• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
מכיר רופאה מרוסיה. אין לה מושג איך להשיג בדיקת קורונה ושום דבר לא השתנה בפרוטוקול הטיפול או האבחנה לאחרונה.

לא מוצאים במקום שבו לא מחפשים.
ואם לא קוראים לזה קורונה, אז זה פשוט שפעת עבורם. בלי בידודים ומשחקים אחרים.

ההברקה האחרונה של Stable Genius בטוויטר:

With approximately 100,000 CoronaVirus cases worldwide, and 3,280 deaths, the United States, because of quick action on closing our borders, has, as of now, only 129 cases (40 Americans brought in) and 11 deaths. We are working very hard to keep these numbers as low as possible!

Donald J. Trump​

הנתון שלהם של 3.4% תמותה זה מחלוקה של מספר מקרי המוות שדווח במספר החולים שאובחנו. זה רציני? מארגון הבריאות העולמי הייתי מצפה ליותר טוב מזה.
באשר לטענה שלהם, שחולים ללא סימפטומים לא מדבקים, הבאתי כאן דוגמה של חולה ללא סימפטומים שהדביק מלא אנשים בלי שהיה לו מושג שהוא נדבק בעצמו. מעבר לזה יש גם הרבה חולים עם סימפטומים קלים, שלא ממש ניתן להבדיל מסתם הצטננות(שאגב בלא מעט מקרים נגרמת ע"י נגיפי קורונה עונתיים). החולים האלה בהחלט מדבקים ואין להם שום דרך לדעת אם יש להם סתם הצטננות קלה או נגיף מסוכן. גרוע מכך, גם החולים הקשים מתחילים כחולים קלים ולוקח להם לא מעט זמן להפוך לחולים קשים.
לגבי הטענה שלהם שהנגיף החדש פחות מדבק משפעת, הבאתי כאן מספר ראיות לכך שזה לא נכון.
הם אגב לא הכריזו בכלל על מגפה פנדמית, למרות שדווחו מקרים כבר ב-87 מדינות.
ארגון הבריאות העולמי, זה ארגון בעייתי, בעיקר מבחינה פוליטית. ומאיך שההתנהלות הפוליטית משפיעה על המקצועית.

מבחינת התכלס, אין גוף, עם יותר מידע, נתונים, מקורות מידע, אנשי מקצוע מומחים, ואנשי מקצוע שמוכנים לסייע, בעיניין הקורונה, בשלב הזה, מאשר ה WHO. שוב, יש מקום לביקורת על הWHO, אבל הנתונים והמידע שהם מוסרים הם, כנראה, הכי טוב שקיים בעולם כרגע.

אפשר, כמובן, לאתגר אמירות מקצועיות שלהם, אבל זה דורש תיקוף מדעי מאוד משמעותי, לא אנקדוטות. מה שאתה הבאת, זה אנקדוטות, והסקת מסקנות מאוד לא ברורה. אני מצטער, אבל אין פה מקום ל"דעות". בוודאי לא להסקת מסקנות על בסיס פרסומים בתקשורת. מה שאתה עושה, זה להפיץ דיסאינפורמציה....

אם אתה רוצה ללמוד, האתר שלהם מלא בפרסומים, ובהפניות למקורות אחרים. אני מניח שכל האמירות וההצהרות שלהם מגובות בפרסומים מדעיים, (או שהפרסום בדרך)

ולחוסר היכולת של אנשים להבין אינטואיטיבית גדילה אקספוננציאלית.
אם זו היתה ירידה כלפיי אז אני הבנתי את זה טוב מאד אבל לא היתה לי ברירה.
עריכה
@adamshalev ואם לא עקיצה אז לא הבנתי אותך, מתנצלת.

נערך לאחרונה ב:
תחשבו מה זה אומר שתוך חודש חולה אחד הפך ל-109,000,
קראתי את כל ההודעה(ות) שלך,
שאלה אחת יש לי, לפי תכונות ההדבקה המטורפות הללו, לא ברור איך זה שלוקח כל כך הרבה זמן לנגיף להתפשט, הייתי מצפה שתוך חודש-חודשיים גג כל העולם יידבק, בייחוד לאור העובדה שבשבועות הראשונים סין טרם דיווחה באופן רשמי ובעולם לא החלו להתגונן,
אנחנו כרגע כבר כמעט 3 חודשים מתחילת ההתפרצות.

לי יש פתרונות אפשריים לתעלומה:
  1. קצב ההדבקה הוא לא חמור כמו שמתארים.
  2. אמצעי המניעה והבידוד מאטים את הקצב בצורה דרמטית.
  3. יש כבר מיליונים של חולים, פשוט עם סימפטומים קלים/ללא סימפטומים/לא ניתנים לזיהוי בבדיקות (זה לדעתי התרחיש הסביר מאחר ולקח זמן שעד שהתחילו צעדי המניעה). הצד החיובי של התרחיש הזה הוא שאחוזי התמותה מתגמדים.

• אמצעי המניעה והבידוד מאטים את הקצב בצורה דרמטית.
זה לא מסביר, כי אמצעי המניעה שננקטו הן מאוחר מדי ואולי גם מעט מדי (בהנחה והתאוריה נכונה)

אתה לא טועה, רק מגיע קצת באיחור.
תקרא טוקבקים מינואר ותחילת פברואר -מתחננים לליצמן שיסגור את השמים.
מבחינת תוצאות, אנחנו כרגע במצב דיי טוב...
17 חולים, המקור של כולם ידוע...

אתה מבין את המחיר הכלכלי של השבתת טיסות הנוסעים לישראל?
הצעדים של ממשלת ישראל אגרסיביים יחסית לעולם...

אני לא רוצה לפרט בשביל לא לעשות לעצמי יותר מידיי אאוטינג, אבל, התאגיד שאני עובד בו נקט בצעדים דיי דרסטיים. ביטולי אירועים, הנחייה כללית לעבוד מהבית, וכו'.

קראתי את כל ההודעה(ות) שלך,
שאלה אחת יש לי, לפי תכונות ההדבקה המטורפות הללו, לא ברור איך זה שלוקח כל כך הרבה זמן לנגיף להתפשט, הייתי מצפה שתוך חודש-חודשיים גג כל העולם יידבק, בייחוד לאור העובדה שבשבועות הראשונים סין טרם דיווחה באופן רשמי ובעולם לא החלו להתגונן,
אנחנו כרגע כבר כמעט 3 חודשים מתחילת ההתפרצות.
1) הנגיף אכן מתפשט בעולם. תמונת החולים שאנחנו רואים היא תמונה מאוד חלקית כי:
א) לוקח כמה שבועות מהדבקה עד שהנדבק נהיה ממש חולה. אנחנו רואים תמונה מלפני כמה שבועות.
ב) הרוב לא מפתחים מחלה רצינית וחושבים שיש להם סתם הצטננות.
ג) רוב המדינות לא באמת משקיעות בבדיקות לנגיף. חלקן כנראה גם לא רוצות, כי זה יגרום להם להיראות רע. אנשים מתים מ-"שפעת".
2) בהתחלה הנגיף התפשט במהירות גם בסין. אז סין נקטה צעדים מאוד קיצוניים לעצירת התפשטות הנגיף. הבאתי כאן דוגמה אחת למה שהם עשו, והם עשו עוד הרבה דברים אחרים. אף מדינה מערבית לא הייתה מסוגלת לפעול כך. הצעדים שלהם אכן עבדו וככל הנראה עצרו את התפשטות הנגיף בסין. גם עצירת הטיסות מסין עזרה בהאטת ההתפשטות. קצב ההתפשטות תלוי מאוד בהתנהגות האוכלוסיה. ייתכן שזה לא מקרה שהנגיף התפשט הכי מהר דווקא באיטליה. האיטלקים ידועים כמי שנמצאים במגע קרוב עם אנשים אחרים.
3) נגיף חדש, שעבר מבעלי חיים אחרים, לא מותאם לבני אדם. ברגע שהוא מתחיל להתפשט בין בני אדם, הוא צפוי לעבור אבולוציה מהירה ולהפוך למדבק יותר. זאת התיאוריה וזה חייב לקרות. האם זה קורה מהר מספיק כדי שנרגיש את זה בקצב ההתפשטות אני לא יודע להגיד.

אני לא רוצה לפרט בשביל לא לעשות לעצמי יותר מידיי אאוטינג, אבל, התאגיד שאני עובד בו נקט בצעדים דיי דרסטיים. ביטולי אירועים, הנחייה כללית לעבוד מהבית, וכו'.
אני שומע מהרבה כיוונים שהרבה חברות בארץ נוקטות צעדיים דרסטיים.

אכן, גם אצלנו מתכוננים להחמרה של המצב ובשבוע הבא כל מטה החברה שיושב בהרצליה (סדר גודל של 500 עובדים) יעבוד במשך יום אחד מהבית, מתוך כוונה להתכונן למצב שבו כל העובדים נמצאים בבית, כל הזמן.

תגיד, אלו הנחיות הללו גם ל sites אחרים ברחבי העולם, ארה״ב וכו׳ ?

אגב, בתאגיד שבו אני עובד גם בוטלו כל האירועים באתרים מחוץ לארה״ב, איסור נסיעה למזרח ולאיטליה, טרם קיבלנו רשות לעבוד מהבית.

מבחינת תוצאות, אנחנו כרגע במצב דיי טוב...
17 חולים, המקור של כולם ידוע...

אתה מבין את המחיר הכלכלי של השבתת טיסות הנוסעים לישראל?
הצעדים של ממשלת ישראל אגרסיביים יחסית לעולם...
תלוי למה אתה משווה ...
אם אתה לוקח בחשבון שתוך צודש חודשיים בכל מקרה יבטלו את הטיסות ויהיו כאן מלא חולים-אז המחיר הכלכלי שלך הוא הפסד של חודשיים .
ומצד שני אתה סגור הרמטית וכולם יכולים לחיות ולעבוד בתוך המדינה כשכל העולם בבלגן.
זו היתה הדרך הנכונה שהיתה גובה מלמר פוליטי זמני ממי שהיה מורה עליה.

תלוי למה אתה משווה ...
אם אתה לוקח בחשבון שתוך צודש חודשיים בכל מקרה יבטלו את הטיסות ויהיו כאן מלא חולים-אז המחיר הכלכלי שלך הוא הפסד של חודשיים .
ומצד שני אתה סגור הרמטית וכולם יכולים לחיות ולעבוד בתוך המדינה כשכל העולם בבלגן.
פלוס המחיר הכלכלי והתדמיתי של המדינה שממהרת לסגור שעריה.
באותו הקשר, כבר יש התבטאויות של בכירים איטלקים לגבי ההזדרזות של ישראל להוציא אזהרת מסע לאיטליה, שיזכרו זאת בפעם הבאה שבישראל יהיה מצב שגורם לכך שפחות נוח להגיע אליה.

תלוי למה אתה משווה ...
לא יודע. מה שאתה מציע זה צעד סופר דרסטי שלא ננקט בשום מקום בעולם.
זה גם בלתי אפשרי בפני עצמו, אתה לא יכול למנוע כניסה של ישראלים.
אתה כן יכול להכריח את כל הנכסים להכנס לבידוד. אבל זה צעד ממש קיצוני.

אתה גם לא יכול לעצור טיסות מטען וספינות...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
פלוס המחיר הכלכלי והתדמיתי של המדינה שממהרת לסגור שעריה.
באותו הקשר, כבר יש התבטאויות של בכירים איטלקים לגבי ההזדרזות של ישראל להוציא אזהרת מסע לאיטליה, שיזכרו זאת בפעם הבאה שבישראל יהיה מצב שגורם לכך שפחות נוח להגיע אליה.
כל הגל הראשון של הנדבקים שהסתובבו באוכלוסיה היה מאיטלה. כלומר אזהרת המסע, וחובת הבידוד באה מאוחר מידי. אז, שלא יבלבלו בשכל.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה