• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
לא בדיוק סימוכין להחלטה מוצהרת אבל כן מסמך מרתק על איך חיים לא רע על אף נסיונות חיסול התקציבים
מספר המיטות הוא תוצאה של החלטת מדיניות. איזו אפשרות אחרת קיימת?

נו באמת.. גם את הקורונה אתם מפילים על ביבי?
איך הצלחתם להכניס אותו לדיון על הקורונה?
הנה תגובה אמיתית של ביבי מהערב.
מקור:
https://www.themarker.com/news/health/LIVE-1.8628373?v=0479CB7E7B01FE4FF007AFDD1E90853F

בנואומו הערב (ש') התייחס ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לצעדים שהוא מתכוון לבצע בעקבות התפשטות נגיף הקורונה: "ב-48 השעות האחרונות דיברתי עם מנהיגי עולם ויזמתי שיחת ועידה שנבצע השבוע כדי לראות כיצד המדינות יוכלו לעזור זו לזו. אני חייב להגיד שהיתה היענות גדולה. יש לנו יתרונות וחסרונות מסוימים בחומרי גלם לתרופות, אבל כולם נענו כי הם יודעים את הדברים הבאים ואני שם אותם על השולחן: קודם כל זו מגפה עולמית, בין אם ארגון ה-CDC קורא לזה מגפה או לא, זה עניין של ימים או שעות. ספק אם הייתה מגפה כזאת במאה שנים האחרונות. קצב ההדבקה כנראה גדול משהערכנו וכרגע אין חיסון.

"ההנחה שהווירוס נעלם או מתאייד במזג אוויר חם איננה מוכחת ואין לזה כרגע בסיס שאנחנו יכולים לבנות עליו, הנגיף גם מתפשט כרגע באפריקה. אין חיסון ותרופות אנטי ויראליות אינן עוזרות. כלכלות מתחילות להיפגע, ממשלות מנחות לסגור את שעריהן, יש לזה חשיבות לאספקת מוצרים לכל הכלכלות. איש לא יודע כיצד המגפה תיפסק, לכן אני מתכוון להביא 5 צעדים השבוע בנוסף למפגש הבינ"ל.

"צריך להבין המגפה לא פוגעת בילדים או נוער תודה לאל, אין מקרה אחד שאנחנו יודעים עליו. אנחנו חייבים לחטא מתקנים ציבוריים, הנגיף הזה רגיש לאקונומיקה ואנחנו צריכים לפעול בצורה מסודרת ולחטא תחנות רכבת, אוטובוסים וכו'. לצורך זה אגייס בתקופת החופש, יתכן שיהיה חופש מורחב, את הנוער גם בבתי הספר וגם במסגרת תנועות הנוער בצורה מאוד מוקפדת, לעזור בחיטוי, אני מבקש גם מצה"ל שיקח מתקנים מסוימים לטובת הדבר.

"דבר שני אני מתכוון לגייס את חיל האוויר ולוודא שיש לנו את האספקה החיונית לישראל. אמרתי ששרשרת האספקה נעצרת גם בדברים שחיוניים לנו כולל תרופות וחומרי גלם של תרופות, ישראל במצב כמעט הטוב ביותר במדינות העולם בדיוק בגלל המדיניות המחמירה שיזמנו ולכן אנחנו שולטים במצב, באמצעות גיוס כוחות התעופה אנחנו מתכוונים לשמור על זה.

"דבר שלישי אני מבקש לפתוח קו אשראי כדי לתת מענה לעסקים וחברות שירגישו את הלחץ.

"הדבר הרביעי, נגייס את מיטב המוחות בישראל, המטרה היא להגיע לבדיקה רחבה על מנת להבטיח יכולת בדיקה תעשייתית שנפריד בין החולים לבריאים ונמשיך לשמור על כלכלת ישראל. בלי זה, דברים יביאו למצב של קריסה כפולה, גם כלכלית וגם תעשייתית. ביכולתנו לשנות זאת.

"גם נשתמש בקשרים שלי עם מנהיגי מדינות מסוימות, אנחנו נעזור להם והם לנו, יש דברים שאפשר לתת. אעשה מה שצריך כדי לשמור על הבריאות שלכם אזרחי ישראל, אני מבקש מכם לשמור בקפדנות על ההוראות. אל תלחצו ידיים, תמנעו מלגעת בפנים ואם כן תשתמשו בטישו. אלו דברים שיעצרו, יצמצמו או יאטו את התפשטות המגפה. שמרו אתם על ההוראות ואנחנו נשמור עליכם. נפעל יחד באחריות, בקור רוח, בלכידות תוך כדי קיום הבטחותינו. בעזרת השם ביחד נתגבר על המשבר".

חזרה לפוסט שלי:
מבסוט מעצמי שחזיתי הרבה מוטיבים בנאום שלו (מוזמנים לשפוט בעצמכם). נפלתי חזק בעניין הקשר עם מנהיגי המעצמות, זה היה ממש צפוי שהוא יזכיר את זה.
בכל מקרה לא ציפיתי לתגובה כל כך מהירה שלו ואני שומר על התחזית שלי שהוא יסגור שלושת רבעי מדינה במהלך השבוע הזה או הבא.

לא בדיוק סימוכין להחלטה מוצהרת אבל כן מסמך מרתק על איך חיים לא רע על אף נסיונות חיסול התקציבים
אגב, ל"החלטות מוצהרות" אין שום ערך. הן למטרות יחצ בלבד. רק היישום רלוונטי.

אגב, ל"החלטות מוצהרות" אין שום ערך. הן למטרות יחצ בלבד. רק היישום רלוונטי.
זה נותן רושם מוטעה שמישהו אשכרה החליט על משהו. מה שבדרך באמת קורה זה שמחפשים לקצץ כמה שאפשר ומי שאין לו מרפקים חזקים נדפק הכי חזק. וככה לאחר שנים של הרעבה, ממש שניה לפני שהסוס למד לשרוד בלי אוכל, באה קורונה ועקצה אותו בתחת. עכשיו מה יגיד הסוס? אין לי כוח לזה עכשיו ויתפגר או שישנס מותניו וימשוך עוד קצת?

קצת התפלק הסוס וזה בסוף אבל הבנת אני חושב

אם הסיכון העיקרי הוא לקשישים + אנשים עם מחלות אחרות, למה לא להכריז עליהם כאנשים שחייבים בבידוד? גם לא יוביל לנזק כלכלי משמעותי (רובם במילא בפנסיה).
בוא ננסה לנתח את ההחלטה הנ"ל בצורה אפקטיבית:
1. הוירוס תוקף בעיקר בני 60 ומעלה - אחוז האוכלוסיה עומד על 11% לבני 65 ומעלה, ועוד כ-9.5% לבני 55 ומעלה.
אתה מדבר על נעילה של 20% מהאוכלוסיה בבידוד.
2. על מנת לאכוף בידוד בצורה יעילה נדרש להקצות משאבים רפואים לצורך פיקוח וניטור מצב החולה, בהתחשב במצב מערכת הבריאות כיום לא נראה לי שיהיה אפשר לאכוף סגר כזה (אלא אם אתה משנע את כולם למחנה צה"לי ונועל אותם שם, ואם אתה עושה דברים כאלו במדינת ישראל יהיה לך בעיות אחרות להתמודד איתם).
3. אותם בני 55 ומעלה הינם אנשים אשר מבלים בבתי קפה\מסעדות\חדרי כושר\ועוד.... תנסה לדמיין לרגע את הנזק הכלכלי במדינה אם אתה לוקח 20% מהלקוחות ושם אותם בהסגר
4. אותם פנסיונרים מהווים כוח עבודה היקפי שעושה בייביסיטר לילדים על מנת שההורים יוכלו לעבוד ולתמוך במשפחות שלהם, במידה ואתה מוציא ממעגל התעסוקה הנ"ל אתה משפיע ישירות על כוח העבודה המרכזי שלך במשק.

ישנם דרכים אחרות להתמודד עם הוירוס, זה לא נראה לי כמו משהו אפקטיבי שאפשר לבצע.

זה נותן רושם מוטעה שמישהו אשכרה החליט על משהו. מה שבדרך באמת קורה זה שמחפשים לקצץ כמה שאפשר ומי שאין לו מרפקים חזקים נדפק הכי חזק. וככה לאחר שנים של הרעבה, ממש שניה לפני שהסוס למד לשרוד בלי אוכל, באה קורונה ועקצה אותו בתחת. עכשיו מה יגיד הסוס? אין לי כוח לזה עכשיו ויתפגר או שישנס מותניו וימשוך עוד קצת?
קצת מזכיר תקציב משפחה.
גם מי שלא מנהל אקסל הוצאות בעצם מחליט כמה לחסוך וזו ההחחלטה האמיתית, לא הבטחות סרק שאינן מגובות במעשים

אבל אני מניח שיש הבדל בין הקטלניות הממוצעת של הוירוס לבני 60 לעומת בני 80.
אתה לא דיברת על אחוז הסיכון לאוכלוסיה, אתה דיברת על נעילה של חלק מהאוכלוסיה.
אלו 2 דברים שונים.

ואם נדבר על אחוז הסיכון, ההערכות הם שיהיו תרופה לפחות עוד שנה. אתה הולך לנעול 20% מהאוכלוסיה בבידוד למשך שנה?
ההשפעות הכלכליות שיכולות להיות הינם עצומות.

אתה רוצה לצמצם סיכון? תעודד את הקרובים אלייך להישאר בבית מרצונם החופשי ואז המערכת תלמד להסתגל. כפייה לא עובדת בטווח הארוך.

