האמת קשה לך ?אתה זורק רעל בלי הפסקה
האמת קשה לך ?אתה זורק רעל בלי הפסקה
זה בדיוק מה שאני לא עושה.הטעות שלך לדעתי מתחילה שאתה מניח מראש שכל דעה שהיא לא אתה היא בהכרח רעה. אז הדיון לא מתחיל.
עבדתי עם דתיים. אילו שהערכתי לא היו חלק מהעדר - הם החליטו בעצמם מה כשר ומה לא, ושלחו את הילדים לבתי ספר כללים.
אילו ששלחו את הילדים לבתי ספר דתיים עברו הקצנה והם כיום מדקלמים את ערוץ 14
ממש לא נכון. המדינה לא לקחה אחריות על השירות הלאומי והשאירה אותו פרוץ לבעלי אינטרסים- והיו, כמובן, פירסומים על שחיתויות.
אני לא יודע מה קורה בשירות הלאומי הערבי אבל השירות הלאומי היהודי הוא כלי לקידום הדתה בעזרת בנות דתיות שבניגוד לחילוניות שמתגייסות גיוס חובה ומוצבות בד״כ בניגוד לרצונן, הדתיות מקבלות את הפריוולגיה לבחור מתי איפה כמה ואם בכלל נח להן לעבוד.
האידיאל הוא ש״מישהו״ - למשל ועדה ממלכתית רצינית, יקחו את הפיקוד על השירות הלאומי, יהפכו אותו למשהו רציני עם תועלת אמיתית - למשל עם קורס חובשים, כבאים או מורים, ושמי שמגיע לשירות הלאומי יגוייס כמו כולם, לאותם שלוש שנים, יעבור בדיוק את אותו מיון צבאי כמו כולם וישרת שלוש שנים כמו כולם, בהתאם למקצועו הצבאי או הלאומי.
לא ידעתי על זה, תוכל להרחיב על זה קצת?בתנאים מועדפים. כשמועמד דתי לקצונה נדרש לחתימה קצרה מזו שנדרש לה חילוני קל לו יותר לחתום.
נו, באמת. הצבא מנצל את הלימודים להפעלת לחץ על החילונים - הסיכוי שהצבא יוותר על אמצעי הלחץ הזה ויאפשר חצי שירות בגלל שהמועמד למד מדע או הנדסה לא אמיתי.
צריך להיות הפוך. הדתיים והחרדים חייבים לשרת בצבא שלוש שנים, בדיוק כמו החילונים, וכל מי שרוצה יוכל לדחות את הגיוס לכל מטרה שהיא.
אם הדתיים מתעקשים לדחות בשנה את השירות בשביל שטיפת מח נוספת - תפדל, אבל אח״כ שיעשו שלוש שנים מלאות.
אני כן בעד ניסוח עקרונות חיים משותפים בסיסים שדת היא לא חלק מהן. כרגע אין שום בסיס לחיים משותפים חוץ מ ״כולם אנטישמים, יהודים יכולים לחיות בבטחון רק בישראל״
קודם, אין לי עניין להפריע לאורח חייך.מדוע במדינה שאני אזרח בה אני צריך לקפוץ מעל 100 מכשולים כדי להירשם כנשוי ? מה הקשר בין הגדרת נישואים של המדינה ולהטבות או חובות של זוג נשוי, לבין נישואים דתים ? מי קשר את שתי הדברים ולמה הם קשורים ?
שלא לדבר על נישואים בין בני זוג מאותו מין
כרגיל הדמגוגיה מצליחה לבלבל, זה לא אנשי משרד החינוך אלא אנשי משרד האוצר.משרד החינוך מאוייש באנשים ש עוברים על החוק.
www.jdn.co.il
www.jdn.co.il
www.jdn.co.il
משכורות המורים במוסדות הפרטיים של החינוך החרדי הם באחריות המוסדות שמעסיקים אותם ולא באחריות המדינה.הלנת שכר
דיברתי כל ההתנהלות של אנשי משרד החינוך, ובפרט על האפליה הכספית לטובת מערכות החינוך המפלגתיות - דתי וחרדי, על הזרמת כספים חופשית ״לפי דרישה״ למוסדות פרטיים שהופסקה רק בגלל בדיקה במימון אדם פרטי, על השקרים שעדיין נמשכים כאילו יש פיקוח אמיתי על לימודי ליבה במוסדות החרדים כשבמציאות בקושי סופרים שעות ואין שום דרישה לעמידה ברמה מוגדרת כלשהי, ובעיקר על הדירדור המתמשך של מערכת החינוך הממלכתי, כפיית תכנים דתיים ואיסור תכנים ליברליים, אי מתן כלים למורים להתמודד עם אלימות ודירדור המערכת למצב בו אנשים ברמה לא מוכנים להיות מורים, וכן, המצב התדרדר עד כדי כך שלאנשי משרד החינוך לא מפריע שהם עוברים על על החוק. מהמקפצה.אלא אנשי משרד האוצר.
האלטרנטיבה היא שמירה על החוק.האלטרנטיבה היא הלנת שכר רוחבית לכל עובדי המדינה.
על מה בדיוק ?לא ידעתי על זה, תוכל להרחיב על זה קצת?
הערכים של החילונים לא נכפים עליהם מבחוץ ולכן הם לא צריכים שילמדו אותם מה הערכים שנכונים להם, והם ממש לא צריכים ״בית מדרש לערכים״.דוגמה שירות לאומי בחקלאות ובית מדרש לערכים ליברליים והומניזם
ההגדרה ״נשוי״ חשובה בגלל הדברים במדינה התלויים בהגדרה של ״נשוי״ , לדוגמא המבצעים של מחיר למשתכן.זה לא אומר שאני לא מוכן לשמוע על שינוי ויצירת מסגרת אזרחית מתאימה לצד שמירה על המסגרת היהודית,
צודק, יהיה צריך להחליף הרבה אנשים.משכורות המורים במוסדות הפרטיים של החינוך החרדי הם באחריות המוסדות שמעסיקים אותם ולא באחריות המדינה.
המוסדות לקחו סיכון שהכספים שהם ביקשו לא יאושרו, וחובתם להערך עם מקור כספי לתשלום משכורות גם במקרה בו הסיכון שהם לקחו על עצמם יתממש.
דיברתי כל ההתנהלות של אנשי משרד החינוך, ובפרט על האפליה הכספית לטובת מערכות החינוך המפלגתיות - דתי וחרדי, על הזרמת כספים חופשית ״לפי דרישה״ למוסדות פרטיים שהופסקה רק בגלל בדיקה במימון אדם פרטי, על השקרים שעדיין נמשכים כאילו יש פיקוח אמיתי על לימודי ליבה במוסדות החרדים כשבמציאות בקושי סופרים שעות ואין שום דרישה לעמידה ברמה מוגדרת כלשהי, ובעיקר על הדירדור המתמשך של מערכת החינוך הממלכתי, כפיית תכנים דתיים ואיסור תכנים ליברליים, אי מתן כלים למורים להתמודד עם אלימות ודירדור המערכת למצב בו אנשים ברמה לא מוכנים להיות מורים, וכן, המצב התדרדר עד כדי כך שלאנשי משרד החינוך לא מפריע שהם עוברים על על החוק. מהמקפצה.
את כל העובדים האילו צריך להחליף, והשאלה ל@איניגו מונטויה היתה איך בדיוק מפטרים את כולם ואיך מוצאים אנשים ראויים יסכימו להכנס למערכת הרקובה הזו.
וכמו שמתכנת ציין, משרד החינוך הוא ממש לא המשרד היחיד שצריך להחליף בו מלא אנשים שמזלזלים בדמוקרטיה ועוברים על החוק.
או דרך שלישית, שבה המדינה כן מגדירה מה מבחינתה נחשב נישואים, ולכן היא מכירה בצורה כזו ולא באחרת.ההגדרה ״נשוי״ חשובה בגלל הדברים במדינה התלויים בהגדרה של ״נשוי״ , לדוגמא המבצעים של מחיר למשתכן.
מבחינתי יש שתי אפשרויות -
1. הורדת המושג ״נשוי״ מהצד של המדינה. יש זכויות וחובות על אזרחים, יש חוזים שמגדירים חיים ביחד שאפשר לאשר על ידי המדינה, יש אזרחים עם ילדים. מה זה משנה אם הם ״נשואים״ ?
2. חוק המגדיר זוג נשוי ללא קשר לדת כלשהיא, ״כל זוג בני אדם הרוצים להגדיר עצמם כנשואים, יכולים להירשם כזוג נשוי ויחולו עליהם כל החובות והזכויות של זוג ״נשוי״. אין שתי מסגרות, יש ״נשוי״. אתה יכול להתחתן עם רב ולהירשם כנשוי או פשוט לגשת לעיריה ולהרשם כנשוי. כל אחד כרצונו.
אמנת גביזון מדן היא אחלה אמנה. מעניין למה היא לא יושמה.או דרך שלישית, שבה המדינה כן מגדירה מה מבחינתה נחשב נישואים, ולכן היא מכירה בצורה כזו ולא באחרת.
זה לא אומר שהדרך שלך היא לא טובה או פסולה, אלא שכחברה האמירה היא אחרת.
אני יכול להבין אם עבורך זה דבר שאי אפשר לעבור עליו לסדר היום, ולכן אתה לא תהיה מוכן לחיות כלל במדינה ללא נישואים אזרחיים.
הטענה שלי היא שהדעה ההפוכה היא גם לגיטימית, ולא נכון לראות בה פגיעה בדמוקרטיה.
אגב, אני חושב שהצד השמרני בישראל מוכן ברובו לשיח לטובת הצד הליברלי (לדוגמה הסכם גביזון-מדן), אבל צריך לעשות הפרדה בין החיים האישיים (שבהם אסור להתערב - קרי, איסור על נישואים אזרחיים) לבין המרחב הציבורי.
ואגב, הדוגמה של מחיר למשתכן היא דוגמה טובה.
כי בא נניח שמכירים בכל צורות הנישואים, למה בכלל לתת הטבה לזוג שהוא ״נשוי״? מה רע בשני אנשים שפשוט חיים ביחד?
ובכלל למה אי אפשר להגדיר 3 גברים ו2 נשים שחיים בזוגיות משותפת כ״נשואים״?
למשל, יהדות.כשקמה המדינה, במגילת העצמאות, היה סט של עקרונות משותפים. למשל שיוויון.ועוד אחרים.
כמו שאמרו לך, אתה זורק רעל.הערכים של החילונים לא נכפים עליהם מבחוץ
נשמע לי נהדר.ישמח ב2004 מערכות דיגיטליות לממשל כחסינות נגד שחיתות. כי ברגע שהכל מקודד במערכת דיגיטלית אז זה לא נתון להחלטה של פקיד או אפילו לאינטראקציה איתו, הכל מקודד מראש בחוקים שקופים, כל פעולה של פקיד נרשמת(אפילו ברמה שהוא הסתכל במידע שלך), ויכולה להיות זמינה לך בתור אזרח או למבקר לצפייה.
כלומר, כחברה דמוקרטית, בחרנו ערכים מסויימים.זה לא אומר שהדרך שלך היא לא טובה או פסולה, אלא שכחברה האמירה היא אחרת.
בן גוריון דווקא היה מחלל שבת ידוע.למשל, יהדות.
למה הכרזת העצמאות הייתה בה' באייר? המנדט פקע יום אחרי זה.
כי ו' באייר היה שבת.
ובן גוריון לא רצה לחלל שבת.
כמו שאמרו לך, אתה זורק רעל.
אתה יכול להגיד שאתה לא חושב שבעולם הערכי שלך צריך ללמד אותך ערכים. ואגב, אני מאוד מאוד מפחד מאדם שחושב שהוא לא צריך ללמוד ערכים ומוסר. בקלות אפשר להתדרדר למחוזות איומים.
אבל זה שמישהו רוצה שבעולם הערכי שלו כן ילמדו אותו, זה לא אומר שכופים עליו....
אבל אתה רואה את העולם בבינאריות מדהימה. אתה האור, הטוב, אתה האידאל המושלם. וכל מי שלא - השטן בהתגלמותו הרעה ביותר שרק אפשר להעלות על הדעת.
אין לך טיפה יכולת להבין שיש אנשים שחושבים אחרת ממך, שרואים את המציאות אחרת, והם לא טיפשים או רשעים.
אתה אפילו לא מוכן להגיד "טועים" ברחמים. הם או מטומטמים או השטן בהתגלמותוץ בדרך כלל אתה מחבר את שניהם ביחד. ואתה עוד ליברל...
נשמע לי נהדר.
באמת, לחלוטין.
אבל אני רק שאלה: למה אסור ליישם את זה ביחס לקביעת הרכבי השופטים בבג"ץ?
כלומר, כחברה דמוקרטית, בחרנו ערכים מסויימים.
לדוגמא, גיל ההסכמה. מדוע ילדה בת 7 לא יכולה להסכים להנשא בעולם שהצעתם?
כי גם אתם מבינים, ובצדק, שיש דברים מסויימים שהחברה רואה כלא לגיטימיים.
אז אפשר להתווכח על למה הגדר של נישואים דתיים - אבל לטעון שעצם זה שאין זכות לחברה לשים מסגרות ערכיות, זה טמטום שגם אתם (אני מקווה) לא מאמינים בו.
כי משמעותו אנרכיזם מוחלט וגיהנום לכולנו.
ובערכים שלהם........אבל כדי לבנות מדינה צריך גם להתחשב באנשים אחרים.
גם בן גוריון ובני דורו עשו טעויות. אילו הם היו יודעים איזה עיוות יצמח מהדת פה הם היו מקימים מדינה חילונית לחלוטין. זאת הטעות הגדולה ביותר שהם עשו, שגם תעלה בחורבן בית שלישי. אבל כמובן אי אפשר להאשים רק את בן גוריון. לממשלות המשך, כמו לזו של בגין, יש לא מעט מניות בחורבנה העתידי של מדינת ישראל. אני לא חושב שלבגין היו כוונות רעות, אבל מעשיו הובילו לתוצאה הפוכה ממה שהוא ציפה בטווח הארוך. וזה עוד לפני שמדברים על האסון שנפל על ישראל ב-30 השנים האחרונות.ובערכים שלהם........
גם הערכים שלהם מעוגנים פה במדינה.....
אפשר לא לאהוב את זה, אבל אם הולכים אחורה למגילת העצמאות אז אל תעשו את זה סלקטיבי בבקשה.
ואם אנחנו מדברים על ערכים שלא כתובים במגילת העצמאות או בחוקה,ומפריעים, אז מה צריך לעשות ?ובערכים שלהם........
גם הערכים שלהם מעוגנים פה במדינה.....
אפשר לא לאהוב את זה, אבל אם הולכים אחורה למגילת העצמאות אז אל תעשו את זה סלקטיבי בבקשה.
ותוסיף לזה גם את הטעות של ההתנחלויות.גם בן גוריון ובני דורו עשו טעויות. אילו הם היו יודעים איזה עיוות יצמח מהדת פה הם היו מקימים מדינה חילונית לחלוטין. זאת הטעות הגדולה ביותר שהם עשו, שגם תעלה בחורבן בית שלישי. אבל כמובן אי אפשר להאשים רק את בן גוריון. לממשלות המשך, כמו לזו של בגין, יש לא מעט מניות בחורבנה העתידי של מדינת ישראל. אני לא חושב שלבגין היו כוונות רעות, אבל מעשיו הובילו לתוצאה הפוכה ממה שהוא ציפה בטווח הארוך. וזה עוד לפני שמדברים על האסון שנפל על ישראל ב-30 השנים האחרונות.
⌄
⌄
⌄
מעניין. לא הכרתי.בנוסף, באסטוניה, מדינה קומוניסטית לשעבר, עם שחיתות גבוה, ישמח ב2004 מערכות דיגיטליות לממשל כחסינות נגד שחיתות.
השלב הראשון הוא להגדיר קרטריונים- לא רק של שמירה על נהלים וחוק אלה גם של הצלחה.ברגע שהכל מקודד במערכת דיגיטלית
כיום המערכת בנויה לא לפקח באמת על המגזר החרדי כי הם מאיימים, באלימות, על המפקחים, ובפרט על מפקחים שאינם חרדים.ואז ניתן לקחת את זה לכל מקום:
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| V | פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) | יומני מסע אישיים | 41 | |
|
|
פרשת "מוכתר" | פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין | 229 | |
|
|
על פרשת דרכים פיננסית | יומני מסע אישיים | 263 | |
|
|
פרשת דרכים - לאן להמשיך מכאן? | שוק ההון | 9 |