• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

על סף סינגולריות

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
העניין הוא יכולת ההרס.
שוב - מסכים, אך כאמור זה לא עניין חדש...

הנה למשל שיר של חיים חפר משנת 1958
(מבוסס כמובן על פרק א' בספר בראשית) -
בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ
והארץ הייתה תוהו ובוהו וחושך על פני תהום
...
הוא ברא אדם בצלם אלוהים
ויהי ערב ויהי בוקר יום שישי

והאדם אילף כל בהמה
והאדם חרש באדמה
והאדם המציא את הגלגל
והאדם השיט ספינות על גל
והאדם ריסן את הקיטור
והאדם טס מעלה כציפור
והאדם כבש כוכבי מרום
והאדם ברא את האטום

והארץ היתה תוהו ובוהו וחושך על פני תהום

וכן, מסכים ש-AI מוסיף עוד דרכים להרס (וגם עוד דרכים לבנייה ויצירה).
כמו כל כלי אחר (בטח לאור העוצמה שלו) - האדם צריך להשתמש בו בצורה אחראית.

צפון קוריאה,רוסיה, סין, איראן, טורקיה - מדינות שהפיתוח הטכנולוגי שלהם גובר על רוב מדינות העולם.
נכון, והן בכל זאת פחות מפותחות מהמערב.

אגב, בסין יש יותר אזרחים מאשר בכל מדינות המערב (ארה"ב, קנדה, אירופה, אוסטרליה וניו זילנד) ביחד.
ובכל זאת רוב הפיתוחים המדעיים עדיין קורים במערב.

לדעתי במדינות כאלו זה עניין של בחירת השליטים על מה להוציא את הכסף, גם אם אין הרבה ממנו, והם מאד מחבבים עוצמה צבאית - טכנולוגית.
נכון, הניצול של האזרחים מהווה מכפיל כוח, אבל בסוף הוא יותר מחליש מאשר מועיל (כשהאזרחים לא מנצלים את הפוטנציאל שלהם).

אגב, לפחות 3 מדינות מהרשימה שלך (צפון קוריאה, רוסיה, ואיראן) מנצלות את האזרחים ברמה כזו ששיעור ריבוי האוכלוסייה צנח כל כך (ושיעור המוות של אזרחים עלה), שבכלל לא ברור שהמדינות האלו ימשיכו להתקיים כמעצמות.

נערך לאחרונה ב:
זה היה ככה במאות השנים האחרונות, אבל זה הולך להיגמר בחדות. ברגע שיש בינה מלאכותית חזקה, והיא תהיה בקרוב, הערך של כל הפוטנציאל האנושי בעולם יורד לאפס
הדיון שהגבת לו התחיל בהנחה ש-AI ימשיך להיות כלי בידי האדם.
זו הנחה שונה מהותית מזו שלך לפיה ה-AI יעקוף את האדם ויהיה סוג של "אלוהים".

תחת ההנחה שלך אתה צודק כמובן, וזה דיון אחר שהתנהל לפני כן (לא בתגובה שהגבת לה כאן).

לאורך רוב ההיסטוריה האנושית החברות שהצליחו היו החברות הרצחניות יותר. החברות היותר מוסריות פשוט לא שרדו.
זה לא נכון עובדתית -
כל החברות במערב מוסריות יותר מכל החברה האנושית לאורך רוב ההיסטוריה.
מבחינת היחס לנשים, מבחינת אכיפה נגד פשע, ופחות או יותר מכל בחינה אפשרית.

אגב, אני לא מדבר רק על פרה-היסטוריה,
השינוי ניכר ומדיד אפילו בתקופת החיים שלי.

למשל פעם הטרדה מינית הייתה נסבלת ברמה כזו ששירים כמו "דינה ברזילי" (ואחרים) היו מקובלים, וגם בתוכניות טלוויזיה הראו הטרדות בתור דבר רגיל לגמרי.
היום זה ממש לא המצב (לפחות ברמה ההצהרתית).

