• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אסטרטגיות Tactical Asset Allocation

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני ממיר את ההקצאה של תריסר קרנות להקצאה על פני 3 קרנות בלבד (VTI, VXUS, IEF) על בסיס רגרסיה לינארית עם רטרולייזר. הדיוק של הרגרסיה הוא r^2=0.98.

קודם כל, פוסט מדהים. תודה על השיתוף...
ברמה הפרקטית, אחרי שהמרת את ההקצאה איך אתה מתרגם הוראות קנייה/מכירה שאתה מקבל מהאתר בהתאם לאסטרטגיה לשלוש הקרנות שלך?

אני ממיר את ההקצאה של תריסר קרנות להקצאה על פני 3 קרנות בלבד (VTI, VXUS, IEF) על בסיס רגרסיה לינארית עם רטרולייזר. הדיוק של הרגרסיה הוא r^2=0.98.

קודם כל, פוסט מדהים. תודה על השיתוף...
ברמה הפרקטית, אחרי שהמרת את ההקצאה איך אתה מתרגם הוראות קנייה/מכירה שאתה מקבל מהאתר בהתאם לאסטרטגיה לשלוש הקרנות שלך?

אחרי שחקרתי את האסטרטגיות הקיימות, החלטתי לעשות מנוי ולעקוב אחרי סט של 7 אסטרטגיות שמצאו חן בעיני ביותר במשקל שווה לכל אחת.
כיוון שהתיק המשולב מורכב מכתריסר קרנות סל, חלקן עם הקצאה של 1% בערך, אני ממיר את ההקצאה של תריסר קרנות להקצאה על פני 3 קרנות בלבד (VTI, VXUS, IEF) על בסיס רגרסיה לינארית עם רטרולייזר. הדיוק של הרגרסיה הוא r^2=0.98.

אדם תודה רבה רבה על הפוסט.
מעניין מאוד.

ברמה הפרקטית, אתה יכול להסביר איך אתה מתרגם את השינויים של האסטרטגיה לכל הקרנות כשיש לך רק 3 קרנות?

שאלה שנייה, מסקרנות נטו, תוחלת האסטרטגיות מביאה תוצאות יפות מאד גם במשבר הדוט קום וגם בסאפ-פריים. לעומת זאת, בהרכב שאתה עשית לאסטרטגיות יש DD של 50% ב2008-9. יש לזה סיבה, למה לא לא הכנסת את אחת האסטרטגיות שמגדרת את הנפילות?

זה לא עניין של מי יותר קולני.
  1. זו היתה חצי הלצה.
  2. החלק הרציני היה שיש משקיעים פסיביים שוויתרו על אפוטימיזציה והפכו את התהליך לאוטומטי לחלוטין. במשך שנים ואף עשורים הם לא נוגעים בכלל בהשקעות שלהם. הם לא נמצאים כאן בפורום או באף פורום אחר, כי הנושא פשוט לא מעניין אותם. הם כל כך פסיביים שאתה לא יכול לדעת שהם קיימים עד שאתה נתקל בהם במקרה.

ברמה הפרקטית, אתה יכול להסביר איך אתה מתרגם את השינויים של האסטרטגיה לכל הקרנות כשיש לך רק 3 קרנות?
אני משתמש ברגרלסיה לינארית כפי שמופיע בקישור הזה. זה עובד ככה:
1. לוקחים את המשקולות של תריסר הנכסים שהאסטרטגיות המשולבות מציעות, מרכיבים תיק ומחשבים את גרך ה-equity curve שלו.
2. בוחרים נכסי בסיס מצומצמים שאנחנו רוצים להשתמש בהם במקום בכל הנכסים (במקרה שלי שלוש הקרנות שציינתי).
3. מחשבים את התשואות היומיות של התיק מ-1 ושל כל אחד משלושת הנכסים ב-2.
4. מבצעים רגרסיה לינארית בין נכסי הבסיס לתיק המשולב (ללא bias ועם אילוץ של סכום=1 לכל המשקולות).
5. המשקולות שקיבלנו מהרגרסיה הם המשקולות שאני מקצה לנכסי הבסיס.
רגרסיה לינארית זה מודל מאד פשוט שמוצא את המשקולות על מספר סדרות מספרים (התשואות היומיות של נכסי הבסיס) כך ששילוב לינארי שלהם עם משקל שונה כלשהו לכל נכס נותן תוצאה קרובה ככל הניתן לסדרת מספרים נתונה כלשהי (התשואות היומיות של התיק המשולב).

שאלה שנייה, מסקרנות נטו, תוחלת האסטרטגיות מביאה תוצאות יפות מאד גם במשבר הדוט קום וגם בסאפ-פריים. לעומת זאת, בהרכב שאתה עשית לאסטרטגיות יש DD של 50% ב2008-9. יש לזה סיבה, למה לא לא הכנסת את אחת האסטרטגיות שמגדרת את הנפילות?
אני לא פרסמתי את ההרכב שאני עשיתי. הגרף הכחול בקישור שצוטטת הוא הבנצ'מרק, והירוק זה שילוב ממוצע כל האסטרטגיות.

רגרסיה לינארית זה מודל מאד פשוט שמוצא את המשקולות על מספר סדרות מספרים (התשואות היומיות של נכסי הבסיס) כך ששילוב לינארי שלהם עם משקל שונה כלשהו לכל נכס נותן תוצאה קרובה ככל הניתן לסדרת מספרים נתונה כלשהי (התשואות היומיות של התיק המשולב).
תודה רבה!!!

אז למעשה עכשיו יצרת "תיק" של שלוש קרנות שהוא פסיבי לחלוטין? אתה לא הולך לעשות לו אלוקציות בהמשך לפי החוקים של האסטרטגיות?

אז מה ההבדל בין התיק הזה, לבין התיק הזה:

אני משתמש ברגרלסיה לינארית כפי שמופיע בקישור הזה. זה עובד ככה
הגרפים לא מתנהגים אותו דבר בזמן משבר הסאב-פריים למשל

נערך לאחרונה ב:
@avshi
אני מעדכן את המשקולות של שלוש הקרנות כל פעם שהמשקולות שנקבעים ע״י האסטרטגיות שבחרתי מתעדכנות.
זה לא אומר בהכרח שחייבים לעשות איזון על כל מיקרו שינוי, אפשר להגדיר שהתיק של שלוש הקרנות מתאזן רק אם יש סטיה של מעל איקס אחוז בהקצאה.

התיק של שלוש הקרנות התנהג לא טוב בזמן המשבר כי המשקולות שלו נקבעו לפי המשקולות באסטרטגיות הTAA היום. הסיבה היחידה שאני בכלל מסתכל/מציג איך התיק הזה נראה בעבר זה כדי לוודא/להדגים שהוא כמעט זהה לתיק עם תריסר הנכסים שמורכב מהשיחוב הממוצע של האסטרטגיות שבחרתי. זה כדי לוודא את איכות הרגרסיה הלינארית (שנתנה באיטרציה האחרונה דיוק של 0.98 שזה מאד גבוה). בזמן המשבר של 2008-2009 המשקולות היו אחרים לגמרי כמובן.

אין כאן תיק פסיבי, אלא בדיוק ההיפך. כל המטרה היא לעדכן את המשקולות כל הזמן לפי מה שהאסטרטגיות ממליצות.
כל הסיבוך והבלבול נובע מהעניין שאני לא רוצה לאזן 12 קרנות אלא ממיר אותן לשילוב של 3.

יש מייל פעם בשבוע. בפועל אחרי כמה חודשים המשקולות התעדכנו רק פעמיים.
נראה לי הוגן להניח שינוי של פעם בחודש, ויש לך חופש להחליט מתי לאזן בלי קשר.
@Fitch

עדיין "משתלם" בהתחשב בעמלות?
תלוי בעמלות, ובגודל התיק, ובתדירות.
אתה גם לא חייב לאזן אם השינוי במשקל הוא קטן. כמו באיזון רגיל אפשר להחליט שמאזנים רק אם החריגה ממשקל היעד היא מעל אחוז מסויים.

אני מעדכן את המשקולות של שלוש הקרנות כל פעם שהמשקולות שנקבעים ע״י האסטרטגיות שבחרתי מתעדכנות.
זה לא אומר בהכרח שחייבים לעשות איזון על כל מיקרו שינוי, אפשר להגדיר שהתיק של שלוש הקרנות מתאזן רק אם יש סטיה של מעל איקס אחוז בהקצאה.
תגיד, איך אתה משתלט על כל התיקים שלך? ברצינות אני שואל, נראה לי חתיכת כאב ראש.
עלה בדעתי שהציטוט להלן רלוונטי לכל גלריית התיקים האישית שלך ולא רק בתיק לגביו נאמר :)
סיכון ה"למי יש כוח לאזן את כל זה" :)

@מתכנת - ע״י זה שאני מרשה לעצמי לקחת גם צעדים אחורה.
יש הרבה דברים שניסיתי, ראיתי שלא מתאים לי וירדתי מהם (קריפטו אקטיבי, מסחר סווינג, בחירת מניות פרטניות, גדילת דיבידנדים, אלגו טרייד יומי ועוד כל מיני).
אני שואף למכסם תוחלת, למזער סיכון וגם למזער מאמץ/זמן אישי שזה לוקח ממני. רוב המשקיעים הפסיביים מחפשים בעיקר למזער את השלישי, ושולטים על הראשון והשני ע״י יחס מניות/אגח. אבל יש גם דרכים אחרות, בעלות של השלישי.
ברמה הטכנית - עם ספרדשיט מפלצתי שמותח את גבולות היכולת של גוגל ספרדשיטס.

התכוונתי ספציפית אליך (לי אין IRA)
יש לזה עלות כמובן. עבורי זה משתלם (בהנחה שהאסטרטגיות יפעלו כצפוי). וגם למנוי לאתר יש עלות. כל אחד יכול לבדוק לעצמו מה זה עולה לו. המנוי הוא fixed cost אז העלות היחסית היא ביחס לגודל התיק שמישקע בזה, ואיזונים אפשר גם לעשות פעם בשנה בעלות של כ-10 דולר לנייר ב IRA או פחות מדולר אחד ב IB.

יש הפרש מוזר בין זה לזה
איך יתכן?

יש הפרש מוזר בין זה לזה
איך יתכן?
אני מציג בסקאלה לוגריתמית. אתה יכול לכבות את זה.
הם מציגים בסקאלה לינארית (יש אפשרות ללוגריתמית).
הנתונים שאני מציג מ AS הם as-is.
שים לב שזה לא מתעדכן אוטומטית, אני מעדכן ידנית פעם ב...

• אהבתי
Reactions: efi
במשך שנים ואף עשורים הם לא נוגעים בכלל בהשקעות שלהם.
וידוי- עברה שנה מאז התחלתי להשקיע. על פי ההחלטה מראש- לא נגעתי בהשקעה ורק הסתכלתי בפעם בחודש. עכשיו אני צריך להוסיף כספים להשקעה ואני פשוט לא זוכר איך עושים את זה... אני חושב שאפשר להגדיר אותי כשמשקיע פסיבי ;-)

אני מציג בסקאלה לוגריתמית. אתה יכול לכבות את זה.
הם מציגים בסקאלה לינארית (יש אפשרות ללוגריתמית).
הנתונים שאני מציג מ AS הם as-is.
שים לב שזה לא מתעדכן אוטומטית, אני מעדכן ידנית פעם ב...
זה מסביר את ההפרש בdd?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ועכשיו הם מתקדמים לתזמוני מטבע.
מאד מעניין, זה משהו שנידון מדי פעם בפורום ונק' מאד חשובה. היא חשובה בפרט בפרספקטיבה של למדוד תשואת בשקל ביחס לדולר, אבל נכונה גם בדולר ביחס למטבעות זרים. הרבה מהמחקר בראיה אמריקאית חוטא בזה, ולא מפריד בין תנודות מטבע לבין שווי הנכסים.
לא ראיתי שהם מתקדמים לתזמון המטבע עדיין, אלא שהם מבודדים את החשיפה למטבע כפקטור סיכון.

אני מסיבות כאלו ואחרות הפסקתי לעקוב אחרי התזמון שלהם לפני כמה חודשים, מתלבט מה לעשות עם זה הלאה. ללא ספק העבודה שהם עושים היא ברמה גבוהה, אבל היישום של זה בפועל ברמה אישית הוא ספק יעיל \ מועיל.

• אהבתי
Reactions: efi

נושאים דומים

Back
למעלה