מתכנת
מודרטור
- דירוג
- 8,860
יאמר לזכותך שהתרעת על כך שוב ושובהאירוע היה צפוי. היו על כך ויכוחים אם כן אפשרי או לא, אבל בהחלט היו כאלו שצפו אותו.
לפני שמישהו יתפתה בטעות להשקעות בתנודתיות על סמך פוסטים לא מדוייקים (בלשון המעטה), אני ממליץ לכולם לקרוא את התשקיף תמיד.
לא אכנס לפרטים, אבל XIV נמחק לאפס במקרה של עלייה תוך יומית של 80% במדד הבסיס spvxsp. ההסתברות לכך, במיוחד בערכי vix נמוכים, אינה זניחה. אזכיר שVIX הוא חישוב אחוזים של אחוזים. אזכיר עוד שXIV הוא נגזרת מדרגה שישית!!! (ראשונה s&p, שנייה אופציות על s&p, שלישית VIX, רביעית חוזים עתידיים על vix, חמישית spvxsp, שישית xiv)
לא סתם נכתב בתשקיף של xiv, ואני מצטט:
"In almost any potential scenario the closing indicative value (as defined below) of your ETNs is likely to be close to zero after 20 years and we do not intend or expect any investor to hold the ETNs from inception to maturity"
ובהמשך:
the ETNs may not be a suitable investment for you if:
"you seek an investment with a longer duration than a daily basis"
בניגוד לXIV שיכול לרדת ל-0 ביום אחד ובוודאות ירד ל-0 ביום כלשהו בעתיד הקרוב או הרחוק, סכנה כזו אינה קיימת בVXX. הבעיה בVXX הוא שהוא יורד ל-0 בטווח הארוך.
בקיצור - הייתי נזהר מאוד מאוד מאוד משני המוצרים, כפי שadamshalev ציין קודם
ה VIX אכן זינק אתמול 200% (או ממש קרוב לכך)אני לא מתכוון לעבור על ההודעות של כולם ולעשות תיקונים, רק להזהיר את התמימים.
הKILL של XIV לא קשור לזינוק בVIX אלא בחוזים עליו. דבר שני, התנודה הבעייתית היא לא יומית אלא תוך-יומית. זה הבדל מהותי מאוד.
אני חולק לחלוטין על ההנחה שלך בדבר חוסר סבירות של זינוק של 200% בVIX, מעבר לעובדה שכאמור גודל הזינוק בVIX שנדרש הוא הרבה פחות מ-200% כדי להביא לזינוק בחוזים
בנוסף, לא כתבתי שום דבר על אי מחיקה של שורט על VXX. שורט על VXX לא פחות מסוכן.
נערך לאחרונה ב: