• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

Ten year yield

• פותח הנושא פותח הנושא sogi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אבל יש.. אל מתחת ל-0.
ההנחה ש-0 זה המינימום זו הנחה שנשברה כבר באירופה ותישבר בעתיד גם בשאר העולם.
אתה חושב שישראל תוריד מתחת לאפס לפני ארה"ב ?

אתה חושב שישראל תוריד מתחת לאפס לפני ארה"ב ?
אין לי מושג.
לא יודע אם זה בכלל מדד מהותי לבנק ישראל בהשוואה למשל לשער הדולר.

יחסית למחירו ההיסטורי אני מחשיב את מחירו כרגע ליקר יחסית, אולי אני טועה כמובן. לא אמרתי שהוא בשיא כל הזמנים.
הזהב זול יחסית, כשהוא מדוד במניות
https://www.grufity.com/historical-data-chart-graph/GOLD.SP500/Gold-To-SP500-Ratio
באופן כללי זה לא הזהב שיקר, זה המטבעות שזולים (כי מדפיסים כמו מטורפים). אין תחליף לזהב כרגע, ביטקוין וקריפטו אחר זה נכס ספקולטיבי כמו אמנות יקרה או בולים נדירים, הדבר האחרון להחזיק בזמן משבר ובסוף המחזור הכלכלי.

אין תחליף לזהב כרגע
זאת בדיוק הבעיה של מחזיקי הזהב הסינטטי (כל מה שלא פיזי בהישג ידך)
נניח בצד את מי שמחזיק זהב פיזי והוא יוכל להשתמש ב"כסף" שלו ולקנות איתו משהו
מי שמחזיק "ניירות זהב" במחשב כלשהו לא "יהנה" מהערך החדש של הזהב בתור Currency
הוא יתקל מול מחשב שמוסר לו "מצטערים, הפעולה תיקח מספר שבועות"
אבל מחשב כבר יש לו, לכן ביטקוין הוא הפיתרון המושלם בעתיד להתפוגגות הפיאט
וזה כי אין אף אחד עם "כפתור אדום" שיכול לסגור ברז כלכלי כלשהו

אני היחיד שחושב שהורדת ריבית כתגובה לקורונה זה צעד הגיוני?
לדעתי זה לא יספיק מבחינת פד והוא ישלב הורדת ריבית נוספת (ייתכן שב-0.75% נוספים כבר בישיבה הקרובה) ותוכנית חדשה של רכישות שתקבל שם קוד יפה כלשהו (כמו שהיה לנו כבר quantitative easing). הבעיה שלפי התנהגות השווקים והתמכרותם לא ברור בכלל איך פד יוכל לצאת מזה כשרוחות יירגעו. הרי זה כמו תינוק שבוכה כל פעם שבא לו שיפנקו אותו וסוחט מההורים שיקחו אותו על הידיים אחרת יצרח. כפי שפעם ציינתי ,המילוט היחיד מהמעגל הקסמים הזה זאת התפרצות אינפלציונית שתאלץ בנקים מרכזיים לעלות ריביות. עד אז נישאר עם אותה מציאות של ריביות אפסיות ותוכניות רכישת נכסים.

לכבות את המדפסת
הלוואי, אבל נראה שכל מקבלי ההחלטות הכלכליות החליטו שהם יכולים למנוע האטה כלכלית לנצח. או לפחות עד לפרישה מהתפקיד, אח"כ זה בעיה של מישהו אחר.

הלוואי, אבל נראה שכל מקבלי ההחלטות הכלכליות החליטו שהם יכולים למנוע האטה כלכלית לנצח. או לפחות עד לפרישה מהתפקיד, אח"כ זה בעיה של מישהו אחר.
Kicking the can down the road
אבל הכביש עומד להגמר, ואחריו יש חול טובעני

אם כבר, אז הגרף שהייתי רוצה לראות הוא שווי השוק הכולל של הזהב* חלקי שווי השוק הכולל של המניות.

* הכוונה ל- total above-ground stock of gold.
https://www.macrotrends.net/1437/sp500-to-gold-ratio-chart
https://www.grufity.com/historical-data-chart-graph/GOLD.SP500/Gold-To-SP500-Ratio

למה ה-stock משנה? אדם לא מחזיק אחוזים מהמלאי, הוא מחזיק יחידות משקל שמחירן משתנה, בדיוק כמו במניות.

למה ה-stock משנה? אדם לא מחזיק אחוזים מהמלאי, הוא מחזיק יחידות משקל שמחירן משתנה, בדיוק כמו במניות.
ה-stock חשוב עבור הטיעון שהזהב הוא underowned. כלומר, עבור הטיעון שבעבר תיק ההשקעות הממוצע הכיל הקצאה גבוהה יותר לזהב, ומתישהו צפויה נסיגה לממוצע – כלומר המשקיעים כקבוצה ירצו להגדיל את שיעור הזהב בתיק, ובהינתן שיכולת הכרייה מוגבלת, ההגדלה של פלח הזהב בתיק הממוצע תתבצע באמצעות עליית מחיר הזהב.

כדי לתמוך בטיעון כזה, אפשר להציג גרף של היחס בין שווי השוק הכולל של הזהב ובין שווי השוק הכולל של החברות הנסחרות בבורסות. אפשר לחזור על התרגיל מול אג"ח או מניות פלוס אג"ח וכו'. להבנתי, זה לא מה שמוצג בגרפים שקישרת אליהם.

אגב, ה-stock כן חשוב במניות. זה נקרא shares outstanding, ומשמש בחישובים שונים. מניות במובן של יחידות בעלות בחברות. ככל שיש יותר פיות להאכיל, כל פה יקבל פחות. לא סתם זה נקרא דיבידנד, מלשון חלוקה. אם מספר המניות לא היה חשוב, בעלי המניות לא היו חוששים מדילול, ולא הייתה להם התנגדות שהמנהלים ינפיקו לעצמם כמה מניות שהם רוצים במחיר מופחת או בחינם.

ההשוואה בין מחיר יחידת סנופי ובין מחיר אונקיית זהב לא נראית לי מועילה, במיוחד לא בטווח זמן של עשרות שנים. יחידת סנופי מתאימה אולי למדידת תשואה אבל לא מתאימה לשמש כיחידת מידה קבועה של ערך או כושר ייצור. זו יחידה שהיקפה הכלכלי משתנה ומתפתח, בין השאר כתוצאה מהשקעה מחדש, הן ברמת החברות שבמדד והן ברמת הקרן המחקה, כתוצאה מצבירת דיבידנדים שהומרו לבייבק*.

* ככל שחברות מגדילות את הבייבק על חשבון הדיבידנד, זה מקטין את שיעור החלוקה של הקרנות המחלקות, והופך אותן – אפקטיבית – למעין קרנות חצי-צוברות. כנ"ל לגבי חישוב יחידת המדד המופשטת – ככל שדיבידנד מוחלף בבייבק, מצטמצם הפער השנתי בין מדדי מחיר ובין מדדי תשואה כוללת. במילים אחרות: הסנופי צומח בקצב גדול יותר מחברות הסנופי.

נערך לאחרונה ב:
גם כשהאגח היה ב1.8 אמרו שמי שמחזיק אדיוט כי בניכוי מס ואינפלציה הוא נשאר בלי כלום. מאז האגח עשה תשואה נהדרת. אם נלך מפה לאפס, מי שיחזיק יעשה עוד כסף. לכן זה לא רק מוסדיים שמחזיקים בלית ברירה. אגח ארוך הוא מכשיר שמאפשר להמר על דיפלציה ומדיניות מוניטרית מקלה. לא מחזיק ולא ממליץ.

בדיוק כך. עשה 70% בשנה וחצי, רק שלשום 7% ביום אחד, לא ראיתי דבר כזה מעולם.
ולחשוב שתכננתי לפני כחצי שנה לקנות EDV כי ברגע שהשוק ילך רע כולם יברחו לשם ואני אוכל למכור ולהחליף במניות, במקום זה קניתי הרבה קריפטו וימים יגידו אם זה היה עדיף.

אני עדיין שונא לתת נבואות, אבל הנה אחת:
אני חושב שאנחנו צועדים לקראת סוף הסקייל.
שהקורונה אכן תגרום למיתון עולמי.

בעולם החדש של הריביות האפסיות, קשה לי לראות איך אפשר לצאת ממנו. לעובדה של-Bonds יש תשואה כל כך נמוכה ואף שלילית, היא לא סתם. אפשר לפרש אותה כהשפעה של השינוי הדמוגרפי שעובר על העולם-פחות צעירים, שיותר חוסכים, לעומת כמות פנסיונרים הולכת וגדלה.
האמת שבאופן אישי תהיתי למה זאת לא ההזדמנות של הפד להקטין את המאזן שלו, וכך להעלות את הריבית על האג''ח הממשלתי בעיקיפין על ידי הגדלת ההצעה.

בכל אופן, למרות שאין לי כאן מסקנה ברורה, אגיד דבר כזה: כשבוטל תקן הזהב, גם הנשיא ניקסון היה בטוח שזה יהיה זמני.
עברו 50 שנה ותקן הזהב הוא היסטוריה.
אפשר לדון אם זה יהיה גם הגורל של ריביות חיוביות משמעותיות, ומה יקרה ביום שאחרי המערכת המוניטרית של היום.

אני אישית למדתי מכל זאת על חשיבות הפיזור, וחשיבות של פלחים עם אנטי קורולציה.
אין לי ספק, שבבוא היום, כשארצה להתחיל להשקיע ברצינות, אקנה מדדים מפוזרים של מניות לצד מדדי אג''ח ארוך טווח.
יש קונספירציה שאומרת ששיחררו את הקורונה כדי לפוצץ את בועת האשראי מבלי לקחת אחריות .

יש קונספירציה שאומרת ששיחררו את הקורונה כדי לפוצץ את בועת האשראי מבלי לקחת אחריות .

קשה לי להאמין בזה, גם בשל הרקע המדעי, אבל גם בגלל שכל יושב ראש של הפד עד היום עשה כל מה שהוא יכול כדי שהכלכלה לא תקרוס תחת המשמרת שלו ואז הוא יהיה ה''אשם'' התורן

גם אם זה לא נכון, אני יכול להגיד שבשום מצב לא דמיינתי שככה בועת האשראי תתפוצץ בסוף.

תסריטים שכן העלתי בראשי:
1) העלאת ריבית בכל העולם בגלל האינפלציה.
2) מלחמה עולמית WW3
3) ירידה בצריכה בעקבות טרנד של קיימות.
4) בריחה מסיבית מפיאט לקריפטו שמלבה את עצמה.

הקורונה הזו זה ג'וקר שנשלף פעם במאה שנה כדי לנפץ בועות. פשוט מדהים לחיות בימים האחרונים.

גם אם זה לא נכון, אני יכול להגיד שבשום מצב לא דמיינתי שככה בועת האשראי תתפוצץ בסוף.

תסריטים שכן העלתי בראשי:
1) העלאת ריבית בכל העולם בגלל האינפלציה.
2) מלחמה עולמית WW3
3) ירידה בצריכה בעקבות טרנד של קיימות.
4) בריחה מסיבית מפיאט לקריפטו שמלבה את עצמה.

הקורונה הזו זה ג'וקר שנשלף פעם במאה שנה כדי לנפץ בועות. פשוט מדהים לחיות בימים האחרונים.
מי האמין שככה ייגמר הסיפור האיראני.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מי שיחרר? הדרך הכי טובה לפוצץ את בועת האשראי זה באמצעות מגיפה שאי אפשר לשלוט בה? אולי זה קרנות הפנסיה רצו לחסל קצת זקנים שחיים יותר מדי

נושאים דומים

Back
למעלה