אלה מספרים מעולים כן?
המספר היחיד שבעייתי זה כמות הבוגרים לרפואה.

ברור שזאת החלטה מכוונת. ברור שיש לה סיכונים. בעיני, זאת החלטה מצויינת, גם אם מתחו את הגבול יותר מידי.

חבל מאוד, בעיניי, שמשרד הבריאות לא מסביר את ההחלטה, ומתווך אותה לציבור. השמאל, מצייר את זה כאילו מדינת ישראל לא משקיעה מספיק כסף, וזהו. אבל, זה לא המצב. המדינה החליטה לתעדף רפואה בקהילה, ובמרפאות, על חשבון בתי חולים ואשפוזים. Primary care , במקום secondary care. בהתחשב בהתפלגות הגילאים, ובצרכים של האוכלוסייה בישראל, לדעתי, זאת החלטה מעולה. וכך גם מראים ה outcomes של מערכת הבריאות הישראלית.

כמובן, שעונה קשה של שפעת, חושפת את כל הבעיות... וחולים במסדרונות זה נורא לא משנה מה ההסבר.

אז זו לא החלטה, זה תיאור מצב קיים, את הנתונים אני מכיר.
הערת שוליים - שים לב ששיעור הקשישים אצלנו הוא בדיוק שני שליש מהממוצע של ה- OECD, כך שלא מדובר במצב מופרך מכיוון שרוב מיטות האשפוז נצרכות ע"י קשישים.

לא לא...

אין לי סימוכין, אבל מהמעט היכרות שיש לי, אני משוכנע שזאת החלטה מכוונת.

אתה לא דיברת על אחוז הסיכון לאוכלוסיה, אתה דיברת על נעילה של חלק מהאוכלוסיה.
אלו 2 דברים שונים
צודק.
כנראה השימוש במונח "קשיש" מצידי היה מטעה. אני התכוונתי לבני 70+ ואפילו בני 75+.
אתה הולך לנעול 20% מהאוכלוסיה בבידוד למשך שנה?
בשום אופן לא. וגם כתבתי את זה מספר פעמים.
אתה רוצה לצמצם סיכון? תעודד את הקרובים אלייך להישאר בבית מרצונם החופשי ואז המערכת תלמד להסתגל. כפייה לא עובדת בטווח הארוך
נוטה להסכים עם השורה התחתונה.
כנראה שרק אם נגיע למספרים כמו איטליה (שהערב מחליטה על סגר באזורים מסוימים) זה יקרה.

יש מלא בוגרים שלומדים בחו"ל ובאים לארץ וממלאים את החסר, אין כל מחסור ברופאים בארץ (אחיות לעומת זאת...)
יש מחסור רציני במתמחים, או באנשים שימלאו את הפונקציות האלה, ויש המון רופאים יוצאי ברה"מ, שתכף יתחילו לצאת לגמלאות, ולא בהכרח יש מי שיחליף אותם... באחיות, באמת יש מחסור קשה...

א. תודה על הציטוט, דה מרקר חוסמים חוסמי פרסומות.
ב. תגובה טובה סה״כ של ביבי. עד כה התגובה של ישראל היא יותר דפנסיבית, ולא רשלנית או הכחשתית. נותן תקוה שלפחות ינסו להאט את זה בארץ.

המדינה החליטה לתעדף רפואה בקהילה, ובמרפאות, על חשבון בתי חולים ואשפוזים.
זה פשוט לא נכון. הרפואה בקהילה במצב רע, לפחות מחוץ לתל אביב. תור לרופא מומחה רק בעוד חודשים, לרופא משפחה יש שבע דקות לחולה וגם זה אחרי שעות בתור, וביקורי בית למי שלא מסוגל להגיע לרופא זה בתאוריה בלבד, לא קיים מדרום לגדרה.

האמת? מי אתה מעדיף שיהיה ראש ממשלת ישראל במהלך המשבר, נתניהו, או הקוקפיט?

מי אתה מעדיף שיהיה שר הבריאות, ליצמן, או יעל גרמן?
לא רוצה לקחת את השרשור הזה עוד יותר לנושא הפוליטי אבל לא אוכל להשאיר את שאלתך ללא מענה. באופן עקרוני אני מעדיף שהשרים וראש הממשלה לא יהיו חשודים/עומדים לדין בשלל פרשיות בחשד לשוחד, מרמה, הפרת אמונים והדחה בחקירה, בפרט כאשר החלטותיהם בנושאים מקצועיים יכולות להיות מושפעות ממצבם המשפטי האישי.
זה נכון אגב ללא כל קשר לשיוכם הפוליטי, והייתי אומר אותו דבר גם אם הם היו מייצגים באיזשהו אופן אותי או את ערכיי (גילוי נאות - הם ממש לא).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה