• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
כשהאחרון שבהם הוא על קבוצת התיירים מיוון.
היום היו עוד איזה ארבע נידבקים.
גם בבית לחם היתה קפיצה בנדבקים
חבל שלא מעודכן כי קשה לי להאמין שהרבה אנשים מקפידים לקרא את כל רשימת המקומות החשודים. הרבה יותר נוח לבדוק במפה.

נכון אבל לא ידוע עדיין בדיוק איפה ארבעתם היו כל הזמן ולפחות על אחד מהם קראתי שהוא נסע ישר הביתה לבידוד ברכב הפרטי שלו, אז אין מה לשים אותו במפה.

נראה לי שעדיף שכל בעלי הסיכון הגבוה יכניסו את עצמם לסוג של בידוד במקום שרוב האוכלוסיה שהנגיף לא מסוכן לה.
הערב שוחחתי על זה עם בעלי, זה נשמע לו הגיוני. הוא הציע שבתקופה הקרובה את הקניות לבית הוא יעשה כך שלא אצטרך לבלות בסופר (אני בסיכון, הוא לא).
אם רוב האוכלוסיה בסיכון זה אנשים מבוגרים מאד, יש להניח שרובם כבר בפנסיה והבידוד שלהם כמעט לא יזיק לכלכלה. אז לא יסעו כמה חודשים לחו"ל, לא ילכו לקונצרטים ולמסעדות, יארחו בזהירות את הנכדים ויעדיפו טיול בחיק הטבע. מה דעתכם?
ואם הוא ידבק, את לא תדבקי ממנו?
אם אנשים יכנסו לבידוד כדי לא להידבק, מתי הם יצאו? הנגיף לא יעלם עוד שבוע, עוד חודש וגם לא עוד 10 שנים. הוא ישאר איתנו. במוקדם או במאוחר כולם ידבקו, ולא רק פעם אחת, אלא פעם בכמה שנים, בדומה לשפעת. יש לקוות שבעתיד יהיה חיסון וגם תרופות ואולי גם הנגיף יתפתח להיות פחות קטלני.

ואם הוא ידבק, את לא תדבקי ממנו?
דיברתי על בידוד יחסי מרצון, לא לנוהל של מש' הבריאות. ככל שאני אפגוש פחות אנשים בזמן הקרוב, כך ייטב. לגבי הדבקות מבן הזוג, גם כאן נדרש מהלך של ריחוק כלשהו. אולי לעבור לישון בחדרים/מיטות בנפרד, פחות להתחבק ולהתנשק? וגם הוא צריך להזהר בשבילי כשהוא בחוץ ולבחור היטב את המקומות שהוא הולך אליהם. למזלי, העבודה שלו היא בחוץ ובלי אנשים מסביב כמעט. הוא לא ילך לראות כדורגל ולא יצא למסעדות. זמנים הזויים...
אם אנשים יכנסו לבידוד כדי לא להידבק, מתי הם יצאו?
כשימצאו חיסון? טיפול?
במוקדם או במאוחר כולם ידבקו
מאיפה זה? אני קראתי הערכה על 50% מהאוכלוסיה. תשמע, אם הוירוס הזה מתלבש על ריאות פגומות אז זה די מלחיץ אותי (אגב, נדמה לי שלא רק מעשנים עם ריאות פגומות, גם אלה שגרים באזורים עם זיהום אויר כבד. לפחות חסכתי מעצמי את החלק הזה).

מאיפה זה? אני קראתי הערכה על 50% מהאוכלוסיה.
אלה הערכות לגבי הגל הראשון, וקראתי כל מני הערכות, שמגיעות עד 90%. את זה אף אחד לא יודע לחזות במדויק, בין השאר כי זה תלוי בהתנהגות האוכלוסיה. מי שלא ידבק אבל בגל הראשון, ידבק בגלים הבאים.

לא אם יהיה חיסון.
למיטב ידיעתי לא. פעם אחת וזהו (אבל זה ספקולציות)
את זה דווקא אפשר לדעת די טוב. ידועים 4 נגיפי קורונה עונתיים. למיטב הבנתי, אנחנו נדבקים בהם פעם בכמה שנים. זה קורה גם כי מערכת החיסון שוכחת וגם כי הנגפים עוברים מוטציות. מחקרים על חולים, שהבריאו מ-SARS, הראו שהתגובה החיסונית יורדת מאוד אחרי כמה שנים. (2) (1)
זה אומר שכנראה גם חיסון וגם הדבקה קודמת לא יגנו מהדבקות נוספות לאחר כמה שנים.

אם אנשים יכנסו לבידוד כדי לא להידבק, מתי הם יצאו? הנגיף לא יעלם עוד שבוע, עוד חודש וגם לא עוד 10 שנים.
קראת מה רשמתי כמה הודעות אחורה?
המטרה היא לא להימנה מהמחלה לגמרי אלא לדחות את ההדבקה מכמה סיבות:
1. עובדים על פיתוח חיסון ותרופה
2. אם כולם יחלו באותו זמן בתי החולים יקרסו מרוב עומס. אם מפזרים את ההדבקה על פני יותר זמן יהיה יותר קל להתמודד.

חוץ מזה שהיו כבר כמה נגיפים ש"נעלמו" מהעולם בזכות הרפואה. לא הייתי פוסל את זה שגם ה COVID19 לא יהיה איתנו עוד עשור.
. במוקדם או במאוחר כולם ידבקו, ולא רק פעם אחת, אלא פעם בכמה שנים, בדומה לשפעת.
אתה מבלבל פה דברים.
שפעת זאת משפחה של נגיפים. הסיבה שנדבקים שוב היא שכל שנה יש זנים חדשים. מי שחלה בעבר בזן מסויים או שחוסן נגד זן מסויים לא יחלה שוב באותו זן.
קורונה היא גם משפחה של נגיפים, שכבר קיימת המון זמן ובד"כ גורמת רק לצינון קל.
COVID19 הוא זן של אותה משפחה. זה זן אלים יחסית ורק הזן הזה הוא זה שמדאיג את כולם. אם חלית בזן הזה בעבר או שחוסן נגדו אז לא תוכל לחלות בו שוב.

וגם כי הנגפים עוברים מוטציות.
נגיף שעובר מוטציה זה בגדול זן חדש של אותו נגיף.
וכשהוא עובר מוטציה אתה לא יודע מה יצא. יכול להיות שיווצר נגיף פחות אלים או נגיף אלים יותר (כמו הCOVID19)

זה אומר שכנראה גם חיסון וגם הדבקה קודמת לא יגנו מהדבקות נוספות לאחר כמה שנים.
אם זה אכן המצב אז יש לזה פתרון פשוט - להתחסן כל כמה שנים (או כל שנה).
שוב - האנושות כבר הצליחה בעבר להדביר מחלות, אין סיבה שהיא לא תצליח גם הפעם.
אם ידאגו לחסן את כל האנשים בעולם נגד הקורונה, אז די מהר המחלה תעלם.

תיאורטית ורציונאלית, אני מסכים איתך.
מעשית, לא קיים סיכוי (לדעתי) שמישהו בממשלה יהיה מוכן לחתום על צו הוראת חירום לסגירת גבולות.
דבר נוסף, כלכלית אני לא בטוח שיש לנו דרך לאכוף את זה כמדינה (מלבד גיוס נרחב של מילואימניקים לסגירת גבולות, או שכירת כל חברות האבטחה המקומיות לביצוע משימה זו). זה עבד בסין מכיוון שהם מדינה קומוניסטית שיש להם יכולת ביצועית ריכוזית, בישראל קשה לי לראות את זה עובד (משרדי ממשלה בקושי משתפים פעולה כרגע, ראה ערך משרד האוצר אל מול משרד הבריאות בנושא משבר הקורונה).
אם ישראל תרצה היא תדע לסגור את גבולותיה

מחקרים על חולים, שהבריאו מ-SARS, הראו שהתגובה החיסונית יורדת מאוד אחרי כמה שנים. (2) (1)
הם מדברים שם על igG ...
זה אומר שהיכולת של הגוף למנוע הדבקה חוזרת, דועכת תוך כמה שנים (וממש לא ברור כמה הדעיכה משמעותית, כי כן נשאר זכרון חיסוני מסויים, שלא בהכרח מספיק לבלום)

הם לא בוחנים מה קורה עם igM, ובתוך מערכת הלימפה. כלומר, יכול להיות שתוך מספר שנים הגוף שוב פגיע להדבקה חוזרת, אבל הגוף יוכל לענות עליה מאוד מהר, ובעוצמה.

ובינתיים איך נראים החיים עם ״אפליקציית הבריאות״ של מליארד סינים:
https://www.facebook.com/100000758210667/posts/2774900332545213/

"האפליקציה של הבריאות" היא סיפור פה. זה עניין מורכב. מצד אחד יודעים עלייך הכל, מצד שני – חייבים לנהל את האנשים כדי למגר את הווירוס ובסין נחושים להילחם במגיפה ולסיים אותה. אז בטלפון הנייד יש לכולם אפליקציה עם בר קוד בצבעים משתנים. "אם יש לך צבע ירוק באפליקציה זה אומר שנכון לעכשיו אתה בסדר ואתה יכול להיכנס לבית קפה"

בגלל חוקי הפורום אי אפשר לצטט את כל מה שנאמר אבל ממליצה (מאוד) להיכנס לקישור.
די מטורף לקרא על החיים של מיליארד סינים. במיוחד על רקע התגובות פה בארץ לנסיונות להתמודד עם הנגיף.

נערך לאחרונה ב:
הימור שלי - מערכת החינוך תושבת לגמרי בשבועות הקרובים, וזה יהיה בעיתוי נוח לראש הממשלה. זה יגרור שיתוק מוחלט של המדינה.
לפי דעתי הלך לו פה קלף משוגע, מצב חירום שאינו בטחוני.

שמעתי שמועות שיש חברות שמאפשרות לעבוד מהבית, אבל עדיין לא ראיתי מישהו שמאשר את זה.
במייקרוסופט (בארץ ובסיאטל) עובדים מהבית.

משארים לכולם לעבוד מהבית בארץ או מכריחים את כולם לעבוד מהבית?
אני לא עובד שם אז לא יודע את כל הפרטים.
אבל הבנתי שבגלל המצב מאשרים לכל מי שרוצה לעבוד בבית.

בסיאטל ייתכן שמכריחים אותם לעבוד מהבית בגלל שיש שם חולי קרונה רבים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הימור שלי - מערכת החינוך תושבת לגמרי בשבועות הקרובים, וזה יהיה בעיתוי נוח לראש הממשלה. זה יגרור שיתוק מוחלט של המדינה.
לפי דעתי הלך לו פה קלף משוגע, מצב חירום שאינו בטחוני.
מה הרווח הפוליטי?
אני רואה רק ריסק...

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה