• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני התייחסתי לכך, שמרומז רבות כאילו לו החרדים היו מתגייסים לא היה מתרחש הטבח
אף אחד לא רמז לזה, מה שנכתב בצורה מפורשת ולא ברמזים זה שה- 7 באוקטובר גרם לשינוי, השינוי הוא בהרבה תחומים ואחד מהם הוא היחס להשתמטות המאורגנת

באופן עקיף נושא הגיוס היה אחד הקטליזטורים להפיכה המשפטית שיש דעות שונות בציבור על מידת ואופן תרומתה ל- 7 באוקטובר, זה משהו שיתברר בועדת חקירה ממלכתית

אני כן מאמין בתהליך איטי שבנוי על אמון, ובו חלק מהחרדים כן ישרתו , והחלק האחר ימשיך ללמוד תורה.
אני מסכים שהגישה שרואה במדינה עז חולבת ויודעים לקחת ולדרוש בלי לתת היא מגעילה ומקוממת
רק צריך לקחת בחשבון שהיא מתחזקת ככל שהמדינה נתפשת כאויב שנלחם בו ללא רחמים
אתה כל הזמן מבליע איומים שונים.
מה יקרה ומה יהיה ומה העתיד.
אנחנו לא פוחדים. זמן ההדברות היפה נגמר.
היו לכם 78 שנים לבנות אמון והמצב לא רק שהלך לכיוון של שותפות בנטל אלא להיפך. כעלוקות, אתם הורגים לאט את הפונדקאי שלכם עד או שאתם תמותו או שניכם.
הציבור הנושא בנטל יודע את המצב, יודע שהכל תירוצים. בזמן התהליך ה"איטי של בניית האמון בין הקבוצות" (שלא קיים) בתי הקברות שלנו ומחלקות הפצועים בגוף ובנפש מתמלאות, בזמן שבבני ברק עניינים כרגיל.
זה לא יכול להימשך.

כל אחד יעשה את הצעד שלו
לכל אחד יש אשמה תורמת למצב
אי אפשר להפיל הכל על הפוליטיקאים
נכון להיום, החרדי הפשוט ברחוב הוא זה שתרבותו מאויימת
בלי להרגיע את זה , שום דבר לא יזוז.
כבר כתבתי למעלה שלהקים מסגרות חרדיות ובמקביל לעצור בחורי ישיבה
זה לא צעד בונה אימון
מה שבונה אימון הוא חקיקת חוק מסודר שיסדיר את מעמד לומדי התורה
ובמקביל יגייס את מי שלא לומד במסגרות מתאימות ועם כללים קשיחים שישמרו על המסגרות ככאלו
והחלק הכי חשוב: שכל זה יהיה חסין מהתערבות בגץ
אתה חי בסרט שמע, לא הקמנו את המדינה אתמול.

אתה כל הזמן מבליע איומים שונים.
מה יקרה ומה יהיה ומה העתיד.
אנחנו לא פוחדים. זמן ההדברות היפה נגמר.
היו לכם 78 שנים לבנות אמון והמצב לא רק שהלך לכיוון של שותפות בנטל אלא להיפך. כעלוקות, אתם הורגים לאט את הפונדקאי שלכם עד או שאתם תמותו או שניכם.
הציבור הנושא בנטל יודע את המצב, יודע שהכל תירוצים. בזמן התהליך ה"איטי של בניית האמון בין הקבוצות" (שלא קיים) בתי הקברות שלנו ומחלקות הפצועים בגוף ובנפש מתמלאות, בזמן שבבני ברק עניינים כרגיל.
זה לא יכול להימשך.
תגובה מלאת שנאה
אין לי מה להגיב לשנאה טהורה כזו

אף אחד לא רמז לזה, מה שנכתב בצורה מפורשת ולא ברמזים זה שה- 7 באוקטובר גרם לשינוי, השינוי הוא בהרבה תחומים ואחד מהם הוא היחס להשתמטות המאורגנת

