• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

Distribution Yield

• פותח הנושא פותח הנושא Hamato Yoshi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Hamato Yoshi

משתמש רשום
דירוג
8
אשמח לקבל הסבר בנוגע למנגנון חלוקת הדיבידנדים ב-ETFs.

לצורך הדוגמא נניח שאני מחזיק ב-100 יחידות VTI בשווי כולל של 1,000,000 דולר ונתון שה Distribution Yield הוא 1.73% - מה זה אומר עבורי? כמה מתקבל כל תקופה ואיך מחושב?

יש הסברים טובים בדפי ETF של iShares:
למשל עבור:
http://www.blackrock.com/ca/individual/en/products/239843/ishares-sptsx-capped-reit-index-etf

Distribution Yield:
The annual yield an investor would receive if the most recent fund distribution stayed the same going forward. The yield represents a single distribution from the fund and does not represent the total return of the fund. The yield is calculated by annualizing the most recent distribution and dividing by the fund NAV from the as-of date. This figure is net of management fees and other fund expenses.

12m Trailing Yield:
The yield an investor would have received if they had held the fund over the last twelve months assuming the most recent NAV. The 12-month trailing yield is calculated by summing any income distributions over the past twelve months and dividing by the fund NAV from the as-of date. This figure is net of management fees and other fund expenses.

אוקיי.. אני אנסה לתרגם את זה למספרים כדי לראות אם הבנתי.

נניח:
VTI NAV = 108
Distribution Yield = 1.73%
אז הקרן מחלקת 1.8684 (שהם 108 * 0.0173) דולר על כל יחידה שאני מחזיק? לשנה?

מקווה שאני לא עושה לעצמי פאדיחות....

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הנתון לא אומר כלום. הוא לוקח את החלוקה האחרונה ומשליך ממנה על התשואה השנתית הצפויה. בפועל יש תעודות שמחלקות כל רבעון ורואים שגודל הדיבידנד בסנטים לא עקבי. לדוגמא - ברבעון הראשון תעודה חילקה 20 סנט ליח, בשני 25, השלישי 40 וכד'. הדרך היותר סבירה להעריך תשואה שנתית צפויה היא לקחת את סך הדיבידנד השנתי בשנה הקודמת ולחלק במחיר נוכחי של התעודה.

נושאים דומים

Back
למעלה