ואומר שמי שמכיר את כותב הפוסט יודע איזה אדם חכם הוא וכמה הוא תורם בקבוצות בפייסבוק ואני אישית חייב לו הרבה על התרומה שלו (כמו הסולידית היקרה) ושאר האנשים שמנגישים לנו ידע.
שו? במי מדובר?

״אם השקעתם כל חודש משנת 1980 עד לא מזמן
עשיתם תשואה נומינלית של 1.5 אחוז אבל אם מגלים השקעת דיבידנדים מחדש לאורך התקופה עשינו 11.3 אחוז (נומינלי)״ זה הגיוני?
לא מובן.
אתה על ETF על מדד S&P500 שלא משקיע את הדיבידנדים מחדש אלא מחלק אותם?...
או שבדיוק ההיפך?

בכל מקרה כרגע אני עם סכום של חצי מיליון במדד הסנופי וכל חודש מכניס 2500 למדד כמו שעון נניח עוד 30 שנה . סביר שנומינלית התשואה תיהיה אחוזים בודדים ? למשל 1-4 אחוז?
כן. לא.
רגע, בעצם טחור הבדולח שלי התקלקל. לצערי הוא הוזמן מאמאזון 120V (טחור בדולח חד-פאזי) ופה בארץ חיברתי אותו עם מתאם לשקע UK תלת-פאזי.
עכשיו אחרי שהצחקתי את עצמי, מה אתה בעצם שואל שאותו טרחת להדגיש ולעשות Italic?
האם נדע לנבא את העתיד?
האם להישאר ב- S&P500 עד סוף הימים?
האם לעבור מהשקעה ב- S&P500 להשקעה במדד עולמי?
האם השוק האמריקאי יקרוס?
האם טראמפ הולך להטיל מכסים על ייבוא מחצלות מהאיטי?

אם השקעתם כל חודש משנת 1980 עד לא מזמן
מחשבון תשואות מדד המניות היפני כולל דיבידנדים שמושקעים חזרה לתוך הקרן:
https://dqydj.com/nikkei-return-calculator/

אם היית מושקע 100% במדד היפני מפברואר 1989 עד פברואר 2023, התיק שלך היה מאבד כמעט חצי מערכו הריאלי (בשקלול האינפלציה).

מדד המניות היפני היווה בשיא כ-37% משווי שוק המניות העולמי, לעומת כ-63% שארה"ב מהווה כיום.

המסקנה פשוטה - לאף אחד אין כדור בדולח. ההיגיון אומר לפזר (למשל, IMID או ACWD).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ונתקלתי בעשר פוסטים שונים ומאמרים באינטרנט אחד אחר שהתשואה מ1980 ועד היום נומינלית כולל דיבידנד מושקע מחדש היא 3 אחוז אחד אמר 5 ואחד אמר 8 וכל הנתןנים הלכו לי לאיבוד) הגיוני הcagr שהוא מתאר פה ?
אם השקעתם כל חודש משנת 1980 עד לא מזמן
מאורך הפוסט הפותח ניכר שהשקעת הרבה מחשבה, אבל הנתונים עליהם אתה מסמתך שגויים - ואתה גם מודע לכך. מה שנקרא garbage in garbage out. תשואות הם נתונים, לא דעות / מאמרים / פוסטים. לך לאתר פיננסי, תיקח את ערך המדד ותחשב בדיוק מה התשואה ההיסטורית.

אני עם סכום של חצי מיליון במדד הסנופי וכל חודש מכניס 2500 למדד כמו שעון נניח עוד 30 שנה . סביר שנומינלית התשואה תיהיה אחוזים בודדים ? למשל 1-4 אחוז?
כן זה סביר. וגם סביר שהתשואה תהיה שלילית

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D חייל בן 19, קצת הלכתי לאיבוד מהאופציות ואני אשמח לקבל קצת הכוונה יומני מסע אישיים 4
O כיצד לבקש העלאה בשכר? הלכתי לאיבוד אוף טופיק 9
I הלכתי לאיבוד - החלק הסולידי שוק ההון 2
Adrian הלכתי לאיבוד! עזרה בבקשה? אוף טופיק 9
Odnight הלכתי לגמרי לאיבוד שוק ההון 64
פ ביטוח קופ"ח/ בריאות/ סיעודי- הלכתי לאיבוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
יערה הלכתי לאיבוד קצת שוק ההון 10
א השקעה במסלול הלכתי שוק ההון 7
F תיק השקעות תיאורטי - על בסיס "הלכתי לדוג" שוק ההון 17
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
E האם ני"ע הולך לאיבוד בעת מחיקת בורסה? שוק ההון 1
M מה ההסתברות לקטסטרופה בקרן מחקה סנופי סינטתית של אינבסקו שתוביל לאיבוד הקרן? שוק ההון 8
R דיבידנדים - מתחיל ללכת לאיבוד שוק ההון 8
N כסף שהלך לאיבוד בib. שוק ההון 2
Michel תקופת המעבר לIRA והתשואה שהולכת לאיבוד שוק ההון 1
S סיפור תאורטי על אדם שהלך לאיבוד בים המידע שוק ההון 15
ק צריך לפתוח קופת גמל והלכתי לאיבוד צרכנות פיננסית 7
G בתחילת הדרך, מבולבל מרוב רעשי רקע יומני מסע אישיים 1
סול כצרכנים, איפה אתם משקיעים יותר כסף מרוב האנשים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 181
T עזרה- רוצה להתחיל להשקיע וטובע מרוב חומר שוק ההון 12
adamshalev קרנות איריות - כל מה שרציתם לדעת והסתחרר לכם הראש מרוב דיונים שוק ההון 838

נושאים דומים

Back
למעלה