באופן עקיף נושא הגיוס היה אחד הקטליזטורים להפיכה המשפטית שיש דעות שונות בציבור על מידת ואופן תרומתה ל- 7 באוקטובר, זה משהו שיתברר בועדת חקירה ממלכתית
לא הבנתי את התיאוריה.
הרי לפני ה7 באוקטובר לא היה צריך את החרדים ולכן זה לא עניין אף אחד.
ה"הפיכה המשפטית" כפי שאתה קורה לה הייתה ביוזמת הליכוד והציונות הדתית
לא החרדים שהעדיפו להעביר קודם חוק גיוס

אתה חי בסרט שמע, לא הקמנו את המדינה אתמול.
מי שחי בסרט , זה אחד שלא מכיר את המציאות וחולם על גיוס מלא של כולם כולל כולם
גם אתה חושב שאתה הצודק הבלעדי בסיפור , צריך להיות הגיוני ולדעת מה לא יקרה
הרי לדרוש כזה דבר זה בעצם לסגור את עולם הישיבות, הדבר הכי יקר לחרדים
לא משנה מה תעשה וכמה סנקציות תפעיל , הכישלון רשום כבר מראש

תגובה מלאת שנאה
אין לי מה להגיב לשנאה טהורה כזו
אל תגיב
הקשקושים וההתפלפלויות וההתפתלויות ממישהו שלא מבין מה זה מדינה, מוסדות, שלטון חוק ונטל אזרחי, ומסרב למצוא בעצמו פרטים בסיסיים או להבין איך העולם מתנהל באצטלה של התעניינות מזויפת.
השחתת פה כמעט 20 דפים מיותרים של אנשים שניסו משום מה להסביר מה זה מדינה מודרנית לתינוק שנשבה.

אתה בעיקר מביך את עצמך, בהנחה שאתה לא בוט או טרול שכל מטרתו לעצבן.

החרדיות היא שיטה, לא דרך .
הדרך היא יהדות או יותר מדוייק שמירת תורה ומצוות כפי רצון ה'
זה העיקר ועל זה באה החרדיות להגן.
ואם הברירה היא בין מדינה יהודית ללא שמירת תורה ומצוות לבין שמירת תורה ומצוות ללא מדינה
אז כן , עדיף ללא מדינה.
אני חושב שצריך לדייק את מה שאתה אומר "אם הברירה היא בין מדינה יהודית ללא שמירת תורה ומצוות לפי סטנדרט חרדי". כי כמו שאמרתי זה לא שלא היתה יהדות לפני החרדים וזה לא שאין נגיד את הכיפות הסרוגות שבהחלט מקיימים שמירת תורה ומצוות.

אני גם חושב שכל מי שמחפש פשרה \ הידברות \ שילוב \ הכלה בהחלט צריך לקחת ברצינות את הקולות שאומרים לו שבית לאומי לא נמצא בראש סדר עדיפויות. ואלה בדיוק האנשים שאני לא חושב שצריך לשפוך עליהם כסף או לאפשר להם לחנך את דור העתיד במסגרת מערכת חינוך לאומית.

הרי לדרוש כזה דבר זה בעצם לסגור את עולם הישיבות
don't threaten me with a good time כמו שאומרים.
"עולם הישיבות" זאת המצאה חדשה של מוטציה (אחת מיני רבות) של היהדות. אם לרבי מלובביץ יכלה להיות קריירה והשכלה מערביים גם לחבר'ה בבני ברק ונתיבות.

לא רק שווין חובות, גם שווין זכויות - וחלק מהזכויות זה גם זכות להשכלה נורמלית ולהתפרנס בכבוד.

אתה בעיקר מביך את עצמך, בהנחה שאתה לא בוט או טרול שכל מטרתו לעצבן.
הוא לא בוט/טרול, העמדות שהוא מבטא הן העמדות הציבוריות של המגזר, אבל גם בציבור שלו יש הבנה רחבה שמה שלא קרה בקדנציה הנוכחית כבר לא יוכל לקרות באופק הנראה לעין בלי קשר למי שירכיב את הממשלה

אני לא מאמין שחכמי הפורום מתפתים לסיפורי בנט ליברמן "גיוס מלא וביטול תקציבים "
במקרה הכי גרוע החרדים יתמכו בגוש השינוי מבחוץ ויקבלו הכפלת ושילוש תקציבים ופטור מגיוס לנצח!

המפליא הוא גודל התמימות של הציבור פתי להבטחות ויום אחרי הבחירות אף אחד לא סופר אותך
המנחם הוא שנשאר לכם תקווה ...

אם החרדים היו מתגייסים אז המילואימניקים היו נטחנים פחות, פחות משפחות היו קורסות, פחות מילואמניקים היו מפסידים את העסקים שלהם, והנטל היה מתחלק בצורה יותר הוגנת ופחות מקוממת
אני אישית לא חושב שזה נכון. לדעתי הצבא סתם מנפח את השורות ומלא בחוסר יעילות כמומהרבה מהמגזר הציבורי. לא יפתיע אותי אם משהו שחייל אחד יכול לעשות עושים כרגע 1000 חיילים (שמעתי שיש מפקדים עם 8 מזכירות וקיימים תפקידים של שבוע-שבוע, שנותר רק לתהות אם יש חוסרים מה הולך שם). בנוסף, הבעיה היא לא בחיילים, אלא בלוחמים כך גם על פי הצבא.

מאז השביעי באוקטובר החליטו לצאת ברצף של משימות כאלו ואחרות, דברים שהיה ניתן לעשות גם לפני 5 ו-10 שנים אם היו מגייסים אז את אותה כמות אנשים, אבל אז לא רצו ופתאום אחרי השביעי באוקטובר כן רצו. למה דומה הדבר? אדם שלא עשה ביטוח מחלות קשות וברגע שחלה בסרטן עשה ביטוח כנגד כל סוגי הסרטן. יותר מזה, כל הסיפור של רצועת עזה מתחיל לא מזמן לפני 30 שנה ובשיאו מגיע לפינוי גוש קטיף ומסירת שטח טריטוריאלי לחמאס, אז לי לפחות די ברור מה עשו לא נכון.

אפשר גם להמשיך עם מלא דוגמאות לחוסר יעילות, כמו להתעקש עם חיילים חולים שיגיעו להדביק את כולם בבסיס. להריץ אנשים עד שהם מתים. לתת לחולת סרטן אקמול עד שהיא קורסת ומגיעה למיון. מעולם לא נתקלתי בכאלו דוגמאות בשוק הפרטי.

בנוסף, בשביעי באוקטובר אנחנו מדברים על סדר גודל של 2000 נרצחים, שזה נמוך במיוחד לאור ה-190 אלף לידות בשנה.לעומת זאת אנחנו בעצם חיסלנו יותר ביחס המרה הרבה יותר גבוה (של בערך 30 ל-1), ומשום שבעזה יש 2 מליון ופחות לידות מאיתנו למעשה כל עוד יחס ההמרה נשמר האוכלוסיה לא תימחק. באינתיפאדה השניה לצורך העניין היו רצפים של ךיגועים שבהם מפגע אחד הרג עשרות, כמו בדולפינריום, מלון פארק, אוטובוסים מתפוצצים ועוד.

המטרה של צבא לפחות לתפיסתי, זו פוליסת ביטוח כנגד קטסטרופות בטחוניות אשר מוחקות את חירותה של האוכלוסיה (כגון פלישה של צבא זר אשר משעבד את האוכלוסיה). כמות התקציב שצריכה ללכת אליו היום נמוכה בהחלט מאז שיש לנו נשקים להשמדה המונית כגון פצצות אטום, נשקים ביולוגיים וכדומה, משום שבחשש של מחיקה ניתן למחוק בחזרה את האויב ולכן לא משתלם (מה שנקרא dead man switch וכדומה בין ארהב לרוסיה). בישראל לדעתי ניהול התקציב יצא מפרופורציה והמטרות הפכו להיות סוג של לדאוג למחוק את כל האויבים, דבר שלא ממש ישים וגם עולה הון מטורף.

ישראל תמיד חיה תחת איומים, ומי שחי ליד הגבול לוקח סיכונים. גם בפולין מי שחי ליד הגבול עם רוסיה, הייתי ממליץ לו לעבור. גוש קטיף זו דוגמא לכאלו שהחליטו לחיות תחת סיכונים בזמנו וכל חודש היו כמה נרצחים, ואין עם זה בעיה לתפיסתי כל עוד קצב גידול האוכלוסיה גבוה ויחס ההמרה נשמר אז אין איזה סיכון קיומי.

אני לא מאמין שחכמי הפורום מתפתים לסיפורי בנט ליברמן "גיוס מלא וביטול תקציבים "
נראה לך שמישהו מאמין לאיזשהו פוליטיקאי? אלא שזה פשוט שבגוש המתקרא "ימין" יש, הפלא ופלא, כמה מפלגות ימין, שלא מוכנות לקדם השתמטות

הפתיים הם מי שהאמינו שנתניהו יקיים את מה שהבטיח להם

זה מדהים איך גיוס של אחוז נמוך כל כך הפך לנושא החשוב ביותר ומעורר כל כך הרבה אמוציות.
חשבו את אחוז החרדים מכלל האוכלוסייה בגיל גיוס.
הפחיתו בחצי (נשים).
הורידו את אלה שכבר כיום מתגייסים.
הורידו את הערבים החרדים. (האנטי ציונים שאין כלל רצון לגייסם).
כמה נשארו?
כמה אלפים בודדים, מתוך מחזור של כ- 140,000.
כמה מתוכם אתם חושבים שיצליחו לגייס (עם סנקציות, תמריצים, מעצרים....)
באיזה כושר הם?

כמה לדעתכם זה ישפיע עליכם או על המשרתים?

נערך לאחרונה ב:
נראה לך שמישהו מאמין לאיזשהו פוליטיקאי? אלא שזה פשוט שבגוש המתקרא "ימין" יש, הפלא ופלא, כמה מפלגות ימין, שלא מוכנות לקדם השתמטות

הפתיים הם מי שהאמינו שנתניהו יקיים את מה שהבטיח להם
מכל הקשת הפוליטית כולם רמאים, נתניהו עם הכי הרבה נסיון ..

ברור שמאמינים תראה את הסקרים , ותראה את כותרת האשכול כאן.

כמה לדעתכם זה ישפיע עליכם או על המשרתים?
אני במקרה יודע איך גדודי מילואים עובדים לגרד כל בדל חייל, על קצינים אני כבר בכלל לא מדבר (מוציאים סמ"רים למשימות על תקן מ"מ) ועדיין הם לא מצליחים לאייש את כל המשימות

יש ישפיע המון

אני במקרה יודע איך גדודי מילואים עובדים לגרד כל בדל חייל, על קצינים אני כבר בכלל לא מדבר (מוציאים סמ"רים למשימות על תקן מ"מ) ועדיין הם לא מצליחים לאייש את כל המשימות

יש ישפיע המון
שמת לב שענית מהו הביקוש.
אני כתבתי על ההיצע.
(בכל זאת פורום כלכלי, לא? :))

שמת לב שענית מהו הביקוש.
אני כתבתי על ההיצע.
(בכל זאת פורום כלכלי לא? :))
הציבור החרדי יתיישר עם מה שגדולי הדור יקבעו
יהיו זרמים שימצאו את הדרך להשתלב גם בעולם הצבאי, כל אחד לפי דרכו
ויהיו זרמים שיתנתקו לחלוטין, אבל הציבור הכללי יניח להם כמו שאין ציפיה שערבים יתגייסו

אבל הציבור הכללי יניח להם כמו שאין ציפיה שערבים יתגייסו
לאור עוצמת הכעס שיש בציבור הכללי כלפי חוסר הגיוס החרדי אני לא רואה תרחיש שבו הציבור הכללי יניח לחרדים

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לאור עוצמת הכעס שיש בציבור הכללי כלפי חוסר הגיוס החרדי אני לא רואה תרחיש שבו הציבור הכללי יניח לחרדים
מי זה הציבור הכללי? כי לפי הסקרים חצי בערך מצביעים למפלגות שקידמו השתמטות.

נושאים דומים

Back
למעלה