גרהם
משתמש בכיר
- דירוג
- 29,429
זו חוכמה בדיעבד.כל הגל הראשון של הנדבקים שהסתובבו באוכלוסיה היה מאיטלה. כלומר אזהרת המסע, וחובת הבידוד באה מאוחר מידי. אז, שלא יבלבלו בשכל.
אני לא אומר שהצעד הישראלי שגוי, אלא שיש לו מחיר.
זו חוכמה בדיעבד.כל הגל הראשון של הנדבקים שהסתובבו באוכלוסיה היה מאיטלה. כלומר אזהרת המסע, וחובת הבידוד באה מאוחר מידי. אז, שלא יבלבלו בשכל.
ממש לא מכוון כלפיך. המון אנשים, וכנראה גם רוב השוק, לא הפנימו את המשמעות של גידול אקספוננציאלי במספר הנדבקים והמתים במחלה שהיא כה מדבקת וחדשה (קרי אין חסינות טבעית לגוף). המנטרה הייתה (ועדיין אצל חלק מהאנשים) ״שפעת הורגת יותר״. זה כשל הבנתי של המציאות.אם זו היתה ירידה כלפיי אז אני הבנתי את זה טוב מאד אבל לא היתה לי ברירה.
עריכה
@adamshalev ואם לא עקיצה אז לא הבנתי אותך, מתנצלת.
מה זה אומר?אני לא רוצה לפרט בשביל לא לעשות לעצמי יותר מידיי אאוטינג, אבל, התאגיד שאני עובד בו נקט בצעדים דיי דרסטיים. ביטולי אירועים, הנחייה כללית לעבוד מהבית, וכו'.
זה בארה"ב....מה זה אומר?
לא מגיעים למשרד?
גם להפוך למחוז חוביי זה סופר דרסטי.לא יודע. מה שאתה מציע זה צעד סופר דרסטי שלא ננקט בשום מקום בעולם.
זה גם בלתי אפשרי בפני עצמו, אתה לא יכול למנוע כניסה של ישראלים.
אתה כן יכול להכריח את כל הנכסים להכנס לבידוד. אבל זה צעד ממש קיצוני.
אתה גם לא יכול לעצור טיסות מטען וספינות...
לדעתי אתה נסחף ממש, אסון חסר תקדים? פיצוץ בועה?
על מה אתה מדבר, זה כולו נגיף של שפעת...
קצת פרופורציות לא יזיקו, במיוחד פה.
זה ממש חבל שנעלו אותו..לא יודע מה עם הוירוס,
השרשור האם הקריסה הגדולה ננעל,
כל השאר זה בונוס.
לא יעיל בפני עצמו לחיסול וירוסים.סבון עם כלורוהקסדין
ולחיטוי פנימי סטולי או אבסולוט 40%לא יעיל בפני עצמו לחיסול וירוסים.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2249473/
מומלץ להשתמש בשילוב עם אלכוהול 70%
@yossik
כמו שכבר אמרתי: כוסית אוזו וצלוחית אגוזים במרפסת ואתה מסודרולחיטוי פנימי סטולי או אבסולוט 40%![]()
המפה מתעדכנת?https://gis.health.gov.il/CoronaExposure/?locale=he
מפת נדבקים בארץ.
בסוף נאכל אותה פעמיים בגלל משרד הבריאות.דעתי שלמרות המחיר הכלכלי/תדמיתי שישראל תספוג היא חייבת מיידית לסגור את כל גבולותיה
תיאורטית ורציונאלית, אני מסכים איתך.דעתי שלמרות המחיר הכלכלי/תדמיתי שישראל תספוג היא חייבת מיידית לסגור את כל גבולותיה. ישראלים שיחזרו מייד לבידוד.
שיתחילו בחיטוי האוטבוסים בהם היו הנגועים...דעתי שלמרות המחיר הכלכלי/תדמיתי שישראל תספוג היא חייבת מיידית לסגור את כל גבולותיה. ישראלים שיחזרו מייד לבידוד.
כצעד מנע קיצוני כדאי אולי להכריז על בידוד ביתי לכל האוכלוסיה בארץ, למשך שבועיים. למעט שירותים חיוניים. כך תתבהר תמונה אמיתית יותר לגבי נדבקים בארץ ואפשר יהיה לשלוט בה. אני מבין את ההשלכות הקיצוניות, אבל לדעתי יפה שעה אחת קודם. עדיף לספוג את זה, מאשר לבצע צעדים דומים כשיש יותר נדבקים והעסק יוצא משליטה.
בסין זה עבד לא רע. יש ממי ללמוד.
בשלב זה אני מעריך כי שוק המניות ימשיך במגמת ירידה ועצבנות.
⌄
⌄
⌄
נראה לי שעדיף שכל בעלי הסיכון הגבוה יכניסו את עצמם לסוג של בידוד במקום שרוב האוכלוסיה שהנגיף לא מסוכן לה.כצעד מנע קיצוני כדאי אולי להכריז על בידוד ביתי לכל האוכלוסיה בארץ, למשך שבועיים
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| ש | נגיף בעולם, מיתון בישראל | שוק ההון | 14 | |
|
|
עקב נגיף הקורונה: איזה מניות\מדדים ירדו ? | שוק ההון | 11 |