ערכים באים מהבית. לא משטיפת מח.אבל זה שמישהו רוצה שבעולם הערכי שלו כן ילמדו אותו, זה לא אומר שכופים עליו....
בית ספר תפקידו ללמד כלים כמו שפות קריאה ומדעים ולתרגל חשיבה לוגית וחוקרת, לא ציות לתכתיבים של אינטרסנטים.
נערך לאחרונה ב:
ערכים באים מהבית. לא משטיפת מח.אבל זה שמישהו רוצה שבעולם הערכי שלו כן ילמדו אותו, זה לא אומר שכופים עליו....
“אם הדמוקרטיה נהגה כלפינו, כשהיינו באופוזיציה, לפי העקרונות הדמוקרטים, הרי הייתה היא הדמוקרטיה חייבת לעשות זאת. אך אנחנו לא אמרנו מעולם, שאנו מיצגים את הרעיון הדמוקרטי, אלא אמרנו בגלוי שאנו נוקטים אמצעים דמוקרטים כדי להגיע לשלטון, אך כשנגיע לשלטון נסרב לתת למתנגדנו, וללא רחמים, כל אותם הזכויות והאמצעים שניתנו לנו כשהיינו באופוזיציה "ואם אנחנו מדברים על ערכים שלא כתובים במגילת העצמאות או בחוקה,ומפריעים, אז מה צריך לעשות ?
כמו דמוקרטיה ?ואם אנחנו מדברים על ערכים שלא כתובים במגילת העצמאות או בחוקה,ומפריעים, אז מה צריך לעשות ?
אתה בטנטרום מעגלי.ערכים באים מהבית. לא משטיפת מח.
אז עכשיו מי שלא מסכים איתך הוא נאצי?“אם הדמוקרטיה נהגה כלפינו, כשהיינו באופוזיציה, לפי העקרונות הדמוקרטים, הרי הייתה היא הדמוקרטיה חייבת לעשות זאת. אך אנחנו לא אמרנו מעולם, שאנו מיצגים את הרעיון הדמוקרטי, אלא אמרנו בגלוי שאנו נוקטים אמצעים דמוקרטים כדי להגיע לשלטון, אך כשנגיע לשלטון נסרב לתת למתנגדנו, וללא רחמים, כל אותם הזכויות והאמצעים שניתנו לנו כשהיינו באופוזיציה "
-למדינת ישראל יש חצי חוקה בדמות חוקי יסודכמו דמוקרטיה ?
א. מגילת העצמאות אינה חוקה ולמדינת ישראל אין חוקה, נאהב או לא נאהב. הטיעון שלי היה נגד העובדה שאתם בוחרים באופן סלקטיבי מה שנוח לכם.
ב. במגילת העצמאות למשל כן כתוב שזכותנו על ארץ ישראל נובעת מהקשר ההיסטורי שלנו מימי התנך לכאן.
[td]
מְגִלַּת הָעַצְמָאוּת
בְּאֶרֶץ־יִשְׂרָאֵל קָם הָעָם הַיְּהוּדִי, בָּהּ עֻצְּבָה דְּמוּתוֹ הָרוּחָנִית, הַדָּתִית וְהַמְּדִינִית, בָּהּ חַי חַיֵּי קוֹמְמִיּוּת מַמְלַכְתִּית, בָּהּ יָצַר נִכְסֵי תַּרְבּוּת לְאֻמִּיִּים וּכְלַל־אֱנוֹשִׁיִּים וְהוֹרִישׁ לָעוֹלָם כֻּלּוֹ אֶת סֵפֶר הַסְּפָרִים הַנִּצְחִי.
לְאַחַר שֶׁהֻגְלָה הָעָם מֵאַרְצוֹ בְּכֹחַ הַזְּרוֹעַ שָׁמַר לָהּ אֱמוּנִים בְּכָל אַרְצוֹת פְּזוּרָיו, וְלֹא חָדַל מִתְּפִלָּה וּמִתִּקְוָה לָשׁוּב לְאַרְצוֹ וּלְחַדֵּשׁ בְּתוֹכָהּ אֶת חֵרוּתוֹ הַמְּדִינִית.
מִתּוֹךְ קֶשֶׁר הִיסְטוֹרִי וּמָסוֹרָתִי זֶה חָתְרוּ הַיְּהוּדִים בְּכָל דּוֹר לָשׁוּב וּלְהֵאָחֵז בְּמוֹלַדְתָּם הָעַתִּיקָה; וּבַדּוֹרוֹת הָאַחֲרוֹנִים שָׁבוּ לְאַרְצָם בַּהֲמוֹנִים, וַחֲלוּצִים, מַעְפִּילִים וּמָגִנִּים הִפְרִיחוּ נְשַׁמּוֹת, הֶחֱיוּ שְׂפָתָם הָעִבְרִית, בָּנוּ כְּפָרִים וְעָרִים, וְהֵקִימוּ יִשּׁוּב גָּדֵל וְהוֹלֵךְ הַשַּׁלִּיט עַל מִשְׁקוֹ וְתַרְבּוּתוֹ, שׁוֹחֵר שָׁלוֹם וּמֵגֵן עַל עַצְמוֹ, מֵבִיא בִּרְכַּת הַקִּדְמָה לְכָל תּוֹשָׁבֵי הָאָרֶץ וְנוֹשֵׂא נַפְשׁוֹ לְעַצְמָאוּת מַמְלַכְתִּית.
[/td]
האם אתה בעד לכבוש את עבר הירדן?
ג. "ומפריעים". מפריעים למי? לך? אבל אחרים רוצים אותם.
ד. מה צריך לעשות? להבין שאתה וערכיך (וגם אני וערכי) לא עליונים על אחרים ואין שום סיבה שיהיה עדיפות למישהו על פני מישהו אחר. ואז יש דמוקרטיה, והחברה באופן כללי בוחרת איזה ערכים היא משמרת.
ד-מ-ו-ק-ר-ט-י-ה.
אתה בטנטרום מעגלי.
ומי קבע שזה שטיפת מוח? אה, כי זה שטיפת מוח.
אז עכשיו מי שלא מסכים איתך הוא נאצי?
סביר להניח שאנחנו בדרך למאבק אלים על הדמוקרטיה****כל**** חברי הכנסת בימין שהתראיינו בנושא (הרבה יותר מדי) מאשימים את היועמ"ש בתאונה מחרידה שקרתה במעון פיראטי במגזר החרדי. אפס אחריות, מקסימום דמוניזציה של הגורמים האחראים על אכיפת החוק במדינת ישראל. אם חברי הכנסת האלה ימשיכו לאחוז במוקדי הכוח, מדינת ישראל לא תשרוד.
הכנסת לא קבעה את זה כך-למדינת ישראל יש חצי חוקה בדמות חוקי יסוד
כנ"ל.-מגילת העצמאות נחשבת למסמך חוקי מכונן, בגצ, ב48 וב53 כבר התבסס על עקרונותיה
ושוב פעם אנחנו לא מסוגלים להסכים על העובדות.הכנסת לא קבעה את זה כך
כנ"ל.
בטח לגבי מגילת העצמאות, זה פשוט. אם היא הייתה חוקה - מדוע היה צורך בפשרת הררי?ושוב פעם אנחנו לא מסוגלים להסכים על העובדות.
אני נגד הפגנות אלימות. מכל צד.בינתיים כבישים בכמה ערים חסומים מפני שהחרדים מתנגדים לנתיחה שלאחר המוות של קורבנות הפעוטון הפיראטי. ההפגנות הן לא על המוות עצמו - זה כנראה פחות מפריע - ההפגנות הן על כך שרוצים לקבוע בוודאות סיבת מוות. זה יהרג ובל יעבור כנראה.
כמו כן ח"כ סון הר מלך, שעליה אין לי אף מילה להגיד (אבל אני ממליץ לגגל "סון הר מלך חיסונים"), מתנהגת כמצופה ממנה כיו"ר ועדת הבריאות. "אני יודעת שאתה מתקשה שאני יו"ר הוועדה, תצטרך לבלוע את זה שאתה לא רלוונטי לשום דבר והדעות ההזויות שלך לא רלוונטיות לשום דבר ועניין".
זה לא ערכים יהודיים ולא כלום, זה שלטון גרוע.
חסימות כבישים של החרדים היו עוד הרבה לפני ההפיכה המשטרית. גם של האתיופים/נכים באיזה שלב.אבל ההפגנות התדרדרו לאן שהגיעו בגלל שזה הפך לנורמה. באדיבות קפלן, וכמובן בחסות גלי "מחאה אפקטיבית" מיארה.
מה לעשות, רק בכוח עובד במדינה הזאת. וגם זה כבר לא.חסימות כבישים של החרדים היו עוד הרבה לפני ההפיכה המשטרית. גם של האתיופים/נכים באיזה שלב.
אבל אני מסכים שזה לא תקין באופן כללי.
נכון מאוד. חסימות כבישים תופעה מוכרת.חסימות כבישים של החרדים היו עוד הרבה לפני ההפיכה המשטרית. גם של האתיופים/נכים באיזה שלב.
אבל אני מסכים שזה לא תקין באופן כללי.
הסיבה שבהקמת המדינה הדתיים התנגדו לחוקה היתה כי התורה היא חוקת ישראל.בטח לגבי מגילת העצמאות, זה פשוט. אם היא הייתה חוקה - מדוע היה צורך בפשרת הררי?
לגבי מעמד חוקי היסוד, אכן יש על מה לדון. אני אישית חושב שהם לא, אבל אני מבין שאפשר לטעון שכן.
זה לא מה שכתבתי עליו, ולא אדרדר לדיון הקבוע על האשמת השמאל שאתה מכוון אליו.אבל ההפגנות התדרדרו לאן שהגיעו בגלל שזה הפך לנורמה. באדיבות קפלן, וכמובן בחסות גלי "מחאה אפקטיבית" מיארה.
ובסוף אין חוקה, כן או לא?הסיבה שבהקמת המדינה הדתיים התנגדו לחוקה היתה כי התורה היא חוקת ישראל.
אם זה לא מה שכתבת עליו, אתה רק מחמיר את המצב.זה לא מה שכתבתי עליו, ולא אדרדר לדיון הקבוע על האשמת השמאל שאתה מכוון אליו.
אם היית קורא את מה שאני כותב, היית מגלה אם זה מה שכתבתי עליו או לא.אם זה לא מה שכתבת עליו, אתה רק מחמיר את המצב.
מדינת ישראל הוקמה בהתניה שכל אחת מהמדינות, היהודית והערבית, תפרסם תוך שנה חוקה דמוקרטית ששומרת על זכויות המיעוטים. הערבים סרבו, היהודים הסכימו ופירסמו את מגילת העצמאות בה הוכרזה ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, בהתחיבות שחוקה מפורטת יותר תגובש בהמשך, על בסיס העקרונות של מגילת העצמאות. בהמשך ניקבעו חוקי היסוד כחלקים מאותה חוקה שעדיין לא נוסחה בשלמותה.-מגילת העצמאות נחשבת למסמך חוקי מכונן, בגצ, ב48 וב53 כבר התבסס על עקרונותיה
⌄
⌄
⌄
א. העובדה שלכולם היה ברור שמגילת העצמאות (שאגב, דמוקרטיה לא מופיע בה...) היא לא חוקה. אחרת לא היה צריך את פשרת הררי.מדינת ישראל הוקמה בהתניה שכל אחת מהמדינות, היהודית והערבית, תפרסם תוך שנה חוקה דמוקרטית ששומרת על זכויות המיעוטים. הערבים סרבו, היהודים הסכימו ופירסמו את מגילת העצמאות בה הוכרזה ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, בהתחיבות שחוקה מפורטת יותר תגובש בהמשך, על בסיס העקרונות של מגילת העצמאות. בהמשך ניקבעו חוקי היסוד כחלקים מאותה חוקה שעדיין לא נוסחה בשלמותה.
יש אנשים שאין להם בעיה להתכחש להתחיבויותיהם.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| V | פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) | יומני מסע אישיים | 41 | |
|
|
פרשת "מוכתר" | פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין | 229 | |
|
|
על פרשת דרכים פיננסית | יומני מסע אישיים | 263 | |
|
|
פרשת דרכים - לאן להמשיך מכאן? | שוק ההון | 9 |