הנתון שלהם של 3.4% תמותה זה מחלוקה של מספר מקרי המוות שדווח במספר החולים שאובחנו. זה רציני? מארגון הבריאות העולמי הייתי מצפה ליותר טוב מזה.
באשר לטענה שלהם, שחולים ללא סימפטומים לא מדבקים, הבאתי כאן דוגמה של חולה ללא סימפטומים שהדביק מלא אנשים בלי שהיה לו מושג שהוא נדבק בעצמו. מעבר לזה יש גם הרבה חולים עם סימפטומים קלים, שלא ממש ניתן להבדיל מסתם הצטננות(שאגב בלא מעט מקרים נגרמת ע"י נגיפי קורונה עונתיים). החולים האלה בהחלט מדבקים ואין להם שום דרך לדעת אם יש להם סתם הצטננות קלה או נגיף מסוכן. גרוע מכך, גם החולים הקשים מתחילים כחולים קלים ולוקח להם לא מעט זמן להפוך לחולים קשים.
לגבי הטענה שלהם שהנגיף החדש פחות מדבק משפעת, הבאתי כאן מספר ראיות לכך שזה לא נכון.
הם אגב לא הכריזו בכלל על מגפה פנדמית, למרות שדווחו מקרים כבר ב-87 מדינות.
ארגון הבריאות העולמי, זה ארגון בעייתי, בעיקר מבחינה פוליטית. ומאיך שההתנהלות הפוליטית משפיעה על המקצועית.
מבחינת התכלס, אין גוף, עם יותר מידע, נתונים, מקורות מידע, אנשי מקצוע מומחים, ואנשי מקצוע שמוכנים לסייע, בעיניין הקורונה, בשלב הזה, מאשר ה WHO. שוב, יש מקום לביקורת על הWHO, אבל הנתונים והמידע שהם מוסרים הם, כנראה, הכי טוב שקיים בעולם כרגע.
אפשר, כמובן, לאתגר אמירות מקצועיות שלהם, אבל זה דורש תיקוף מדעי מאוד משמעותי, לא אנקדוטות. מה שאתה הבאת, זה אנקדוטות, והסקת מסקנות מאוד לא ברורה. אני מצטער, אבל אין פה מקום ל"דעות". בוודאי לא להסקת מסקנות על בסיס פרסומים בתקשורת. מה שאתה עושה, זה להפיץ דיסאינפורמציה....
אם אתה רוצה ללמוד, האתר שלהם מלא בפרסומים, ובהפניות למקורות אחרים. אני מניח שכל האמירות וההצהרות שלהם מגובות בפרסומים מדעיים, (או שהפרסום בדרך)