• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השוואה של אסטרטגיות

• פותח הנושא פותח הנושא Dr.Pepper
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Dr.Pepper

משתמש רגיל
דירוג
32
שלום,

שאלה על השוואת אסטרטגיות: טווח קצר מול Buy & Hold

אני מנסה להבין מבחינה מתמטית מתי (אם בכלל) עדיף לעבור מאסטרטגיית Buy & Hold טווח ארוך לאסטרטגיית מסחר קצר טווח באותה מניה.

נניח טווח של 10 שנים, ובו שתי אפשרויות:

1. לקנות את המניה ולהחזיק כל התקופה (Buy & Hold).
2. לבצע הרבה עסקאות קנייה/מכירה קצרות בהתאם לעליות וירידות.

מה שמעניין אותי הוא לנסות להבין:
מהו שיעור התשואה הממוצע לעסקה (ואולי גם מספר העסקאות בשנה) שממנו מסחר קצר־טווח הופך להיות משתלם יותר מהחזקה פסיבית של המניה לאורך התקופה?

במילים אחרות:
בהנחה שבכל עסקה אני משיג תשואה קבועה (למשל X%), ובשנה מתבצעות N עסקאות — איך ניתן לחשב את "נקודת האיזון" שבה התשואה המצטברת של מסחר קצר־טווח עוברת את זו של Buy & Hol (נגיד 5% בשנה או 10% בשנה)?

אני מחפש דרך לחשב את זה
תודה

בהנחה שבכל עסקה אני משיג תשואה קבועה (למשל X%), ובשנה מתבצעות N עסקאות — איך ניתן לחשב את "נקודת האיזון" שבה התשואה המצטברת של מסחר קצר־טווח עוברת את זו של Buy & Hol (נגיד 5% בשנה או 10% בשנה)?
השאלה לא ברורה.

1. מה מבטיח לך להשיג תשואה קבןעה בכל עסקה?
2. אם קנית מניה והיא יורדת באותה השנה אולחלופין, היא לא עולה בשיעור התשןאה שהגדרת לעצמך- אז אתה לא תמכור אותה בכלל ותהפוך את זה פתאום להשקעה לטווח ארוך?
3. גם אם נניח שאתה יכול להשיג תשןאה קבועה פר עסקה, נקודת האיזון שאתה מחפש משתנה ביחס לגודל התיק.

השאלה לא ברורה.

1. מה מבטיח לך להשיג תשואה קבןעה בכל עסקה?
2. אם קנית מניה והיא יורדת באותה השנה אולחלופין, היא לא עולה בשיעור התשןאה שהגדרת לעצמך- אז אתה לא תמכור אותה בכלל ותהפוך את זה פתאום להשקעה לטווח ארוך?
3. גם אם נניח שאתה יכול להשיג תשןאה קבועה פר עסקה, נקודת האיזון שאתה מחפש משתנה ביחס לגודל התיק.

השאלה שלו היא משהו בסגנון: האם עדיף 10 עסקאות שבכל אחת הרווחנו 1%, על עסקה אחת שבה הרווחנו 10%.
באופן פשטני התשובה היא כן בגלל ריבית דריבית, אבל:

במסחר קצר טווח יש עלויות של חיכוך: עמלת קנייה/מכירה, מרווחים משווי הוגן, תשלום מס מוקדם (אין דחיית מס)

בכל אופן לקרנות האקטיביות כל אותם גורמי חיכוך מצומצמים מאוד, ועדיין הן מפסידות לקרנות הפסיביות בטווח הארוך, זה נותן כיוון לתשובה.

אני מנסה להבין מבחינה מתמטית מתי (אם בכלל) עדיף לעבור מאסטרטגיית Buy & Hold טווח ארוך לאסטרטגיית מסחר קצר טווח באותה מניה.
לא מכירה אסטרטגיות כאלו לגבי מניה ספציפית, אלא אם מדובר על מהמרים (סוחרי יום) או חסרי הבנה.
מניה של חברה מסוימת קונים ומוכרים לפי הערכות ותחזיות מושכלות של החברה עצמה (מצבה, תכניותיה, פיתוחיה, כשליה), של המתחרים שלה ושל השוק שלה.
האסטרטגיה ההגיונית היחידה שלי לגבי מניות ספציפיות - הן לא נועדו למשקיע העצמאי הנבון, בשבילו רק מדדים רחבים.

זאת לא שאלה מתמטית. השאלה היא כמה אתה מוצלח בלחזות מראש עליות וירידות.

אם אתה כמו רוב האנשים, אתה ממש לא מוצלח בזה, ואסטרטגיית Buy&Hold תנצח. היא נותנת גם מקסימום זמן בשוק וגם מינימום עמלות.

אם נניח לצורך השאלה שאתה מסוגל לחזות את השוק באופן מושלם, ולבצע מסחר קצר טווח ככה שאתה מחזיק את המניה רק בעליות, ודאי שמסחר קצר טווח עדיף.
באילו טווחי זמן? תלוי בעמלות. נגיד אני יודע שב-37 הדקות הקרובות המניה תרד ב-0.1% ואז תחזור לעלות. אם עמלת הקניה פחות מ-0.05% כדאי למכור ולקנות מחדש עוד 37 דקות.
אבל כמובן שזה קשקוש מוחלט כי אף אחד לא באמת יודע מה יהיה.

