• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פורקס ומסחר אוטומטי

• פותח הנושא פותח הנושא sergey
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ללא סיכון = ללא תשואה. כלומר ההישג הוא שלא נמחקת במשך עשר שנים?

ללא סיכון = ללא תשואה. כלומר ההישג הוא שלא נמחקת במשך עשר שנים?
לא ללא תשואה, אלא תשואה לא גבוהה במיוחד.
אני אפרט בהמשך היום/הלילה או מחר אם ארדם לפני, לבקשתו של @KABLAN

תודה שהזכרתם לי את השרשור הזה

Good times

התשואה השנתית שלי, והשיטות יתכן ואפרט בהמשך.

מה שאמרתי שאפרט הוא שיטת ההכפלה.

אני קונה צמד מסויים נגיד EUR/USD
וכל ירידה ב100 פיפס, אני קונה כפול, 0.02, לאחמ"כ אם יורד בעוד 100 פיפס נגדי אני קונה 0.04, לאחמ"כ 0.08, וכו' עד שיוצא ברווח.
עכשיו שיטה זו עלולה לגרום לנזק עצום ולמחיקת תיק, אבל אם אני יודע שיש לי אפשרות לסחור גם כשירד באלף פיפס, אז אני לא דואג, כי תמיד עליה של 100 פיפס תוציא אותי ברווח.
מי שחושש יכול גם לקנות רק בירידה של 200 פיפס. להיזהר מאוד ולא לעשות שיטה זו רק מי שבדק בלי סוף, גם בדמו. אני אישית מסתדר עם זה יופי.
עכשיו איפה הבעיה, שבשביל שאני יוכל לקנות בכאלו מינופים, אני צריך תיק גדול, ובתיק גדול, מסחר ב0.01 זה רק עשר דולר למאה פיפס. כך שאולי זה לא כזה הרבה באחוזים.
אבל אם נקנה כמה צמדים, נגיד 10 צמדים, אז זה 100 דולר, ואני גם משתמש בכמה צמדים שהקורלציה לטובתי, לא באופן שכולם יעלו או ירדו.
מה שמעניין כאן שאני יכול גם לקנות ולמכור ביחד. ואז הכפלתי את הרווח.
הבעיה היחידה שיש ריביות לילה בעסקאות שמתעכבות.
מקווה שהובנתי, אשמח להאריך.

מה שאמרתי שאפרט הוא שיטת ההכפלה.
אז בסוף הרווח שלך הוא די קטן (כי יש רווח אחד בסוף מול סדרה מצטברת של הפסדים)
ואתה לוקח סיכון עצום למחיקת כל התיק במקרה קיצון.

נשמע לי כמו רעיון גרוע מאוד. כלומר בעיקרון השיטה עובדת, עד שמגיע היום שבו היא לא עובדת ואז אתה מאבד הכל.

אני קונה צמד מסויים נגיד EUR/USD
וכל ירידה ב100 פיפס, אני קונה כפול, 0.02, לאחמ"כ אם יורד בעוד 100 פיפס נגדי אני קונה 0.04, לאחמ"כ 0.08, וכו' עד שיוצא ברווח.
עכשיו שיטה זו עלולה לגרום לנזק עצום ולמחיקת תיק, אבל אם אני יודע שיש לי אפשרות לסחור גם כשירד באלף פיפס, אז אני לא דואג, כי תמיד עליה של 100 פיפס תוציא אותי ברווח.
אתה לוקח בחשבון מקסימום 11 פיספוסים... תנסה לחשבן מה יקרה אם יהיה 15 פספוסים רצופים... תבדוק לאיזה סכום זה מגיע...

ולא כל עליה של אגורה תוציא אותך ברווח, כי אתה חייב להיות בפוזיציה בדיוק מהנקודה הכי נמוכה...

קישור למידע על השיטה לחובבי הז'אנר:
אם כי למען ההגינות, המרטינגלים מניחים אי-תלות בין ההגרלות, בעוד שעל שערי מטבע יש כנראה הנחות אחרות (למשל, התערבות של בנקים מרכזיים).
אני עדיין משוכנע שביחס של רווח מול סיכון, השיטה הזו נחותה ביחס לכל השקעה אחרת.

אם כי למען ההגינות, המרטינגלים מניחים אי-תלות בין ההגרלות
השיטה נפרדת מהאנליזה שלה, אבל מסכים שהאנליזה שמניחה אי-תלות כנראה לא נכונה במקרה הזה.

מניח ששינויי שער קטנים בזמנים קצרים בין מטבעות סבירים (עליהם פות"ש מתבסס) הם מאוד דומים לרעש אקראי רוב הזמן. כשתגיע העת שזה לא יהיה נכון פות"ש עשוי למצוא עצמו בהפסד משמעותי מחוץ למשחק.

אני סוחר בעוד שיטות.
בכל מקרה לגבי שיטה זו, מה לעשות ואני מעל עשר שנים, ועם נסיון.
יש לי גם רובוט שעושה את זה לבד, דרכו בדקתי לאחור בכמה צמדים.
באמת מבחינת סיכון, עדיף להכפיל כל 300 פיפס, היורו דולר למשל לא אמור לזוז 3000 פיפס, בלי לתקן 100, ואני ב100 תיקון סוגר ברווח.
כמובן צריך לשים לב שיש אפשרות להיכנס בהכפלה 10 פעמים.
0.01
0.02
0.04
0.08
0.16
0.32
0.64
1.28
2.56
5.12
לא ממליץ!!!! אני יודע שזה מאוד מסוכן. יש לשים לב גם לאפשריות של קורלציה בין מטבעות.

מה לעשות ואני מעל עשר שנים, ועם נסיון.
תודה על ההסבר. נשמח לשמוע על התשואה בתמורה לסיכון.
בעשר האחרון סנופי עשה הניב תשואה (נומינלית בדולרים) של 200% (כלומר הכפיל פי 3 את הכסף) ומדד המניות העולמי עשה 110% (כלומר הכפיל פי 2.1 את הכסף).
מעניין יהיה לשמוע מה התשואה אצלך כדי להעריך את האם היא עודפת, ואם היא עודפת, האם היא שווה את הסיכון וההתעסקות (שהרי קניית מדד היא שגר ושכח)

• אהבתי
Reactions: Roi
אני סוחר בעוד שיטות.
בכל מקרה לגבי שיטה זו, מה לעשות ואני מעל עשר שנים, ועם נסיון.
יש לי גם רובוט שעושה את זה לבד, דרכו בדקתי לאחור בכמה צמדים.
באמת מבחינת סיכון, עדיף להכפיל כל 300 פיפס, היורו דולר למשל לא אמור לזוז 3000 פיפס, בלי לתקן 100, ואני ב100 תיקון סוגר ברווח.
כמובן צריך לשים לב שיש אפשרות להיכנס בהכפלה 10 פעמים.
0.01
0.02
0.04
0.08
0.16
0.32
0.64
1.28
2.56
5.12
לא ממליץ!!!! אני יודע שזה מאוד מסוכן. יש לשים לב גם לאפשריות של קורלציה בין מטבעות.
את השיטה הזאת שמעתי בעבר כמה וכמה פעמים, אבל כל פעם זה היה מאנשים שבפועל אף פעם לא ניסו את זה... והפעם זה פעם ראשונה שאני שומע מאדם שטוען שהוא עשה את זה בפועל, ועדיין מאמין בזה...

דבר ראשון כמו שכתבתי לך קודם אתה מחשב מקסימום 11 הפסדים רצופים (קודם כתבת 1000 פיפס אז כתבתי 11 פעמים כרגע חישבת רק 10 הכפלות, ושים לב מה קורה ב10 הכפלות... הגעת ליותר מפי 500 מהסכום המקורי...) אז כתבתי ואתה לא מחשבן אפשרות של 15 רצופים... שזה כל פעם הכפלה של הסכום...
דבר שני וזה הנקודה שבמציאות היא הבעייתית... גם אדם שהוא מיליארדר והוא יכול תאורטי להמר כמה עשרות פעמים, עדיין הרווח הוא קטן ביחס לסיכון....
וגם אם נניח שאתה מחליט ששווה לך להרוויח כמה עשרות דולרים ולסכן מיליארדים כי לדעתך הסיכוי שתפסיד 30 פעם רצוף הוא לא סביר, זה חישוב שרק "לפני" שמתחילים חושבים אותו, אבל ברגע שאדם הפסיד כבר 29 פעמים, את ההימור האחרון הוא לא באמת יעשה... כי הוא עומד מול 50 אחוז להפסיד את הכול ולצאת מהמשחק... וממילא החישוב צריך להיות על 29... אבל הבעיה שגם 29 פעמים הוא לא יעשה כי הוא יפחד לפני... וזה אומר שאין משמעות לחישוב במקרה שעושים 30 פעם או 10 פעמים כל עוד שבמציאות לא יעשו את זה... ולכן חייבים לחשב רק את הסכום שבאמת בכל מחיר תעשה, וזה יוצא מספר מאוד מצומצם של פוזיציות, וברגע שחוזרים על זה שוב ושוב, בהפסד אחד שכמעט בוודאות יבוא, תפסיד את כל מה שהרווחת...
(ואת זה אני כותב גם מניסוי שעשיתי בעבר בחשבון דמו)

נערך לאחרונה ב:
את השיטה הזאת שמעתי בעבר כמה וכמה פעמים, אבל כל פעם זה היה מאנשים שבפועל אף פעם לא ניסו את זה... והפעם זה פעם ראשונה שאני שומע מאדם שטוען שהוא עשה את זה בפועל, ועדיין מאמין בזה...

דבר ראשון כמו שכתבתי לך קודם אתה מחשב מקסימום 11 הפסדים רצופים (קודם כתבת 1000 פיפס אז כתבתי 11 פעמים כרגע חישבת רק 10 הכפלות, ושים לב מה קורה ב10 הכפלות... הגעת ליותר מפי 500 מהסכום המקורי...) אז כתבתי ואתה לא מחשבן אפשרות של 15 רצופים... שזה כל פעם הכפלה של הסכום...
דבר שני וזה הנקודה שבמציאות היא הבעייתית... גם אדם שהוא מיליארדר והוא יכול תאורטי להמר כמה עשרות פעמים, עדיין הרווח הוא קטן ביחס לסיכון....
וגם אם נניח שאתה מחליט ששווה לך להרוויח כמה עשרות דולרים ולסכן מיליארדים כי לדעתך הסיכוי שתפסיד 30 פעם רצוף הוא לא סביר, זה חישוב שרק "לפני" שמתחילים חושבים אותו, אבל ברגע שאדם הפסיד כבר 29 פעמים, את ההימור האחרון הוא לא באמת יעשה... כי הוא עומד מול 50 אחוז להפסיד את הכול ולצאת מהמשחק... וממילא החישוב צריך להיות על 29... אבל הבעיה שגם 29 פעמים הוא לא יעשה כי הוא יפחד לפני... וזה אומר שאין משמעות לחישוב במקרה שעושים 30 פעם או 10 פעמים כל עוד שבמציאות לא יעשו את זה... ולכן חייבים לחשב רק את הסכום שבאמת בכל מחיר תעשה, וזה יוצא מספר מאוד מצומצם של פוזיציות, וברגע שחוזרים על זה שוב ושוב, בהפסד אחד שכמעט בוודאות יבוא, תפסיד את כל מה שהרווחת...
(ואת זה אני כותב גם מניסוי שעשיתי בעבר בחשבון דמו)
אכן צריך מאוד זהירות.
עכשיו, שים לב.
אם אתה מכפיל כל ירידה של 250 ולא של 100, אתה לא תעוף מהשוק!
היורו דולר לא נפל 2500 פיפס, ובכל מקרה יש תיקונים. אלא מה, יש כן את הבעיה שיהיו זמנים שיהיה עסקאות פתוחות סתם הרבה זמן, ואז יהיה עלות ריבית לילה.
לי יש רובוט לזה, אבל אני סוחר ידני, ברובוט אני משתמש רק לבדיקת צמדים לאחור.
אכן כמו שכתב @חתול לילה זה רווח קטן, כי אני מתחיל ב0.01 בשביל שיהיה לי את האפשרות להכפיל, וכן בשביל שהריבית לילה תהיה זולה, ולכן אני עדיין מחפש אפשריות לשיפור רווח. אבל בכל מקרה אני רווחי בזה, אם כי לא הרבה ביחס לתיק הגדול יחסית.

אבל בכל מקרה אני רווחי בזה, אם כי לא הרבה ביחס לתיק הגדול יחסית.
עדיין לא כתבת כמה אתה רווחי.

ומעניין בעיקר ביחס לאלטרנטיבה של לשים בקרן כספית ולקבל 4% בלי לעבוד ובלי לקחת סיכון.

אכן צריך מאוד זהירות.
עכשיו, שים לב.
אם אתה מכפיל כל ירידה של 250 ולא של 100, אתה לא תעוף מהשוק!
היורו דולר לא נפל 2500 פיפס, ובכל מקרה יש תיקונים. אלא מה, יש כן את הבעיה שיהיו זמנים שיהיה עסקאות פתוחות סתם הרבה זמן, ואז יהיה עלות ריבית לילה.
לי יש רובוט לזה, אבל אני סוחר ידני, ברובוט אני משתמש רק לבדיקת צמדים לאחור.
אכן כמו שכתב @חתול לילה זה רווח קטן, כי אני מתחיל ב0.01 בשביל שיהיה לי את האפשרות להכפיל, וכן בשביל שהריבית לילה תהיה זולה, ולכן אני עדיין מחפש אפשריות לשיפור רווח. אבל בכל מקרה אני רווחי בזה, אם כי לא הרבה ביחס לתיק הגדול יחסית.
כל הרעיון בצורת מסחר הזאת זה רק אם אתה טופס תנודה קטנה שבמובן מסוים היא תדירה, ועלות פוזיציה לא תהיה יקרה כי זה פוזיציה קצרה.

ברגע שאתה מדבר על פוזיציה על תנודה גדולה זה לא בעיה שולית העלות שצריך לשלם... ואין לזה באמת פתרון כי בסוף יש עלות שהיא לפחות עלות הריבית...

תיקח את הרעיון שלך עוד צעד ותגיד אם אתה חושש להפסיד פשוט תפתח פוזיציה של ירידה של 5 אגורות... ואז בכלל תוכל לומר שלא סביר שיהיה נפילה של 5000 פיפס... אבל כידוע כמה שהפוזיציה על תנודה גדולה מחיר הפוזיציה עצמה תהיה גבוהה... ואין לזה פתרון כי אף אחד לא ייתן לך לקנות אופציה במחיר שלא כלול בו לפחות מחיר הריבית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הכנסת פה אופציות בטעות?
לא בטעות זה דוגמא, ואין הבדל מהותי בין הדוגמאות, יש כאלה שעושים את המינוף על ידי אופציות חוזה הפרשים או חוזים עתידיים, או על ידי הלוואה.

ובכל האפשרויות התמחור של הריבית נמצא בפנים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
ר שימוש בברוקר פורקס עבור המרת מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
T פלטפורמה עבור פורקס שוק ההון 10
F רווח (realized) מפעולות פורקס בדוח של IB שוק ההון 7
BRK שאלות לגבי פורקס שוק ההון 5
S השקעה חוזרת במדד ומסחר בשברי מניות שוק ההון 16
S שוואב ומסחר בבורסות מחוץ לארה״ב שוק ההון 23
F שאלה על בלאקרוק ישראל ומסחר בקרנות פוסטים מאיכות נמוכה 1
D לאומי טרייד ומסחר בטורונטו ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S התייעצות בנוגע לחיסכון, ומסחר פעיל שוק ההון 7
מרק סרפדים פתיחת חשבון בנק אירופאי ומסחר דרך ברוקר אירופאי שוק ההון 17
Rio קורס השקעות ומסחר ללא עלות ממיטב דש טרייד ב19 וב26 לאוקטובר שוק ההון 32
H החזר מס אוטומטי לגמלאים על ריבית מפיקדון או מתוכנית חיסכון למי שנולדו לפני 2.1.1948 מיסים 3
מומו הברווז ניכוי מס אוטומטי עי הייבריד שוק ההון 13
T פתרון מילוי אוטומטי של טופס 134 מיסים 0
ש החזר מס חו"ל אוטומטי מיסים 0
ס קיזוז אוטומטי ע״י הברוקר/בנק של רווח בשקלים מול הפסד בדולרים מיסים 8
ס בעלי אזרח אמריקאי וחשבון הבנק משותף. באופן אוטומטי בית ההשקעות כותב שהוא נהנה בחשבון. זה אומר שבמקרה פטירה 40% מהחשבון ילכו למס ירושה? מיסים 3
R אקסולידית 2.0 - עם מעקב הוצאות אוטומטי צרכנות פיננסית 1
Body Solid החלת רצף קצבה אוטומטי כאשר סך הפיצויים גבוה מהתקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
GoldenFace תיק השקעות אוטומטי שוק ההון 3
ImCarryGG איחור בהגשת דוח שנתי - האם הקנס אוטומטי? מיסים 33
R מה קורה בעת מימוש אוטומטי פקיעת חוזי אופציות ? שוק ההון 10
S גיבוי אוטומטי של תמונות אוף טופיק 1
R עדכון אוטומטי של תיק ההשקעות שוק ההון 1
מ איחוד קרנות פנסיה אוטומטי - מתי זה קורה צרכנות פיננסית 8
O איזון השקעה אוטומטי שוק ההון 20
ד תזכורת לימים אלה: לא לשכוח לשים על טייס אוטומטי אוף טופיק 0
מ מסחר אוטומטי שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה