פוליסות החיסכון של חברות הביטוח – 4 סיבות להתרחק

פ

פוליסות החיסכון הפיננסי של חברות הביטוח הולכות וצוברות פופולאריות: 3 מיליארד שקלים הן גייסו בשנת 2013 (לפי כלכליסט), ואם לשפוט לפי כמות הקוראים שביקשו שאתייחס לנושא, נראה שסוכני הביטוח עושים עבודתם נאמנה.

חברות הביטוח החלו לשווק את המוצרים הללו אי שם בתחילת 2007, תחת ההבטחה כי מדובר ב"שילוב אופטימלי בין תכניות החיסכון הבנקאיות לקרנות הנאמנות." הפוליסות נועדו להוות תחרות הן לאפיקי החיסכון הבנקאיים (ולתשואה הריאלית האפסית הנשקפת מהם בשנים האחרונות) והן לאפיקי השקעה מסורתיים כגון ניהול תיקי השקעות או השקעה ישירה באמצעות קרנות נאמנות.

פוליסות החיסכון הפכו מאז למוצר מדף ברוב חברות הביטוח הגדולות: הפניקס מציעה את "אקסלנס אינווסט", הראל – את "מגוון", מגדל – את "קשת", כלל – את "חיסכון פיננסי" ומנורה מבטחים את סדרת מוצרי "טופ". אף שקיימים הבדלים מסוימים בין הפוליסות השונות, כולן פועלות בהתאם לעקרונות זהים:

– הלקוח רוכש את הפוליסה דרך סוכן ביטוח / משווק פנסיוני מורשה.

– הלקוח בוחר אחד מבין מספר מסלולי השקעה מוגדרים מראש, בהתאם לצרכיו ובהתאם לרמת הסיכון הרצויה. חברות ביטוח שונות מציעות מסלולים שונים, המקבילים בחלקם למסלולי ההשקעה הקיימים בביטוחי המנהלים. המסלולים הנפוצים שבהם הנם: מסלול שקלי, צמוד מדד, מט"חי, אג"חי, מנייתי, מנייתי-חו"ל.

– כל מסלול כזה הוא תיק השקעות בעל פרופיל סיכון מסוים (המתבטא בחשיפה למניות בשיעור קבוע הנע בין 0% ל-100%), אשר מנוהל על ידי מנהל השקעות מטעם חברת הביטוח.

– כמו בתכניות חיסכון בנקאיות, החוסך רשאי להפקיד כספים באופן חד פעמי (ברוב הפוליסות מינימום ההפקדה עומד על 10,000 ש"ח) או באופן שוטף (באמצעות הוראת קבע, מינימום של כמה מאות שקלים). ההפקדות, בשונה מרכישת ניירות ערך, אינן כרוכות בתשלום עמלות קנייה. לאחר ההפקדה מצורפים כספי החוסך למאגר הכספים שמנהלות חברות הביטוח.

– התכנית אינה מוגבלת בזמן, וניתן להשקיע באמצעותה לטווח קצר, בינוני או ארוך. החוסך רשאי להפסיק את התכנית בכל עת ולמשוך את הכספים מתי שיבחר, באופן חלקי או מלא, ללא קנסות, ללא עמלות מכירה וללא דמי שבירה. בחלק מהתכניות אף ניתן לקבל אנונה (תשלום חודשי קבוע מהצבירה).

– רוב פוליסות החיסכון הפיננסי מוגדרות גם כפוליסת ביטוח חיים, והחיסכון מתבצע במסגרת ביטוח זה. עובדה זו מאפשרת דחיית תשלום מס רווחי הון עד למועד משיכת הכספים. המשמעות היא שהחוסך יכול לעבור ממסלול למסלול (למשל: ממסלול מנייתי למסלול אג"חי) מבלי שייאלץ לשלם מס רווחי הון בגין המעבר, שכן הדבר לא נחשב כמכירת ניירות ערך היוצרת אירוע מס (בשונה מקרנות נאמנות, למשל).

על פניו היתרונות רבים, ועל כן לא פלא שהמוצר מתרומם בשנים האחרונות. חברות הביטוח עצמן החלו ללטוש עיניהן לעבר כלל חסכונות הציבור – שוק בעל פוטנציאל עצום. אבל רגע לפני שאתם רצים להתקשר לסוכן הביטוח, הנה כמה דברים שכדאי להביא בחשבון.

1. דמי הניהול

משווקי הפוליסות מקפידים לציין את העלויות הזולות של המוצר: אין עמלות קנייה ומכירה, אין עמלות הפצה, אין דמי משמרת ואין קנסות בגין פדיון מוקדם.

אבל כל היתרונות הללו מתגמדים ביחס לדמי הניהול השנתיים שגובות הפוליסות, המסתכמים בשיעור מרבי של 2% בשנה מהצבירה (ומתוכם מופרש שיעור מסוים לסוכן הביטוח). ההבדלים בדמי הניהול בין החברות השונות – זניחים.

מכיוון שהמוצר מוגדר כפוליסה, כלומר, חוזה בין הלקוח לחברת הביטוח, ניתן לנהל משא ומתן ולהתמקח בגבולות מסוימים על גובה דמי הניהול. עקרונית, ככל שסכום ההשקעה גבוה יותר כוח המיקוח גדול יותר; אבל בפועל, גם אם יש לכם מאות אלפי שקלים פנויים להשקעה, קשה יהיה להוריד את דמי הניהול מתחת ל-1% בשנה.

מעשית, רוב החוסכים בפוליסות ישלמו בין 1.3% ל-1.7% כדמי ניהול לחברות הביטוח – נתון שלמרבה האירוניה נחשב לאטרקטיבי ביחס לקרנות נאמנות מנייתיות מסורתיות, שדמי הניהול שהן גובות עלולים להגיע ל-3%.

כל אדם שלמד חיבור וחיסור מבין שעלויות ההשקעה גבוהות בהכרח באות על חשבון התשואה. קשה לקבל זאת בתרבות שסוגדת לתפיסה השגויה ש"מה שבא בזול הולך ביוקר", אך המציאות האריתמטית היא שכל שקל שאתם משאירים בכיסה של חברת הביטוח פירושו שקל אחד פחות מהתשואה הכוללת שלכם. עשרות מחקרים הוכיחו שוב ושוב כי לאורך זמן, מוצרים פיננסיים זולים משיגים תשואה גבוהה יותר ממוצרים פיננסיים יקרים (דוגמה).

יש המתייחסים לעלויות הללו בביטול. טענתם היא כי אם התשואה גבוהה, לדמי הניהול אין כל משמעות. הבעיה עם הקביעה הזו היא שאין שום דרך לדעת מראש מה תהיה התשואה על ההשקעה. התשואה היא נעלם, אך עלויות ההשקעה הן קבוע הידוע מראש. מנהל ההשקעה ייקח לכיסו (ולכיסו של סוכן הביטוח) 1.7% מחסכונותיכם מדי שנה, בין אם התשואה תהיה חיובית או שלילית, טובה מהממוצע או גרועה מהממוצע.

ה-1.7% שאתם משאירים מדי שנה בידי מנהל ההשקעה מצטברים לאורך זמן לסכומים מפחידים (קראו כאן להסבר). מכאן שצמצום שיטתי של עלויות ההשקעה – מיסים, עמלות ודמי ניהול – היא הדרך הטובה ביותר לשפר את הסיכויים להשיג תשואה גבוהה יותר. פוליסות החיסכון, בהיותן מוצר פיננסי יקר להחריד, אינן עולות בקנה אחד עם העיקרון הזה.

2. ניהול אקטיבי

רוב פוליסות החיסכון מנוהלות באופן אקטיבי, כלומר, מנהל ההשקעות בוחר באופן סלקטיבי ניירות ערך שלהערכתו עשויים להשיג ביצועים גבוהים יותר ממדד הייחוס (בנצ'מרק).

זאת אומרת שאם בחרתם ב"מסלול מנייתי", ומדד הייחוס הוא ת"א 100, מנהל ההשקעות ינסה לבחור מניות שלהערכתו ישיגו ביצועים טובים יותר מביצועי מדד הייחוס. ואכן, הפוליסות מותירות חופש פעולה אדיר למנהל הקרן לפעול כראות עיניו, לקבל החלטות ולקנות ולמכור ניירות ערך בכל עת במטרה להשיג את מטרותיו.

ניתן להבין, אפוא, מדוע כמעט כל חברות הביטוח טורחות להדגיש את איכויות הניהול המרשימות של מנהלי ההשקעות שלהם כאמצעי לשיווק המוצר. בפניקס מנסים לפתות אותנו לנהל את חסכונותינו "באמצעות מומחי ההשקעות של אקסלנס נשואה". "חטיבת ההשקעות שלנו היא מהמובילות בענף" טוענים בהראל; ואילו בכלל מציינים פשוט כי "הכי טוב לסמוך על המומחים."

צריך הרי למצוא דרך להצדיק את דמי הניהול השערורייתיים של הפוליסות…

אבל על קוראי הסולידית אי אפשר לעבוד. הם כבר יודעים שהשקעה אקטיבית היא משחק סכום מינוס, גם אם היא עטופה בשמות תמימים כמו "פוליסות חיסכון". כל תשואת יתר שמשיג משקיע אקטיבי בהכרח באה על חשבון התשואה של משקיעים אקטיביים אחרים. לא יתכן שכל ה"מומחים" ירוויחו, מפני שהם מתחרים זה בזה וסוחרים זה כנגד זה. ולא, אין לכם שום אפשרות לדעת, על בסיס ביצועי העבר, אם מנהל ההשקעה ישיג ביצועים עדיפים על השוק גם בעתיד.

המציאות היא שקשה מאוד לזהות מניות ספציפיות שיכו את המדד במהלך תקופה נתונה, וכמעט בלתי אפשרי לעשות זאת על בסיס עקבי ולאורך פרקי זמן ארוכים. ואם לא די בכך, גם אם מומחי הניהול האקטיבי ישיגו תשואה גבוהה יותר מתשואת השוק, סביר להניח שדמי הניהול הגבוהים יקזזו לאורך זמן את היתרון הזה.

משקיעים פסיביים מביטים על התחרות האכזרית הזו מהצד. הם לא מעוניינים לבזבז זמן וכסף כדי ש"מומחה" כלשהו ישחק עם כספם בניסיון להשיג תשואה גבוהה יותר מ"מומחים" אחרים. המשקיעים הפסיביים מבקשים לחקות את השוק, לא להכות אותו, ומסתפקים בתשואה הממוצעת כדי לעמוד ביעדים ארוכי הטווח שהציבו לעצמם.

3. שקיפות בעייתית

"אל תשקיעו במה שאינכם מבינים" אומרת הקלישאה השחוקה, והמהדרין מוסיפים "אל תשקיעו במה שאינכם רואים".

קשה מאוד לדעת בכל רגע נתון אילו ניירות ערך רכש מנהל ההשקעה בכספכם היקר. רוב החברות לא מפרסמות זאת, ואלה שכן מצטטות רק את האחזקות העיקריות על בסיס חודשי. הערפל הרגולטורי סביב מדיניות הדיווח של הפוליסות הוא בעיני נקודה מהותית לרעתן.

זאת ועוד, עיון בחוזים של פוליסות החיסכון מעלה כי למנהל ההשקעה ניתן חופש פעולה גדול למדי, והוא רשאי לבצע פעולות שאינן בהכרח עולות בקנה אחד עם המסלול שנבחר גם מבלי ליידע באופן מיידי את הלקוחות. זאת להבדיל ממנהלי קרנות הנאמנות, המחויבים על פי חוק לפעול בהתאם למדיניות ההשקעה ולתשקיף הקרן, ולהודיע לבורסה על כל שינוי במדיניות ההשקעה שלהן.

העובדה שביצועי התכניות אינם מפורסמים באופן סדיר מקשה על על השוואה יעילה בין פוליסות מתחרות ותשואותיהן, מה עוד שאין סטנדרטיזציה או אחידות בין מסלולי ההשקעה המוצעים. אתם מוזמנים לסרוק את האינטרנט בחיפוש אחר מנוע השוואה יעיל בין הפוליסות השונות – מסופקתני אם תמצאו כזה. הדבר הקרוב ביותר הוא האתר (המחריד) של המפקח על הביטוח — בהצלחה באיתור הנתונים.

4. עשו זאת בעצמכם

הבלוג הזה דוגל בלקיחת אחריות אישית תוך מימוש פילוסופיה ופרקטיקה של "עשה-זאת-עצמך" בכל תחומי החיים, בדגש לתחום הפיננסי.

הנחת היסוד שלי היא שלחלק גדול מהציבור יש את היכולת לנהל את חסכונותיו והשקעותיו בכוחות עצמו מבלי להידרש ל"סיוע מומחה". כל אדם בר דעת המסוגל להציב לעצמו מטרות כלכליות, להבין מה דרוש כדי להגשים אותן, להקטין את הסיכונים שבדרך ולחסן את עצמו מפני טלטלות וזעזועים אמוציונליים צפוי להצליח בהשקעותיו.

מנגד, לתעשייה הפיננסית יש אינטרס מובהק לקדם את הרעיון שניהול כספים והשקעות הן סוגיות סבוכות, שראוי שיטופלו רק על ידי מומחים ואנשי מקצוע תמורת תשלום נאה. לכן, בין היתר, היא משווקת מוצרים פיננסים מורכבים, יקרים ולא שקופים מתוך הנחה שהציבור הטיפש יתקשה לשכפל אותם במו ידיו בצורה יעילה יותר.

קחו לדוגמה את מסלולי ההשקעה של "אקסלנס אינווסט", פוליסת החיסכון של הפניקס (*). מה יקרה אם במקום לשלם 2% למנהלי ההשקעות, ננסה ליישם את מסלולי ההשקעה שלהם בכוחות עצמנו? התוצאה עשויה להפתיע:

פוליסת חיסכון פיננסי
זו לא טעות. ניהול עצמאי של החיסכון יכול לקצץ את העלות הכוללת עד פי 100 (!). המשמעות ברורה:  פוטנציאל התשואה שלנו יהיה גבוה יותר.

הנקודה שיש לזכור היא שגם למומחים הגדולים ביותר אין יכולת לנחש מראש מהו הרכב הנכסים האופטימלי במונחים של סיכון ותשואה. ספק רב אם המומחים של הראל, מגדל, כלל, מנורה או הפניקס ידעו להרכיב מסלול השקעה או תיק השקעות עם תוחלת תשואה/סיכון עדיפה על תיקי השקעות "עצלים" פופולאריים, שכל אחד יכול להרכיב בכוחות עצמו בעלות כוללת השואפת לאפס.

לתיקי ההשקעות העצלים יש שלוש תכונות משותפות:
(1) הם מגדירים חשיפה בשיעור מסוים למניות, אג"ח, זהב ואפיקי השקעה נוספים.
(2) בהיותם "עצלים", הם שומרים על שיעור החשיפה הזה לאורך זמן מבלי לנסות לתזמן את הכניסה והיציאה על בסיס מגמות בשוק, כנהוג אצל מנהלים אקטיביים
(3) הם עושים שימוש במוצרים הפיננסים הזולים ביותר (קרנות מחקות ותעודות סל) כדי להיחשף לאפיקי ההשקעה שנבחרו.

התכונות הללו מאפשרות לכל משקיע עצמאי לאמץ אותם כמעט מן המוכן, בכוחות עצמו, ובלבד שהבין והפנים את עקרונות היסוד העומדים מאחוריהם.

זכרו – הצלחתכם כמשקיעים תלויה בראש ובראשונה ביכולת הפסיכולוגית שלכם לדבוק בתכנית ההשקעה המקורית. רק אם אינכם מסוגלים לעשות זאת, יתכן שמוטב, בכל זאת, לשקול את האפשרות לרכוש פוליסת חיסכון ולשלם לאחרים שיעשו זאת במקומכם.

הירשם
הודע על
guest
178 Comments
הישן ביותר
החדש ביותר המדורג ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
מתלבט בקול

אני כבר לא בטוח מה יותר קשה, לשלם 2% למנהל קרן/פוליסה חמדן, או להחזיק קרנות מחקות ותעודות סל – מוצרים קצת מפחידים מבחינת סיכוני מנפיק, בחשבון נאמנות בבית השקעות שהשד יודע איזו מעילה תהיה בו, ומה יקרה בתרחיש של "2008 ב'" שבו הברוקר יפשוט רגל ולך תמצא את הפקיד מהמסלקה של הבורסה שיעזור לך לאתר את הניירות ש"על שמך". לזה צריך להוסיף את החרדה היומיומית שאולי לא בחרת את הנייר המתאים, שאולי תהיה מפולת, שאולי נכנסת בשיא… תמיד כשאני מדבר עם החבר'ה האלה, המשווקים של הבתי השקעות, אני מרגיש כמו בשיחה עם סוכן ביטוח. כשאתה קונה את הפוליסת ביטוח הכל… קרא עוד »

איליה

לידיעתך – קרן מחקה הינה קרן נאמנות (זה לגבי פיקוח).
כמו שדורין כבר ציינה:
1 – תפזר את קרנות מחקות שלך על פני מנפיקים שונים
2 – לגבי חבר בורסה – אישית אני משתמש בבנק, תופתע לגלות שבבנק אתה יכול להגיע לתנאים מצוינים (תלוי בסכום ויכולת מיקוח)

עמי

תסלחו לי אבל מדובר בקישקוש פופוליסטי זול… פוליסות חיסכון הינם החיסכון הכי(!) משתלם בנושא עלות תועלת. ראשית, כל אדם שחפצה נפשו לנהל השקעות הלכה למעשה ע"י קניית ETF, MTF, קרן נאמנות או כל מוצר אחר, הוא בעצם מבקש לנהל לעצמו את ההשקעות. בבלוג רשום כי ד"נ של מגדל MTF הינם רק 0.04%…. מה עם שכר מנהל הקרן? 0.25% (!!) וזו רק לקרן אחת, כאשר כידוע גם דמי הניהול יכולים להשתנות בכל עת! סוכן שגובה1.7% מלקוח הוא אידיוט!!! מאידך, ד"נ של 0.9% הם הרבה יותר ריאליים!! כמנל תיפעול בחברת ניהול תיקים בעברי וסמנכל פיתוח עסקי בבית השקעות אני מוכן להסביר לכל… קרא עוד »

roi

הי
יש בפוליסות החיסכון כיום נכסים שאינם סחירים אשר מניבים תשואות עודפות!!! על פני אגח סחירות, כגון: נדלן, הלוואות פרטיות ואגח לא סחירות. נכסים אלה לא מגיבים לירידות זמניות בשוק ואף ממתנים את סטיית התקן של החיסכון. זה יתרון שלא התייחסת אליו. כמו כן כבר ציינו מספר אנשים שדמי הניהול בפועל ממזמן אינם עומדים היכן שרשמת.

עמית

סולידיצ יקרה,דמי הניהול בפוליסות חיסכון הן בממוצע 1%ולעתים פחות (בסכומים גבוהים).זה הרבה יותר זול מקרן נאמנות.מעבר לכך,תמהיל ההשקעות מגוון ביותר וכולל נכסים לא סחירים שמגוונים את ההשקעות, מה שכמובן לא נגיש באף מוצר פיננסי אחר.לגבי שקיפות,באתר של חברות הביטוח יש פרסום חודשי ברמת נייר הערך הבודד.
חבל שאת מטעה את הקוראים…

elad

מול איזה בנקים אפשר לבטל לחלוטין דמי משמרת?

