אני באמת מנסה להבין מה גורם לאנשים לחשוב שאני דיכוטומי או שאני חושב שזאת הסיבה היחידה שקיימת.
אני מבין שהבעיה היא בכתיבה שלי, כי אתה לא היחיד שלא הבין אותי נכון, אבל אני באמת לא מבין מה אני עושה לא נכון.
אני חושב שזה בעיקר הכתיבה ההחלטית והלעומתית, וחוסר הבנת ביטויים מילוליים, אבל אני לא חושב שאנחנו באמת חולקים במאה אחוז,
כולנו מכירים בעובדות, לגבי השאר זה עניין של פרשנות.
בחלק גדול מערי הארץ יש תחב"צ סביר בהחלט. במיוחד במרכזי הערים הוותיקות. אני מסכים שיש בעיה גדולה בשכונות חדשות (וערים חדשות) שנבנו במחשבה על רכב פרטי בלבד. אבל יש מספיק ערים שבהן זה לא המצב.
אני מסכים. סביר זה כמובן עניין של הגדרה.
כמות התושבים בשלושת הערים הללו היא מעל 1.5 מליון איש. איך שלא תסובב את זה, אי אפשר להגדיר 1.5 מליון איש בתור "מיעוט".
כן, לזה אני מתכוון. לא לכל הגרים בערים הללו התחב"צ זמין באמת, וגם אם כן, זה פחות מ15% מהאוכלוסייה.
אתה בהחלט יכול לבחור לגור באחת מהדירות הרבות הללו שנמצאות באזורים שבהם יש תחב"צ.
הכוונה היא לשטח הבנוי, ואם נסתכל עליו, יש מרכזי ערים בודדים עם תחב"צ איכותי, שאפשר לספור על יד אחת. על יד שנייה, אפשר לספור ערים עם רכבת איפשהו בעיר.
כל השאר נהנים משירות אוטובוסים רעוע, זה לא שאין תחב"צ, הוא פשוט לא נותן פייט. יש יישובים בשומרון עם אוטובוס פעם ביום נניח, אני לא הייתי קורא לזה "תחב"צ".
לא לא, אם העירייה היית רק שמה פס ועובדת נגד רוב התושבים, כבר מזמן מי שקיבל את ההחלטות הללו היה עף מהעיריה (אל תשכח שגם בערים יש בחירות).
לעיריית תל אביב יש חזון, והיא עושה דברים גם נגד הפופוליזם הנוכחי של התושבים. התושבים כמין קהל שבוי, שכל כך רוצים לגור שם, שיסבלו גם שיפוצים אינסופיים.
בטווח הארוך, אבל המאוד מאוד מאוד מאוד ארוך ואיטי, זה גם משתלם, לחלק מתושבי העיר.
הטיעון של "בחרו בו" הוא לא רלוונטי, כי חולדאי יושב שם בבטחון כבר כמה עשרות שנים. אנשים לא נהנים משיפוצים נצחיים, אבל ברור שבסוף אתה מתרגל לאהוב מה שאתה בו.