• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
כל הגל הראשון של הנדבקים שהסתובבו באוכלוסיה היה מאיטלה. כלומר אזהרת המסע, וחובת הבידוד באה מאוחר מידי. אז, שלא יבלבלו בשכל.
זו חוכמה בדיעבד.
אני לא אומר שהצעד הישראלי שגוי, אלא שיש לו מחיר.

אם זו היתה ירידה כלפיי אז אני הבנתי את זה טוב מאד אבל לא היתה לי ברירה.
עריכה
@adamshalev ואם לא עקיצה אז לא הבנתי אותך, מתנצלת.
ממש לא מכוון כלפיך. המון אנשים, וכנראה גם רוב השוק, לא הפנימו את המשמעות של גידול אקספוננציאלי במספר הנדבקים והמתים במחלה שהיא כה מדבקת וחדשה (קרי אין חסינות טבעית לגוף). המנטרה הייתה (ועדיין אצל חלק מהאנשים) ״שפעת הורגת יותר״. זה כשל הבנתי של המציאות.

אני לא רוצה לפרט בשביל לא לעשות לעצמי יותר מידיי אאוטינג, אבל, התאגיד שאני עובד בו נקט בצעדים דיי דרסטיים. ביטולי אירועים, הנחייה כללית לעבוד מהבית, וכו'.
מה זה אומר?
לא מגיעים למשרד?

לא יודע מה עם הוירוס,
השרשור האם הקריסה הגדולה ננעל,
כל השאר זה בונוס.

מה זה אומר?
לא מגיעים למשרד?
זה בארה"ב....
זאת לא הוראה מחייבת, אלא הנחייה. בגדול, ההנחייה אומרת, במידת האפשר, לעבוד מרחוק, ולא להגיע למשרד.

לא יודע. מה שאתה מציע זה צעד סופר דרסטי שלא ננקט בשום מקום בעולם.
זה גם בלתי אפשרי בפני עצמו, אתה לא יכול למנוע כניסה של ישראלים.
אתה כן יכול להכריח את כל הנכסים להכנס לבידוד. אבל זה צעד ממש קיצוני.

אתה גם לא יכול לעצור טיסות מטען וספינות...
גם להפוך למחוז חוביי זה סופר דרסטי.

לדעתי אתה נסחף ממש, אסון חסר תקדים? פיצוץ בועה?
על מה אתה מדבר, זה כולו נגיף של שפעת...
קצת פרופורציות לא יזיקו, במיוחד פה.

הלב שלי כבר בתחתונים ממה שהולך פה

האמריקאים הבטיחו מיליון בדיקות עד סוף השבוע. בפועל הם הפסיקו לדווח כמה בדיקות הם ביצועו ואפילו כמה נדבקים התגלו. האינטרנט מוצף בסיפורים של אנשים שמבקשים להיבדק ולא מקבלים אישור. הנה למשל מכתב מאחות, שהתנדבה לטפל בחולה קורונה ולאחר מכן נהייתה חולה בעצמה. בקשותיה להיבדק נדחו.
https://act.nationalnursesunited.org/page/-/files/graphics/NU-Quarantine-RN-press-conf-statement.pdf

נראה שהיא מעודכנת ביחס לפרסומים של משרד הבריאות, כשהאחרון שבהם הוא על קבוצת התיירים מיוון.

דעתי שלמרות המחיר הכלכלי/תדמיתי שישראל תספוג היא חייבת מיידית לסגור את כל גבולותיה. ישראלים שיחזרו מייד לבידוד.

כצעד מנע קיצוני כדאי אולי להכריז על בידוד ביתי לכל האוכלוסיה בארץ, למשך שבועיים. למעט שירותים חיוניים. כך תתבהר תמונה אמיתית יותר לגבי נדבקים בארץ ואפשר יהיה לשלוט בה. אני מבין את ההשלכות הקיצוניות, אבל לדעתי יפה שעה אחת קודם. עדיף לספוג את זה, מאשר לבצע צעדים דומים כשיש יותר נדבקים והעסק יוצא משליטה.

בסין זה עבד לא רע. יש ממי ללמוד.

בשלב זה אני מעריך כי שוק המניות ימשיך במגמת ירידה ועצבנות.

דעתי שלמרות המחיר הכלכלי/תדמיתי שישראל תספוג היא חייבת מיידית לסגור את כל גבולותיה
בסוף נאכל אותה פעמיים בגלל משרד הבריאות.
נספוג גם הפסד כלכלי וגם רוב האוכלוסייה תידבק בסופו של דבר.

דעתי שלמרות המחיר הכלכלי/תדמיתי שישראל תספוג היא חייבת מיידית לסגור את כל גבולותיה. ישראלים שיחזרו מייד לבידוד.
תיאורטית ורציונאלית, אני מסכים איתך.
מעשית, לא קיים סיכוי (לדעתי) שמישהו בממשלה יהיה מוכן לחתום על צו הוראת חירום לסגירת גבולות.
דבר נוסף, כלכלית אני לא בטוח שיש לנו דרך לאכוף את זה כמדינה (מלבד גיוס נרחב של מילואימניקים לסגירת גבולות, או שכירת כל חברות האבטחה המקומיות לביצוע משימה זו). זה עבד בסין מכיוון שהם מדינה קומוניסטית שיש להם יכולת ביצועית ריכוזית, בישראל קשה לי לראות את זה עובד (משרדי ממשלה בקושי משתפים פעולה כרגע, ראה ערך משרד האוצר אל מול משרד הבריאות בנושא משבר הקורונה).

כצעד מנע קיצוני כדאי אולי להכריז על בידוד ביתי לכל האוכלוסיה בארץ, למשך שבועיים. למעט שירותים חיוניים. כך תתבהר תמונה אמיתית יותר לגבי נדבקים בארץ ואפשר יהיה לשלוט בה. אני מבין את ההשלכות הקיצוניות, אבל לדעתי יפה שעה אחת קודם. עדיף לספוג את זה, מאשר לבצע צעדים דומים כשיש יותר נדבקים והעסק יוצא משליטה.

בסין זה עבד לא רע. יש ממי ללמוד.

בשלב זה אני מעריך כי שוק המניות ימשיך במגמת ירידה ועצבנות.
שיתחילו בחיטוי האוטבוסים בהם היו הנגועים...

אני עדיין לא מבין איך נדבקים..."שהייה של רבע שעה באותו חדר".
מה זה אומר? ההדבקה היא מהאוירה? או שרבע שעה ברבת חולה פשוט יש סיכוי שהוא התעטש ושחחר מספיק חלקיקי רוק בנשימה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כצעד מנע קיצוני כדאי אולי להכריז על בידוד ביתי לכל האוכלוסיה בארץ, למשך שבועיים
נראה לי שעדיף שכל בעלי הסיכון הגבוה יכניסו את עצמם לסוג של בידוד במקום שרוב האוכלוסיה שהנגיף לא מסוכן לה.
הערב שוחחתי על זה עם בעלי, זה נשמע לו הגיוני. הוא הציע שבתקופה הקרובה את הקניות לבית הוא יעשה כך שלא אצטרך לבלות בסופר (אני בסיכון, הוא לא).
אם רוב האוכלוסיה בסיכון זה אנשים מבוגרים מאד, יש להניח שרובם כבר בפנסיה והבידוד שלהם כמעט לא יזיק לכלכלה. אז לא יסעו כמה חודשים לחו"ל, לא ילכו לקונצרטים ולמסעדות, יארחו בזהירות את הנכדים ויעדיפו טיול בחיק הטבע. מה דעתכם?

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה