• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
התחמקות יפה, במקום אירני אתה יכול להגיד סעודי, בריטי , או הודי
בכל מקרה, אני מקווה שאתה לא רומז שאני צודק ואתה באמת לא מוסרי ,רק שיש עוד כאלו, והדגם שלך זה אירן.
אני לא רואה איך בריטי או סעודי יבואו להשפיע על ישראלים בפוסט שדן בבחירות של ישראל. האינטרס הברור הוא של איראן, תמסור דש למר קרטון חמינאי בשמי ובשם כל הישראלים, ביום כיפור הרכבתי פאזל של כל הגוף שלו

@איניגו מונטויה
אחרון בל״נ [לעכשיו]
אין לי מושג מי אתה, דתל״ש או לא, כשאני קורא לך בור הכונה ״בור להכעיס״, אינטליגנט אתה כן.
כמות האנטגוניזם שלך, התנצחות מוחצנת כלפי דת וכלפי סמלים דתיים, אינטלקט ויושרה מתפרצת בעיוות זועם, היכרות היסטורית, הבנה פסיכו-אינטואיטיבית של דברים,
ברמת הסתברות גבוהה מאד אתה תחזור בתשובה בסוף.

ראית מה קורה שאבו מאזן לא עושה את העבודה שלו ונותן למחבלים לעשות פיגועים בארץ ישראל. ניסינו הסכם אוסלו לא עבד. תהיו 5 שנים בשקט בלי פיגועים ואז נחשוב על זה. לצערנו זה בדת שלכם להתאבד אז אתם מספקים לנו סיבות להיכנס
אתה בעצם אומר :
אתה צודק לגמרי , אבל אין לי ברירה, אתה דורש בחזרה את כל מה שגזלתי ממך , ואני לא מוכן לתת לך , השקעתי יותר מדי כסף ומאמץ וחיים על המדינה הזו, היא יקרה לי. ולתת לך חלק אני לא יכול, כי אתה תשתמש בזה כדי לקחת את השאר, וכדי להתנקם בי על העוול.

אתה בעצם אומר :
אתה צודק לגמרי , אבל אין לי ברירה, אתה דורש בחזרה את כל מה שגזלתי ממך , ואני לא מוכן לתת לך , השקעתי יותר מדי כסף ומאמץ וחיים על המדינה הזו, היא יקרה לי. ולתת לך חלק אני לא יכול, כי אתה תשתמש בזה כדי לקחת את השאר, וכדי להתנקם בי על העוול.
אתה מבלבל בשכל, בישראל חיים היום קרוב ל-2 מיליון אזרחים ערבים מוסלמים,
קרוב ל- 20% מכלל אזרחי המדינה, מקבלים את אותם הזכויות כמו של האזרחים היהודים.

אתה בעצם אומר :
שיהיה לך לילה טוב פארוק אני סיימתי את הדיון

לא אני לא מסכים. זה אתה החלטת לבד בינך לבין עצמך
זה מה שיוצא מהתשובה שלך, תחליט או שתבחר תשובה אחרת או שתסכים
אני חושב שאתה לא מוסרי ואתה נקלעת למצב שנוח לך להיות לא מוסרי.
אתה לא מכיר אותי, ולא יודע כלום עלי.
אני יכול להגן על איזה ציבור שאני רוצה, זה לא אומר מי אני ומה אני עושה בחיי.
מי שלא אזרח ישראל לא מקבל זכות הצבעה פשוט מאוד.
אתה תחליט מי אזרח ומי לא , ואז תטען שהוא לא אזרח.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה ,
או שאתה שולט על השטח ( שזה המצב היום) ואז תן אזרחות לכולם
או שאתה מוותר על השליטה, ואז אתה נותן זכויות רק למי שנמצא בשטח שאתה שולט
אתה מבלבל בשכל, בישראל חיים היום קרוב ל-2 מיליון אזרחים ערבים מוסלמים,
קרוב ל- 20% מכלל אזרחי המדינה, מקבלים את אותם הזכויות כמו של האזרחים היהודים.
אני מדבר על אלו שחיים ביהודה ושומרון ועל אלו שחיו פה וגורשו במלחמת השחרור.

כמובן שלא, מי שריבון במדינה מחליט ובאותה תקופה הבריטים היו הריבונים והם החליטו
ככה אתה מצדיק קוליניאליזם?
גם בארצות הברית הם ( הבריטים) היו הריבון,
והאמריקאים החצופים העיזו להתמרד?
אבל עדיין אתה לא עונה על השאלה המוסרית :
למה נלחמת וגירשת את הערבים? למה השתלטת על השטח?
הבריטים אבל נקלעו לבעיה בגלל שהם הבטיחו גם לישראל את השטח הזה וגם במקביל לערבים אז היא העבירה את ההחלטה לאו"ם.
שוב, למה אתה חושב שלבריטים או לאו"ם יש לגיטימציה מוסרית למכור את תושבי ארץ ישראל למי שמוצא חן בעיניה?
והאו"ם פסק שהשטח יתחלק חלק לערבים וחלק ליהודים.
אתה מתעלם באלגנטיות שהחלק שהאו"ם נתן ליהודים הוא קטן בהרבה ממה שלקחו בפועל...
בסופו של דבר הערבים הפסידו את השטח במלחמות שהם פתחו
שוב , הערבים ניסו ועדיין מנסים , להחזיר לעצמם את הגזלה ,
גם אם ההתנהלות שלהם רצופה בטעויות גדולות, עם כמות גדולה של טיפשות.
זה לא מוסרי לנצל את החולשה של השני ....

זה מה שיוצא מהתשובה שלך, תחליט או שתבחר תשובה אחרת או שתסכים
החלטתי כמו שאתה החלטת. אני מוסרי אני צודק אני ראוי לחיים טובים, אתה לא מוסרי ולא צודק וראוי לחיים טובים.
אתה לא מכיר אותי, ולא יודע כלום עלי.
אני יכול להגן על איזה ציבור שאני רוצה, זה לא אומר מי אני ומה אני עושה בחיי.
אני כבר יודע עלייך הרבה. אתה אוהב לצודד בעלוקות, גנבים ורשעים שרוצים להרוס את האנושות.
אתה מעודד וחושב בקו מחשבתי שמאיים עליי על המשפחה שלי, על המדינה שלי ועל העולם כולו.

אתה תחליט מי אזרח ומי לא , ואז תטען שהוא לא אזרח.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה ,
או שאתה שולט על השטח ( שזה המצב היום) ואז תן אזרחות לכולם
או שאתה מוותר על השליטה, ואז אתה נותן זכויות רק למי שנמצא בשטח שאתה שולט

אני מדבר על אלו שחיים ביהודה ושומרון ועל אלו שחיו פה וגורשו במלחמת השחרור.
הינה אני לא אחילט על חיי אבל אתה לא תחליט על חייך גם,
אני רוצה לקבל 50% ממה שאתה מרוויח וחצי מהבית שלך. תביא לי את העוגה שלי בבקשה.
אגב אני מדבר רק על אלה שחיים איפה שאתה ומתפרנסים מאיפה שאתה ספציפית, מהאחרים אני לא דורש דבר.

חוץ מזה. צדקתי לגבי האויב [!..] האיראני. כן?..
צדקת בזה שהמשטר (עדיין) לא נפל,
לא בזה שהוא לא צריך ליפול (ובטון האוהד שתיארת אותם שם).

בכל אופן, אם אתה לא איראני אלא סתם תמכת בהם מסיבה כלשהי - מתנצל, אבל בכל מקרה נא לא להשוות את השואה לקיצוץ הטבות יתר למשתמטים.
יש כאן אנשים דור שני לשואה, וזה בכלל לא לעניין.

@משתמש בלי זהות בהמשך לפוסט ב'הצעות לשיפור' בו טענתי שאתה מתעלם מכמה נקודות הסטוריות, ביקשת שאבהיר.

אני לא מעוניין להכנס לויכוח היסטורי פוליטי כשלשני הצדדים יש טענות מוצדקות, רק לסבר את האוזן, אתה מתייחס ליהודים ולמדינת ישראל כקולוניאליסטים כאשר זה מקרה מיוחד בו ליהודים יש זיקה לארץ ישראל/הארץ המובטחת/ציון/יהודה/ארץ הקודש/ארץ זבת חלב ודבש. שים לב כמה כינויים יש לחבל ארץ הקטן הזה בפי היהודים לאורך אלפי השנים האחרונות, אז אין פה מעצמה זרה שכבשה מדינה עצמאית על מנת להקים שלוחה שלה ולגזול את המשאבים.

יש המכנים את התישבות היהודים קולוניאליזם התישבותי, להגר למדינה על מנת לשנות את המאזן הדמוגרפי, אבל כולם שוכחים שהערבים בעצמם הגיעו לארץ ישראל מחצי האי ערב במאה ה7 אחרי הספירה, כבשו והפיצו את האיסלם והתרבות הערבית על שטח גדול מאירופה והמזרח, אז מי פה הקולוניאליסט?

לגבי השליטה הבטחונית וההתישבות ביהודה ושומרון זה ויכוח פוליטי שאני לא נכנס אליו.

הדיון הזה על "באיזו זכות אנחנו כאן" עולה כל פעם מחדש ותמיד הוא מוזר לי כי מי שמעלה אותו מתחלק ל-2 או שהוא אדם דתי שחושב שהאמת נמצאת רק אצלו. ובשבילו אני חוזר ואומר שהיהדות היתה קיימת הרבה לפני החרדיות והיא קיימת גם היום מחוץ לחרדיות. יש מספיק שומרי מסורת ומספיק חובשי כיפה סרוגה וכמה שקשה להאמין אבל החרדיות(שגם לה תתי זרמים שכל אחד חושב שהאמת אצלו) היא עוד זרם ביהדות ובדיוק כמו כל הזרמים האחרים השמש לא זורחת לו מהתחת.

והסוג השני הגלותי או אולי אפילו -WOKE הפרוגרסיבי ששואל את עצמו מאיזו זכות מדינות כמו קנדה או ארצות הברית או אוסטרליה או נניו זילנד קימות? מה עם כל הקולוניות של צרפת או נגיד איי פוקלנד שיש לבריטניה? מה עם השטח של ספרד בתוך מרוקו? מה עם גרינלד? אבל אני לא נמנה על הסוג הזה וזו לא שאלה שמטרידה אותי יותר מדי.

נערך לאחרונה ב:
חברים יקרים (תרתי משמע) שתומכים במפלגות החרדיות -
אחוזי ההצבעה בבחירות אצלכם גבוהים מאוד (יש אומרים שאפילו המתים מצביעים...),
ועכשיו הגיע גם תור הציבור הכללי להעלות את אחוז ההצבעה שלו בבחירות הגורליות ביותר (נושא השרשור).

שום כמות של טענות מופרכות לא תשכנע אותנו להישאר בבית בבחירות ולהשאיר את המגרש הפוליטי למושחתים ולגזלנים.

“צבע שחור”- קבוצה מתארגנת כדי למנוע בכוח מהמדינה לאכוף חוק, כופה על אנשי המדינה לסגת, ומצליחה לשחרר אדם מסמכותם — בהחלט יש מאפיין מרדני ברור: הקבוצה אומרת בפועל “בעניין הזה, אנחנו ולא המדינה נקבע אם החוק ייאכף”

מעניין מה היו עושים לי אם הייתי מתנגד כך לתשלום מס הכנסה. או אפילו אם הייתי מארגן את כל השכונה לאי תשלום מס הכנסה. אחרי הכל, תשלום מס הכנסה מנוגד לעקרונות הכי עמוקים שלי. זה פוגע באמונה שלי ובעצם קיומי. כל תשלום כזה מערער את הנפש שלי.

חברים יקרים (תרתי משמע) שתומכים במפלגות החרדיות -
אחוזי ההצבעה בבחירות אצלכם גבוהים מאוד (יש אומרים שאפילו המתים מצביעים...),
ועכשיו הגיע גם תור הציבור הכללי להעלות את אחוז ההצבעה שלו בבחירות הגורליות ביותר (נושא השרשור).

שום כמות של טענות מופרכות לא תשכנע אותנו להישאר בבית בבחירות ולהשאיר את המגרש הפוליטי למושחתים ולגזלנים.
אני לא מצביע לקואליציה, אבל אני חייב לומר שהאופוזיציה עושה חיים מאוד קלים לנתניהו.

הראש הוא שוב פעם רמטכל לשעבר שאין בו שום דבר מיוחד או יוצא דופן, שלפחות לי זכור בעיקר כמי שצמצם את צבא היבשה, שדיבר על מציאות מורכבת והוראות פתיחה באש. הניחוש שלי שבחירות הבאות הוא לא יעבור את אחוז החסימה אחרי שהוא יבלה את הקדנציה הקרובה באופוזיציה. וזה לפני שאני מדבר על התרבות הארגונית שמצמיח צבא היבשה, תרבות שלא בנויה על למידה\חקירה -> הפקת לקחים \ בניית תוכנית -> וישום.

וכמה שמרתיח לשמוע את נציגי הציבור החרדי מרתיח לא פחות (מסיבות אחרות) לשמוע את מפלגת הדמוקרטים. כאשר התחושה שלי היא שגולן קם בבוקר ושואל את עצמו איך אני שורף מנדטים.

האופוזיציה(לא כולה) גם אחרי ה-7.10 עדיין חותרת להידברות עם הברברים ולא מוכנה להבין שאין עם מי לדבר בצד השני, עדיין רוצה לפנות שטחים תמורת ניירת ושקט זמני. עדיין מדברת במושגים אבסטרקטים על המקום שלנו במזרח התיכון. באופן כללי הזהות היהודית\ציונית שלה הרבה פחות קוהרנטית מאשר של הקואליציה.

נערך לאחרונה ב:

“צבע שחור”- קבוצה מתארגנת כדי למנוע בכוח מהמדינה לאכוף חוק, כופה על אנשי המדינה לסגת, ומצליחה לשחרר אדם מסמכותם — בהחלט יש מאפיין מרדני ברור: הקבוצה אומרת בפועל “בעניין הזה, אנחנו ולא המדינה נקבע אם החוק ייאכף”

מעניין מה היו עושים לי אם הייתי מתנגד כך לתשלום מס הכנסה. או אפילו אם הייתי מארגן את כל השכונה לאי תשלום מס הכנסה. אחרי הכל, תשלום מס הכנסה מנוגד לעקרונות הכי עמוקים שלי. זה פוגע באמונה שלי ובעצם קיומי. כל תשלום כזה מערער את הנפש שלי.
.ברוך הבא למדינת ישראל. אם באמת כל השכונה שלך הייתה מתפרעת כנראה לא היו עושים לכם דבר, והייתם מקבלים מה שאתם רוצים... השיטה לא הומצאה היום.
יש בעיית משילות קיצונית בישראל, וזה לא נולד בממשלה הנוכחית.

הנתונים שלך כל כך שגויים שבאמת אין לי כוח להתייחס אליהם. אז ביקשתי מה- AI. גם אתה יכול לעשות את זה. ראה בעיקר את הסיכום בסוף.
הנתונים שלך כל כך שגויים שבאמת אין לי כוח להתייחס אליהם.;)(אתה יכול לבקש תגובה מ AI)
(ממליץ לא לבקש מ AI, ולערוך בדיקה עצמאית קצרה).
לדוגמה, לא ברור מדוע התעלמת לחלוטין מהלוחמות. ועוד.
הכשל הלוגי המרכזי של הכותב נמצא בהשוואה של אותם 9,000 צעירים לכלל מחזור הגיוס של 140,000. מחזור ה-140 אלף כולל נשים, ערבים (שרובם המוחלט אינו מתגייס), ופטורים מסיבות רפואיות או נפשיות. בפועל, פוטנציאל הגיוס של גברים יהודים ודרוזים עומד על כ-40,000 עד 45,000 בשנה בלבד. תוספת של 9,000 חיילים לבסיס של כ-45,000 מהווה הגדלה של כ-20% בפוטנציאל הגיוס הגברי של צה"ל. זהו נתון דרמטי ולא "טיפה בים".
שמתם לב להטיה, לחרדים לא אמור להיות פטורים מסיבות רפואיות או נפשיות. (זו דוגמה אחת להטיית הנתונים).
שאלה מעולה, גם לי זה צרם.
נראה לי שהבינה בעיקר "זרמה" עם ההנחה של @רק לעזור שלא ניתן לגייס אותם.
אני מתנצל, סליחה.
פשוט חשבתי שאנו מנהלים דיון רציונלי.

נערך לאחרונה ב:
.ברוך הבא למדינת ישראל. אם באמת כל השכונה שלך הייתה מתפרעת כנראה לא היו עושים לכם דבר, והייתם מקבלים מה שאתם רוצים... השיטה לא הומצאה היום.
יש בעיית משילות קיצונית בישראל, וזה לא נולד בממשלה הנוכחית.
אין שום קשר לבעיית משילות.
פשוט מאד אם באים לציבור שמהווה כמעט 15 אחוז מהמדינה שחי מקום המדינה בצורה מסוימת, לא משנה בכלל אם היא נכונה, ואז באים ומשנים לו את זה, מדינה נורמלית אמורה לקחת בחשבון שיהיו התפרעויות כנגד זה.
ושוב, אין בי שום אהדה למתפרעים, אבל אפשר גם להסתכל על זה בצורה קצת רציונלית.

כל עוד "עדיף למות כחרדי, ולא להיות חילוני" ( מי בכלל אמר שאתם צריכים להיות חילונים? ) ימשיך להיות התירוץ לאלימות ההולכת וגוברת שלהם לא בטוח מה יהיה המצב במדינה בשנים הקרובות, נראה שאנחנו בדרך לאירן 2.0 .

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אירן היא דוגמה מצוינת, כי למרות שהיא ממש לא דמוקרטיה היא מתמודדת עם קשיים בלתי פוסקים לכפות את האידיאולוגיה של המשטר על האזרחים.
בקיצור, ממש לא משנה אם אתם חושבים שהחרדים מסכנים את המדינה, אין סרט שבו במדינה דמוקרטית המדינה תוכל לבוא לציבור שלם ולכפות עליו לשנות את האידיאולוגיה ודרך החיים שהוא חי עליה מקום המדינה.

נושאים דומים

Back
למעלה