היום היו עוד איזה ארבע נידבקים.כשהאחרון שבהם הוא על קבוצת התיירים מיוון.
גם בבית לחם היתה קפיצה בנדבקים
חבל שלא מעודכן כי קשה לי להאמין שהרבה אנשים מקפידים לקרא את כל רשימת המקומות החשודים. הרבה יותר נוח לבדוק במפה.
היום היו עוד איזה ארבע נידבקים.כשהאחרון שבהם הוא על קבוצת התיירים מיוון.
ואם הוא ידבק, את לא תדבקי ממנו?נראה לי שעדיף שכל בעלי הסיכון הגבוה יכניסו את עצמם לסוג של בידוד במקום שרוב האוכלוסיה שהנגיף לא מסוכן לה.
הערב שוחחתי על זה עם בעלי, זה נשמע לו הגיוני. הוא הציע שבתקופה הקרובה את הקניות לבית הוא יעשה כך שלא אצטרך לבלות בסופר (אני בסיכון, הוא לא).
אם רוב האוכלוסיה בסיכון זה אנשים מבוגרים מאד, יש להניח שרובם כבר בפנסיה והבידוד שלהם כמעט לא יזיק לכלכלה. אז לא יסעו כמה חודשים לחו"ל, לא ילכו לקונצרטים ולמסעדות, יארחו בזהירות את הנכדים ויעדיפו טיול בחיק הטבע. מה דעתכם?
דיברתי על בידוד יחסי מרצון, לא לנוהל של מש' הבריאות. ככל שאני אפגוש פחות אנשים בזמן הקרוב, כך ייטב. לגבי הדבקות מבן הזוג, גם כאן נדרש מהלך של ריחוק כלשהו. אולי לעבור לישון בחדרים/מיטות בנפרד, פחות להתחבק ולהתנשק? וגם הוא צריך להזהר בשבילי כשהוא בחוץ ולבחור היטב את המקומות שהוא הולך אליהם. למזלי, העבודה שלו היא בחוץ ובלי אנשים מסביב כמעט. הוא לא ילך לראות כדורגל ולא יצא למסעדות. זמנים הזויים...ואם הוא ידבק, את לא תדבקי ממנו?
כשימצאו חיסון? טיפול?אם אנשים יכנסו לבידוד כדי לא להידבק, מתי הם יצאו?
מאיפה זה? אני קראתי הערכה על 50% מהאוכלוסיה. תשמע, אם הוירוס הזה מתלבש על ריאות פגומות אז זה די מלחיץ אותי (אגב, נדמה לי שלא רק מעשנים עם ריאות פגומות, גם אלה שגרים באזורים עם זיהום אויר כבד. לפחות חסכתי מעצמי את החלק הזה).במוקדם או במאוחר כולם ידבקו
לא אם יהיה חיסון.במוקדם או במאוחר כולם ידבקו,
למיטב ידיעתי לא. פעם אחת וזהו (אבל זה ספקולציות)ולא רק פעם אחת, אלא פעם בכמה שנים, בדומה לשפעת.
אלה הערכות לגבי הגל הראשון, וקראתי כל מני הערכות, שמגיעות עד 90%. את זה אף אחד לא יודע לחזות במדויק, בין השאר כי זה תלוי בהתנהגות האוכלוסיה. מי שלא ידבק אבל בגל הראשון, ידבק בגלים הבאים.מאיפה זה? אני קראתי הערכה על 50% מהאוכלוסיה.
את זה דווקא אפשר לדעת די טוב. ידועים 4 נגיפי קורונה עונתיים. למיטב הבנתי, אנחנו נדבקים בהם פעם בכמה שנים. זה קורה גם כי מערכת החיסון שוכחת וגם כי הנגפים עוברים מוטציות. מחקרים על חולים, שהבריאו מ-SARS, הראו שהתגובה החיסונית יורדת מאוד אחרי כמה שנים. (2) (1)לא אם יהיה חיסון.
למיטב ידיעתי לא. פעם אחת וזהו (אבל זה ספקולציות)
קראת מה רשמתי כמה הודעות אחורה?אם אנשים יכנסו לבידוד כדי לא להידבק, מתי הם יצאו? הנגיף לא יעלם עוד שבוע, עוד חודש וגם לא עוד 10 שנים.
אתה מבלבל פה דברים.. במוקדם או במאוחר כולם ידבקו, ולא רק פעם אחת, אלא פעם בכמה שנים, בדומה לשפעת.
נגיף שעובר מוטציה זה בגדול זן חדש של אותו נגיף.וגם כי הנגפים עוברים מוטציות.
אם זה אכן המצב אז יש לזה פתרון פשוט - להתחסן כל כמה שנים (או כל שנה).זה אומר שכנראה גם חיסון וגם הדבקה קודמת לא יגנו מהדבקות נוספות לאחר כמה שנים.
אם ישראל תרצה היא תדע לסגור את גבולותיהתיאורטית ורציונאלית, אני מסכים איתך.
מעשית, לא קיים סיכוי (לדעתי) שמישהו בממשלה יהיה מוכן לחתום על צו הוראת חירום לסגירת גבולות.
דבר נוסף, כלכלית אני לא בטוח שיש לנו דרך לאכוף את זה כמדינה (מלבד גיוס נרחב של מילואימניקים לסגירת גבולות, או שכירת כל חברות האבטחה המקומיות לביצוע משימה זו). זה עבד בסין מכיוון שהם מדינה קומוניסטית שיש להם יכולת ביצועית ריכוזית, בישראל קשה לי לראות את זה עובד (משרדי ממשלה בקושי משתפים פעולה כרגע, ראה ערך משרד האוצר אל מול משרד הבריאות בנושא משבר הקורונה).
הם מדברים שם על igG ...
אני שומע מהרבה כיוונים שהרבה חברות בארץ נוקטות צעדיים דרסטיים.
הקפאת נסיעות, כנסים, השקעות.יש לך דוגמאות של חברות שאתה מכיר ומהם הצעדים הדרסטיים?
שמעתי שמועות שיש חברות שמאפשרות לעבוד מהבית, אבל עדיין לא ראיתי מישהו שמאשר את זה.הקפאת נסיעות, כנסים, השקעות.
במייקרוסופט (בארץ ובסיאטל) עובדים מהבית.שמעתי שמועות שיש חברות שמאפשרות לעבוד מהבית, אבל עדיין לא ראיתי מישהו שמאשר את זה.
משארים לכולם לעבוד מהבית בארץ או מכריחים את כולם לעבוד מהבית?במייקרוסופט (בארץ ובסיאטל) עובדים מהבית.
אני לא עובד שם אז לא יודע את כל הפרטים.משארים לכולם לעבוד מהבית בארץ או מכריחים את כולם לעבוד מהבית?
מצד שני כל מחדל של מערכת הבריאות ייוחס לו ולממשלה הקודמת.לפי דעתי הלך לו פה קלף משוגע, מצב חירום שאינו בטחוני.
⌄
⌄
⌄
מה הרווח הפוליטי?הימור שלי - מערכת החינוך תושבת לגמרי בשבועות הקרובים, וזה יהיה בעיתוי נוח לראש הממשלה. זה יגרור שיתוק מוחלט של המדינה.
לפי דעתי הלך לו פה קלף משוגע, מצב חירום שאינו בטחוני.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| ש | נגיף בעולם, מיתון בישראל | שוק ההון | 14 | |
|
|
עקב נגיף הקורונה: איזה מניות\מדדים ירדו ? | שוק ההון | 11 |