• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
מה שונה החדר אוכל? בגלל הסיכוי שהוא עשה אפצ'י אחד מסכן?

אני אתן דוגמא מאחד הסרטונים של דויד (האנגלי שנמצא על הספינה ומדווח על החיים שלהם תחת הסגר).
בוידאו שהוא פירסם (לפני שגילו את עשרת החולים הראשונים) הוא סיפר שאמרו להם להקפיד לשטוף ידיים לפני הכניסה לחדר אוכל. הוא אמר שזה מצויין אבל שיש תיירים שממש לא מקפידים על הגיינה אישית. הוא נתן דוגמא שהיה אמריקאי שישב בשולחן ליד והשתעל. הוא השתעל לתוך מפית, שזה מצויין (דיוויד מספר) אבל את המפית הוא השאיר על השולחן והלך. אחר כך מגיע המלצר ולוקח את המפית. ברגע זה נוצר מגע עם הוירוס שיכול להדביק את העובד. אותו עובד הולך ומשרת אנשים אחרים בספינה...
אני משאירה לך להמשיך את קו המחשבה הזה...

אגב, נכון להיום יש 11 אמריקאים בין 61 החולים...

עוד אגב,
בשולחן של דוויד ישב אנגלי (הם מספר מצומצם של אנגלים והם ישבו כולם ביחד) שנכון לאתמול היה בין ה- 41 החולים שהתווספו ל- 20 הקודמים.
הוא לא מדבר על זה לגבי עצמו...

airborne = נישא באוויר
droplets = טיפות או רסיסים

אני לא מדען אבל אני חושב שאם הנגיף עובר באפצ'י אז הוא עובר גם במיזוג אלא אם יש מערכת פילטרים כמו במטוסים.
@ביולוג ירושלמי
טיפות כבדות מהאוויר. בחדר רגיל הם נוחתות אחרי מרחק של כמה מטרים לכל היותר בעיטוש, אלא אם כן שמים יד או מרפק ואז פחות. אם לא היית ליד האדם שהתעטש ולא נגעת במשטחים שעליהם נפלו הטיפות, אתה לא אמור להדבק.

להבנתי אם זה נישא באוויר אין ממש מגבלת מרחק, ומספיק להיות באותו חדר עם בן אדם מדבק או אפילו חדר שהיה בו אדם מדבק.

airborne = נישא באוויר
droplets = טיפות או רסיסים

אני לא מדען אבל אני חושב שאם הנגיף עובר באפצ'י אז הוא עובר גם במיזוג אלא אם יש מערכת פילטרים כמו במטוסים.
@ביולוג ירושלמי

ככל הידוע לי יש הבדל בגלל נושא הקרבה שמגדיל את הסיכוי שבאפצ׳י רסיסי הטיפות יעברו מאדם לאדם. האם ההבדל הזה מספיק בשביל שתימנע הדבקה דרך מיזוג האוויר?.... קטונתי. גם אני לא מדענית...

יש כבר 61 חולים בספינת שיט מול חופי יפן.
הם נמצאים כולם במרחב סגור.
יהיה מעניין לראות כמה גבוה יגיעו אחוזי ההדבקה בהנחה שלא יפנו אותם מהספינה.
הרשה לי לתקן אותך, 61 חולים מתוך 300 שנבדקו. על הספינה 3400 איש שעדיין לא נבדקו.

הוא השתעל לתוך מפית, שזה מצויין (דיוויד מספר) אבל את המפית הוא השאיר על השולחן והלך
אם אני משתעל,מתעטש, לא לתוך מפית.
רסיסי הטיפות [יש דבר כזה] לא יכולות להיכנס ל"זרם" של האוויר עם המיזוג/איוורור ואז כולם יהיו מושפעים ולא רק אותו עובד?

לפי הנ"ל,
מספיק שיהיה חולה אחד בטרמינל, אפצ'י אחד בתור לטיסה וכל העולם קורונה.

גם אני כבר לא מדען :lol:
אם הנגיף Airborne, משמע שהוא (גם?) נישא על חלקיקי אבק, ואם ככה אז מילא חלקיקי האבק אבל רק מסנני HEPA יוכלו לסנן אותו החוצה.

באוניות אין מסנני HEPA. זה ציוד מאוד יקר (בעיקר בכל מה שקשור לתחזוקה של המערכות) ולאוניות אין מערכת אוויר סגורה.
במטוסים אני חושב שדווקא כן יש.

אני כבר לא ממש עוקב אחרי השרשור.
ממה מפחדים הפעם? מטיסה במטוסים?

יש הנחיות חדשות של משרד הבריאות למי שהיה במגע עם חולה מאומת:
"משרד הבריאות מורה לאותם אנשים "לגשת למרפאה או לבית חולים, בתיאום והודעה מראש על הגעתכם, תוך כיסוי האף והפה במסכה או בבד והימנעות ממגע עם הסובבים אתכם, להימנע מנסיעה בתחבורה ציבורית ולהתנהג בהתאם להוראות המפורטות באתר המשרד. המשרד רואה בציבור שותף מרכזי לפעילויות שלנו למניעת התפרצות המחלה ורק יחד כולנו נוכל להתמודד עימה".

הישראלים מתבקשים להתחשב בזולת ולא להדביק את סביבתם. כן, זה בטוח הולך לעבוד.
לפי זה אנחנו במרחק של ימים ספורים מהתפרצות בישראל.

אם אני משתעל,מתעטש, לא לתוך מפית.
רסיסי הטיפות [יש דבר כזה] לא יכולות להיכנס ל"זרם" של האוויר עם המיזוג/איוורור ואז כולם יהיו מושפעים ולא רק אותו עובד?

לפי הנ"ל,
מספיק שיהיה חולה אחד בטרמינל, אפצ'י אחד בתור לטיסה וכל העולם קורונה.

לא הבנתי, איך בדיוק הטיפה ״תעוף בזרם״?
לפי משרד הבריאות היפני אין חשש שהנגיף יעבור דרך מערכת מיזוג האוויר.

אם הנגיף Airborne, משמע שהוא (גם?) נישא על חלקיקי אבק, ואם ככה אז מילא חלקיקי האבק אבל רק מסנני HEPA יוכלו לסנן אותו החוצה.

להבנתי הנגיף הוא *לא* airborne.
השאלה של @yossik הייתה האם כשהנגיף הוא לא ״נישא באוויר״ האם יש סכנה שהוא יעבור דרך מיזוג האוויר בספינה.

מדובר על הספינה ״דיימונד פרינסס״ שעל סיפונה נמצאים כרגע כ- 3700 נוסעים ואנשי צוות שנמצאים בהסגר:
https://news.walla.co.il/item/3339526
https://edition.cnn.com/2020/02/07/asia/us-coronavirus-victim-cruise-ship-intl-hnk/index.html

השאלה של @yossik הייתה האם כשהנגיף הוא לא ״נישא באוויר״ האם יש סכנה שהוא יעבור דרך מיזוג האוויר בספינה.
אני לא מומחה, אבל אם הוא לא נישא באוויר - אז התשובה לכך היא לא...
אם הוא לא נישא באוויר, אז הוא לא נישא, אלא רק מועבר במגע (נוזלים, הפרשות וכו').
ואם ככה אז ידית או משטח לא מחוטא ונגמר הסיפור.
הסכנה היא לא מיזוג האוויר בספינה, אלא בני האדם בספינה.

מדובר על הספינה ״דיימונד פרינסס״ שעל סיפונה נמצאים כרגע כ- 3700 נוסעים ואנשי צוות שנמצאים בהסגר:
אההה... OK... כמה כיף שלא להתעדכן בחדשות. רק דברים רעים.
שיהיה להם בהצלחה ושיחזרו בשלום.
מקווה שלא מתו יותר מדי ושלא ימותו יותר מדי.

הרשה לי לתקן אותך, 61 חולים מתוך 300 שנבדקו. על הספינה 3400 איש שעדיין לא נבדקו.

נכון.
חשוב לציין שעד כמה שזה מפתיע הם בודקים רק את מי שמגלה תסמינים של המחלה.
כל שאר הנוסעים עברו אך ורק בדיקה של חום גוף (ביום הראשון).
מאתמול הנוסעים קיבלו מד חום והתבקשו לבדוק לעצמם את החום וליצור קשר, באמצעות מספרי חירום שהם קיבלו, אם ימצא שהחום שלהם עלה.
כלומר נכון לעכשיו אין לדעת מי וכמה אנשים נדבקו במחלה בגלל החשיפה לחולים אחרים לפני תחילת הסגר ומי (אם בכלל) נדבק לאחר הכלת הסגר.

נכון.
חשוב לציין שעד כמה שזה מפתיע הם בודקים רק את מי שמגלה תסמינים של המחלה.
כל שאר הנוסעים עברו אך ורק בדיקה של חום גוף (ביום הראשון).
מאתמול הנוסעים קיבלו מד חום והתבקשו לבדוק לעצמם את החום וליצור קשר, באמצעות מספרי חירום שהם קיבלו, אם ימצא שהחום שלהם עלה.
כלומר נכון לעכשיו אין לדעת מי וכמה אנשים נדבקו במחלה בגלל החשיפה לחולים אחרים לפני תחילת הסגר ומי (אם בכלל) נדבק לאחר הכלת הסגר.
אבל, עצם זה שהם בהסגר לא מעלה את הסיכון שלהם להיחשף שוב ושוב ומקור ואז בפועל להידבק?

אבל, עצם זה שהם בהסגר לא מעלה את הסיכון שלהם להיחשף שוב ושוב ומקור ואז בפועל להידבק?

אין ספק שהיה עדיף (להם) להיות בהסגר במקום שבו לא היו חולים בוירוס...
השלטונות ביפן לא מאפשרים להם להיכנס ליפן בשביל להתפנות למרות שלחלקם יש ביטוח רפואי שמאפשר להם פינוי כזה.

עוד שבועיים נדע.
הזוי מאוד. למה המטבח עדיין מתפקד? צריכים להצניח להם חומרי חיטוי וקופסאות שימורים.

יש כאן preppers בקהל?
שוקל ברצינות להתחיל לאבזר את המזווה

הרבה אנשים מסתכלים על אחוז התמותה מחוץ למחוז חוביי יחד עם העובדה שבמחוז חוביי רק חלק קטן ממקרי ההדבקה מדווחים ומסיקים מכך שאחוזי התמותה האמיתיים נמוכים. זאת אבל מסקנה נמהרת. בדיקה יותר מעמיקה מראה שיש סיבות טובות לדאגה.
כל הנדבקים מתחילים ללא סימפטומים. בהמשך מתפתחים תסמינים קלים. אפשר לחשוב שהכל בסדר, אבל לא. אצל חלק מהחולים המצב מחמיר לאחר זמן מה. התפתחות המחלה לוקחת זמן. שימו לב שכרגע מדווח על 6,000 חולים במצב קשה או אנוש. הנה מחקר על SARS, שהוא נגיף דומה. שימו לב לטבלה בעמוד 16. הזמן הממוצע בין הדבקה למוות הוא 45 ימים. לכן מוקדם לשמוח.
הנגיף כבר מתפשט בסינגפור, הונג קונג, ככל הנראה גם תאילנד, מלזיה, דרום קוריאה ועוד מדינות. סיכוי טוב שיש גם מוקדי התפשטות לא ידועים במערב.

נערך לאחרונה ב:
אני כבר אמות מהתקף לב כאן :(
מיותר.

חברים וחברות, אני מבקש, ברצינות רגע, תנוחו מההפחדות, החששות, ההבהלות והקונספירציות.
זה לא סרט הוליוודי פה וזה לא מתאים לאף אחד מכם.
בטח לא פה. בפורום הזה שאני מאוד אוהב ומכבד ומחזיק מהאנשים שכותבים וטורחים להיות בו אנשים מעל הממוצע.
זה לא אמור להיות פיד של פייסכלוב שמפוצץ בחדשות במסווה של העברת השעמום וב- Fake World.
הניחו לקונספירציות (כל כך קל ומנחם ומרגיע לאחוז בהן), לאמונה הוודאית שלכם שהסינים כל הזמן מסתירים, מכסים, משקרים, עובדים עלינו ועוד ועוד.
נתרכז בעובדות.

נכון ל- 04.02.2020 דווחו כ- 20,471 מקרים שמתוכם כ- 425 מיתות... בסך הכל כ- 2.1% תמותה.
נכון, אולי אלו לא כל המקרים שדווחו. יכולים בהחלט להיות מאות עד אלפי חולים נוספים במחלות דמויות שפעת מלוות בחום ושיעולים וכו' שלא אובחנו או שלא דווחו כחולים בנגיף החדש.
יכול להיות שהמחלה שלהם הייתה בינונית עד קלה והם ישבו בבית והעבירו את זה במיטה עם תה נענע ומי בצל.
נכון, אולי אלו לא כל המקרים שלקו בזיהוי שגוי, ובמקום נגיף הקורונה הרופאים ואנשים המעבדות היו בטוחים שזה בכלל נגיף הגולדסטאר.
במה זה שונה מכל מגיפה אחרת? (זה יכול להיות שונה, אבל תלכו איתי רגע...)
לוקח זמן לזהות, ולזהות נכון.
לוקח זמן להבין ולדווח, ולהבין ולדווח נכון.
לוקח זמן להבין מה צורת הדגירה של הנגיף. מה הוא עושה. אילו מחלות נלוות לו. במה הוא פוגע. איך הוא מתבטא. איך הוא מועבר. כמה ובמה הוא מועבר.
לוקח זמן והמון המון מאמצים וידע אנושי להבין מי נגד מי.
2.1% תמותה זה כלום.
As of February 4, 2020, a total of 20,471 confirmed cases, including 2,788 (13.6%) with severe illness,* and 425 deaths (2.1%) had been reported by the National Health Commission of China (2).

אם הבנתי נכון, ולפי הפרסומים בחדשות (עידכנו אותי, אני מקפיד שלא לראות) אז נכון לאתמול (08.02.2020) מדווחים כ- 31,000~ חולים, ומתוכם 600~ מיתות.
שוב, נתון שחוזר על עצמו, כ- 2%~ תמותה.
אם ככה, שוב, אין מה לדאוג כי 2% תמותה נחשב כנמוך למדי במגפות/התפרצויות/נגיפים לא מוכרים שכאלו.

רוצים השוואה?
האם פחדתם מתישהוא בסביבות שנת 2013-2014, ממש פה מעבר לפינה על סקאלת הזמן, כשה- MERS-CoV השתולל ממש פה במזרח התיכון?
מה?!? אה?!? שו?!?...
MERS מה?
הבנתי.
מה היה ביוני 2013 חשוב כל כך שה- MERS נעלם ככה על פיד החדשות שלכם?
היו בחירות לרשות המקומית משהו?
פימפמו את הפח הגדול יותר בטלוויזיה במקום את הפרצוץ המבוהל של דני קושמרו?
במה הייתם עסוקים?
איפה החדשות, ההבהלות, ההפחדות והעסקת תשומת הלב של הציבור בקקה נגיפי בזמן שדברים אחרים חשובים יותר מתרחשים מול עיניו או מאחורי הקלעים?
50% תמותה (כן, קראתם נכון, 50% תמותה!!!) לנגיף אחר ממשפחת הקורונה, שהסתובב פה בחצי האי ערב, ממש פה בשכונה שלנו קרוב קרוב קרוב.
איפה הייתם אז?
הזמנתם מסכות מאמאזון? התחלתם לאגור טונה בשימורים מתחת לכרית?
דאגתם כל כך או שפשוט ההייפ והבאז סביב הקורונה החדש תופס אתכם במצב רגיש, חרד, מפוחד ומבוהל?

המסקנה?
תפסיקו לקרוא בשירשור הזה ולהתעדכן בחדשות מבהילות.
תפסיקו להקשיב לחדשות ולהרשות להם למלא לכם את השכל בפחדים.
ובכלל, תפסיקו לעקוב. זה יעשה לכם רק טוב.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ומוסיף עוד משהו: לדעתי ההיסטריה נובעת ברובה מחוסר הבנה של הסינים. אין שום דבר במספרים שמצדיק היסטריה, אלא פשוט כולם רואים את התגובה המוגזמת של הסינים ומסיקים ממנה שהם בטח מסתירים משהו ובטח הבעיה הרבה יותר גדולה ממה שמדווחים.
אז נכון שלסינים יש היסטוריה של הסתרת נתונים, אבל אין להסיק מתגובה מוגזמת שום דבר. הם פשוט סינים. כל דבר עושים בגדול, במיוחד אם אתה רוצה להוכיח כמה אתה מוצלח.

דרך אגב, אם בסופו של דבר יסתבר שבאמת יש סיבה לדאגה, כולנו צריכים לשמוח שזה קורה בסין. כי אם מישהו מסוגל לחסל מגפה בעייתית, בלי למצמץ ובלי להתחשב בשטויות כמו זכויות אדם, עם אפס סובלנות לכישלון, ועם תחרותיות וצורך בהישגיות - זאת סין.

לא מתיימר להיות מומחה בתרבות הסינית, אבל עבדתי כמה שנים בצורה אינטנסיבית בסין ועם סין.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה