• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
האם ממשל מערבי כמו ישראל או ארהב אי פעם יעשה את זה? לא.
בתרחיש אימים כל משטר יעשה את זה , ואם זה לא יעבוד יוסיפו עוצר צבאי.
השאלה אם סין נמצאת בתרחיש אימים ?

הסיכוי שהוא ידבק גבוה - הוא ראה חולים עוד לפני שנקטו אמצעי זהירות
הסיכוי שהוא ימות מהמחלה עדיין לא ממש ידוע.
נראה לי שלא הבנת.
ברור שהוא ידבק.
השאלה היא אבל איך זה שאם הסיכוי למות מהנגיף הוא 0.1% ומתים רק אנשים זקנים עם מחלות רקע, כמו שחלק מהאנשים טוענים, איך זה שדווקא הוא, שמוכר לנו מכתבות קודמות ונראה צעיר ובריא, מת? אז או שהיה לו מזל רע במיוחד, או שהוא לא מת מהנגיף, אלא ממשהו אחר. סביר להניח שיש אנשים שישמחו אם הוא לא יוכל להעיד נגדם. כמובן שזה יכול להיות רק צירוף מקרים. אנחנו כן יודעים אבל שהוא היה חולה ומאושפז. זה פורסם גם קודם. שימו לב שהוא אושפז ב-12.1 וסביר שנדבק עוד חודש לפני זה. הוא מת רק עכשיו. זה יכול להעיד על כך שרבים מהאנשים שנדבקו, וכרגע נראה שהם בסדר, עוד ימותו.
עוד דבר מוזר הוא שפורסם ששני החולים שמתו מחוץ לסין הוגדרו במצב יציב לפני שמתו ומתו בפתאומיות. בהונג קונג פורסם שנפתחה בדיקה מדוע החולה מת.

עוד דבר מוזר הוא שפורסם ששני החולים שמתו מחוץ לסין הוגדרו במצב יציב לפני שמתו ומתו בפתאומיות. בהונג קונג פורסם שנפתחה בדיקה מדוע החולה מת.
זה תומך בכיוון של מהלך מחלה מוזר, בלי עזרה אנושית למלאך המוות. נקווה שיהיו לבדיקה מסקנות פרודקטיביות.

אני שוב לא מצליח לעכל איך מדדי מניות בעולם לא יורדות אחוזים ניכרים בהינתן המצב המתואר בסין.
הרי ברור כי תנועת אנשים בסין קטנה, צריכה פרטית ירדה, עסקים סובלים מביקושים נמוכים, תיירות בירידה תלולה... אי ודאות עצומה.
השווקים לדעתי מתנהגים כאילו עוד כמה ימים הכל נגמר. האם זה המצב או שאנו רק בתחילת הדרך? מה אתם חושבים?

אני שוב לא מצליח לעכל איך מדדי מניות בעולם לא יורדות אחוזים ניכרים בהינתן המצב המתואר בסין.
הרי ברור כי תנועת אנשים בסין קטנה, צריכה פרטית ירדה, עסקים סובלים מביקושים נמוכים, תיירות בירידה תלולה... אי ודאות עצומה.
השווקים לדעתי מתנהגים כאילו עוד כמה ימים הכל נגמר. האם זה המצב או שאנו רק בתחילת הדרך? מה אתם חושבים?
השוק מעריך כי המצב בסין זמני, וכי הוא לא יתפשט בחומרה לשאר העולם (לא לחלקים החשובים שלו).

השאלה הזאת מטרידה אותי בימים האחרונים
(אני לקראת רכישה של מניות סיניות, כחלק מהתיק הראשון שאני בונה לעצמי, ומתלבט אם לרכוש עכשיו או להמתין)
הניחוש שלי הוא שהשווקים בעולם מתנהגים בהתאם לשווקים בסין, כשהשווקים בסין ירדו העולם ירד, וכשהשווקים בסין עלו העולם עלה,

אבל הסיבה שהשווקים עלו בסין ולא ירדו עוד, זה לא בגלל סיבות ריאליות, אלא בגלל שהממשל הסיני הזרים כספים (בדומה למה שעשתה ארה"ב ב2008) בכדי לבלום את הירידות ולהעלות חזרה את המחירים,

כך שמצב השווקים בסין לא משקף איזה תקווה לגבי הקורונה, אלא משקף את רצון הממשל למנוע קריסה,

שוק המניות פשוט בהזיה. או שאולי הדבר היחיד שמשנה עכשיו זה כמה כסף הבנקים המרכזיים מדפיסים.

שוק המניות פשוט בהזיה. או שאולי הדבר היחיד שמשנה עכשיו זה כמה כסף הבנקים המרכזיים מדפיסים.
או שאולי הדעה שלך על המצב היא יותר שלילית מדעת הקהל?

השווקים לדעתי מתנהגים כאילו עוד כמה ימים הכל נגמר.
התאומים

יש כבר 61 חולים בספינת שיט מול חופי יפן.
הם נמצאים כולם במרחב סגור.
יהיה מעניין לראות כמה גבוה יגיעו אחוזי ההדבקה בהנחה שלא יפנו אותם מהספינה.

נערך לאחרונה ב:
האמת שגם אותי זה מאוד מפתיע. המצב כרגע לא ברור יש הרבה מידע סותר ולסינים יש היסטוריה של סילוף נתונים אז קשה לדעת מה באמת קורה.
הייתי מצפה לפחות לעצירה\עצבנות של השוק במיוחד בהתחשב שכולם טוענים שהוא גם ככה גבוה מידי בתמחור שלו.

יש כבר 61 חולים בספינת שיט מול חופי יפן.
הם נמצאים כולם במרחב סגור.
יהיה מעניין לראות כמה. גבוה יגיעו אחוזי ההדבקה בהנחה שלא יפנו אותם מהספינה.
ברור, כולם נושמים את האוויר של כולם ממערכת המיזוג.

ברור, כולם נושמים את האוויר של כולם ממערכת המיזוג.

כרגע, להבנתי, ההערכה היא שהנגיף לא airborne אלא droplet. אם זה אכן ככה זה לא אמור לעבור דרך מערכת מיזוג האוויר.
מצד שני לא בטוח שזה לא airborne....
מצד שלישי הם היו מספיק זמן בחדר אוכל משותף בזמן שבוודאות היו שם אנשים שכבר היו חולים בוירוס, ככה שאם לא נשמע על עוד חולים (והרבה) אני אהיה מאוד מאוד מופתעת...
בינתיים אני עוקבת אחרי David Abel. מצמרר לראות ולשמוע על התהליך שהם עברו (ועוברים) מרגע הגילוי שהיה חולה בוירוס על האוניה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אפשר בעברית למאותגרים??
airborne = נישא באוויר
droplets = טיפות או רסיסים
כרגע, להבנתי, ההערכה היא שהנגיף לא airborne אלא droplet. אם זה אכן ככה זה לא אמור לעבור דרך מערכת מיזוג האוויר.
אני לא מדען אבל אני חושב שאם הנגיף עובר באפצ'י אז הוא עובר גם במיזוג אלא אם יש מערכת פילטרים כמו במטוסים.
@ביולוג ירושלמי

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה