• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אין לי אוטו ומעולם לא היה לי אוטו

• פותח הנושא פותח הנושא Hannah3
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
רוב האנשים משווים זמני נסיעה(כולל המתנה). זה הפרמטר העיקרי. אם הנסיעה באוטובוס לוקחת פי 2 מהרכב אז רוב האנשים יעדיפו רכב
לא יודע לגבי רוב האנשים.
דוקא רוב האנשים שנוסעים בתחב"צ מסתכלים על פרמטרים אחרים ולא על זמן נסיעה ברוטו.
נוחות הנסיעה ויכולת ניצול הזמן בנסיעה הרבה יותר חשוב לי (ולהרבה אנשים). אני מעדיף לסוע שעה באוטובוס, כשזאת שעה שאני יכול לנצל ולעשות בה דברים, מאזר לנהוג חצי שעה כשזה זמן מבוזבז שאני צריך להיות מרוכז כל הזמן הזה בנהיגה.

עוד דבר סובייקטיבי - כשנוסעים בקו שסתם עושה טיולים, ועם קצת חשיבה אתה רואה שאפשר היה לשפר בהרבה, זה מרגיז, ולא מרגיש סביר.
נניח שהיה קו שהוא לא הכי יעיל שיכול להיות, אבל בסופו של דבר הוא מביא אותך ליעד באותו הזמן שהיה לוקח לך עם אוטו, העובדה ש "יכול היה להיות יותר טוב" זה באמת מה שיגרום לך לא להשתמש בו?
לא יודע, נשמע לי מוזר.

אם הנסיעה באוטובוס לוקחת פי 2 מהרכב אז רוב האנשים יעדיפו רכב.
אני מוכן להתערב שזה לא המצב לרוב האנשים, להיפך. כל עוד גרים בעיר ולא ביישוב קטן וגם אז אני לא בטוח
כשגרתי בב״ש בתואר, עבדתי (לצערי) בפתח תקווה ולאחר מכן בתל אביב. כשעבדתי בפתח תקווה הלכתי 10 דק + שעה וחצי קו אוטובוס + 10 דקות הליכה
כשהייתי לוקח אוטו זה היה לוקח אותו הזמן + זמן למצוא חנייה. אגב - מסתבר שלצאת ולהכנס לחנייה זה גם לא דבר טריוויאלי, לפעמים הפקק מתחיל שם. כשעבדתי בתל אביב הייתי לוקח אופניים/אוטובוס/רגל לרכבת

אני לא כותב את זה כדי ליפול לאנקדוטה, אלא להגיד שמאוד אפשרי להיות ללא רכב גם אם אתה לא גר בתל אביב. אם נסתכל על מפת ב״ש - הרבה מאוד אזורים מרחק הליכה/אופניים/קו אוטובוס של 10 דקות לתחנת הרכבת או משדרות רגר. כולל שכונות חדשות כמו רמות
האם יש מקום לכל מי שיחפוץ לגור בשכונות האלה?
האם בהכרח אותם אנשים יוכלו להרשות לעצמם כלכלית לגור שם? (בהנחה והוא יוותר על הרכב)
בכלל לא בטוח.
ראה מה שכתבתי פה למעלה + תוסיף את כל השכונות בארץ שהם מרחק של עד 10 דק נסיעה באוטובוס/אופניים/רגל מקו רכבת (יש כמה עשרות רבות) + שכונות מזרח תל אביב (אני גר באחת מהן) + לדעתי רוב המוחלט של האנשים בישראל בכלל לא מתעסק בשאלה הזאת ולכן לא בעיה למצוא דירה באיזורים האלה, לפחות כרגע.

לצד כל זה אני אגיד שלנו יש רכב :) לא בשביל להגיע איתו לעבודה (תשלם לי ואני לא אסע בפקק מלא בצפירות ועצבים) אלא לנסוע להורים ולטיולים בסופ״ש. יודע שיש חלופות גם לזה אבל אנחנו מפונקים מדי

מצטער, כבר לא הצלחתי להתאפק

ראה מה שכתבתי פה למעלה + תוסיף את כל השכונות בארץ שהם מרחק של עד 10 דק נסיעה באוטובוס/אופניים/רגל מקו רכבת (יש כמה עשרות רבות) + שכונות מזרח תל אביב (אני גר באחת מהן) + לדעתי רוב המוחלט של האנשים בישראל בכלל לא מתעסק בשאלה הזאת ולכן לא בעיה למצוא דירה באיזורים האלה, לפחות כרגע.
לי זה היה מאוד חשוב שהשכונה שאני גר בה תהיה נגישה תחבורתית. ( מבחינה בין-עירונית).
אבל אני מניח שכל אחד והשיקולים החשובים לו.

אני אישית מכיר לא מעט אנשים (שגרים מחוץ לת"א) שיש להם טכנית חיבור סביר מהבית שלהם אל מקום העבודה, אבל הם מתעקשים לסוע עם הרכב לעבודה כל יום. גם כשאני מנסה לדבר איתם התגובה שלהם היא בסגנון "מה פתאום? שאני אסע באוטובוס?"
וזאת לדעתי עיקר הבעיה. אם גם אנשים שיש להם תשתית סבירה לא מוכנים להשתמש בה, אז לא בטוח ששיפור תשתיתיות יעזור.
זה פחות או יותר המצב שלי - גר במרכז, עובד בת"א, מבלה כל בוקר שעה בפקקים. ועוד 40 דקות בערב.
יש אוטובוס שיוצא מתחת לבית שלי, ומגיע 10 דקות הליכה מהעבודה. לכאורה נהדר.
אבל הוא נוסע בערך שעה (ברוב הדרך יש נת"צ, רוב הזמן הוא תקוע בקטעים בהם אין), ופעם בשלוש נסיעות לא מגיע או לא עוצר ואני זוכה בעוד חצי שעה בתחנה. חוץ מזה הוא קופץ ורועש ועושה לי בחילה.

אז האוטובוס כן שמיש, זה לא למטה מכבודי לנסוע בו, ובכל זאת אני מעדיף רכב פרטי. עכשיו עובדים על קו מטרונית באיזור. אם זה יצליח להוריד 10-20 דקות ולתת נסיעה חלקה יותר, אולי אצליח לעבור לתחב"צ ולוותר על רכב שני. לדעתי שיפור תשתיות יכול לעזור.

לוותר על רכב בכלל זה מבחינתנו לא הגיוני בכלל, ולו רק בשביל היכולת לטייל בסופ"ש.

זה לא כזה נורא. כן, זה לוקח יותר זמן, אבל אפשר לנצל את הזמן הזה לקרוא או להקשיב לפודקאסטים/מוזיקה, כי לא צריך להתרכז בכביש. בניינטיז היה לי ווקמן להליכות. אני חושבת שתחב״צ זה מה שלימד אותי להגיע לדברים בזמן כילדה, ולא להיות מאחרת כרונית - הרי אם מאחרים לאוטובוס בדקה אחת, צריך לפעמים לחכות 40 דקות לאוטובוס הבא. אי אפשר להתעכב רק קצת וצריך להתנהל באופן אחראי. מי שמפספס את האוטובוס פעם אחת, לומד לפעם הבאה.
1 - אוטובוסים בארץ יכולים להקדים בכמה דקות או לא להגיע בכלל. מניסיון.
2 - נסי להיות גבר רווק בישראל ללא רכב.

מניח שאפשר להסתדר בלי רכב אם באמת רוצים.
אני מדווש לעבודה ובחזרה באופניים 3 ק"מ לכל כיוון כל יום כמעט ועדיין יש לי רכב כי רכבים הם תחביב שלי ואני אוהב לנהוג. אני גם אוהב את החופש שהרכב נותן לי, ואני משלם על זה מחיר כמובן.

אין לי אוטו ומעולם לא היה לי אוטו. גם אין לי רשיון. גדלתי בבית בלי אוטו.
חושב ששמעתי שבוע שעבר את קוטי ברדיו.
לגבי זמרת שמתחזקת ושומרת שבת.
הוא מעריך אותה יותר, כי הוא שומר שבת מילדות, הוא לא מכיר דרך אחרת. אבל היא, היא צדיקה יותר, כי היא ויתרה על מה שהיה לה.

ובפאראפראזה אלייך, אם מעולם לא היה אוטו, כנראה שקל יותר "לא להתפנק"
אני רואה את זה על עצמי שהתרגלתי ל-אופנוע. אני יכול לנסוע מידי פעם ברכב או בתחב"צ... אבל כלי התחבורה המועדף עלי - אופנוע.

יוצאים ברכב לתחנת הרכבת, מחנים שם ומשם רכבת עד העבודה.
בדרך כלל הדרך לוקחת להם פחות זמן ממני, אפילו משמעותית פחות!! ועדיין אני מגיעה ברכב.
אבל הם תלויים בשעת היציאה שלהם ברכבת המדוברת.
מי שעם רכב בוחר את שעת היציאה שלו. כן הוא ישלם בפקקים אם הוא יוצא מאוחר, או צריך קודם להקפיץ ילדים לבית הספר.
אבל במינימום תשווי את שעת היציאה שלהם לעבודה לעומת שלך.

נ.ב.
גם אני יוצא לעבודה מוקדם, כי מעדיף כבישים פנויים ושקט במשרד בתחילת היום, אבל זו כבר בחירה אישית.

מניחה שמתייחס לאלה שמתגוררים בעיר ולא לישובים נידחים, וכנראה גם לרווקים וצעירים שזמנם בידיהם.
אם יום אחד אגור בעיר בפנסיה, מניחה שאבחר היטב את המיקום כך שאצטרך מינימום נסיעות.
הנחה נכונה. גר במרכז העיר, ללא ילדים.

המיקום המומלץ - שילוב של כמה שיותר מהקריטריונים הבאים:
1. במרכז העיר (המיקום שמתקבל כשמתכננים מסלול אל העיר ב-Google Maps, למשל לכתוב "תל אביב" ללא רחוב ומספר).
2. מרחק הליכה מרחוב ראשי עם הרבה קווי אוטובוס.
3. עד 30 דקות הליכה מתחנת רכבת כבדה. אפשר להחליף באוטובוס פנימי עם תדירות גבוהה.

אתה צודק, גם באירופה הרכבות המקומיות, באזורים מרוחקים ונידחים, אוספות את הנוסעים המעטים בעיירות קטנות ושופכות לתחנת רכבת גדולה ובין-אזורית (הכפריים צריכים להגיע לעיירה בדרך כלל). ראיתי את זה בצ'כיה, וחוויתי באנגליה. חברים שלנו גרים בכפר קטן שעה מלונדון, הרכבת יוצאת מויקטוריה סטיישן (שאליה מגיעים מרכבת תחתית בעיר) ומגיעה לעיירה קרובה לכפר ואז הם אספו אותי משם ברכב. ביוון בכלל לא ברור לי איך זה עובד, אם בכלל. כמות הכפרים הנידחים היא אין סופית ביחס לכמות הערים הגדולות והבינוניות שם.
מסתבר שבאלסקה יש רכבת עם מקטע בו המקומיים "מזמינים" עצירה, ופשוט הרכבת עוצרת להם בדרך, והם עולים. לא אחד שניים, כמה עצירות לכמה אנשים.
יש איזון עדין בין קפיטליזם לבין דאגה לאחר שמאפיינת אזורים כפריים. אולי כי התחב"צ בארץ מתוכנן בראיה עירונית, "הכפריים" עצמם כן מארגנים קארפולים וכו'.

מסתבר שבאלסקה יש רכבת עם מקטע בו המקומיים "מזמינים" עצירה, ופשוט הרכבת עוצרת להם בדרך, והם עולים. לא אחד שניים, כמה עצירות לכמה אנשים.
כל עצירה כזאת מעכבת את שאר הנוסעים.
כשמדובר בעצירה פעם ב-100 ורכבת שעוברת פעם ביומיים, זה פתרון יפה.
זה לא מתאים לנסיעה יום יומית לעבודה.

כן הייתי שם, ממש מקום יפה תלכו אם אתם יכולים.

אגב זה לא המקום היחיד שעושים זאת וגם לא רק בני אדם גם סחורה, דואר ותיירות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כן הייתי שם, ממש מקום יפה תלכו אם אתם יכולים.

אגב זה לא המקום היחיד שעושים זאת וגם לא רק בני אדם גם סחורה, דואר ותיירות.
מעניין!
כל עצירה כזאת מעכבת את שאר הנוסעים.
כשמדובר בעצירה פעם ב-100 ורכבת שעוברת פעם ביומיים, זה פתרון יפה.
זה לא מתאים לנסיעה יום יומית לעבודה.
לא ממש, כי כל שאר הנוסעים זה בדיוק הם, האלסקים. התיירים כמובן מתמוגגים מזה. זה עניין של סדר עדיפויות. זה לא רלוונטי לארץ כי גם הרכבת לא בנויה ככה טכנולוגית

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י שטיפת אוטו מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
F הוצאות על משלוחים למי שאין אוטו מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
G מה מייק היה עושה עם דולרים? שוק ההון 12
F ביצעתי מכירה של מנייה בהפסד ולאחר מכן ברווח לא היה קיזוז במגן מס שוק ההון 9
השקעה לא מזל מה היה המצב הכלכלי כשנולדת? פוסטים מאיכות נמוכה 24
aminadav האם במשברים הגדולים. האם מי שהיה נשאר 10 שנים על קרן מחקה את אחד המדדים המובילים. האם היה יוצא מופסד? או מרוויח בגדול? שוק ההון 27
א משתחרר עוד שמונה חודשים: היה לי מסלול בראש אני אני מחשב מסלול מחדש (עו"ד) התפתחות אישית 5
Yuval328 איך הייתם פועלים אם ביום אחד הערך המנייתי בתיק היה נופל ב10%? שוק ההון 17
Q אם היה לכם מליון שקל במזומן עכשיו שוק ההון 25
L מדד תל אביב 35/25 חזר לרמה, שהוא היה בה ב-2007 שוק ההון 24
L המנהל שלא היה - ביטול ביטוח מנהלים יומני מסע אישיים 11
Rahash סיפור שמח שכמעט היה עצוב מאוד שוק ההון 4
amidar מייבש כביסה - הדבר הכי חסכוני שאי פעם היה לי! (האמנם?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 85
R המחקר של כל הזמנים: במה היה כדאי להשקיע? שוק ההון 2
פ מכירת ווילה לא מניבה. הבעיה חדר בדירה אחרת היה רשום על האישה. מה עושים מכאן? אשמח להכוונה שוק ההון 15
נ "היה הבנק של עצמך" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10

נושאים דומים

Back
למעלה