• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גלריית התיקים שלנו

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בפודקאסט ששמעתי, העריכו שהוא קיבל קרוב לחמישה מליארד דולר בסובסידיות ועוד סכום דומה בהלוואות פדרליות נוחות
למה שהוא יקבל את זה ותמורת מה? מה המוטיבציה של הממשל? אני שואל ברצינות.

באתר הזה מדברים על סכום כפול ממה שכתבתי. לא יודע כמה הוא אמין.
הסיבות שקשה לנקוב במספר מדויק הן
1) החברות הפרטיות של מאסק לא חייבות בדיווח.
2) הסובסודיות מגיעות מענפים וסוכנויות שונות בממשל, שאין ביניהן שום קשר. כל שנה, הממשל מוציא כחצי טריליון דולר לא מדווח.
3) חלק מהסכום הוא השקעה ישירה/הלוואה וחלק הוא בצורת הטבות מס, משאבי ציבור וכו' שקשה לאמוד את ערכן.

בנוגע לסיבות? קטונתי... יש לנו נטייה לחשוב שבישראל הכל קומבינות וארה"ב מריטוקרטיה. זה ממש לא המצב.
אני לא טוען למשהו פלילי בכלל, יש תחום אפור רחב מאוד שמי שיודע לשחק בו (כמו מאסק) מרוויח. האנשים שלו שעובדים מול הממשל הם כולם בכירים לשעבר. זה ככה בכל החברות הגדולות.

הממשל האמריקאי משקיע סכומים שקשה לדמיין אף על פי שארה"ב נתפסת כמלכת השוק החופשי.
צירפתי פה בעבר, בדיון על תרופות, פודקאסט שעוסק בנושא.

קראתי, מעניין. אז עכשיו יחליט כל אחד לעצמו האם הוא חושב שסבסוד כזה הוא מוצדק או לא, אבל כך או אחרת העובדה היא שהסבסוד ניתן וממשיך להנתן. אז האם ישנה מסקנה עסקית שניתן לגזור מכך (או מסקנה עבור משקיע פוטנציאלי)?
הערת אגב, בנסיעותיי בסוף השבוע בכבישי הולנד המהירים הבחנתי בלא מעט רכבי T (יותר מבעבר אבל התרשמות אישית בלבד). בנוסף הבחנתי שבתחנות הדלק צצות עמדות טעינה חשמליות שלא היו שם בעבר הדי הקרוב.
ועוד הערה, אין לי שום דבר בעד או נגד אינהרנטית כלפי החברה.

אז האם ישנה מסקנה עסקית שניתן לגזור מכך (או מסקנה עבור משקיע פוטנציאלי)?
בוודאי שיש, המסקנה היא שהחברה בתלות גבוהה מאד במדיניות סבסוד פדארלית, מדיניות שיתכן מאד ותשתנה מחר בבוקר.
בנוסף הבחנתי שבתחנות הדלק צצות עמדות טעינה חשמליות שלא היו שם בעבר הדי הקרוב.
טסלה היא כבר לא החשמלית היחידה, תוך שנתיים שלוש יהיה לה תחרות הרבה יותר רצינית מהיום, עם כל הכבוד לT היא לא יותר מפשפש בשוק הרכב העולמי.

תבדוק בגוגל.
אפשר הכל לבדוק בגוגל גם את כל אוספי התיקים של כולם.
רק כדי שיהיה יותר לקוראים מאשר לראות את כל האפשרויות מה זה BIS למשל,
כדאי שכותבים יפרטו כאשר רושמים ראשי תיבות פחות מוכרים, בייחוד כאשר הם מבקשים שיחוו דעה על התיק שלהם.

אפשר הכל לבדוק בגוגל גם את כל אוספי התיקים של כולם.
ברוב התיקים כנראה שלא תצטרך את גוגל כי סה״כ יש קונצנזוס מסוים בפורום.
אם יש כמה דברים חריגים שמעניינים אותך אז אפשר לבדוק בקלות (זה לוקח 2 דקות בדיוק).

מה זה BIS למשל
ProShares UltraShort Nasdaq Biotechnology seeks daily investment results, before fees and expenses, that correspond to two times the inverse (-2x) of the daily performance of the Nasdaq Biotechnology Index®.
This short ProShares ETF seeks a return that is -2x the return of its underlying benchmark (target) for a single day, as measured from one NAV calculation to the next. Due to the compounding of daily returns, ProShares' returns over periods other than one day will likely differ in amount and possibly direction from the target return for the same period. These effects may be more pronounced in funds with larger or inverse multiples and in funds with volatile benchmarks. Investors should monitor their holdings as frequently as daily. For more on risks, please read the prospectus.

בייחוד כאשר הם מבקשים שיחוו דעה על התיק שלהם.
הוא לא ביקש חוות דעת...
אני אוסיף את התיק שלי, לדעתי הוא מאוד לא קונבנציונלי כאן ואולי יהיה מי שילמד ממנו

אז לפחות שירשום מניות בבורסת הנסדאק למשל או של סינגפור,
הוא לא ביקש חוות דעת...
פרסום בפורום מזמין חוות דעת או דיון על מה שרשמת (:
וגם ללמוד ממנו קשה כאשר לוקח חצי שעה רק למצוא את הניירות ולהבין אם הם מעניינות את המשקיע הפוטנציאלי.

מזמין אתכם לצפות בכמות הdeliveries של טסלה בq2

ואני החלטתי להשקיע במוצרי האנרגיה
AMP;ADP; ATP
מי שלא מכיר שיחפש בגוגל (:
חייב להגיד שאני לא מוצא את ההגיון הכלכלי בהשקעה כזו. קודם כל יש קורלציה מאוד גבוהה בין AMP לADP, ושתיהן ביחס הפוך לATP כך שאתה למעשה מבצע פה לונג ושורט בו זמנית ככה שאתה מקביל למזומן, לפני דמי ניהול.
אם זה השוק שאתה מכוון אליו, יהיה חכם יותר להשקיע ישירות באדנוזין (אפשר ישירות או באמצעות קרן)

(סליחה ומחילה מחברי הפורום. הודעה זו תשמיד את עצמה בקרוב)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה