אני כבר אמות מהתקף לב כאן
מיותר.
חברים וחברות,
אני מבקש, ברצינות רגע, תנוחו מההפחדות, החששות, ההבהלות והקונספירציות.
זה לא סרט הוליוודי פה וזה לא מתאים לאף אחד מכם.
בטח לא פה. בפורום הזה שאני מאוד אוהב ומכבד ומחזיק מהאנשים שכותבים וטורחים להיות בו אנשים מעל הממוצע.
זה לא אמור להיות פיד של פייסכלוב שמפוצץ בחדשות במסווה של העברת השעמום וב- Fake World.
הניחו לקונספירציות (כל כך קל ומנחם ומרגיע לאחוז בהן), לאמונה הוודאית שלכם שהסינים כל הזמן מסתירים, מכסים, משקרים, עובדים עלינו ועוד ועוד.
נתרכז בעובדות.
נכון ל- 04.02.2020 דווחו כ- 20,471 מקרים שמתוכם כ- 425 מיתות... בסך הכל כ- 2.1% תמותה.
נכון, אולי אלו לא כל המקרים שדווחו. יכולים בהחלט להיות מאות עד אלפי חולים נוספים במחלות דמויות שפעת מלוות בחום ושיעולים וכו' שלא אובחנו או שלא דווחו כחולים בנגיף החדש.
יכול להיות שהמחלה שלהם הייתה בינונית עד קלה והם ישבו בבית והעבירו את זה במיטה עם תה נענע ומי בצל.
נכון, אולי אלו לא כל המקרים שלקו בזיהוי שגוי, ובמקום נגיף הקורונה הרופאים ואנשים המעבדות היו בטוחים שזה בכלל נגיף הגולדסטאר.
במה זה שונה מכל מגיפה אחרת? (זה יכול להיות שונה, אבל תלכו איתי רגע...)
לוקח זמן לזהות, ולזהות נכון.
לוקח זמן להבין ולדווח, ולהבין ולדווח נכון.
לוקח זמן להבין מה צורת הדגירה של הנגיף. מה הוא עושה. אילו מחלות נלוות לו. במה הוא פוגע. איך הוא מתבטא. איך הוא מועבר. כמה ובמה הוא מועבר.
לוקח זמן והמון המון מאמצים וידע אנושי להבין מי נגד מי.
2.1% תמותה זה כלום.
As of February 4, 2020, a total of 20,471 confirmed cases, including 2,788 (13.6%) with severe illness,* and 425 deaths (2.1%) had been reported by the National Health Commission of China (
2).
אם הבנתי נכון, ולפי הפרסומים בחדשות (עידכנו אותי, אני מקפיד שלא לראות) אז נכון לאתמול (08.02.2020) מדווחים כ- 31,000~ חולים, ומתוכם 600~ מיתות.
שוב, נתון שחוזר על עצמו, כ- 2%~ תמותה.
אם ככה, שוב, אין מה לדאוג כי 2% תמותה נחשב כנמוך למדי במגפות/התפרצויות/נגיפים לא מוכרים שכאלו.
רוצים השוואה?
האם פחדתם מתישהוא בסביבות שנת 2013-2014, ממש פה מעבר לפינה על סקאלת הזמן, כשה- MERS-CoV השתולל ממש פה במזרח התיכון?
מה?!? אה?!? שו?!?...
MERS מה?
הבנתי.
מה היה ביוני 2013 חשוב כל כך שה- MERS נעלם ככה על פיד החדשות שלכם?
היו בחירות לרשות המקומית משהו?
פימפמו את הפח הגדול יותר בטלוויזיה במקום את הפרצוץ המבוהל של דני קושמרו?
במה הייתם עסוקים?
איפה החדשות, ההבהלות, ההפחדות והעסקת תשומת הלב של הציבור בקקה נגיפי בזמן שדברים אחרים חשובים יותר מתרחשים מול עיניו או מאחורי הקלעים?
50% תמותה (כן, קראתם נכון, 50% תמותה!!!) לנגיף אחר ממשפחת הקורונה, שהסתובב פה בחצי האי ערב, ממש פה בשכונה שלנו קרוב קרוב קרוב.
איפה הייתם אז?
הזמנתם מסכות מאמאזון? התחלתם לאגור טונה בשימורים מתחת לכרית?
דאגתם כל כך או שפשוט ההייפ והבאז סביב הקורונה החדש תופס אתכם במצב רגיש, חרד, מפוחד ומבוהל?
המסקנה?
תפסיקו לקרוא בשירשור הזה ולהתעדכן בחדשות מבהילות.
תפסיקו להקשיב לחדשות ולהרשות להם למלא לכם את השכל בפחדים.
ובכלל, תפסיקו לעקוב. זה יעשה לכם רק טוב.