• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

על סף סינגולריות

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה נכון מאד, אבל הנזק שיכולות לגרום חבורות לא גדולות של אנשים מתלהמים/פנאטיים/בהמות ברדיוס עצום וחסר פרופורציה לגודלן הוא מדהים. הנזק הגדול ביותר הוא תחושת הטרור שהן מטילות והתוצאה של חוסר ביטחון אישי, פחד, הימנעות ובריחה מהאזור. הרבה פעמים התחושות מתגברות בגלל הדהוד מוגזם של התקשורת והרשתות החברתיות.
קראתי את זה 5 פעמים ואני עדיין לא בטוח אם את כותבת על ישראל או לא

עצוב מאוד, ללא ספק.
ועצוב שגם מעשה של קיצוני אחד מטורף, שאמנם תווך על ידי מיעוט ניכר שלא התנגד מספיק בקול, גרם לך לשלול את כל האחים שלך.

אבל זה לא שלגמרי אין לנו מידע על "השכן הקרוב", נכון? אנחנו רק מעדיפים לחשוב שפעם הכל היה אחרת. ואין דומה 2026 ל2016, ואני מפחד מאוד מה נראה ב2036.
בהחלט מאוד עצוב מה שקורה בישראל. ומסכים שמאוד מפחיד לחשוב על 2036. ואני לא חושב שהגברת גוגו שוללת את כל האחים שלה, אלא שהיא גילתה שחלק גדול- וגדל- מהאחים מחזיקים בסדר עדיפויות שונה רדיקלית משלה. הם עדיין יגידו, ויאמינו בכנות, שהיא אחות שלהם. אבל אמונות ומעשים אחרים שלהם יגרמו לה לחפש כפר שקט אי שם.

בעצם בשורה התחתונה על זה כל הדיון:
מי מפחד יותר ממה שקורה בארץ- על כל התקדימים ההיסטוריים של בית שני ובכלל של תהליכים דומים במדינות אחרות ברוך השם לא חסר;
ומי מפחד יותר ממה שקורה בחו״ל- על כל התקדימים ההיסטוריים, שברוך השם גם לא חסר...

בהצלחה למנחשים... וגם לכל השאר.

בנתיים סוף העולם מגיע בכלל מקוריאה אז נראה אם בכלל משהו מה15 שרשורים האחרונים יקרה, good luck to all .

פוסט של רועי מהיום על האופן בו סוכני בינה מלאכותית יודעים לנצל פרצות וחולשות אנושיות ולהעביר אינפורמציה בינדורי.
מפחיד.

פוסט של רועי מהיום על האופן בו סוכני בינה מלאכותית יודעים לנצל פרצות וחולשות אנושיות ולהעביר אינפורמציה בינדורי.
מפחיד.
מתנתקת מהגריד.
יש מים. יש חשמל. יש עץ למדורה. יש תרנגולות. יש דגים בים.
בהצלחה לכולנו.

• אהבתי
Reactions: Roi

מפחיד.
בהמשך למה שהבאת, ואולי קצת צפירת הרגעה, הנה כתבה על החברה הישראלית שעומדת במרכז העניין הזה (סביבות לבדיקת המודלים) והכשל שלה שגרם לכך.
שומר הסף של ה-AI

• אהבתי
Reactions: Roi
מתנתקת מהגריד.
יש מים. יש חשמל. יש עץ למדורה. יש תרנגולות. יש דגים בים.
בהצלחה לכולנו.
וואי מדליק.
אז בעצם את רוב מה שאת צריכה את יכולה להשיג בעצמך, ללא תלות באף אחד ?
נשאר רק קצת השלמות מזון לא יקרות במיוחד(אורז ירקות פירות)
רפואה
ואינטרנט
בקטנה

ודרך אגב איך מים OFFGRID - בניתם צינור לנחל או משהו ?

אם רוצים להתחיל משהו כזה, כמה עולה האדמה, האישורים למשהו בסיסי ? לא חווה גדולה, אלא בית פרטי עם מקום לתרנגולות ?

השרשור הזה מרתק ומאוד מעניין.

@gogo girl
צורת הדיון שלך מעולה וכיפית לקריאה, והתוכן גורם לי להירהורים ותהיות לפנות בוקר...

וואי מדליק.
אז בעצם את רוב מה שאת צריכה את יכולה להשיג בעצמך, ללא תלות באף אחד ?
נשאר רק קצת השלמות מזון לא יקרות במיוחד(אורז ירקות פירות)
רפואה
ואינטרנט
בקטנה

ודרך אגב איך מים OFFGRID - בניתם צינור לנחל או משהו ?

אם רוצים להתחיל משהו כזה, כמה עולה האדמה, האישורים למשהו בסיסי ? לא חווה גדולה, אלא בית פרטי עם מקום לתרנגולות ?
זאת היתה הצהרה עקרונית כדי לנחם את עצמי, שגם אם כל האייג'נטס ישתלטו וניאו לא יצליח להעיר אותנו, עדיין יהיה יקום מקביל בין ענני האינטרנטים.

ולידע כללי,
מים אופגריד יש מנחל בשאיבה, באר בשטח או קידוח עומק (נפוץ מאד באירופה) לעומק של 100 מטר ושימוש במי תהום שמתחת לבית.

מחירי האדמה משתנים בדיוק כמו ההבדל בין אדמה מחוץ לבאר שבע בין אוהלי בדואים לבין אדמה בהרצליה על הצוק...
אבל בשביל העידוד, יש חוות (בלי בתים כמו שאתה קורא להם בתים) של 100 ו 300 דונם במחירי רצפה, כמה מאות אלפי אירו בנמוך. יש גם בעשרות אבל אלו גבעות טרשים באמצע שומקום. אבל גם טוב אם יש לך חלום.

ממליצה בחום לקרוא את נוסע על לימונים,
על איך בונים, קונים, מתמודדים עם חיים חדשים בספרד, מצחיק ונחמד.

והמלצה שניה, למי שזה מעניין אותו, לצאת לסיבובים במקומות מעניינים, לראות בעיניים מה יש, מה אין, מה אפשר וכו.
הרבה פעמים זה נשמע מאד קסום, אבל לעדור בשמש חלקת עגבניות באוגוסט, פחות מרשים במציאות מאשר באינסטגראם :)

אלא שהיא גילתה שחלק גדול- וגדל- מהאחים מחזיקים בסדר עדיפויות שונה רדיקלית משלה.
עם זה אני מאוד מסכים.
בעצם בשורה התחתונה על זה כל הדיון:
מי מפחד יותר ממה שקורה בארץ- על כל התקדימים ההיסטוריים של בית שני ובכלל של תהליכים דומים במדינות אחרות ברוך השם לא חסר;
ומי מפחד יותר ממה שקורה בחו״ל- על כל התקדימים ההיסטוריים, שברוך השם גם לא חסר...
נכון מאוד.

בכל אופן, לגביי - מה קרה שם, אני כבר יודע.
מה קורה כשאנחנו מדינה ריבונית עם צבא, מעצמה איזורית - זה עוד לא נוסה.
אני מסכים שהמדינה חייבת להשאר ברמת הצלחה מסויימת כדי שזה יעבוד.
בהחלט מאוד עצוב מה שקורה בישראל.
רק אוסיף, שעצוב מאוד מה שקורה בעולם. ישראל נסחפת אחרי תהליכים ניהיליסטיים שהתחילו בשנות ה90, אחרי ש"נגמרו כל הצרות", ועלו אנשים כוחניים חסרי מצפון.
.
באמת מעניין למה בעולם שלנו זו עמדה יחסית זניחה. או שאני טועה?
לא זניחה, אבל אחרי שבן אדם משיג השרדות, הוא מחפש רווחה, ואחרי שהוא מחפש רווחה, הוא מחפש את עצמו.
אנחנו צריכים לפחד מהעניים ביותר, ומהעשירים שיש להם את כל רווחתם - ומחפשים משהו למלא את היום.

בגדול מסכים. אבל זה נכון חלקית, כי למשל בגרמניה יש חינוך מאוד חזק נגד גזענות.
גרמניה זה מקרה שונה, כי הם לא הכחישו את השואה. אבל עדיין, אתה תופתע מאוד איזה הבדלים יש בין המזרח למערב, ובכלל, בין הכפר לעיר, כמו בכל מקום. זה לא הוכחד.
יש פה קצת מהתפיסה של לפני מלחמת בעולם השנייה.
בהחלט, אחרי שנות ה90 הייתה התקופה המקבילה לתקופה היפה, לפני מלחמת העולם הראשונה. השאלה אם אנחנו במקביל הזה לפני המלחמה או בתוכה - זו שאלת השאלות.
אנשים השתנו במידה מסויימת מאז. יש שיוויון זכויות, אז כנראה לא יוציאו חוק שיגדיר שאסור ליהודים לעבוד בעבודה העיקרית(אז בזמנו זאת היתה חקלאות)
מציע שתחקור ותלמד על התקופה. מה שאתה כותב, בגדול, לא נכון. המאה הקודמת הייתה מאה פתוחה, גלובליסטית, מתקדמת.
היה שוויון זכויות לכל, הייתה שכיבת פקידות ופועלים עשירה, רק רוסיה העניה עוד הייתה לפני מהפכת אוקטובר כולה חקלאית. זה לא היה המצב בשאר אירופה.
אני דרך אגב לא מדבר על ביטול שוויון זכויות, אני מדבר על צעדים אחרים להצרת החופש של אנשים, למשל, הגבלות על תנועת כסף. זה מובן מאליו שהיום אפשר להניע כסף?
ומהצד השני גם קבוצות מבינות יותר את החשיבות והצורך של השתלבות, ואז אפשר לפעול בעניין(אולי כן להתחבר עם הקהילות האחרות, ואולי לא להלוות בריבית, ולא לרצוח את ישו).
לדעתי בדיוק ההפך. לפני זה הבינו את החשיבות של השתלבות, ועדיין זה היה מעט מדי ומאוחר מדי.
היום כל אחד צריך "לחגוג את השוני שלו" - עד מתי הגרמנים יאכלו את זה שיש להם קאבול ליד מינכן?

רק כדי לסבר את האוזן כמה המצב מסובך ויכול להדרדר בשניה - הלוואה בריבית היה מקצוע יהודי כי לא אישרו להם מקצועות אחרים. זו היה מלכודת דבש ללא ברירה אחרת.
ההוצאה להורג של ישו הייתה רצון של ההנהגה בעם לשמור על השלטון באיזון עדין מול השליטים הרומאים, עם החוקים שלהם והרצון לשמור על הסדר. הם הרגו אותו, ואנחנו אשמים.
אתה מבין כמה "אבל עשיתי הכל בסדר" כפרט, לא משנה הרבה בסופו של דבר?
עכשיו אם אנחנו מדברים על אומה שבורה נפשית, כמו גרמניה אחרי מלחמת העולם הראשונה, עם מנהיג מטורף, אז כן, זה מקום שיכול להוציא את כל התכונות הרעות של בני האדם. עדיף לא להיות במקומות כאלו.אבל זה בדיוק התיאור של ישראל והסביבה שלה.
עדיף הרבה דברים, אבל כל העולם צועד אל תוך החושך. דור הבומרים חיה על השומן של אחרי המלחמה, צמח וצמח, וכשהגיעה הקריסה - העביר אותה לדורות הבאים. אין ברירה.
עכשיו אנחנו רק מתחילים לראות את התוצאות של זה. כשאין ידיים עובדות, מביאים מהגרים. כשיש יותר מדי מהגרים, הם לא נטמעים. מה הלאה?
אריאל דוד ואחרים שחקרו את הנושא מציגים תמונה אחרת לגמרי. זה לא מיעוט שרק לא התנגד. יש פה קבוצה לא קטנה שבעיניה חוקי הדת הם מעל הדמוקרטיה ומעל בטחון ישראל, והם פועלים בשקט ובערמומיות כבר המון זמן כדי להשפיע על נתיב מדינת ישראל לכיוון המשיחי שלהם.אני לא חושב שהם רוב הדתיים, אבל יש להם השפעה מאוד חזקה.
לא אמרתי אחרת. יש כאן גם קבוצה שמאמינה בקולקטיביזם, והעברת סמכויות למדינה על חשבון הפרט. זה המחיר של חופש ביטוי - אם לא כולם חושבים אותו דבר, מוותרים?

בדיוק.
ולכן, כל שנשאר הוא לעשות מה שכל אחד מאמין שהוא בסדר לעולמו שלו, רחב או צר ככל שירצה להגדיר, מתוך ידיעה שההשפעה על התהליכים הגדולים אינה צפויה או ידועה מראש, לשום כיוון.

אבל כל העולם צועד אל תוך החושך
למה ? הפוך !
ההיסטוריה מראה שבמהלכים הגדולים, תמיד צועדים אל האור, תראה איפה אנחנו היום
אם לא כולם חושבים אותו דבר, מוותרים?
אם כדי לשכנע למה אני חושבת אחרת, אני צריכה אקדח, אני מעדיפה לוותר על הדיון ולזוז.

גרמניה זה מקרה שונה, כי הם לא הכחישו את השואה. אבל עדיין, אתה תופתע מאוד איזה הבדלים יש בין המזרח למערב, ובכלל, בין הכפר לעיר, כמו בכל מקום. זה לא הוכחד.
יש מצב. צריך כמובן למצוא את האזור המתאים.
בהחלט, אחרי שנות ה90 הייתה התקופה המקבילה לתקופה היפה, לפני מלחמת העולם הראשונה. השאלה אם אנחנו במקביל הזה לפני המלחמה או בתוכה - זו שאלת השאלות.

מציע שתחקור ותלמד על התקופה. מה שאתה כותב, בגדול, לא נכון. המאה הקודמת הייתה מאה פתוחה, גלובליסטית, מתקדמת.
לפי הצאט, במאה 19 היו מלא הגבלות על העיסוק של היהודים , במזרח ובמרכז אירופה. במאה ה20 זה התחיל להשתפר, אבל אז , נו , קרתה מלחמת העולם הראשונה והשפל הכלכלי, אירועים שלא קורים כל יום, וזה התהפך בחזרה. שוב, אם אתה נמצא במקום מטורף - עדיף ללכת, זה הלקח. אי אפשר להילחם נגד ההיסטוריה.
היה שוויון זכויות לכל, הייתה שכיבת פקידות ופועלים עשירה, רק רוסיה העניה עוד הייתה לפני מהפכת אוקטובר כולה חקלאית. זה לא היה המצב בשאר אירופה.
אני דרך אגב לא מדבר על ביטול שוויון זכויות, אני מדבר על צעדים אחרים להצרת החופש של אנשים, למשל, הגבלות על תנועת כסף. זה מובן מאליו שהיום אפשר להניע כסף?

לדעתי בדיוק ההפך. לפני זה הבינו את החשיבות של השתלבות, ועדיין זה היה מעט מדי ומאוחר מדי.
אתה צודק, היתה תקופה שניסו להשתלב. ולא ממש הלך, בסופו של עניין.
היום כל אחד צריך "לחגוג את השוני שלו" - עד מתי הגרמנים יאכלו את זה שיש להם קאבול ליד מינכן?

רק כדי לסבר את האוזן כמה המצב מסובך ויכול להדרדר בשניה
האם דברים יכולים להדרדר? כן.
בשנייה? לא חושב. יש זמן. אפשר לראות תהליכים שקורים.
- הלוואה בריבית היה מקצוע יהודי כי לא אישרו להם מקצועות אחרים. זו היה מלכודת דבש ללא ברירה אחרת.
ההוצאה להורג של ישו הייתה רצון של ההנהגה בעם לשמור על השלטון באיזון עדין מול השליטים הרומאים, עם החוקים שלהם והרצון לשמור על הסדר. הם הרגו אותו, ואנחנו אשמים.
מסכים איתך, בתור פרט, אתה לא יכול ללכת נגד כוחות ההיסטוריה. המקסימום שאפשר לעשות זה למצוא מקום שמוגן מהבלגן הקיצוני בעולם בעולם. גם אני מחפש. זאת היתה השאלה שלי באמצע השרשור. אשמח למצוא.
אתה חושב שמה שמקנה לנו את ההגנה כאן זה הצבא. אז בסדר, לא עושים פה שואה, אבל הבלגן מצליח להיכנס לחיים. וחזק.
ומצד שני לא הוגן להשוות את הכל לשואה.
וחוץ מזה היהודים בארצות הברית הסתדרו יפה. גם בדרום אמריקה.היהודים באירופה שידעו לברוח בזמן גם. מניח שגם באוסטרליה וניוזילנד היה בסדר. אפשר למצוא שקט.

עדיף הרבה דברים, אבל כל העולם צועד אל תוך החושך. דור הבומרים חיה על השומן של אחרי המלחמה, צמח וצמח, וכשהגיעה הקריסה - העביר אותה לדורות הבאים. אין ברירה.
עכשיו אנחנו רק מתחילים לראות את התוצאות של זה. כשאין ידיים עובדות, מביאים מהגרים. כשיש יותר מדי מהגרים, הם לא נטמעים. מה הלאה?

לא אמרתי אחרת. יש כאן גם קבוצה שמאמינה בקולקטיביזם, והעברת סמכויות למדינה על חשבון הפרט. זה המחיר של חופש ביטוי - אם לא כולם חושבים אותו דבר, מוותרים?

בדיוק.
ולכן, כל שנשאר הוא לעשות מה שכל אחד מאמין שהוא בסדר לעולמו שלו, רחב או צר ככל שירצה להגדיר, מתוך ידיעה שההשפעה על התהליכים הגדולים אינה צפויה או ידועה מראש, לשום כיוון.
נכון.
למה ? הפוך !
לדעתי פעם עולים, פעם יורדים. לפני מלחמת העולם ה1-2 היתה תקופה של פריחה - גלובליזציה, זכויות אזרח, טכנולוגית. ואז באה המלחמה.
אם כדי לשכנע למה אני חושבת אחרת, אני צריכה אקדח, אני מעדיפה לוותר על הדיון ולזוז.
צודקת.

ההשפעה שלי כאדם אינה גדולה, לכן אני בוחר מקום שאני לא מצפה ליצור ממנו אוטופיה ושכולם יאהבו אותי, אלא מקום בו אני רוב.
למי שיהודי שאינו ציוני, כנראה כן קשה יותר לחיות בארץ, כי רוב היהודים כאן ציונים.
השאלה צריכה להשאל כמה לא שייך אתה מרגיש, כמה בפועל התנהגות הרוב משפיעה עליך, והאם יש מקום יותר טוב. זה הכל.
העולם נע בגלים.
ויתרת על מקום של אקדח אחד, ואת תגלי שבקרוב במקום שאליו הלכת יהיו הרבה יותר אקדחים.
אולי הם לא יהיו מכוונים אלייך, כמו לפני 80 שנה, אין לדעת, אבל המקום הזה לא הולך לשום מקום מלבד פיצוץ.

ויתרת על מקום של אקדח אחד, ואת תגלי שבקרוב במקום שאליו הלכת יהיו הרבה יותר אקדחים.
אולי הם לא יהיו מכוונים אלייך, כמו לפני 80 שנה, אין לדעת, אבל המקום הזה לא הולך לשום מקום מלבד פיצוץ.
אולי, אולי לא בימי חיי,
איזה מקום ? אירופה ? המזרח התיכון ? כדור הארץ ?

נכון לרגע זה, בטוח פה יותר מישובי הצפון, או אוקראינה, או טהרן...
ואולי נזוז שוב, ואולי לא נספיק, מי יודע.

העולם היום הרבה הרבה הרבה יותר בטוח, נעים ובריא ממה שהיה לפני X שנים.
תבחר X

כי רוב היהודים כאן ציונים.
מה זה אומר ?
העולם נע בגלים
ועדיין, במהלך 100,000 השנה האחרונות, לכיוון האור, לא החושך

לפי הצאט, במאה 19 היו מלא הגבלות על העיסוק של היהודים , במזרח ובמרכז אירופה. במאה ה20 זה התחיל להשתפר, אבל אז , נו , קרתה מלחמת העולם הראשונה והשפל הכלכלי, אירועים שלא קורים כל יום, וזה התהפך בחזרה. שוב, אם אתה נמצא במקום מטורף - עדיף ללכת, זה הלקח. אי אפשר להילחם נגד ההיסטוריה.
התקופה היפה שהייתה בסוף המאה ה19 ותחילת ה20 עד המלחמה, הייתה מתקופות הפריחה והחופש הגדולות.
בדיוק כמו שהמאה ה20 הייתה רוויה מלחמות וכאב, ובחצי השני שלה, בעיקר בסופה, הייתה תקופת השגשוג הגדולה אי פעם.
קרתה מלחמת העולם הראשונה והשפל הכלכלי, אירועים שלא קורים כל יום, וזה התהפך בחזרה
אתה מפספס את הסיבות למה הם קרו. שום דבר לא קורה בוואקום. המחשבה שזה יחידני היא טעות מרה.
שוב, אם אתה נמצא במקום מטורף - עדיף ללכת, זה הלקח. אי אפשר להילחם נגד ההיסטוריה.
כמובן. השאלה היא רק איזה מקום עולה ואיזה מקום יורד.
אני לא אוהב את כל מה שקורה בישראל, אבל היא היחידה שבמגמת עלייה, בניגוד לאירופה המסתאבת הקורסת לתוך עצמה.
יתכן שגם יהיו 20 ו-50 ו-100 שנה בהם אירופה תחיה על תהילת העבר, יותר נוח מבישראל, אבל אין לה עתיד אם המצב ישאר ככה.
בשנייה? לא חושב. יש זמן. אפשר לראות תהליכים שקורים.
נכון. ואסור להתעלם מהם. התקופה לעבור הייתה אולי בשנות האלפיים, אולי בעשור הקודם. עכשיו זה להכניס ראש בריא למיטה חולה.
אתה מוקצה. אתה מנודה. וכל זה מתחבר לכל הסטריאוטיפים הקלאסיים. כל עוד אתה מיעוט, אולי תחמוק מתחת לרדאר. ואם לא תהיה?
אתה חושב שמה שמקנה לנו את ההגנה כאן זה הצבא. אז בסדר, לא עושים פה שואה, אבל הבלגן מצליח להיכנס לחיים. וחזק.
ומצד שני לא הוגן להשוות את הכל לשואה.
וחוץ מזה היהודים בארצות הברית הסתדרו יפה. גם בדרום אמריקה.היהודים באירופה שידעו לברוח בזמן גם. מניח שגם באוסטרליה וניוזילנד היה בסדר. אפשר למצוא שקט.
אני מבין אותך, לא קל באף מקום. ארה"ב היא מועמד מוביל, אבל שם יש את הבעיות שלהם.
דרום אמריקה זו דוגמא טובה - היא הייתה עשירה יותר מהצפון, וראינו לאן זה הלך בסופו של דבר.
זה נכון שאי אפשר לדעת, אפשר להסתכל על מה שעכשיו ולגזור קצת קדימה, לא יותר.

אני רואה את עליית האור בישראל, אחרי התיקון שמוכרח לבוא. באירופה, הרוב עוד לא הבינו שיש בעיה, איך יתקנו?

מה זה אומר ?
זאת הייתה דוגמא איך זה לחיות עם סט אמונות שסותר את סט האמונות של הרוב.
אולי, אולי לא בימי חיי,
נכון לרגע זה, בטוח פה יותר מישובי הצפון, או אוקראינה, או טהרן...
ואולי נזוז שוב, ואולי לא נספיק, מי יודע.
אני חושב שהיהודי הנודד זה אינסטינקט שגוי, שהתקבל באלפי שנות גלות. במקום להלחם, בורחים. במיקרו זה עובד, כי מוצאים מקום שליו שלא נפגע.
במקרו - זה כמו להעלות גירה, זה רק מעגל חוזר שמתחיל מהרגע שמגיעים יהודים למקום, עד שהם נהיים מיעוט ניכר, עד שהכל מתפוצץ.
ושוב, אני חושב שזה נכון לגבי כל מיעוט לא משתלב שמגיע למדינה הומוגנית. אין משהו מיוחד בנו - מלבד ההיסטוריה והנטיות הטבעיות.
ועדיין, במהלך 100,000 השנה האחרונות, לכיוון האור, לא החושך
בוודאי. אבל אנחנו לא נפילים שחיים מאות אלפי שנים. בנאדם שואף לא ליפול בנקודות החושך. שטפן צוייג התאבד ב1942, בגלל "חורבן מולדתו אירופה". אם רק היה מחכה 3 שנים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
התקופה היפה שהייתה בסוף המאה ה19 ותחילת ה20 עד המלחמה, הייתה מתקופות הפריחה והחופש הגדולות.
בדיוק כמו שהמאה ה20 הייתה רוויה מלחמות וכאב, ובחצי השני שלה, בעיקר בסופה, הייתה תקופת השגשוג הגדולה אי פעם.

אתה מפספס את הסיבות למה הם קרו. שום דבר לא קורה בוואקום. המחשבה שזה יחידני היא טעות מרה.

כמובן. השאלה היא רק איזה מקום עולה ואיזה מקום יורד.
אני לא אוהב את כל מה שקורה בישראל, אבל היא היחידה שבמגמת עלייה, בניגוד לאירופה המסתאבת הקורסת לתוך עצמה.
מה במגמת עלייה בישראל ?
הדמוגרפיה לרעתנו. השנאה והקיצוניות משני הצדדים לרעתנו. המצב של ישראל בעולם גרוע(יחסי חוץ, איראן, קטאר, העולם הערבי). הדבר העיקרי שיש לישראל למכור זה שכל, אבל אולי יש כבר בינה מלאכותית. החובות של המלחמה. הנזק לנפש של הישראלים. חברה מרוסקת. יש הגירה של אליטות.

הדבר העיקרי במגמת העליה זה שאולי יתחלף שלטון. זה טוב, הלוואי שיצליחו לתקן.

מה רע באירופה?
-מהגרים - אבל הם מתחילים לעבוד על פתרון הבעייה. שולחים מהגרים לא חוקיים החוצה. נראה. אבל כן זאת בעייה גדולה עדין.
-מלחמה מול רוסיה - נקווה לטוב.והיא תיגמר מתי שהוא.
- אירופה לא תחרותית, לא משקיעה מספיק בכלכלה(אבל יש לחץ על זה , וגרמניה לא מזמן התחילה להפוך את זה, נראה הלגבי האחרות) . חוקי עבודה שמיטיבים מדי עם העובדים אבל מקשים על התפתחות תעשיות תחרותיות.
-מעט ילודה, אז קושי של המערכות הסוציאליות לממן.

- סין מנסה לדפוק את כל הכלכלות בעולם: סבסוד כדי לגנוב תעשיות, סבסוד של רובוטיקה שיחליף עובדים במדינות העשירות. סבסוד של טכנולוגיות שעושות שמורידות את ערך העבודה(למשל בינה מלאכותית בקוד פתוח. למשל בעבר כדי להיות רתך טוב, זה דרש מספר שנות נסיון, הסינים הוציאו מכשיר ריתוך בלייזר שתוך זמן קצר כל אחד יכול לעשות ריתוכים מעולים. הם עושים זאת לעוד הרבה תחומים), דברים כמו טיקטוק שמקלקלים את הנוער.
בסדר זה בעייה רצינית לאירופה, אבל גם לישראל.

מהצד השני אם אירופה תסדר חלק מהבעיות הכלכליות שלה, אירופה היא מעצמת מחקר אדירה. יכולה להפוך את זה לכלכלה טובה מאוד.
ומעבר להכל, אירופה היא מספיק גדולה ומפותחת כדי להשיג רמה סבירה של self-sufficency , בהרבה תחומים.
והיא אחת המקומות הכי דמוקרטים, הכי אלו שדואגים לאזרחים. חשוב.

יתכן שגם יהיו 20 ו-50 ו-100 שנה בהם אירופה תחיה על תהילת העבר, יותר נוח מבישראל, אבל אין לה עתיד אם המצב ישאר ככה.

נכון. ואסור להתעלם מהם. התקופה לעבור הייתה אולי בשנות האלפיים, אולי בעשור הקודם. עכשיו זה להכניס ראש בריא למיטה חולה.
אתה מוקצה. אתה מנודה. וכל זה מתחבר לכל הסטריאוטיפים הקלאסיים. כל עוד אתה מיעוט, אולי תחמוק מתחת לרדאר. ואם לא תהיה?

אני מבין אותך, לא קל באף מקום. ארה"ב היא מועמד מוביל, אבל שם יש את הבעיות שלהם.
דרום אמריקה זו דוגמא טובה - היא הייתה עשירה יותר מהצפון, וראינו לאן זה הלך בסופו של דבר.
זה נכון שאי אפשר לדעת, אפשר להסתכל על מה שעכשיו ולגזור קצת קדימה, לא יותר.

אני רואה את עליית האור בישראל, אחרי התיקון שמוכרח לבוא. באירופה, הרוב עוד לא הבינו שיש בעיה, איך יתקנו?

נושאים דומים

Back
למעלה