• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אינטרגמל ז"ל

לזה אני מודע, אבל חושב שזה יהיה שווה את הזמן שייחסך לי בכך שאני אוכל לרכוש את הניירות האיריים בלונדון בעצמי באתר במקום להתקשר לחדר מסחר כל פעם. כאילו לא מספיק שהאתר של מזרחי עקום, את הדבר היחידי שאני צריך ממנו הוא לא מאפשר לי...
בנק מזעזע. רחוק שנות דור מלאומי.

בשורה מאכזבת ומעציבה...
כל דמי ניהול של מעל 0.3% למוצר מנוהל זו חמדנות נטו של המפעיל מבחינתי. המפעיל יכול להרוויח פחות. לא כולם צריכים להרוויח המון. אפשר להסתפק במועט.

"למזלי", הספקתי לעבור בחודש שעבר לקרן ההשתלמות מחקה S&P500 באינטרגמל (=מור בית השקעות) ממש ברגע האחרון... משלם 0.35% דמי ניהול מהצבירה כמו כולם בתעריף האחיד והישן... בשבילי זה עושה את העבודה וזה בדיוק מה שרציתי והייתי בו.
ברור שב- 0.9% אף אחד לא יסתכל לכיוונם, אלא אם הוא ממש "חם" על S&P500.
לא מבין למה לא העלו לנניח 0.5% הגיוני ובמקום זה הקפיצו ביותר מפי 2 את העלות.
עברתי מ- IBI (=הלמן "כחלון" אלדובי) שאצלם שילמתי 0.5% דמי ניהול מהצבירה עוד מאז שהצטרפתי אצלם דיגיטלית (כיום פחות מ- 50K בקרן ההשתלמות).
בעת הניוד, הכחלונים היו מוכנים להוריד לי ל- 0.45% דמי ניהול מהצבירה. כמובן שלא הסכמתי וחתכתי מהם.
בסה"כ השירות באינטרגמל הוא בסדר גמור, בעיקר כי אני לא צריך מהם כמעט כלום. הכל אוטומאטי ודופק.

לא יודע למה, אבל מרגיש לי באופן פאסימי וריאלי לחלוטין, שלעולם, אבל לעולם לא תהיה לנו Vanguard ישראלית... לעולם. זה פשוט לא מצב שייתכן במדינה החמדנית והמכורה למיסים שלנו.

אין לי פייסבוק ושום אפליקציה לחלוטין
מניח שאני יכול לשלוח לך את הקישור לטופס אם אתה מעוניין, לא יודע אם יהיו השלכות כלשהן לעצם זה שאתה לא בקבוצת פייסבוק עצמה. לא ראיתי בו דרישות כלשהן לחברות בקבוצה לפחות.

מניח שאני יכול לשלוח לך את הקישור לטופס אם אתה מעוניין, לא יודע אם יהיו השלכות כלשהן לעצם זה שאתה לא בקבוצת פייסבוק עצמה. לא ראיתי בו דרישות כלשהן לחברות בקבוצה לפחות.
יכול לשלוח לי לפרטי רגע הקישור לטופס

טובים משל אינטרגמל ? אותו דבר בעצם לא [התנאים הישנים שאתה נמצא בהם]
תלוי בהאם הקבוצה כולה תגיע למעל או מתחת ל- 45 מליון ש"ח.
התנאים טובים יותר אם מגיעים למעל 45 מליון ש"ח.

איך זה עובד, הם יוצרים קשר רק בסוף התהליך ומניידים את כולם ב"מכה" או שזה טיפין טיפין רק אם זורם להם עליך ?

לא חושב שיש כאלה, נשמע שרק עוד שבועיים יתחילו לפנות מהלמן למי שנרשם.
ואני מניח שידרש קצת אורח רוח לחברי הקבוצה, בכל זאת יהיה להם מסה של ניודים בזמן קצר

נ
מה שעניין אותי ספציפית זה שבטופס הרשמה גם שואלים מה הברוקר המועדף... כשפתחתי את הIRA האופציה היחידה שנתנו לי הייתה מזרחי, ובהחלט הייתי מעדיף את לאומי.

מה החשיבות של הברוקר? יכול להסביר?

מה החשיבות של הברוקר?
יש כלמיני הבדלים בין הברוקרים, למשל עמלות שונות על רכישת ניירות והמרות מט"ח.
הבדל נוסף (ומה שהכי מפריע לי כרגע) הוא ברמת הממשקים באתר. מסיבות שלא ברורות לי לא ניתן אצל מזרחי לרכוש באתר ניירות מחלק מהבורסות, ביניהן לונדון. חייבים להתקשר בטלפון לחדר המסחר של הבנק ולבצע דרכם רכישה כל פעם. בלאומי אין את הבעיה הזאת - אם הבנתי נכון צריך לבצע דרך חדר המסחר רק את הרכישה הראשונה ואז הנייר זמין גם באתר.

לא לכולם זה מפריע, אבל אני אחד שמאד סולד מתקשורת טלפונית עם נותני שירות כשאפשר להימנע מכך - במיוחד בפעולה שכזאת שאין באמת ערך מוסף בכך אלא רק מקום לטעויות. ברכישה באתר אני רואה בדיוק מה אני קונה, בדיוק מה אני מקבל, ובדיוק כמה זה יעלה לי. בחדר מסחר רק אומרים לי "העמלות זה על פי מה שסיכמו איתך, אחרי הרכישה תקבל פירוט".

מה החשיבות של הברוקר? יכול להסביר?
כמו שכבר אמרו, ההבדלים זה בעיקר עמלות וממשקים (תוכנה/אתר/טלפון).
סתם שתבין את סדרי הגדול, עמלת מינימום על רכישה בחו"ל יכולה לנוע בין 10$ בברוקר זול ועד 30-40$ ביקרים יותר. וגם בעמלת המרת מט"ח יש הבדלים מאוד גדולים (ההבדל יכול להגיע עד 0.5-0.7% מסך הסכום המומר).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Back
למעלה