אם אתה מניח שיש לך יכולת מסויימת, לא מושלמת, לחזות את השוק (ויש הרבה שמניחים ככה, ולא בהכרח צודקים), אז מידת הודאות שלך משפיעה על ההחלטה - ככל שאתה יותר בטוח בעצמך כדאי לך לקצר טווח, לשלם בעמלות תמורת תקווה לתשואה. אבל בלי מודל מתמטי של מידת הודאות שלך לגבי התנהגות השוק אי אפשר לחשב באילו קבועי זמן כדאי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S השוואה בין ביטוח מנהלים לקרן פנסיה בהיבט של זכויות המוטבים / השאירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ השוואה של 2 מסלולי פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ה השוואה של חברות ביטוח לבחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש השוואה בין השקעות של קרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
S מישהו מכיר מנגנון קיים שבודק השוואה של שני ETF? שוק ההון 2
M נעשה פה ריכוז/השוואה של קרנות פנסיה עם מסלולים מחקי מדד ברוח הסולידית? צרכנות פיננסית 190
א מחפשת השוואה של עוקבי S&P לS&P שוק ההון 2
קורא הדוק מסחר עצמאי - השוואה של מערכות מסחר/שירות לקוחות בבתי השקעות השונים צרכנות פיננסית 4
J השוואה בין 2 עסקאות נדל"ן 43
C השוואה בין 2 תמהילים נדל"ן 0
N השוואה בין קופות גמל שונות לבין S&P במרכיב התשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A השוואה בין תכניות לימודי Data Science התפתחות אישית 1
W השוואה בין אינטרקטיב ישראל לאינטרקטיב באקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
אוגורן המרת מט"ח - השוואה מעשית צרכנות פיננסית 54
צ השוואה בין קרנות סל שוק ההון 0
לאץ' השוואה בין ETFs סקטוריאליות שוק ההון 2
קאמי השוואה ב״הוצאות ניהול השקעות״ בין קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ל איך עושים השוואה בקרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ השוואה בין קרנות סל שוק ההון 3
mk1 השוואה בין קרנות סל ת״א שוק ההון 1
W השוואה בין קרנות תכלית ת"א 125 שוק ההון 2
R השוואה בין קרן נאמנות מנוהלת לבין קרן מחקה שוק ההון 0
א השוואה בין acwi ל-3 הקרנות שוק ההון 1
F השוואה בין תמהילים למשכנתא נדל"ן 24
O השוואה בין אלטרנטיבות - קניית דירה אחת או שתי דירות (הון התחלתי זהה) נדל"ן 2
ב השוואה בין שני אגחים - האם אחד לא הרבה יותר טוב מהשני? שוק ההון 29
ש השוואה בין מסלולי קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A השוואה בין שתי אלטרנטיבות השקעה נדל"ן 4
deussex השוואה בין ברוקרים ישראלים שוק ההון 21
stamEhad אג"ח, החלק הסולידי בתיק - השוואה בין תיק "שוקולד מריר" VS. תיק "שוקולד מריר בטעמים" שוק ההון 10
S השוואה בין חברות + שאלות על קרנות נאמנות שוק ההון 2
ramiv קניית דירה בארץ מול השקעה בשוק ההון - השוואה שוק ההון 42
P השוואה בין אפיקי השקעה שוק ההון 1
Dinoman השוואה שעשיתי בין הקרן VT לבין אלטשולר שחם מסלול מנייתי לקופת גמל להשקעה בשנה האחרונה שוק ההון 32
M השוואה בין: קסם SP500 KTF לעומת SP 500 PTF (פסגות)/קסם SP MidCap400 ETF שוק ההון 11
D השוואה בין קרנות להשקעה ב MSCI Emerging Markets שוק ההון 4
ה השוואה בין ביצועי קרנות מחקות שוק ההון 6
O השוואה בין קופת גמל IRA או קרן פנסיה - לא מה שציפיתי צרכנות פיננסית 6
א השוואה בין ילין לפידות ואלטשולר למדד צרכנות פיננסית 20
Y השוואה בין כרטיס היטקזון ל ineedit צרכנות פיננסית 87
O השוואה בין קרן פנסיה מחקה וקופ"ג IRA צרכנות פיננסית 0
P השוואה בין המדדים השונים שוק ההון 3
H ביטוח בריאות- השוואה בין השב"ן לפרטי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
Y הרכב תיק הארי בראון - השוואה בין אפשרויות שוק ההון 8
Y השוואה חישובית בין תיקים מנוהלים להשקעה דרך בית השקעות שוק ההון 15
dorian העברת קופ״ג - השוואה בין בתי השקעות+מסלקה כתנאי שוק ההון 0
N השוואה שביצעתי בעולם ה: "היכן לנהל את הכסף" שוק ההון 3