sogi
משתמש בכיר
- דירוג
- 2,395
אתה חושב שישראל תוריד מתחת לאפס לפני ארה"ב ?אבל יש.. אל מתחת ל-0.
ההנחה ש-0 זה המינימום זו הנחה שנשברה כבר באירופה ותישבר בעתיד גם בשאר העולם.
אתה חושב שישראל תוריד מתחת לאפס לפני ארה"ב ?אבל יש.. אל מתחת ל-0.
ההנחה ש-0 זה המינימום זו הנחה שנשברה כבר באירופה ותישבר בעתיד גם בשאר העולם.
אין לי מושג.אתה חושב שישראל תוריד מתחת לאפס לפני ארה"ב ?
הזהב זול יחסית, כשהוא מדוד במניותיחסית למחירו ההיסטורי אני מחשיב את מחירו כרגע ליקר יחסית, אולי אני טועה כמובן. לא אמרתי שהוא בשיא כל הזמנים.
זאת בדיוק הבעיה של מחזיקי הזהב הסינטטי (כל מה שלא פיזי בהישג ידך)אין תחליף לזהב כרגע
לדעתי זה לא יספיק מבחינת פד והוא ישלב הורדת ריבית נוספת (ייתכן שב-0.75% נוספים כבר בישיבה הקרובה) ותוכנית חדשה של רכישות שתקבל שם קוד יפה כלשהו (כמו שהיה לנו כבר quantitative easing). הבעיה שלפי התנהגות השווקים והתמכרותם לא ברור בכלל איך פד יוכל לצאת מזה כשרוחות יירגעו. הרי זה כמו תינוק שבוכה כל פעם שבא לו שיפנקו אותו וסוחט מההורים שיקחו אותו על הידיים אחרת יצרח. כפי שפעם ציינתי ,המילוט היחיד מהמעגל הקסמים הזה זאת התפרצות אינפלציונית שתאלץ בנקים מרכזיים לעלות ריביות. עד אז נישאר עם אותה מציאות של ריביות אפסיות ותוכניות רכישת נכסים.אני היחיד שחושב שהורדת ריבית כתגובה לקורונה זה צעד הגיוני?
לכבות את המדפסתהמילוט היחיד
הלוואי, אבל נראה שכל מקבלי ההחלטות הכלכליות החליטו שהם יכולים למנוע האטה כלכלית לנצח. או לפחות עד לפרישה מהתפקיד, אח"כ זה בעיה של מישהו אחר.לכבות את המדפסת
Kicking the can down the roadהלוואי, אבל נראה שכל מקבלי ההחלטות הכלכליות החליטו שהם יכולים למנוע האטה כלכלית לנצח. או לפחות עד לפרישה מהתפקיד, אח"כ זה בעיה של מישהו אחר.
אם כבר, אז הגרף שהייתי רוצה לראות הוא שווי השוק הכולל של הזהב* חלקי שווי השוק הכולל של המניות.הזהב זול יחסית, כשהוא מדוד במניות
https://www.grufity.com/historical-data-chart-graph/GOLD.SP500/Gold-To-SP500-Ratio
https://www.macrotrends.net/1437/sp500-to-gold-ratio-chartאם כבר, אז הגרף שהייתי רוצה לראות הוא שווי השוק הכולל של הזהב* חלקי שווי השוק הכולל של המניות.
* הכוונה ל- total above-ground stock of gold.
ה-stock חשוב עבור הטיעון שהזהב הוא underowned. כלומר, עבור הטיעון שבעבר תיק ההשקעות הממוצע הכיל הקצאה גבוהה יותר לזהב, ומתישהו צפויה נסיגה לממוצע – כלומר המשקיעים כקבוצה ירצו להגדיל את שיעור הזהב בתיק, ובהינתן שיכולת הכרייה מוגבלת, ההגדלה של פלח הזהב בתיק הממוצע תתבצע באמצעות עליית מחיר הזהב.למה ה-stock משנה? אדם לא מחזיק אחוזים מהמלאי, הוא מחזיק יחידות משקל שמחירן משתנה, בדיוק כמו במניות.
בדיוק כך. עשה 70% בשנה וחצי, רק שלשום 7% ביום אחד, לא ראיתי דבר כזה מעולם.אגח ארוך הוא מכשיר שמאפשר להמר על דיפלציה ומדיניות מוניטרית מקלה. לא מחזיק ולא ממליץ.
ולחשוב שתכננתי לפני כחצי שנה לקנות EDV כי ברגע שהשוק ילך רע כולם יברחו לשם ואני אוכל למכור ולהחליף במניות, במקום זה קניתי הרבה קריפטו וימים יגידו אם זה היה עדיף.בדיוק כך. עשה 70% בשנה וחצי, רק שלשום 7% ביום אחד, לא ראיתי דבר כזה מעולם.
יש קונספירציה שאומרת ששיחררו את הקורונה כדי לפוצץ את בועת האשראי מבלי לקחת אחריות .אני עדיין שונא לתת נבואות, אבל הנה אחת:
אני חושב שאנחנו צועדים לקראת סוף הסקייל.
שהקורונה אכן תגרום למיתון עולמי.
בעולם החדש של הריביות האפסיות, קשה לי לראות איך אפשר לצאת ממנו. לעובדה של-Bonds יש תשואה כל כך נמוכה ואף שלילית, היא לא סתם. אפשר לפרש אותה כהשפעה של השינוי הדמוגרפי שעובר על העולם-פחות צעירים, שיותר חוסכים, לעומת כמות פנסיונרים הולכת וגדלה.
האמת שבאופן אישי תהיתי למה זאת לא ההזדמנות של הפד להקטין את המאזן שלו, וכך להעלות את הריבית על האג''ח הממשלתי בעיקיפין על ידי הגדלת ההצעה.
בכל אופן, למרות שאין לי כאן מסקנה ברורה, אגיד דבר כזה: כשבוטל תקן הזהב, גם הנשיא ניקסון היה בטוח שזה יהיה זמני.
עברו 50 שנה ותקן הזהב הוא היסטוריה.
אפשר לדון אם זה יהיה גם הגורל של ריביות חיוביות משמעותיות, ומה יקרה ביום שאחרי המערכת המוניטרית של היום.
אני אישית למדתי מכל זאת על חשיבות הפיזור, וחשיבות של פלחים עם אנטי קורולציה.
אין לי ספק, שבבוא היום, כשארצה להתחיל להשקיע ברצינות, אקנה מדדים מפוזרים של מניות לצד מדדי אג''ח ארוך טווח.
יש קונספירציה שאומרת ששיחררו את הקורונה כדי לפוצץ את בועת האשראי מבלי לקחת אחריות .
גם אם זה לא נכון, אני יכול להגיד שבשום מצב לא דמיינתי שככה בועת האשראי תתפוצץ בסוף.יש קונספירציה שאומרת ששיחררו את הקורונה כדי לפוצץ את בועת האשראי מבלי לקחת אחריות .
וואו, הלוואי...3) ירידה בצריכה בעקבות טרנד של קיימות.
מי האמין שככה ייגמר הסיפור האיראני.גם אם זה לא נכון, אני יכול להגיד שבשום מצב לא דמיינתי שככה בועת האשראי תתפוצץ בסוף.
תסריטים שכן העלתי בראשי:
1) העלאת ריבית בכל העולם בגלל האינפלציה.
2) מלחמה עולמית WW3
3) ירידה בצריכה בעקבות טרנד של קיימות.
4) בריחה מסיבית מפיאט לקריפטו שמלבה את עצמה.
הקורונה הזו זה ג'וקר שנשלף פעם במאה שנה כדי לנפץ בועות. פשוט מדהים לחיות בימים האחרונים.
⌄
⌄
⌄
מי שיחרר? הדרך הכי טובה לפוצץ את בועת האשראי זה באמצעות מגיפה שאי אפשר לשלוט בה? אולי זה קרנות הפנסיה רצו לחסל קצת זקנים שחיים יותר מדייש קונספירציה שאומרת ששיחררו את הקורונה כדי לפוצץ את בועת האשראי מבלי לקחת אחריות .