• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בישול, מטבח - Tricks & Tips

טוחנים למרקם חלק
מוסיפים טחינה גולמית
יש כאלה שטוענים שעדיף להתחיל עם הטחינה + מים+ מיץ לימון ורק כשהמרקם של הטחינה מתאים, להוסיף את הגרגרים.
טיפ נוסף: להשרות את גרגרי החומוס עם כפית מחוקה של סודה לשתייה.
 
תותים -
פרי בריא, יקר ופגיע.
איך שומרים אותם למספר ימים בלי שיתחילו להעלות עובש?
 
תותים -
פרי בריא, יקר ופגיע.
איך שומרים אותם למספר ימים בלי שיתחילו להעלות עובש?
על נייר מגבת כפול, בקופסת פלסטיק שטוחה ופתוחה, במקרר. עוזר קצת.
 
על נייר מגבת כפול, בקופסת פלסטיק שטוחה ופתוחה, במקרר. עוזר קצת.
ניסיתי, הלמעלה והלמטה בסדר, באמצע באוש.
כנראה שאניח בשכבות בין מגבות נייר.
 
תותים - פרי בריא,
אני לא קונה תות שדה כמעט, אחד הפירות עם בעיות הדברה חמורות. בזמנו היינו מגדלים בגינה תותים ואז כמובן אכלנו בכיף.
את אותה בעיה יש לי עם העלים הירוקים אז בחורף מגדלת ובקיץ ממעטת לקנות.
איך שומרים אותם למספר ימים בלי שיתחילו להעלות עובש?
יש טענה שהשריה בקערת מים עם קצת חומץ (לחצי שעה בערך) וייבוש לפני ההכנסה למקרר מאריכים את חיי המדף שלו פי שניים. החומץ אמור להרוג את נבגי העובש לפני שיתפתחו אבל הוא לא משאיר טעם לוואי. תנסה, מה יכול להיות?
 
Add a tea-spoon of instant coffee to pancake mix (in this case for 3 pancakes-worth) to make coffee-flavored pancakes.
Works great with vanilla ice-cream and berries defrosted in the oven.

OzEJxCO.png
 
תותים -
פרי בריא, יקר ופגיע.
איך שומרים אותם למספר ימים בלי שיתחילו להעלות עובש?
לא שומרים. קונים קצת ואוכלים מהר!
עריכה: קונים הרבה ואוכלים עוד יותר מהר!
 
מקסימום - תכין ריבה :)
יש גם גרסה לעצלנים ממש - את התותים שמאיימים להתאבד זורקים בסיר עם כמה כפות סוכר, מבשלים בקטנה , וכשזה פחות או יותר רך מורידים מהאש.
שומרים במקפיא בקופסאות קטנות (או כוסות נייר קטנות) ומוציאים כל פעם כמות קטנה לדברים כמו ש @EnsilZah הציע. (או ביוגורט/גבינה או על פרוסת לחם עם חמאה)
 
קוראים לזה ריבה :)
אוי ווי. הסבתות של הדור הקודם והשפים של היום יתעלפו אם יידעו שזה מה שאמרת.
לריבה יש כמויות מדודות ומורידים מהאש רק אחרי שטיפה על צלוחית זכוכית מקרישה כשמטים את הצלוחית... ועוד כמה טקסים כאלה...
אבל לא נגלה להם :>
 
אוי ווי. הסבתות של הדור הקודם והשפים של היום יתעלפו אם יידעו שזה מה שאמרת.
שיקפצו לי :)
האמת שיש כל מיני שמות נרדפים לכל העניין הזה - ריבה, מרקחת, קונפיטוריה, מרמלדה, ג'לי... לא זוכרת מה עוד.
יש בישול שהופך את הפרי לסוג של מוצק כמו של רחת לקום. לרוב זה יכלול חומר ממצק כמו קורנפלור.
תותים הופכים די מהר לריבה סמיכה אבל בכל מקרה יש לי תמיד העדפה למרקחת נוזלית יחסית (עם חתיכות פרי/קליפה) שמתובלת היטב כדי לשים שכבה סימלית על הלחם והחמאה.
 
נשמע יותר סקסי ובהגדרה כולל לפחות 45% פרי וריבה עד 35% פרי.
זאת הגדרה לתעשייה, לא?
אני משתמשת ביחס של 60:40 לטובת הפרי מול הסוכר (כי זה עובר למקרר, לא צריך שימור כמו במזווה) ולא משתמשת במים בדרך כלל. פשוט יש פירות שמגירים הרבה נוזלים משל עצמם ואז זה דורש בישול ארוך כדי להגיע לסמיכות כלשהי (בלי פקטין תעשייתי). תותים קטנים ומוצקים לא מפרישים הרבה מים אבל אולי המנופחים שיש כיום בשוק כן, לא יודעת.
 
טיפים למניעת בזבוזים
השבוע הפכתי סופית לפולניה :)
יום אחד הוקדש להכנת בשרים למקפיא (כולל קופסאות לילדודס) - שניצלים, קציצות מטוגנות וכדורי בשר ברוטב מטבוחה ביתי. את זנבות השניצל שפרסתי (גידים, סחוס, שומן וסתם חתיכות קטנות) בישלתי במים ושמרתי בקופסא לחתול שלנו. מהחתיכות הקטנות-בינונית של חזה העוף הכנתי פרוסות מטוגנות ברוטב לימון, שום ופטרוזיליה.
יום אחר הוקדש לניקוי המקרר לפני הקניה השבועית (ולפני זריקת מוצרים פתוחים) - מרק בטטה ושמנת, פשטידת כרובית עם שמנת חמוצה, פרוסות מחצי חציל מטוגנות ומקוררות עם מיץ לימון, שום ופטרוזילה.
היום הוקדש לפירות - סלט פירות גדול למקרר (תפוזים בננות תפוח"ע). מקליפות התפוז הכנתי קליפות מסוכרות, את ליבות התפוחים הכנסתי לצנצנת החומץ שאני מכינה ועם קליפת בננה עשיתי עיסוי לפנים. עם המים שבישלתי בהתחלה את קליפות התפוז (להוצאת המרירות) שטפתי את הרצפה.

יש לכם גם פטנטים למיצוי המוצרים במטבח לשימוש אחר?
 
יום אחר הוקדש לניקוי המקרר לפני הקניה השבועית
איך שכחתי, בזמן קילוף הירקות הכנסתי את הקליפות לסיר (במקום לפח קומפוסט) ובסוף היום היה לי ציר משובח שהקפאתי במנות.
 
Back
למעלה