איליה

אם יש לך מעל 500K – מול בנקים קטנים
מעל 800K גם מול בנקים גדולים

who@knows.com

לא מדוייק
יש לי 2M ולפני כמה חודשים ניסיתי לקבל פטור, גם בבנק שאני נמצא בו (בנק קטן) וגם בדקתי פתיחת חשבון בבנק הפועלים. אומנם קיבלתי דמי משמרת קרובים מאוד לאפס, אבל עדיין לא אפס (וזה תוך איומים לעזוב מצד אחד, והבטחה לעבור אליהם מצד אחר)

איליה

לא התמקחת מספיק 🙂
אפשר בנועם (בלי איומי עזיבה להגיע לפתו מדמי משמרת גם כאשר שאתה לא עושה הרבה פעולות).
יש לי סכום יותר קטן משלך ובבנק לאומי יש לי פתור מדמי משמרת

eGAZE

אף אחד לא יתן פטור מלא גם בסכום גדול, מה שכן כדאי להתמקח

sonya

דמי משמרת היא העמלה המגוחכת ביותר שבנקים גובים ואני אומרת לכם זאת כבנקאית לשעבר .. תבואו לבנקאי שלכם בנועם ותאמרו לו שיפטור אתכם מהעמלה הזו (ושלא יקנה אתכם בהנחות כאלה ואחרות) ובמידה ולא יסכים תגידו לו שלכם יש כספת בבית ואתם מוכנים לשמור על הניירות של עצמכם … לידע כללי – בעבר העמלה הזו הייתה משולמת מאחר ובעת קניית נייר ערך היינו מקבלים נייר פיזית והבנק היה שומר אותם בכספות ועל כן גבה דמי משמרת . היום , בעידן בו כל ההוראות קנייה ומכירה מועברות לבורסה דרך מחשב אין שוב סיבה שהעמלה הזו תמשיך להיגבות … באשר לעניין הפוליסות הפיננסיות… קרא עוד »

איליה

סוניה, נו באמת: "אשר לעניין הפוליסות הפיננסיות … צר לי לאכזב אתכם , זה המוצר הפיננסי הטוב ביותר במדינה . יש לו את כל יתרונות הניהול שיש לקופות גמל וקרנות השתלמות – מנוהל כתיק קבוצתי , עלויות ניהול נמוכות ": – ניהול כתיק קבוצתי זה חסרון גדול מאוד כי בשעת המשבר האנשים ימשכו כספים ותמהיל התיק ישתנה וכמעט בטוח שתספגו הפסדי הון לא על הנייר. – עלויות ניהול נמוכות??? – 1% זה נמוך??? 0.05% זה נמוך. – ישנן שיטות אחרות להיחשף לנכסים שלא נסחרים בבורסה – דרך קרנות סל על חברות החזקות או אם כבר אז ישירות דרך חברות כמו… קרא עוד »

יצחק

תגובות עניניות יהיו עם נתונים.
אשמח לקבל נתוני השוואות של תיקים שעשו פה החברים
בדקתי במגוון למשל ממוצע שנתי ב5 השנים האחרונות היה כמעט 8% (במסלול כללי)
למי שלא רוצה להתעסק עם הבורסה זה בהחלט פתרון יפה.
כמובן אם יש לכם תוצאות טובות בהרבה להשוואה נשמח כולנו.

עמית

איליה,
פוליסות החיסכון מנוהלות ב"בריכה" אחת עם כל התיק של הציבור בחברות הביטוח – ביטוחי מנהלים, קרנות פנסיה, השתלמות, קופות גמל. מאות של מיליארדים ובפיזור עצום.שוק ההון הישראלי קטן על חברות הביטוח ורוב הנכסים הם בחו"ל.לכן,במצב של פדיונות בשוק יורד אין בעיה אמיתית של נזילות.אגב,אם כבר,בקרן נאמנות יכולה להתרחש בעיה כזאת בזמן פדיונות כבדים ואז תמהיל ההשקעות משתנה.זאת כיוון שקרן נאמנות מוגבלת במדיניות השקעה ובסכומים מנוהלים.לגבי נכסים לא סחירים,לקנות מניה של ברקשייר זה לרכוש נכס סחיר.וכך גם מניה של חברת אחזקות.נכס לא סחיר הוא נכס שלא נסחר בבורסה ולא מושפע מציפיות של המוני הסוחרים. הבנת?

איסקו

בנקאית עאלק, דמי הניהול מממנים גם את מערך היעוץ של הבנקים.
זה שירות שהלקוחות חושבים שהם מקבלים חינם אבל אם ילכו ליועץ חיצוני הם ישלמו טבין ותקילין על כל פגישה

שי

פשוט תענוג!
כל הכבוד לסולידית !

רן

פוסט מעולה. תודה. בדיוק התלבטתי אם משתלם להשקיע בפוליסה כזו. שאלה מעניינת היא מה העלות של דמי הניהול, לעומת החסכון שבדחיית ארוע המס.
עוד שאלה מעניינת היא האיתנות הפיננסית של הפוליסות – האם היא נגזרת של האיתנות הפיננסית של חברת הביטוח?

שי

למיטב ידיעתי הכספים האלה מופקדים בחשבון נאמנות, כך שנפילת חברת הביטוח לא לוקחת איתה את הכסף.

טל

הי מוסדית פוסט תודה על כל האינפורמציה, פה ובכלל 🙂
יכול להיות שיש ולא מצאתי, אבל מה עמדתך לגבי השקעה בנדלן?
בזמן האחרון אני פוזל חזק לרכישת בניין שלם בגרמניה, התשואות יפות וסך הכל נראית השקעה מעניינת
מה דעתך?
מבחינת מיסוי היא עדיפה על השקעות השוק ההון בארץ כי המיסוי נמוך יחסית, והיא נותנת תשואה יציבה יחסית …

איליה

טל,

כאשר רוכשים בניין שלם יש סיכון של מיקוד השקעה במקום אחד (אם אתה משתמש בפחות מ5% מהכסף שלך לצורך רכישת בניין, אז תשכח את מה שאני כתב פה גבי פיזור)
ישנה אופציה להשקיע בנדל"ן מניב (REIT) דרך קרנות סל: http://etfdb.com/etfdb-category/global-real-estate/

יעל

לטל
אני משקיע בנדלן בארץ . אישית מעדיף להשקיע בנדלן שאתה רואה אותו פיזית. רואה את הסוחרים מתווך אלול להביא צרות ,שהן גרועות יותר מכל עמלה לסוכן. כל השקעה והצרות שלה.

טל

הי יעל, נדלן באירופה נמצא קרוב יחסית, כך שלפני רכישה אני אראה אותו ואחתום פיזית על החוזה בלי להכנס להוצאות מיותרות.
בארץ אני לא חושב שאוכל להשיג תשואה בנדלן, וסכומי ההשקעה פה גבוהים מידי ליכולות שלי….

יעל

לטל
גם אני חשבתי שלא אצליח פשוט קפצתי למיים בהשקעה של 200 אלף +300 אלף משכנתה קניתי דירה בהזדמנות השוכרים משלמים את המשכנתה+ביטוח דירה וחיים
ובעות 15 שנה ה 200 אלף יהפכו ל500 אלף +הכנסה חודשית קבועה מה רע

איליה

יעל מה רע?

ואם חס וחלילה יתפוצץ בלון גז? או שדיירים יפסיקו לשלם ויתקעו בדירה?
מה אם לא תצליחי להשכיר את הדירה כמה חודשים?
מה עם הוצאות תחזוקה.
מה יקרה כאשר תעלה הריבית? או בזמן מיתון?
מינפת את עצמך והשקעת הכל בנקודה אחת – זה מה שרע. במהלך 15 שנה הדירה לא שלך – היא של הבנק.

ועוד הפעם אם 200K זה באיזור 5% מתיק השקעות שלך אז סבבה וכל מה שכתבתי הרבה פחות רלוונטי.

יעל

איליה
1. אם יתפוצץ בלון גז יש ביטוח לדירה
2. צריך לבחור דירים רובם בסדר רצוי לכחת ביטחונות
3. יש מספיק קופצים על כל דירה אני משתדלת למצוא דירים יציבים לכמה שנים .
4. שיפצתי את הדירה בזמן הקניה כך שהעוצאות נכנסות בתחשיב של הקניה
5. במיקרה של עלית הריבית -מה שלא נירא בזמן הקרוב -אפשר למחזר את המשכנתה
רצוי להפגש עם יואץ משכנתאות לא של הבנק ולכחת משכנתה שלא גדלה עם השנים
6. עדין אף אחד לא עבר לגור באוהל בזמן מיטון
אני משקיעה את רוב כפי בנדל"ן ב-10 שנים האחרונות זה הוחיך את עצמו מצויין.

יניב ח.

סולידית יקרה…. לצערי לא מסכים עם הפוסט הנוכחי שלך. מאחר והוא לוקה מעיקרו במס' הנחות לא מדוייקות, וכן התעלמות מהיתרונות שגלומים במוצר האלו. בגילוי נאות מתבקש, אציין, כי אני שכיר של חברת ביטוח. נאה דורש נאה מקיים. יחד עם זאת איני מתכוון להתייחס לגופה של חברה או למוצר ספציפי, אלא לדבר על המוצר כשלעצמו, יש אנשים שיכול להתאים להם, ויש כאלו שלא, ובכל מקרה איני ממליץ על גוף כזה או אחר בשום פנים כי אז אחטא למטרת התגובה. נקודות שציינת : 1. נתת הנחה של דמי ניהול 1.7% מצבירה שנתית. זה נכון שאין פיקוח רגולטורי דומה כמו במוצרים הפנסיונים שאך… קרא עוד »

יניב ח.

תודה על תגובתך העניינית, אשתדל להתייחס לנק' בהן אוכל להאיר ולתרום להבנת המוצר הפיננסי הזה. 1. אכן בניהול אקטיבי ישנם דמי ניהול שמטבע הדברים גבוהים יותר מהשקעה מבוססת מדדים. אבל אם נשווה תפוחים לתפוחים כלומר קרן אקטיבית לפוליסת השקעה נוכל לגלות כמה הבדלים מהותיים שיבהירו מהו הערך המוסף שניתן לקבל דווקא במוצר השני. דיברו פה גם בתגובות על שקיפות, בטחונות, כפיפות לרגולציה. חשוב לזכור שהיתרון המרכזי של פוליסת השקעה הוא העובדה שהיא מבוססת חוזה. בהגדרה זה אומר חוזה משפטי לכל דבר ועניין, חוזה שאושר כדת וכדין ע"י 3 שותפים : חברת הביטוח, המבוטח, והמפקח על הביטוח. מה המשמעות של חוזה… קרא עוד »

איליה

יניב,

קודם כל אתה מסביר את עצמך יפה מאוד מעניין לקרוא את תגובתך,
יש לי ר בעיה אחת. אתה עושה השאווה בין קרן אקטיבית ולבין במסלול השקעה דרך חברת ביטוח. לדעתי זה כמו להשוות בין שתי מחלות. שתיהן לא טובות. לא יותר פשוט להבריא?

יניב ח.

אתה יודע… אומרים שכל אדם צריך למצוא את הנקודה החזקה אצלו ולמנף אותה עד קצה היכולת. אין טעם להתפזר בחיים בניסיונות ללמוד הכל ולהיות טוב בהכל. ומאחר ויש ביננו הסכמה ואפילו הבנה שקומיקאי כנראה לא תהיה, כן נוכל להסכים שבאופן עקרוני ואולי ממבט ראשוני, אתה עושה רושם של אדם שמבין. יש לעיתים בעיה עם אנשים שמבינים, או באנשים שחושבים שהם מבינים, לעיתים הם מפסיקים להקשיב. כי הם מבינים. אתה מבין ? כל מטרת התגובה שלי בפוסט הזה של דורין, היא להציג עמדה. להסביר שאין דבר כזה שחור לבן, נכון ולא נכון. מה שנכון לי לא חייב להיות נכון לך. ולהיפך.… קרא עוד »

גיא

יניב , כמו שאיליה אמר אתה מסביר את עצמך יפה מאוד מעניין לקרוא את תגובתך ואני גם מתרשם שאתה בן אדם הגון. אבל הגעת לבלוג שבו "אומרים" אחרת. פה "אומרים" שיש דווקא טעם רב בחוסר ההתמחות – מה אנחנו חרקים? גם אף פעם לא הבנתי מיהם אלו ש"אומרים". !But that is not the issue here ,dude העניין הוא שכמו בכל דבר בחיים על מה שלא מבינים משלמים- במיוחד אנשים שחסכו לבד סכומים של מיליונים עד גיל 35-40 ( ויש פה כמה כאלו) העלות העודפת של הפוליסה שציינת גבוהה בערך ב 0.75 אחוז שנתית מניהול עצמי. לפי תוחלת החיים הצפויה יש… קרא עוד »

גיא

למען הסר ספק – אם מחר יציעו לי הצעה למכור את פוליסות החיסכון המוזכרות בתשלום נאות ב40 אחוז משרה עם תנאים של "מחוברים" אעשה זאת במקצועיות הנדרשת תוך כדי שאמצא סיפור לספר לעצמי למה הדבר אף ראוי ותורם לציבור ולמשק. אני כאמור מאמין שתשעים וחמישה אחוז מהאנשים יעשו זאת ( הנה הסיפור הראשון) ….

אז כמו שאמרתי – היזהר הקונה.

דולי הכבשה

עד שהסולידית תגיב … ביחס לנקודה 1: דמי ניהול שנתיים השואפים ל-0% אטרקטיביים יותר מ-1.7%, 1.1% או 0.6% לשנה. אתה צודק כשאתה מציין שביחס לקרנות מנייתיות אקטיביות אלו דמי ניהול נמוכים, זה לא משנה את העובדה שמבחינה מתמטית, ניהול אקטיבי מתקשה להכות את השוק בניכוי דמי ניהול, ומכאן שיש עדיפות ברורה לקרנות מחקות על פני מוצר יקר יותר. ביחס לנקודה 2: לא ברור … אם החלטתי על רמת סיכון רצויה בהתאם ליעדים הפיננסיים שהצבתי לעצמי, הגדרתי את שיעור החשיפה הרצוי למניות, והתחייבתי (בפני עצמי) לדבוק בתכנית הזו באש ובמים — למה שארצה לעבור מסלול באמצע הדרך?! אני קונה, מחזיקה ומאזנת… קרא עוד »

עפרוני

סולידית יקרה,
לעניות דעתי אין ברירה לעבור בדרך החתחתים הזו בכדי להגיע ליכולת של בחירה עצמאית במוצרים שונים.
ניקח לדוגמא קרן השתלמות IRA – כדי להחזיק במוצר זה עליי לפתוח ראשית קרן השתלמות רגילה (בהנחה כמובן שאני עצמאי). רק כשקרן זו תגיע לסכום רלוונטי אוכל לעבור ל-IRA. עד אז אאלץ לשלם את רוע הגזירה (דמי ניהול שערורייתיים ותלות בבית ההשקעות).
אם את מכירה שיטות אחרות להגיע למוצר זה או למוצרים עצמאיים אחרים – אשמח לשמוע.

הרץ

תודה רבה לך.

גלעד

הערה – להשקעה בקרנות מחקות יש חסרון בולט והוא עמלת הקניה והמכירה, שבגללה רכישות תכופות בסכומים של כמה מאות שקלים נשחקות מיד. נכון, אפשר לעשות מו"מ עם הבנק, אבל אם אתה "חוסך קטן" תשאר לא רחוק מ18 שקל עמלת מינימום לפעולה שהיא הדבר הנפוץ.
הפתרון היחיד שמצאתי עד היום להשקעה פסיבית בהפקדות חדשיות בסכומים כאלה היא קופות הגמל של IBI. לחילופין – השקעה חודשית בקרנות נאמנות זולות והמרה שנתית של הכסף לקרנות מחקות.

איליה

גלעד, בבנק לאומי תשלם 5 שקלים עמלת מינימום לקניית קרן מחקה (לכל הלקוחות https://www.bankleumi.co.il/vgnprod/amlot_yechidim/SubChapters.asp?ChpNum=4&sitePrefix=) אני חושב שבנקים אחרים גם מיישרים קו בנושה זה. נקח מקרה שאתה חוסך 250 ש"ח בחודש. כלומר אתה משלם 2% על ההפקדה ו 0.04% על הקרן (בהנחת דמי ניהול של 0.04% בקרן מחקה). זורם איתך עוד יותר: אתה חוסך 100 ש"ח בחודש: כלומר אתה משלם 5% על ההפקדה. בוא נקח מקרה של השקעה מסכום 5000 ש"ח במנות של 100 ש"ח: בשנה ראשונה: תשלם: 60 ש"ח על ההפקדות ו2.48 ש"ח על הקרן (6200X0.0004) לעומת זאת בקרן אקטיבית תשלם 1% בלי עמלת קנייה ומכירה: 50 ש"ח בשנה שנייה… קרא עוד »

איליה

תיקון טעות: במקרה שני תשלם 62 ש"ח כעבור שנה ולא 50 ש"ח

אילנה

הפקדה מנייתית בבנק הבינלאומי. 7 ש"ח להפקדה חודשית מ-500 ש"ח עד 10,000 ש"ח. תעודות סל על תל אביב 100 או תל אביב 25.

Renee

דורין תודה על ההתיחסות ,אני פשוט קוראת את הפוסטים שלך כמו תנך ,שוב ושוב ומנסה להבין את עולם המושגים ,ואיך המנגנון עובד ,בסוף אני אלמד שבוע טוב ושקט

מ

אני השקעתי רבע מליון בפוליסה כזאת, סיבה אחת היא שאחרי הפרישה יש לי רנטה עד הידוע מראש, סיבה שניה שיש דברים לצריך לתת לאנשי מקצוע, כמו שאני לא מתקין מזגן בעצמי אני לא מנהל את הכספים שלי בעצמי

Aura

תודה רבה באמת תהיתי מה הרעיון של פוליסות החיסכון הללו

נדב טסלר

למרות החסרונות שציינת, עדיין מדובר בכלי השקעה שעדיף על קרנות הנאמנות שבבנקים.
אישית אני משתמש בזה כדי לחסוך לילדים. תחליף מצויין לקופות הגמל של פעם, אפשר להחליף מסלולי השקעה בלי בעיה ולדחות את אירוע המס רק למועד המשיכה. דבר שבכלל לא אפשרי בקרנות הנאמנות.

אור

שלום דורין, ושוב תודה על רשימה מאירת עיניים ומחדשת!
אני תוהה, מה דעתך על קרנות כספית כאפיק סולידית נוסף, כזה שיש בכוחו לשמש חלופה לאג"ח הממשלתי?

אבי

ראשית, ולצורך גילוי נאות, אציין שאני יועץ השקעות פרטי . סוכני ביטוח הם אנשים שאני נמנע ככל האפשר מלעבוד עימם בגלל אמינותם הנמוכה וחוסר המקצועיות שלהם, אך לגבי הפוליסות הפיננסיות, שאני מכיר לעומק, אני מרגיש צורך להעיר מספר דברים: 1. ניתן לקבל דמי הניהול נמוכים משמעותית ממה שציינת. 2. המוצר עצמו הוא לא מוצר רע, במיוחד עם הטבת המס. לדעתי קרנות נאמנות רגילות פחות טובות ממנו. 3. חוסר השקיפות הוא מצב לא רצוי, אך לעיתים הוא גם חוסך טעויות ללקוחות (מכירה בפאניקה, הגדלת סיכון). 4. אפשרות להפקדות חודשיות. זהו היתרון המשמעותי ביותר של המוצר, וזהו יתרון ענק. כיום זו למעשה… קרא עוד »

איליה

אבי,
אגיב באותו סדר:
1. איפה יש דמי ניהול של 0.05-0.02% ?
2. למה לשוות מוצר חולה למוצר חולה?
3. נכון ולא נכון, כפי שדורין ציינה, מי שרוצה לעשות מיקוד חוץ שיעשה. פה מדברים על לקיחת אחריות
4. כבר הגבתי על זה בתגובה לגלעד. הטענה הזאת פשוט לא נכונה. עושים הוראת קבע לקניית קרן מחקה ושוכחים מזה.

אבי

איליה,
1. לגבי דמי הניהול – לא אמרתי שהם נמוכים, רק ציינתי שהם נמוכים משמעותית ממה שנכתב בפוסט.
2. לגבי הוראת קבע אתה צודק רק אם יש ילד אחד. ואם רוצים לעשות כמה הוראות קבע לכמה ילדים במשפחה אין דרך לפצל אלא חייבים לקנות לכל אחד קרן מחקה אחרת. בקיצור, לא ממש נוח. הפוליסה הפיננסית פותרת זאת בצורה טובה ולכן היא עדיפה למי שאינו מנהל את כספו בעצמו, רוצה לחסוך על בסיס חודשי ורוצה להרוויח לאורך זמן יותר מתוכנית חיסכון שהיא ברירת המחדל של רוב האנשים.

איליה

אבי, מה שאתה אומר זה נכון – כפי הנראה מסלול ביטוח זה יותר טוב מהוראת קבע בבנק. so what? הבלג הזה מנסה להראות דרך אחרת (במיוחד למי שמתעצל לקרוא את "המשקיע הנבון" וספרים אחרים בסגנון זה). נדמה לי שפתרון של השקעה דרך פוליסת ביטוח יתר יקר מפתרון השקעה פאסיבית. לגבי השקעה לילדים – בתור אבא לשני ילדים עשיתי דבר מאוד פשוט: חשבון נוסף על שמי (כי אני זה תכלס חשבון למימון הוצאות ילדים שאני רוצה אתו בשליטתי, כי כמה מאות אלפי שקלים יכולי לבלבל גם ילד בן 18 נבון) שבו אנחנו משקיעים לילדים. מסלול השקעה די סולידי: 50/50 תא25/S&P500 (הילדים… קרא עוד »

נועה

מאוד לא מסכימה , את רושמת דברים לא מדוייקים וממליצה דברים שלא מתאימים לכולם ובפועל פשוט לא עובדים כך לרובנו.. 1. דמי הניהול בפועל נמוכים וניתן בקלות אם יש סוכן טוב להגיע ל1% 2. אני אדם ממוצע , כזה שלוקח הרבה אחריות על התחום הפיננסי שלו ובכל זאת לא מסוגלת לסחור בכסף שלי בעצמי, לזהות מגמות ובעצם להיות במשרה נוספת. מנהל השקעות טוב אולי יעשה את זה טוב כפי שאני הייתי עושה אם הייתי עובדת בזה אבל לרוב האנשים אין פנאי ו"ראש" לכך.. לבדוק כל יום את המגמות זה לחץ נפשי מיותר 3. אני השקעתי בחברת ביטוח מנורה כבר כמה… קרא עוד »

חביב

יש עוד יתרונות בתוכניות של חברות הביטוח או לחלקם .כמו למשל
למשקיע כמו הסולידית שחי מרווחי הון בלבד ללא הכנסה מעבודה
נניח שמשקיע 200000 שח משלמים נניח דמי ניהול של 1.2 אחוז לשנה שהם 2400 שח ונניח שמרוויחים 5 אחוז פלוס מדד לשנה
בפועל היה יותר בשנים האחרונות אבל נגיד בממוצע 5 אחוז רווח
על 200000 שח הם 10000 שח ומקבלים פטור ממס רווח שזה שווה
2500 שח . אמרנו שדמי הניהול הם 2400 שח לשנה,..אז גם לא שילמנו דמי ניהול וגם עוד קיבלנו 100 שח סעיף 125 ד למס הכנסה
לא טוב ..?

חביב

ציינתי שמדובר באדם שאין לו הכנסה מיגיעה אישית אלא רק מרווחי הון , הוא יכול לקבל את ההחזרים ממס הכנסה על לגובה מסויים על הרווחים מניירות ערך ששם בא לידי ביטוי נקודות הזיכוי וגם אני מדגיש וגם על תוכניות הביטוח על פי סעיף אחר
מוגבל לסכום רווח של בשנה על פי סעיף אחר, כמובן שצריך להגיש דוח מאוד מקוצר למס הכנסה.האמיני לי שזה מה שאני מדריך את הלקוחות שלי ומבוצע בפועל, וברור שמי שכל הכנסתו
מרווחי הון אז ברור שכדאי לו להגיש דוח כזה כל שנה אלא אם כן הוא רוצה לתרום למדינה

דן

יש דבר כזה החזר מס מפוליסת חסכון? איפה ניתן לקרוא מידע מורחב על כך?

דני

סולידית יקרה,
הטבלה שלך נראית מרשימה אך את קצת סותרת את עצמך,שכחת להוסיף דמי משמרמת מינמליים לבנק של 0.25
עמלת קנייה ומכירה של 0.1 לכל פעולה במינימום וראי איך קפצו לך עלויות התיק פלאים בנוסף אף לקוח לא יצליח להגיע לרמת הפיזור של נפליסות בעצמו מה גם שאין לציבור אפשרות להשקיע בנדלן מניב כמו שיש בפוליסה!!!

איליה

דני,

מי אמר שדמי משמרת מינימאלים הם 0.25%?
אבל בוא, אני זורם איתך: הגעת ל0.3% דמי ניהול על כל הסכום (0.05 על קרן מחקה ו0.25 דמי משמרת).
זה עדיין הרבה יוצר זול מ1%.
כפי שכבר הראתי בתגובה שלי לגלעד, גם עם סכומים נמוכים השקעה פאסיבית עולה יותר זול.
לגבי רמת פיזור אתה טועה. תסתכל על על מדדי ייחוס בהסבר לפוליסה שלך ותקנה מוצר שמחקה אותם.
לגבי נדל"ן מניב: תבדוק בפוליסה שלך, כמה כבר מושקע באפיק זה. ו…תקנה מוצר שמחקה את את המדד הרלוונטי בארץ ובחול.
או… תמשיך לשלם כסף לחברת ביטוח שלך 🙂

מחזיראור

מה באמת דמי המשמרת המינימאליים?
אחרי התמקחות הצלחתי להגיע ל 0.24% לרבעון – בנק לאומי.. תיק של מליון וחצי בערך.

מישהו נחל הצלחה מרשימה יותר?

קרן

היי מחזיראור,
גם אני בבנק לאומי, תיק ההשקעות שלי קטן משלך ודמי המשמרת הם: 0.12% לשנה על ניירות ערך בארץ, 0.16% בשנה על ניירות ערך זרים.

מישהו

מחזיראור,

בערך אותו גודל של תיק השקעות – 0% דמי ניהול בבנק לאומי

דרור

בתיק של כ-מליון ללא דמי משמרת,
אתה רק צריך לומר לבנק שלך שבבנק אחר הציעו לך את זה כי אתה מעביר תיק חדש

טבע

גם אצלי פטור. פטור מוחלט מדמי ניהול. עשיתי סקר בבנקים אחרים ובאמת הציעו לי שם פטור מדמי ניהול. חזרתי לבנק שלי ואמאתי להם את זה, ומיד קיבלתי דמי ניהול נמוכים יותר. אפשר גם להתמקח על עמלות קני הומכירה!

מחזיראור

תודה חברה! טעיתי שם למעלה.. זה 0.024% לרבעון.
בכל מקרה, זה עדיין סכום מטורף כשמבינים שאני משלם כמעט 1500 ש"ח בשנה רק על זה שהתיק שלי קיים.

נתמקח עוד בביקור הבא.

עידן

סולידית יקרה שלום רב, כאחד שמגיע מעולם ניהול תיקים וליווה מאות לקוחות בשנים האחרונות וכאחד שיודע לאמוד תשואות השקעה ביחס לסיכון אני חולק על הפוסט המרשים הזה ואסביר: לא שאלת את עצמך מדוע קרן ההשתלמות או קופת הגמל מצליחה לייצר עבורך תשואה טובה יותר מתיק ההשקעות? התשובה נעוצה בסיבות הבאות . 1. דחיית המס- הרווחים שבפוליסה (שעליהם לא שילמת מס) עדיין ממשיכים לעבוד בשבילך ולייצר לך תשואה מהברוטו. 2. איפה את יכולה להשקיע היום ברמות ריבית הנוכחיות בהשקעות של נדל"ן מניב, מימון פרוייטים או הלוואות פרטיות בחלק של 20% מההשקעה שלך? תסכימי איתי שעד כה האג"ח נתן תשואה פנטסטית ואג"ח… קרא עוד »

נתן

אופס, נראה שהגבנו סימולטנית לאותו עניין כך שיצא כאילו אני טרחן שחוזר על אותם דברים (לא שאני לחלוטין חף מכך). בכל אופן, לא ענית באמת לנקודה 1 שלו- הוא טוען שרווחי הפוליסה מושקעים מחדש אוטומטית (ללא מס) בנכסי הפוליסה, מה שכן מגדיל את התשואה בפקטור משמעותי. לדעתי זה קורה גם עם קרנות מחקות שמחזיקות נכסים בעלי תזרים מזומנים (דיבידנדים\ריבית אג"ח)- הן לא מעבירות לך את ההכנסה אלא משקיעות אותה מחדש. אשמח לאבהרת העניין. נ.ב: בעניין אחר לגמרי- אני בתור אנרכו-קפיטליסט מתנגד אידיאולוגית להשקעה באג"ח מדינה, גם אם היא משתלמת כלכלית בטווח הקצר (זה השקעה בשוד העתידי של אנשים חפים מפשע,… קרא עוד »

דני נוייבך

הסולידית, תני לי לחדש לך/לתקן אותך. לגבי סעיף 2, קרנות ריט. הוא מדבר על השקעות ישירות בנדל"ן או באמצעות קרנות נדל"ן בלתי סחירות (לא נמצאות על גבי בורסה) שהשערוך שווי שלהם נעשה בידיי רו"ח ולא בידיי השוק שמעריך את בסיס יומי כמה הוא חושב שקרנות הריט האלו שוות, משמע פחות תנודתיות ושווי נאמן לשווי האמיתי של הנכסים (מקבצי מגורים/משרדים/חנויות) שאותן קרנות לא סחירות מחזיקות. לכן אי אפשר להקביל בין השניים, מדובר על 2 נכסים שונים עם תשואות שונות, רמות סיכון שונות ונזילות שונה. לגבי סעיף 5, הנפקות. הוא לא מדבר על לקנות מניות בתור משקיע ריטייל (כמוך וכמוני) אלא לקנות… קרא עוד »

נתן

עידן, מכל התגובה שלך ברור שאתה לא מבין את הרעיון של דורין: תיק השקעות מנוהל הוא בהגדרה פחות מוצלח בטווח הארוך מתיק לא מנוהל _פסיבי)- מה שעונה לנקודות 4 ,5 6 ו-8 (בכל המקרים אתה ממיר תשואה בסיכון, בתוספת הפסד וודאי שנובע מדמי הניהול). דורין מליצה על קרנות נאמנות מחקות ולא רק תעודות סל, לקרנות אלו יש דמי ניהול באמת אפסיים. לנקודה 2 ענו כאן כבר מליון פעמים- יש קרנות בחו"ל שמשקיעות בנדל"ן באיזה פילוח שתרצה. נקודה 7 נכונה גם לקרו נאמנות מחקה. הנקודה הרלוונטית היחידה היא 1, אבל לעניות דעתי הסיכון הגדול ודמי הניהול הענקיים מקזזים את צבירת והשקעת… קרא עוד »

נועם

היי. אשמח אם מישהו יסביר לי את הנושא של דחיית מס ומדוע משווים פה את המוצרים שמציעים חברות הביטוח דווקא לקרנות נאמנות במונחים של דחיית מס. הרי, גם אם אני קונה תעודת סל, או קרן מחקה, או אפילו מניה ספציפית שאינה מחלקת דיבידנד, אני דוחה את המס עד למועד המכירה בדיוק באותו מובן (למיטב הבנתי). למעשה, בכל נייר שלא מחלק קופון או דיבידנד אני דוחה את המס בדיוק באותו אופן (שוב, למיטב הבנתי). אז מה הסיפור פה ולמה מדברים על זה כ"כ הרבה? ובקשה לדורין – אם יבוא לך בעתיד לכתוב איזה פוסט שמסביר מדוע כ"כ חיוני לדחות מס ועורך… קרא עוד »

גיא

למה אף אחד לא מרים פה את הכפפה? למה תמיד כל העבודה נופלת עלי?
אז ככה … נניח שדחית שדחית תשלום מס של 1000 שקל בגיל 35 והשקעת אותו בחזרה בבורסה ל 30 שנה
בתשואה נומנילית של 7 אחוז לשנה תקבל 7500 בגיל 65 . בתשואה של 10 נומלית תקבל 17500 שקל.
נכון אם תמשוך תתצרך לנקות ומס(שים לב גם לאינפלציה) …. ועדיין ישאר לך מספיק. קיבלת הלוואה מהמדינה להשקעה – וככה אתה דואג קודם כל לעצמך ברוח PAY YOURSELF FIRST וזה כמובן חוקי.
אפשר לראות בזה תוכנית חסכון לילדים בתמיכת המדינה.

vlad tepes

האמת היא שגם אני עד עכשיו מאד לא הכנסתי לשיקולים שלי את דחיית המס. מתברר שזה עשוי להיות גורם חשוב. החלטתי לפתוח אקסל על מקרה די טריוויאלי, אבל הנתון מדהים: השקעה חד פעמית של 1000 שקלים, הנושאת תשואה של 5% למשך 20 שנה. במקרה אחד מושכים את כל הכסף בסוף התקופה ומשלמים 25% מס על הרווח. במקרה השני, באמצע התקופה מושכים את הכסף, משלמים 25% מס ומעבירים אותו מסלול שנושא את אותה התשואה, ובחלוף 20 שנה מושכים את הכסף ושוב משלמים 25% מס על הרווח של 10 השנים האחרונות. התוצאה היא 2240 ש"ח עם דחיית מס, 2166 בלי, כלומר ההפרש… קרא עוד »

נועם

תודה גיא

מאיריקו

סולידת יקרה גם אני כמו יניב ח. עובד בחברת ביטוח ובא מהתחום, וגם אני מסכים איתו וחולק על על מה שרשמת כאן. מבלי לחזור על כל הטיעונים הנכונים של יניב ח, אוסיף כמה נקודות משלי: את "זועקת" על דמי הניהול המנופחים שלוקחים על הפוליסות הפיננסיות האלו ומציגה באופן מעוות את זה ש דמי ניהול אפסיים לדברייך תמיד עדיפים מ מ 2% או 1%. זה נכון באופן אבסולוטי אבל זו תמונה מגמתית שלא מציגה את התמונה המלאה. אין לי בעיה לשלם גם 2% בשנה אם התיק הפוליסה תעשה 10% בשנה לעומת התיק הפאסיבי בדמי ניהול 0% שיעשה רק 5% לשנה. עדיין… קרא עוד »

יובל

התגובה שלך מראה במקרה הטוב שאתה פשוט לא מצליח להבין את מה דורין אומרת. *אי אפשר להכות את השוק לאורך זמן* אז נכון, 10% עדיף מ5%, וגם אחרי דמי ניהול, 8% > 5% אבל, אתה לא יכול להבטיח שלאורך 20 שנה אתה תעשה 10%. לעומת זאת לחכות את מה שהשוק עושה תמיד ניתן, ובהינתן שהשוק תמיד עולה (לתקופת זמן ארוכה) אז אתה כן יכול להבטיח, עד כמה שניתן להבטיח, סביבות 5%-3% תשואה. כל התגובה שלך אתה מדבר ברמת הרבעון, דורין מדברת על קבועי זמן של פי 80 אם לא יותר, מה שמראה שאתה פשוט לא מבין את התכלית של הבלוג… קרא עוד »

אורן

אין דוגמא טובה יותר לחוסר המקצועיות המזעזע בתחום ניהול ההשקעות בחברות הביטוח מעובד של חברת ביטוח "מהתחום" שמשווה בין אסטרטגיות השקעה על סמך רבעון בודד.

גיא

אורן, חבל לכעוס על אנשים שבסך הכל רוצים להתפרנס.
לא מומלץ להאשים אנשים שיבינו ויפנימו עובדות העומדות בניגוד לאינרסים של פרנסתם – הדיסוסנס לעיתים קשה
מנשוא. כשאדם מגיע למקום עבודה הוא לומד (אם הוא עובד טוב) את עץ ההחלטות המזהה מראש את כל מהלכי הפעולה האפשריים של הלקוח ….
ולכן ….( אני לא יכול בלי 🙂 ) … היזהר הקונה …._> Caveat emptor

איליה

LIKE!
אל תבלבלו אותם עם עובדות 🙂

מאיריקו, כמה עשו הפוליסות הללו ב20 שנה מול מדד ייחוס?

גיא

איליה, יפה שהצלחת להבין מזה אינרסים(אינטרסים) ו דיסוסנס (דיסונסס) 🙂

נראה לי שלפני שאקרא קריאה שנייה בספר של הפונדמנטליסט "המשקיע הנבון"
כמו שהמלצת עדיף שאחזור חזרה פונדמנטליסטית על האלפוני(ספר לימוד ראשית הקריאה וכתיבה- לצעירים שבנינו) .

בכל מקרה אני חוזר על המלצתי לקוראים להתרחק מכל סוג פונדמנטליזם , כולל בהשקעות 🙂

איליה

גיא,

מסכים איתך לגבי הגישה ל להתרחק מכל פונדמנטליזם.
אני מעדיף את הגישה האמפירית. בינתיים דברים של גראהם דיי עומדים בה.

אורן

נועם, אם אתה קונה תעודה או קרן שלא מחלקת דיבידנדים או ריבית וגם לא משנה שום דבר בהשקעה לאורך השנים אז זה אכן שקול כי גם כך לא משולם שום מס עד שלב המימוש, אבל אם אתה מקבל דיבינד או ריבית או משנה את ההשקעה (נניח, כשאתה צעיר אתה משקיע בעיקר במניות אבל ככל שהגיל עולה אתה מוכר חלק מהמניות וקונה עם הכסף אגרות חוב) אז לדחיית המס יש ייתרון משמעותי.

א. יצחק

סוכן הביטוח הציג בפני בשעתו את מעלותיה של פוליסת הביטוח, בהוסיפו שקיים בונוס נוסף בדמות הקלות מס משמעותיות הניתנות לגימלאים, שאת פרטיהן איני זוכר. בסריקה חטופה של ההודעות המתפרסמות כאן(כולן רהוטות ומנומקות היטב) לא הבחנתי בהתייחסות המתמקדת בנושא שציינתי (קרי, הקלות מס לגימלאים המשקיעים בפוליסת ביטוח). תודה.

יניב ח.

ידידי, לפי חלק מהתגובות של חלק מהמגיבים כאן מעלות, כעובד בתחום הביטוח הכרח שאני לא מקצועי, בהכרח חמדן, ואין לי קשר להומו ספיאנס אלא אני יותר קרוב משפחה של האדם הניאנדרטלי. תגובות של אנשים שרכשו פעם איגרת חוב ויש להם ידע, ניסיון, וזכות להטיל דופי באנשים שהם לא מכירים לא מקצועית ולא אישית – תורמים לגולשים הרבה יותר ! אני רק לא מבין למה הם לא עונים לשאלות מקצועיות קורקטיות כמו שלך. הם בטח עסוקים במשהו. אבל יאללה… אחרוג ממנהגי הפעם ואנסה להיות מועיל. מאחר והתשואה בפוליסות פיננסיות מוגדרת "ריבית", חישוב המס בגינה שונה. לצורך העניין מס רווח מנוכה רק… קרא עוד »

יעל

הי:-)ראשית, תודה על בלוג מעניין.התחלתי לקרוא ולומדת המון….האם העצה שלך רלוונטית גם לאנשים שמעוניינים לחסוך או לקבל תשואה לטווח קצר ואז להוציא את הכסף. אני מדברת על משהו כמו 5 שנים?או שאז פוליסת חיסכון כן נשמעת רלוונטית יותר?

רונית

יניב, ההסבר שלך מעניין, אך קשה לי להבין אותו עד הסוף. האם תוכל לערוך טבלה השוואתית בין פוליסת חיסכון לתיק הארי בראון קלאסי לאורך 30 שנה? נאמר, על סכום של 100,000 או סכום אחר שיהיה לך נוח איתו? כיצד מחושב המס אם לאורך 30 שנה ביצע המשקיע מעבר בין מסלולים שונים? תודה רבה!

נועם

תודה אורן. בהקשר של דחיית המס אני מעוניין גם לשאול איך בדיוק דחיית המס מתיישבת עם נושא איזון תיק ההשקעות בהנחה שאין לי כספים נוספים להפקדות תקופתיות לקרן והאיזון חייב להיות פנימי, קרי, למכור ממה שעלה ולקנות את מה שירד. להבנתי, האיזון בכללותו מוריד תנודתיות אך לא פוגע בתשואה, אבל אני לא בטוח עד כמה המשפט האחרון לוקח בחשבון את נושא אי דחיית המס ואף עולה חשד כי אולי לא כדאי לאזן כלל או לחילופין לאזן רק אם אלוקציית התיק משתנה באופן דרמטי (למשל בשינוי של 20% מיחס הסיכון הרצוי במקום 10% וזאת בכדי למזער מכירות ברווח ותשלומי מס מוקדמים).… קרא עוד »

אורן

אני אישית לא מאזן בכלל באמצעות מכירה, אך ורק באמצעות הפקדות חדשות. זה גם חוסך מס, גם חוסך כאב ראש, וגם מונע פיתוי לנסות לתזמן את השוק במסווה של "איזון" (נקודה שאני רואה רבים נופולים בה לצערי. כמו שהמורה נחמה אמרה בכיתה א', אתם מרמים רק את עצמכם). אם הייתי במצב שאין יותר הפקדות חדשות בכלל והן גם לא צפויות להתחדש אז אני מניח שאולי פעם בכמה שנים הייתי מוכר יחידות מהקרנות המנייתיות וקונה במקומן קרנות אג"ח, בשביל להתאים את התיק לאופק ההשקעה המתקצר (בעקבות הגיל המתקדם), לא הייתי עושה בכלל שינויים בכיוון ההפוך ולא הייתי דואג יותר מידי בנוגע… קרא עוד »

vanessa

תודה אורן.. זאת הייתה גם תחושת הבטן שלי בנושא הזה.

נועם

תודה רבה

מאיריקו

אורן היקר, אינני מנהל השקעות, ואינני מתיימר להיות גם אחד כזה. פשוט למען גילוי נאות ציינתי שאני עובד שבא מהתחום. בנוגע להערה שלך, ציינתי את הרבעון משום שזה הנתון שהיה זמין לי מהפוסטים של דורין בזמינות המהירה ביותר. ברור לי לחלוטין שרבעון אחד איננו מדגם מייצג, וגם לא שנה, ובכלל אין העבר מלמד על העתיד לבוא. אבל בהיעדר איזה כדור בדולח, זו הדרך להשוות בין המוצרים השונים. אם היית טורח לקרוא את התגובה שלי לעומקה במקום להתלהם, היית רואה שהזמנתי את דורין לערוך השוואה של התיק שלה גם ב 3/5 שנים האחרונות מול הפוליסות של חברות הביטוח. גיא ואיליה, כפי… קרא עוד »

einani

לדעתי כל נושא הביטוח קשור ל"חוסר היכולת של אדם לחסוך". אני משתדל להמנע מכל סוגי הביטוח אלא לחסוך את הכסף שלי ולהיות חברת הביטוח של עצמי. זאת עצמאות כלכלית. ראשית, כולם יודעים שחברות הביטוח מתפרנסות מההפרש בין מה שהן לוקחות למה שהן מחזירות ללקוחותיהן, ואני בטוח שהן יותר טובות במשחק הזה ממני, שאפילו לא אוהב להתמקח. שנית, אם קרה איזה חס-וחלילה צריך לזכור שהביטוח לא מונע אותו. אם חס וחלילה נפצעתי או מתתי (או גנבו לי את האוטו) הביטוח לא יכול להחזיר לי את חיי או בריאותי! הביטוח כן מאפשר לי, תוך כדי מחלה, לבקש/להתחנן שישלמו לי את מה שחסכתי… קרא עוד »

Renee

כתבה שלעניות דעתי מאשרת את מה שנאמר בבלוג זה למכור בעליה ולקנות בירידה http://finance.walla.co.il/?w=/111/2765322

עידן

"למכור בעליה ולקנות בירידה" משמעו תזמון השוק.
למיטב הבנתי הסולידית אינה תומכת בתזמון השוק כחלק מאסטרטגיית ההשקעה.

משקיע בערך

הכי טוב שיתנו לנו לנהל את הפנסיה בעצמו תחת IRA. יש כרגע על זה בג"ץ נגד שר האוצר כדי שאפשר יהיה לבצע זאת כשכיר.
במקרה כזה, אפשר יהיה חוקית לנייד את קרן הפנסיה ו/או ביטוח המנהלים לקופ"ג שתנוהל תחת ניהול אישי (ניהול אקטיבי עצמאי או פאסיבי דרך חיקוי מדדים). . את הביטוחים אפשר יהיה לקנות בנפרד ובא לציון גואל.
אפשר להצטרף לקבוצתה IRA בפייסבוק https://www.facebook.com/IRA.gemel

רחלי

היי, אני מנהלת את חסכונותיי בפוליסת חיסכון ומשלמת 0.7%. זה יוצא די משתלם גם למול חיסכון אקטיבי בהתחשב שאני במסלול הכולל 40% מניות. תחת כל קונסטלציה שעשיתי ניהול פאסיבי עולה כמעט אותו דבר (הלא יש עלות גם לתעודות סל מנייתיות ותעודות סל אג"חיות ובטח כשמדובר בפיזור לחו"ל). יתרה מכך, יש כאן אפשרות לחשיפה לנכסים לא סחירים כמו נדל"ן ותשתיות שלא קיים בתיק סחיר.

אורן

0.095%.
זה מה שעולה להשקיע בכל שוק המניות העולמי.
מוכן לעגל את זה ל 0.1%. אבל לא חלקיק אחוז אחד יותר.

https://personal.vanguard.com/us/funds/snapshot?FundId=0970&FundIntExt=INT
https://personal.vanguard.com/us/funds/snapshot?FundId=3369&FundIntExt=INT

תומר

מה אם קניית קצבה מוכרת אם כספים הוניים הנותנת פטור ממס רווחי הון/הכנסה?
0.6% דמי ניהול.

איתן

שלום, מאמר מרתק. שליש מכספי (מתוך זה שאינו בחסכון פנסיוני) הוא בקרנות נאמנות, שליש בתיק מנוהל ע"י בית השקעות ושליש הוא בדולרים, מנהל גם הוא ע"י בית השקעות (אחר). התשואה שמפיק זה שמנוהל ע"י בית ההשקעות (זה שבשקלים, לא בדולרים) נמוכה מאוד. אולי שווה לי להעביר רק אותו לפוליסת חסכון? מדובר בקרוב למיליון ש"ח, אז אני מאמין שאוכל להגיע לדמי ניהול נמוכים מאוד. האם אוכל לבדוק כל חודש את היתרה באינטרנט כדי לחשב תשואה? זה מה שאני עושה עם כל כספי (כי זה שמנוהל ע"י בתי השקעות נמצא בבנק, אז אני יכול בכל יום נתון לבדוק באתר של הבנק). שאלה… קרא עוד »

Hezi

לגבי פוליסות המשקיעות רק בנדל"ן אין בגלל מגבלות השקעה. אי אפשר להחזיק בנכסים לא סחירים את כל נכסי המסלול. ניתן לנתח לאיזה גוף יש הכי הרבה לא סחיר. זה לא בהכרח נדל"ן. מגדל מחזיקה הכי הרבה בנדל"ן ממה שאני מכיר, קרוב ל7% מנכסי המסלול הכללי

דודי

ראשית ברצוני לברך על השיח המקצועי והעיניני באתר זה שמי דודי ואני סוכן ביטוח מזה 20 שנה המעסיק 6 עובדים לגופו של עניין, גם אני חוסך לילדי בפוליסות חיסכון של חברות הביטוח נכון שיש עמלה ונכון שאפשר לחסוך בכמה וכמה דרכים אך מה המטרה ? שנהיה מומחים בהכל ? שנדע לעשות הכל הכי טוב ? לצערי אין סיכוי לא לכולם יש זמן להתעסק בשוק ההון ,לעקוב ללמוד, לשנות תמהיל השקעה וכו׳ פוליסות אלו טובות בכל פרמטר מרכישת קרנות נאמנות כתמהיל בתיק השקעות או ניהול תיק השקעות אקטיבי אצל מנהל תיקים ששוחק לך את כל הרוויחיות אם יש לך זמן לנהל… קרא עוד »

חלכאי

לנהל תיק השקעות פסיבי המכיל 2 ETF's – מניות בינ"ל, אג"ח ממשלתי מצריך השקעה של 10 דקות בשנה (לטובת איזון התיק) והרעיון מסובך ברמה של חשבון לכיתה ז'. הבעייה בניהול התיק היא דווקא פיסכולוגית – לא לנסות לתזמן את השוק ולא למכור (אלא דווקא לקנות) במפולת. כל המחקרים הוכיחו שבממוצע, אין שום יתרון בניהול תיקים אקטיבי עי" מנהלי תיקים.

ניאו

אני בהחלט לא חושב שהשקעה פאסיבית היא אופציה רעה, היא יכולה להיות מאוד טובה למי שמתאים לו. אבל במקרה שאני כרגע מחזיק תיק השקעות שמורכב מ80% מניות (כי אני צעיר ויש לי מספיק זמן להתמודד עם משברים עתידיים בשוק) ועוד 10 שנים אני רוצה לעבור לתיק המורכב מ30-20% מניות (כי אני מזדקן ורוצה אוטוטו לפרוש ולחיות את החיים הטובים ללא סיכון מיותר) אז במקרה שכל התיק שלי מורכב מתעודות סל וקרנות נאמנות מחקות יש לי 2 אפשרויות: 1. למכור חלק מהתיק, לממש רווחים ולשלם מס (לא מומלץ). 2. להכין את המעבר כמה שנים טובות מראש, כדי לעשות את השינוי רק… קרא עוד »

מוטי

הסוכנת הראשונה שהציעה לי פוליסת חיסכון אמרה שאי אפשר בשום אופן פחות מ-2% אפילו ל-1M……
ל-300K הציעו לי 0.9% ול-1M כבר 0.7%.

אדם

סולידית יקרה,
השאלה איך נוכל לבחור בקלות את הת״ס שאת מציעה בטבלה הנ״ל?
ת״ס מחקות מדדים עוד מילא

אבל מי מבין בת״ס מחקות אג״ח לסוגיו השונים לדוגמא?

trackback

[…] לידיעה, יש גם כאלה שחושבות אחרת ממני (הסולידית) […]

שוקי

הסולידית, וכל מי שיודע את התשובה, שלום תודה רבה על הפוסט הענייני, כרגיל! ממש מאיר עיניים ותענוג לקרוא מידע כה חשוב המוגש בצורה כה ברורה. לפני כמה שבועות, לפני שקראתי את הפוסט הנוכחי, דרך סוכן ביטוח "עצמאי" (לעולם אין לדעת), קיבלתי הצעה מחברת ביטוח כלשהי לפתיחת תכנית חיסכון עם 1.25% מהצבירה, בהינתן הפקדה של כ-3,000 ש"ח בחודש, ועם סכום התחלתי של אפס שקלים (מראש) בתכנית. הסוכן טען שבמקור הם דרשו גם 4% (ארבעה אחוז!) על כל הפקדה חודשית, אבל "הצליח" לבטל סעיף זה לחלוטין לידי 0% על ההפקדה (ממש מזל). הטענה המרכזית של אותו הסוכן בעד תכנית החיסכון, היא שחברת… קרא עוד »

mony510ny

אפשר להשיג גם ב 1%.
ארוע מס קורה רק שמושכים כספים, ולא בסוף שנה.
היתרון של פוליסת חסכון שאפשר לנוע בין המסלולים ללא ארוע מס.

ליאת

תודה על הקישור לפוסט.
הפוסט הזה הוא בדיוק ההבדל בין עצלות, בורות ופחד לעצמאות וחופש. האופציה של חיסכון פיננסי היוותה עבורי אלטרנטיבה לתיק השקעות ועכשיו אני צעד אחד קדימה ללעשות זאת בעצמי.
תודה!
ליאת

morgan

את מבלבלת את המוח. מה את מבינה בהשקעות? את יודעת שמוצרי השקעה פסיביים עולים יותר מדמי הניהול של 0.9%, שמקבלים בפוליסות אלו? את יודעת שהכספים מנוהלים באיכות הגבוהה ביותר שנגישה למשקיעים פרטיים בארץ? את יודעת שאף "סולידי" כמוך שינהל לעצמו את הכסף לא יגיע לתמהיל של קרן י' ? למה להכפיש כשאת לא מבינה?? יש לך נכסים בלתי סחירים והחזקות ריאליות בתיק? איך הגיוון שלך? אם תגיעי לרמת הפיזור והגיוון ללא עלויות נסתרות (זוחלות מטה בשער) כמו אלו של המוצרים הפסיביים שאת כל כך אוהבת, תרימי לי צלצול.

trackback

[…] מאז שפרסמתי את הפוסט, מה זה פוליסת חיסכון, קיבלתי הרבה שאלות מגולשים לגבי המוצר. חלק מהשאלות התייחסו לכתבה שהתפרסמה בעבר בבלוג של הסולידית, פוליסות חיסכון 4 סיבות להתרחק. […]

יוסי ק.

יש לי קרן פנסיה הונית בהראל – "עדיף קרן י'"
אין לי מושג אם זו קרן ישנה או חדשה.
היא היתה פעילה עד שנת 2004 וכיום היא מוגדרת כמוקפאת מאז שפוטרתי.
תקועה לי שם כמו קוץ בת..ת ולא יכול לפדות אותה עד יולי שנה הבאה.
האם אני יכול להעביר את הקרן הזו לקרן אחרת עצמאית מנוהלת על ידי ולא ע"י מנהל הקרן שנוגס ברווחים שלה?
ניהול עצמי כמו חשבון הברוקר שיש לי?
לאחר שפדיתי את הפיצויים והחלק שפטור ממס נשאר בערך 50K.
תודה ויום טוב
יוסי

שי

ניתן לרכוש את תכניות החסכון בכל חברות הביטוח ללא סוכן, ישירות באמצעות אתר האינטרנט ובדמי ניהול נמוכים, לרוב סביב 1% בלבד !
פשוט מתקשרים לטלפון שרשום באתר של תכניות החסכון בחברות הביטוח ומנהלים מו"מ קצר עם הנציג…

איליה

לא מזמן נציג של פסגות ניסה לשווק לי את השטות הזאת כמכשיר חסכון לילדים שעולה "רק" 1.2% בשנה. כאשר הראתי לו שני עושה תכנית חשסכון בעצמי (50/50 תא100/SP500 כי זאת השקעה בעלת טווח מאוד ארוך) ושאני משלם 0.05% מהקרן עבור קרנות מחקות . ומפקיד בהוראת קבע שכן עולה הרבה אך זה זניח לעומת הקרן (0.5% חודשי מההפקדה בגלל עמלת מינימום), הוא עשה את עצמו לא מאמין עד שהראתי לו. ואז הוא שאל מה עם דמי משמרת, אמרתי לו שאני לא משלם דמי משמרת. הבחור קם והלך… שי, אני לא יודע את מי אתה מייצג אך 1% זה המון כסף –… קרא עוד »

משקיע מתחיל

כמה עולה הוראת קבע בבנקים המסחריים? לשם השוואה, הוראת קבע בבנק הדואר עולה 1.09 ש"ח

ליאת קימרון

תענוג לקרוא
זהו ביקור ראשון שלי אצל "הסולידית" בהיותי עושה ממש צעדים ראשונים בכיוון להיות משקיעה עצמאית. רציתי להגיד – תודה!!! על העידוד הכל כך ברור להעיז לקחת את הניהול הפיננסי בידיים. תודה על הכתיבה הברורה, הנגישה, המלאה במידע וקישורים, על הדיון העירני והמקצועי. תודה לסולידית ולמגיבים והתורמים – נהניתי והפקתי המון. בהערכה רבה ובתקווה להיות יום אחד בעלת יכולת לתרום גם.

עמי בטוח ביטוח ופיננסים

סולידית שלום רב, ניהול הכספים שלך בעצמך דינו כדין "הימור מושכל" בקזינו ברוב המקרים. ישנם קופות IRA בבתי ההשקעות וחברות הביטוח זהו מוצר לניהול ההשקעות בקרן שלך . העלות אפסית אך לאמיתו של דבר גם מנהלי ההשקעות של חברות הביטוח אינן משקיעות באפיק זה משום שהם מבינים את היתרונות הקיימים בהשקעה בפוליסת חיסכון. ככלל – ישנם אלטרנטיבות מצוינות להשקעה על פני קרנות נאמנות לדוגמה- קופות גמל , קרנות נאמנות וכו. שימי לב שלא מניתי את עניין ניהול התיקים שזו דרך של החברות ביטוח /בתי ההשקעות ליהנות מלוקש שמוכר בנק.. אמנה ברשותך את היתרונות של המוצר על פני אפיקי ההשקה האחרים.… קרא עוד »

אורו

סולידית שלום,
התוודעתי לפוסט הנ'ל ולאתר ממש לפני יומיים, ומאז פשוט לא הפסקתי לקרוא, כאן וברחבי האינטרנט, ואכן ברצוני לקחת אחריות על הכסף שלי. אז ראשית, תודה.

באחד הפוסטים שלך את קובעת שלפני שמתחילים לסחור בנירות ערך, כדאי ליצור חיסכון נזיל בגובה שש משכורות. מבדיקתי הלא מאוד מעמיקה, גיליתי שדווקא פוליסות החיסכון הנ"ל הכי משתלמות כשזה מגיע לחיסכון נזיל מסוג זה. גם אם דמי הניהול הם 1% ותשואה ממוצעת היא 3-4%, זה עדיין יותר משתלם מפיקדונות בבנק עם ריבית כמעט אפסית.

shaygolfgti

כאדם מן הישוב שעובד ואין לו שום מושג בדבר אפיקי השקעה ושרוב המילים שאתם זורקים עושות לו כאבים בכל הגוף אני חושב שיש בכל הדיון הזה אולי אמת וצדק מקצועי מבחינתכם אבל הוא חוטא למציאות של האזרח. רובנו אנשי מקצוע בתחום מסויים ואין לנו שום ידע ומושג בעניין השקעות. עבור אדם כזה שלא רוצה ולא יכול לנהל כספים פוליסה כזו היא יופי של מוצר. ככה פשוטו כמשמעו בלי הסבירם נוספים. 1.2% אחוז דמי ניהול נאמר מסך של 100 אלף שקל זה כסף קטן עבור מוצר כזה. רוב האנשים מוציאים במידנה הזו סכום כזה בחודש רק על סיגריות למשל. אז על… קרא עוד »

.

עקבו אחרי

תגובות אחרונות בבלוג

פרסומת

RSS מהפורום

דילוג לתוכן