וכן, אני יודע שיש טענה מקובלת שהכל היום נורא ואיום, ופעם היה פשוט גן עדן מוסרי, אבל מה לעשות שזה לא נכון.
ממליץ לקרוא ספרים כמו "עובדתיות" (Factfulness) של הנס רוסלינג ו"נאורות עכשיו" (Enlightenment Now) של סטיבן פינקר שמספרים את העובדות כהוויתן.

הדיון שהגבת לו התחיל בהנחה ש-AI ימשיך להיות כלי בידי האדם.
זו הנחה שונה מהותית מזו שלך לפיה ה-AI יעקוף את האדם ויהיה סוג של "אלוהים".
תחת ההנחה שלך אתה צודק כמובן, וזה דיון אחר שהתנהל לפני כן (לא בתגובה שהגבת לה כאן).

ה-AI יעקוף את בני האדם דרמטית תוך שנים ספורות אם הפיתוח לא יעצר. אני בטוח בזה ב-100%. לא 99, 100%.
זה לא נכון עובדתית -
גם כאן ברור לי שזה נכון. דווקא באירופה יש תיעוד. כל פעם הגיעה אוכלוסיה חדשה והרגה לכל הפחות כמעט את כל הגברים מהאוכלוסיה הקודמת, או שאפילו הרגה את כולם - גברים נשים וילדים. ואז אחרי כמה זמן הגיעה אוכלוסיה חדשה ועשתה אותו הדבר גם לאכלוסיה הקודמת. ואז שוב ושוב. ואני מניח שזה קרה ככה בכל העולם, לא רק באירופה, ופשוט במקומות האחרים יש פחות ממצאים. וזה גם ברור לי שזה מה שנמצא לנו בגנים מתוך ההסתכלות על הפוליטקה. מנהיגים כמו שיש לנו עולים לשלטון בזכות קריאות לאחדות בתוך הקבוצה, הצגה של עצמם כמנהיגים חזקים וליבוי שנאה נגד קבוצות אחרות. הסיבה שזה עובד היא שלאורך רוב ההיסטוריה האנושית זה נתן יתרון הישרדותי דרמטי. קבוצות שפעלו כך רצחו את הקבוצות שלא פעלו כך והגנים שלהם הם אלה ששרדו.

אגב, אני לא מדבר רק על פרה-היסטוריה,
השינוי ניכר ומדיד אפילו בתקופת החיים שלי.
אז זהו, שהשינוי יכול לקרות גם לכיוון השני, ומה שנמצא לנו בגנים עוצב בתקופת האבן. אחרת לא היו מלחמות בעולם ולא היו נבחרים מנהיגים מזעזעים מהסוג שיש לנו.

זה מההלם של מלחמות העולם...להערכתי יש נסיגה משמעותית בכל הפרמטרים שציינת, אנחנו נמצאים בתור הזהב של ההתלהמות המאצ'ואיסטית שוב :(

זה מההלם של מלחמות העולם...להערכתי יש נסיגה משמעותית בכל הפרמטרים שציינת, אנחנו נמצאים בתור הזהב של ההתלהמות המאצ'ואיסטית שוב :(
אכן יש נסיגה דרמטית בערכים החשובים. אנחנו בדרך למטה. מספיק לראות על המנהיגים הנבחרים לעומת המנהיגים שהיו לפני 30-40 שנה. בכל דור אנשים חושבים שהם נהיים יותר ערכיים, אבל זה לא אומר שזה נכון. אני בטוח שגם הנאצים חשבו שהם יותר ערכיים מהדור שהיה לפניהם. צריך להסתכל על התמונה הגדולה. כרגע זה ממוסך ע"י ההצלחות שהביאו הדורות הקודמים והקידמה הטכנולוגית, אבל זה יכול להתהפך בקלות וכרגע אנחנו מגיעים לאתגר הגדול ביותר בתולדות האנושות כשאנחנו בדרך למטה. אולי אבל זה לא מפתיע כי הקידמה התאפשרה בזכות העבודה של הדורות האחרונים ואז הסינגולריות כנראה לרוב מגיעה ברגע לא טוב של החברה. אותה הקדימה שאפשרה את פיתוח הבינה המלאכותית אפשרה גם את התנוונות החברה בדיוק ברגע הקריטי. אני מניח שאנחנו לא הציביליזציה הראשונה שעוברת את זה. אין לי מושג מה קרה לאחרות. כנראה אבל שבקרוב נגלה.

זה לא נכון עובדתית -

לזה אפשר להוסיף את האזבסט בטלק של ג'ונסון אנד ג'ונסון, הפורד פינטו המתלקחת, יהלומי הדמים של דה בירס, מכרות הקובלט המזוהמים בקונגו....

לא הייתי בונה על מוסר תאגידי שיעצור את ה ai,

לזה אפשר להוסיף את האזבסט בטלק של ג'ונסון אנד ג'ונסון, הפורד פינטו המתלקחת, יהלומי הדמים של דה בירס, מכרות הקובלט המזוהמים בקונגו....

לא הייתי בונה על מוסר תאגידי שיעצור את ה ai,
נראה לי שלא כדאי לקחת את הדיון למקום הזה. זה סתם יסיט את הדיון לנושא לא קשור. נראה לי גם שאנשים פה לא הבינו זה את זה.

@Leo1 @בת העמק @היום מתה אמא -
אני לא מצליח לכתוב בקצב של כל התגובות אליי (לא כותב עם AI :)), ולא יכול להתייחס לכל הטענות, אבל בגדול:

1. ברור שהעולם המערבי אינו מושלם מבחינה מוסרית.
יש עוד המון מה לשפר, ובכל זאת המצב טוב יותר מאשר לפני 100 שנה (מבחינת היחס לנשים ומבחינת חוקי עבודה), ובטח מאשר לפני 200 שנה (כשעוד הייתה עבדות...).

2. מסכים עם הטענות לגבי הנסיגה החלקית במוסר במדינות המערב, ולגבי זה שהכיוון יכול להתהפך זמנית,
אבל זה לא סותר את מה שטענתי.

אנסה להסביר את עצמי טוב יותר -
הטענה הייתה שלפחות עבור כללי מוסר מהסוג שמאפשר לכמה שיותר אנשים לחיות ברווחה (כלל הזהב - "מה ששנוא עליך לא תעשה לחברך"/"ואהבת לרעך כמוך"/הצו הקטגורי של קאנט וכדומה) -
המוסר מאפשר לכל פרט למצות את עצמו טוב יותר, וכך החברה כולה משיגה יתרון על פני חברות שאין בהן את זה.

ניקח למשל את הנושא של חופש ושוויון לנשים -
@בת העמק צודקת שמבחינה היסטורית הנושא קיבל קפיצה אדירה בעקבות מלחמות העולם (כשכל הגברים היו במלחמה, המדינות נאלצו לתת לנשים לעבוד ולהצביע, למרות תפיסת העולם הדתית שלהם באותו זמן שרצתה למנוע את זה).
אבל אחרי שהגיע השוויון הזה, פתאום גילו שאי אפשר להחזיר 50% מהאוכלוסיה להיות נשלטות אחרי שהן כבר קיבלו זכויות שוות.

וברור לכל בר דעת שמדינות המערב מקבלות מנשים "תפוקה" גבוהה בהרבה מאשר למשל אפגניסטן שבה אסור לנשים ללמוד (ואגב, גם לא לדבר בציבור, וגם אין להן שם פרטי, ועוד).

אז כן, יכולה להיות נסיגה חלקית, אבל אחרי שהאנושות הבינה את הלקח - לא אמורים לחזור אחורה כל כך מהר
(וגם לא לאט - נשים לא יסכימו לחזור למצב שהיה פעם).

כנ"ל לכל ערך מוסרי אחר -
אחרי שפעם הייתה חברה ללא חוקי עבודה, והיו הרבה מחאות (קומוניסטיות ואחרות), עכשיו אין שום חברה בעולם המערבי שעובדת 7 ימים בשבוע,
ויש גם הגבלות על גיל העובדים, על שעות העבודה, על יחסי מרות בעבודה, ועוד.

ואלו רק דוגמאות כאמור - כל ערך מוסרי מהסוג שתורם לכלל החברה - מביא איתו יתרון מעשי ביותר לאלו שמממשים אותו.

וכמו באבולוציה רגילה - גם אבולוציה של רעיונות אינה לינארית, אבל (כל עוד אין אירוע של השמדה מוחלטת) - הכיוון קדימה הוא ברור.

נערך לאחרונה ב:
המוסר מאפשר לכל פרט למצות את עצמו טוב יותר, וכך החברה כולה משיגה יתרון על פני חברות שאין בהן את זה.
כפי שכתבתי, אתה מסתכל פה על תקופה מסויימת בהיסטוריה האנושית, שהייתה יוצאת דופן בגלל הכוחות שפעלו בה. בתקופות קדומות יותר המצב היה הפוך, וגם עכשיו הכוחות שהביאו למצב הזה בדרך להיעלם. מה יחליף אותם אני לא יודע. זה יכול להיות משהו טוב או רע, אבל הטיעון שהעלאת, שהיה נכון לתקופה מסויימת, יהפוך לדעתי מהר מאוד ללא רלוונטי כי לא יהיה ערך כלכלי לעבודה של בני אדם. הם לא יוכלו לתרום דבר. והאמת גם בתקופה שזה עבד, זה היה עם הרבה מזל. הדברים יכלו לקרות גם אחרת, למשל אם היטלר היה מסכים לברית עם סטלין לא היה פולש לברית המועצות.

כפי שכתבתי, אתה מסתכל פה על תקופה מסויימת בהיסטוריה האנושית, שהייתה יוצאת דופן בגלל הכוחות שפעלו בה. בתקופות קדומות יותר המצב היה הפוך, וגם עכשיו הכוחות שהביאו למצב הזה בדרך להיעלם. מה יחליף אותם אני לא יודע. זה יכול להיות משהו טוב או רע, אבל הטיעון שהעלאת, שהיה נכון לתקופה מסויימת, יהפוך לדעתי מהר מאוד ללא רלוונטי כי לא יהיה ערך כלכלי לעבודה של בני אדם. הם לא יוכלו לתרום דבר. והאמת גם בתקופה שזה עבד, זה היה עם הרבה מזל. הדברים יכלו לקרות גם אחרת, למשל אם היטלר היה מסכים לברית עם סטלין לא היה פולש לברית המועצות.

1. לגבי הערך של בני האדם -

אני מרגיש שאני נאלץ לחזור על עצמי,
אבל כבר כתבתי שהדיון שהתנהל כאן דיבר על המצב עד היום (שבו בני האדם משמעותיים וה-AI הוא כלי),
ולא על "הנקודה הסינגולרית" (כמו בכותרת השרשור) שתבוא לדעתך ובה הבינה המלאכותית תבצע קפיצת אינטליגנציה ותהפוך להיות סוג של "אלוהים".

לדעתי אין טעם לדאוג ממצב כזה - הוא רחוק מאוד מטווח השליטה שלך.

2. נראה לי שצריך לחזור לדבר על הבסיס של אבולוציה:
אם למשל חברבורות עוזרות לנמר להסתוות בצמחיה ומעניקות לו יתרון,
הטענה היא שבטווח ארוך - הגנים שמעניקים את החברבורות יהפכו להיות נפוצים יותר אצל הנמרים (כי רוב הנמרים שישרדו ויעבירו את הגנים יהיו עם חברבורות).
אין כאן טענה שכל נמר עם חברבורות ינצח כל נמר בצבע אחיד.

לכן הסיפור על סטאלין והיטלר לא רלוונטי כאן -
ברור שבאופן נקודתי המוסר יכול להפסיד גם אם יש לו תועלת מעשית.

הטענה היא שלאורך זמן, בהמון צמתי החלטה יש התמודדות מוסרית (עימותים בין מדינות עם ערכי מוסר שונים, עימותים בין קבוצות בתור כל חברה, בין אנשים בעמדות השפעה ועוד), ואם המוסר הבסיסי אכן נותן יתרון מעשי - יש לו "יתרון אבולוציוני".

1. לגבי הערך של בני האדם -

אני מרגיש שאני נאלץ לחזור על עצמי,
אבל כבר כתבתי שהדיון שהתנהל כאן דיבר על המצב עד היום (שבו בני האדם משמעותיים וה-AI הוא כלי),
ולא על "הנקודה הסינגולרית" (כמו בכותרת השרשור) שתבוא לדעתך ובה הבינה המלאכותית תבצע קפיצת אינטליגנציה ותהפוך להיות סוג של "אלוהים".

לדעתי אין טעם לדאוג ממצב כזה - הוא רחוק מאוד מטווח השליטה שלך.
אנחנו עדיין לא הגענו למצב הזה, אבל אנחנו מאוד מאוד קרובים. כרגע יש לנו שליטה עדיין. פתחתי את השרשור הזה כי אני מנסה לפענח גם את התהליך שאנחנו הולכים לעבור וגם את התוצאה הסופית. יש כאן דברים שאני יודע לחזות ויש הרבה שאני לא יודע, ומנסה להבין, בינתיים עם הצלחה מוגבלת.
2. נראה לי שצריך לחזור לדבר על הבסיס של אבולוציה:
אם למשל חברבורות עוזרת לנמר להסתוות בצמחיה ומעניקות לו יתרון,
הטענה היא שבטווח ארוך - הגנים שמעניקים את החברבורות הם אלו שיהפכו להיות נפוצים יותר אצל הנמרים (כי רוב הנמרים שישרדו ויעבירו את הגנים יהיו עם חברבורות).
אין כאן טענה שכל נמר עם חברבורות ינצח כל נמר בצבע אחיד.

לכן הסיפור על סטאלין והיטלר לא רלוונטי כאן -
ברור שבאופן נקודתי המוסר יכול להפסיד גם אם יש לו תועלת מעשית.

הטענה היא שלאורך זמן, בהמון צמתי החלטה יש התמודדות מוסרית (עימותים בין מדינות עם ערכי מוסר שונים, עימותים בין קבוצות בתור כל חברה, בין אנשים בעמדות השפעה ועוד), ואם המוסר הבסיסי אכן נותן יתרון מעשי - יש לו "יתרון אבולוציוני".
אני הבנתי טוב מאוד את הטענה שלך, ואני טוען שזה היה נכון רק בנסיבות ספציפיות שהיו בכמה מאות השנים האחרונות, וגם זה עם לא מעט עזרה ממזל. זה לא היה נכון לאורך רוב ההיסטוריה האנושית - ההיפך המוחלט היה נכון, וזה גם לא הולך להיות נכון לדעתי בעתיד.
אני חושב שאנשים ציירו לעצמם תמונה ורודה מדי של ההיסטוריה כדי שיהיה להם נוח לחיות איתה וזה מתבטא בהרבה אמונות שיש לאנשים.

לדעתי מה שרואים בשנים האחרונות זה בסה״כ קיצון שמתנגש בקיצון מהצד השני. החברה המערבית נהפכה לליברלית מאוד, וכמו תמיד כשיש קיצוניות, קמו קולות מהצד השני.
להערכתי זה יתאזן לאט לאט, הרבה פעמים ההתקדמות היא לא בקו ישר. מה שכן, את הרעיונות הליברליים הקיימים יהיה קשה להעלים שלא בכוחות דיקטטוריים

אכן יש נסיגה דרמטית בערכים החשובים. אנחנו בדרך למטה. מספיק לראות על המנהיגים הנבחרים לעומת המנהיגים שהיו לפני 30-40 שנה. בכל דור אנשים חושבים שהם נהיים יותר ערכיים, אבל זה לא אומר שזה נכון.
היה מחקר שבדק את ההשפעה של רשתות חברתיות על תלמידי אוניברסיטה לאורך זמן. התוצאה: ירידה משמעותית באמפתיה.

אני בטוח שגם הנאצים חשבו שהם יותר ערכיים מהדור שהיה לפניהם. צריך להסתכל על התמונה הגדולה. כרגע זה ממוסך ע"י ההצלחות שהביאו הדורות הקודמים והקידמה הטכנולוגית, אבל זה יכול להתהפך בקלות וכרגע אנחנו מגיעים לאתגר הגדול ביותר בתולדות האנושות כשאנחנו בדרך למטה. אולי אבל זה לא מפתיע כי הקידמה התאפשרה בזכות העבודה של הדורות האחרונים ואז הסינגולריות כנראה לרוב מגיעה ברגע לא טוב של החברה. אותה הקדימה שאפשרה את פיתוח הבינה המלאכותית אפשרה גם את התנוונות החברה בדיוק ברגע הקריטי. אני מניח שאנחנו לא הציביליזציה הראשונה שעוברת את זה. אין לי מושג מה קרה לאחרות. כנראה אבל שבקרוב נגלה.

לכאורה היתרון של המוסר הבסיסי הוא, שהוא מצליח לאגד קבוצות גדולות של אנשים לעבוד ביחד למען הקבוצה - במלחמה, בפיתוח כלכלי/טכנולוגי וכו.
וקבוצות גדולות של אנשים בד"כ מנצחות.

חוץ ממתי שהם לא.
ישראל היא דוגמה מצויינת למקרה ההפוך. אנחנו מנצחים לא בגלל גודל(מיליארד ערבים).
אנחנו מנצחים לא בגלל מוסר. אנחנו לא כאלה מוסריים.
אנחנו מנצחים בגלל קבוצה קטנה של גאונים טכנולוגים/צבאיים/דיפלומטים , בשילוב עם עם שנלחם על חייו.

אבל אחרי שהגיע השוויון הזה, פתאום גילו שאי אפשר להחזיר 50% מהאוכלוסיה להיות נשלטות אחרי שהן כבר קיבלו זכויות שוות.

וברור לכל בר דעת שמדינות המערב מקבלות מנשים "תפוקה" גבוהה בהרבה מאשר למשל אפגניסטן שבה אסור לנשים ללמוד
הייתי מאד שמחה לקבל את ההנחות שלך, אבל הן לא מתכתבות עם מה שאני מכירה וקוראת.
ניקח דוגמא אחת: מצב העסקים המנוהלים ע"י נשים או שנשים מהוות מרכיב נכבד בשדרת הניהול שלהם לעומת עסקים שלא. המחקרים מראים יתרונות ברורים מבחינה עסקית לטובת הניהול הנשי/מעורב, אבל במציאות נשים מתחילות להיעלם משם. נדיר שתראה הקמת סטארטאפ ע"י צוות שהוא לא על טהרת הגברים בלבד, נדיר שבחברה בורסאית ישראלית תראה אישה בשדרת הניהול (לאו דווקא בדירקטריון שהחוק לגביו הגדיל את כמותן), ובמיוחד בחלק הניהולי הקלאסי (ניהול עסקי, תיפעול, טכנולוגי) אלא יותר בצד השיווקי ומשאבי אנוש.
דוגמא נוספת: נשים מהוות בסך הכל 20% משרי הממשלה ומחברי הפרלמנט בעולם, נכון להיום. היית מצפה מאנשים תבוניים ליישם את תובנות המחקרים לגבי התועלת הנשית בעסקים ובפוליטיקה אבל אתה זוכר שהאנושות פחות תבונית ממה שהומאנים נוטים לייחס לה.
בישראל יש צניחה עצומה ביצוג הנשי בממשלה, בפרלמנט וכמנ"כליות משרדי ממשלה לעומת תקופת ממשלת בנט-לפיד. למעשה כמעט חזרנו 30 שנה אחורנית :(

סאם אלטמן הכריז שהסינגולריות כבר פה... רק אומר, צריך לשנות את שם השירשור

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
סאם אלטמן הכריז שהסינגולריות כבר פה... רק אומר, צריך לשנות את שם השירשור
האם ייתכן שיש לו איזה אינטרס בעניין?

הסינגולריות זה כאשר המכונות ידעו לשפר את עצמן (ואז לקבל מכונות שמשפרות את עצמן עוד יותר טוב)
אני עדיין לא מכיר מחקר שמודלי LLM הציעו שיטות (מוכחות) לבניית מודלים טובים יותר.

נושאים דומים

Back
למעלה