• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בישול, מטבח - Tricks & Tips

אכן את הברוקולי הקלאסי זורעים בסתיו וקוצרים בחורף...
אבל יש בתעשייה עוד זנים שמתאימים גם לקיץ... תחפשי במשתלות מקצועיות ברוקולי הרקליון (מתאים לשאר עונות השנה).
תודה!
תתפלאי אבל גם במדבר מגדלים אוכמניות ואפילו בכמות מסחרית
פה בארץ? איך? בחממות עם בקרת טמפרטורה ממוחשבת רציפה?
 
פה בארץ? איך? בחממות עם בקרת טמפרטורה ממוחשבת רציפה?
כן פה בארץ...
כל מיני שיטות. גם משתמשים לפעמים במצע מנותק מתאים, השקיה מרובה ובזנים עמידים יותר לתנאים המדבריים.
 
תוך כחודשיים מזריעה לקטיף.
אני שותלת, לא זורעת וזה לוקח יותר מחודשיים אצלנו. אבל אחרי הקטיף הראשון (התפרחת הגדולה), אנחנו משאירים עוד חודש-חודשיים לפרחים הקטנים. קוטפים כל כמה ימים ושמים במקפיא והכמויות שמצטברות מספיקות לנו לכמה פשטידות בקיץ.
המחיר שלו יקר פי 2.5 מהמחיר הממוצע של שאר המצליבים.
אני בכלל לא קונה מצליבים בקיץ, אולי כרוב פה ושם. ברוקולי אף פעם לא קנינו,זה לא חלק מסל הקניות שלנו. גם סלק, צנונית ורוקט זה לא בסל, משתמשים רק במה שמגדלים בגינה. אם זה היה תלוי רק בי - גם לא הייתי קונה עגבניות ומלפפונים בחורף.

ולנושא אחר: פטריות!
כמה הייתי רוצה לקטוף פטריות ביערות בסביבה אבל אני מפחדת נורא (טראומה ממוות שקרה בקיבוץ שלי). גיליתי בגינה שלי פטריה ובדקתי מול האינטרנט וזאת כנראה פטריה אכילה (אצלנו קוראים לה פטריית השדות) אבל אם אין מישהו לידי שאני סומכת עליו ב-100% - אני לא מעזה לקטוף ולאכול. הפטריה הזאת דומה מאד לפטריה אחרת רעילה :(
 
ולנושא אחר: פטריות!
כמה הייתי רוצה לקטוף פטריות ביערות בסביבה אבל אני מפחדת נורא (טראומה ממוות שקרה בקיבוץ שלי). גיליתי בגינה שלי פטריה ובדקתי מול האינטרנט וזאת כנראה פטריה אכילה (אצלנו קוראים לה פטריית השדות) אבל אם אין מישהו לידי שאני סומכת עליו ב-100% - אני לא מעזה לקטוף ולאכול. הפטריה הזאת דומה מאד לפטריה אחרת רעילה
אהבה גדולה שלי פטריות...

מגדירים ואתרי אינטרנט קצת לוקים בחסר בקטע הזה שהם לא מעבירים טוב מידע על שאר האספקטים של הפטריה -
למשל מרקם, ריח, ונוזלים שיוצאים בחיתוך... בהחלט אם לא יודעים לא קוטפים.
אני קוטף פטריות ומשמר אותן (ייבוש, או הוצאת נוזלים בחימום והקפאה) וזה מספיק לי לשנה (גם בחו"ל ומביא לארץ)
סוגים מסוימים של פטריות אפשר לגדל בקלות רבה... למשל פטריות שמפניון/פורטבלו זה שטויות לגדל והתפוקה אינסופית.
אחרות צריכות יותר מידי דרישות / תנאי סביבה שקשה לקיים ואני מוותר מראש.
ביחס לעלות מדובר בתשואה הטובה ביותר בחקלאות/גידול ביתי.
 
סוגים מסוימים של פטריות אפשר לגדל בקלות רבה... למשל פטריות שמפניון/פורטבלו זה שטויות לגדל והתפוקה אינסופית.
נו, תן הסבר לזה. אני אשמח לגדל פטריות אצלי
 
בהמשך ל:
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/בישול-מטבח-tricks-tips.10937/page-13#post-325840
מאז הפוסט הזה, מחיר חזה אווז הכפיל עצמו ונמכר כמעט בכל הרשתות ב 120 ש״ח לקילו.
אבל, כמכור לחזה אווז שצורך יחידה אחת לחודש, לא מוותר על התענוג הזה.
הנחמה היא שבגלל שהיום כמעט אין בנמצא שומן אווז אני מכין שמאלץ כתוצר לוואי מצליית חזה האווז.
אני אוסף את השומן, מוסיף לו מעט בצל מקורמל, מעט מלח ופלפל.
ממרח מעדן למריחה על לחם.
היום הכנתי חביתה בשמאלץ במקום עם חמאה, מאוד טעים.
 
אבל, כמכור לחזה אווז שצורך יחידה אחת לחודש, לא מוותר על התענוג הזה.
I started buying that too in recent months, but I wonder what I'm missing, not getting it fresh, I generally prefer not to get frozen meat.
I also get the legs from the same freezer, usually bake them with either apples or cranberries.
 
ברוקולי לא צריך טמפרטורה קרה (שזה רק דצמבר-מרץ בשפלה/מישור החוף)?
מצד שני, מכירה מישהו באזור המרכז שמגדל אוכמניות במרפסת. i.e. never say never.
מצד שלישי - נשמע שצריך להיות קוסם בשביל זה, לא?
אין על ברוקולי.
ואוו. אוכמניות? יש לך עוד פרטים?
 
אני שותלת, לא זורעת וזה לוקח יותר מחודשיים אצלנו. אבל אחרי הקטיף הראשון (התפרחת הגדולה), אנחנו משאירים עוד חודש-חודשיים לפרחים הקטנים. קוטפים כל כמה ימים ושמים במקפיא והכמויות שמצטברות מספיקות לנו לכמה פשטידות בקיץ.

אני בכלל לא קונה מצליבים בקיץ, אולי כרוב פה ושם. ברוקולי אף פעם לא קנינו,זה לא חלק מסל הקניות שלנו. גם סלק, צנונית ורוקט זה לא בסל, משתמשים רק במה שמגדלים בגינה. אם זה היה תלוי רק בי - גם לא הייתי קונה עגבניות ומלפפונים בחורף.

ולנושא אחר: פטריות!
כמה הייתי רוצה לקטוף פטריות ביערות בסביבה אבל אני מפחדת נורא (טראומה ממוות שקרה בקיבוץ שלי). גיליתי בגינה שלי פטריה ובדקתי מול האינטרנט וזאת כנראה פטריה אכילה (אצלנו קוראים לה פטריית השדות) אבל אם אין מישהו לידי שאני סומכת עליו ב-100% - אני לא מעזה לקטוף ולאכול. הפטריה הזאת דומה מאד לפטריה אחרת רעילה :(
אצלנו צורכים ברוקולי.
יש מצב לגדל במרפסת באדנית? או שהוא דורש יותר מקום?
 
אצלנו צורכים ברוקולי.
יש מצב לגדל במרפסת באדנית? או שהוא דורש יותר מקום?
לא ניסיתי, זה צמח גדול וענפים עבים וכל צמח דורש מקום של לפחות 40 ס"מ וזקוק לשמש מלאה (חורפית). אני חושבת שעדיף לוותר עליו במרפסת כי לא שווה לגדל רק צמח אחד או שניים.
 
ואוו. אוכמניות? יש לך עוד פרטים?
אני לא חושב ששווה לגדל אוכמניות במרפסת.. שיח אחד לא נותן מספיק פרי כדי להצדיק את האחזקה... למרות שזה טעמי האישי בעניין.
אבל אם בכל זאת בא לך לנסות, שימי לב שקיימים 2 זנים עיקריים- אירופאי (bilberry) ואמריקאי (blueberry).
האירופאי מניב פרי קטן יותר אך לטעמי בעל טעם עשיר ומרוכז יותר, והאמריקאי מניב פרי גדול יחסית.
מנסיון אפשר לגדל אותם בעציץ גדול יחסית. שימי לב שזה רב עונתי וחוץ מחודש/שתיים של פרי מדובר בשיח קלאסי שסתם דורש תחזוקה.

אצלנו צורכים ברוקולי.
יש מצב לגדל במרפסת באדנית? או שהוא דורש יותר מקום?
מצטרף להמלצה של בת העמק בעניין אבל לשאלתך - כן.. אפשר לגדל באדנית גדולה. שוב, השאלה אם שווה טירחה בשביל צמח בודד...

נו, תן הסבר לזה. אני אשמח לגדל פטריות אצלי
אמנם אני מחזיק בדעה שגידול פטריות בבית הוא תחביב פשוט וקל, אבל זה דורש מעט ידע מקדים, בעיקר אם רוצים לגדל פטריות מהנבג ולא להזמין "ערכת גידול" מוכנה.
תחפשי באינטרנט, בעיקר בלעז, ותמצאי שיש אין סוף שיטות ומדריכים מפורטים.
פטריות טובות למתחילים יהיו שמפניון (פקועה דו-נבגית) ואויסטר (Pleurotus eryngii). בהצלחה!
 
פטריות טובות למתחילים יהיו שמפניון
בעוונותי, יש לי ידיד רחוק שמגדל שמפיניון בגליל. איך אני מגיעה לנבגים של שמפיניון? צריכה לקפוץ אליו לביקור או שאפשר עם הפטריות מהסופר?
ובנוסף, האם אפשר לגדל על מצע טבעי? כי אם לא, אני אוותר כנראה.
 
לא ניסיתי, זה צמח גדול וענפים עבים וכל צמח דורש מקום של לפחות 40 ס"מ וזקוק לשמש מלאה (חורפית). אני חושבת שעדיף לוותר עליו במרפסת כי לא שווה לגדל רק צמח אחד או שניים.
הבנתי. תודה!
 
בעוונותי, יש לי ידיד רחוק שמגדל שמפיניון בגליל. איך אני מגיעה לנבגים של שמפיניון? צריכה לקפוץ אליו לביקור או שאפשר עם הפטריות מהסופר?

הפטריה עצמה היא רשת סבוכה של קורים - תפטיר (מיסליום).
הכובע הנאכל הוא איבר הרבייה בגדול... והנבגים (בסוגים מסוימים) נמצאים בין הדפים בתחתית הכובע...

אם את הולכת לבקר חבר שעוסק בגידול - הרי שהוא יכול לתת לך חלק מהתפטיר אותו תשתלי במצע חדש והפטריה תתמקם ותתאכלס שם בעצמה.
אם את רוצה להתחיל עם פטריה מהסופר תצטרכי להוציא נבגים ולהתחיל תפטיר חדש.

כן.. זה אפשרי מהסופר אבל יש כמה מכשולים בדרך:
1- את צריכה למצוא פטריה שהדפים שלה מתחת לכובע מכוסים - אם את מוצאת בסופר פטריות בתפזורת תהפכי אותן ותקחי לך משם אחת שנראית שלמה כלומר שלא רואים את הדפים.
2- חותכים את הפטריה ככה שחושפים את הדפים וישר מניחים על נייר כסף. נותנים לזה לעמוד כמה שעות אפילו לילה. אחרי כמה שעות מרימים את הפטריה ורואים "הדפס נבגים" על הנייר כסף - בבקשה, נבגים.
3- זורעים את הנבגים במצע סטרילי - כי המצע שאת הולכת להכין יטיב עם כל מיני פטריות ועובשים לא רצויים למיניהם ולכן בכל התהליך הזה הסטריליות צריכה להיות בראש סדר העדיפויות.

האם אפשר לגדל על מצע טבעי?
מה פרוש טבעי?
מושג שאני עדיין תהה על קנקנו...
בכל מקרה התשובה היא כן - יש אין-ספור שיטות וכולן טבעיות...
בגדול המטרה היא להכין מצע בעל ערך תזונתי לפטריה - קל.
אפשר לקדוח בגזע עץ ולשתול תפטיר בפנים,
אפשר להכין מצע מדגנים (קמח כוסמין, קמח אורז מלא, קמח שיבולת שועל - כולם עבדו לי נהדר!)
אפשר מעוד כל מיני "זבל אורגני" - קש ושאריות קפה.. אין סוף..

למדריכים מפורטים ראי גוגל...
 
זורעים את הנבגים במצע סטרילי
לזה התכוונתי, אין מצב אם ככה שאני פשוט מכניסה ראשי פטריות לאדמת הגינה שלי (אם הבנתי נכון). זה קצת מוזר בהתחשב בעובדה שהעולם איננו סטרילי ובכל זאת גדלים אלפי סוגי פטריות באופן טבעי. בדשא בקיבוץ שלי אפשר לקטוף פטריות שדה פשוטות וגם בשדה החיטה במושב מצאתי כמה.
 
למישהו יש אולי מתכון נחמד ופשוט להכנת חומוס, ללא מעבד מזון? אשמח לשמוע :)
קניתי בסופר שקית עם גרגרי חומוס קטנים וחמודים..
 
למישהו יש אולי מתכון נחמד ופשוט להכנת חומוס, ללא מעבד מזון? אשמח לשמוע :)
קניתי בסופר שקית עם גרגרי חומוס קטנים וחמודים..
מבשלים את החומוס
שומרים קצת ממי הבישול
טוחנים למרקם חלק
מוסיפים טחינה גולמית
מיץ לימון, תבלינים (מלח פלפל) ויש כאלו שאוהבים להוסיף עוד כל מיני תוספות לפי הטעם (פופולרי מאד זה בצל למשל).
אם צריך עוד נוזלים (על מנת להגיע למרקם הרצוי) תוסיף ממי בישול החומוס ששמרת.
שים לב - תחכה קצת שהחומוס יתקרר לפני שאתה מערבב עם טחינה כי חום וטחינה לא יתן תוצאה אידאלית.

אם אין מעבד מזון, או בלנדר לשייקים, תטחן ידני עם מועך פירה - אבל סביר שלא יצא לך חלק מאד.. תלוי כמה תשקיע :)
 
אם אין מעבד מזון, או בלנדר לשייקים, תטחן ידני עם מועך פירה - אבל סביר שלא יצא לך חלק מאד.. תלוי כמה תשקיע :)
או מוט בלנדר, עובד נהדר.
 
או מוט בלנדר, עובד נהדר.
זה מכשיר חשוב בכל בית, ובמיוחד לצעירים שגרים בשכירות ולא רוצים יותר מדי איבזור.
אם זה למנה אישית, הכי נוח זה לשים כמות קטנה של חומוס בכוס עמוקה (כוס בירה למשל), בערך 1/3 גובה ואז הבלנדר מוט לא משפריץ לכל הכיוונים.
 
Back
למעלה