• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
חברים וחברות, אני מבקש, ברצינות רגע, תנוחו מההפחדות, החששות, ההבהלות והקונספירציות.
לגמרי מסכימה עם זה, אם כי הפחד שלי נובע מתוצאות הפאניקה במערב (סגר? אין כניסה לבאים מהמזרח?) כאשר הבן שלי נמצא כרגע באחת המדינות ליד סין ולא נראה שלמעסיק שלו אכפת יותר מדי לגבי המצב והאפשרות שהוא חבריו יתקעו שם.

אלא פשוט כולם רואים את התגובה המוגזמת של הסינים ומסיקים ממנה שהם בטח מסתירים משהו ובטח הבעיה הרבה יותר גדולה ממה שמדווחים.

מסכימה.
לדעתי זה הדבר שהכניס את כולם להיסטריה. תגובה *שניראית* לא פרופורציונלית למצב, לפחות בעיניים מערביות, וגם לא מאפיינת תגובות של מדינות אחרות ואפילו לא את של סין במצבים דומים קודמים. והכי מצחיק שהסינים מתלוננים שהתגובה של ״מדינות מסוימות״ היא לא פרופורציונליתo_o... איך בדיוק הם חשבו שמדינות יגיבו?...

אין לי מושג מה המצב האמיתי של המגיפה אבל נראה די ברור שסגירה כזו הרמטית של אחת המדינות המשפיעות ביותר בעולם תיצור בעיה רצינית. וזה מה שהכי מלחיץ כי זה כאמור לא קשור בכלל לאם יש סכנה או אין סכנה אמיתית מהווירוס. סוג של lose lose situation...

(כמובן שבדיעבד, אם אכן יתברר שהמגיפה מסוכנת מאוד, כולנו נשמח שסין פעלה כפי שפעלה)

זה לא אמור להיות פיד של פייסכלוב שמפוצץ בחדשות במסווה של העברת השעמום וב- Fake World.
הניחו לקונספירציות
אתה מן הסתם לא קורא כאן הרבה. לא חסרים שרשורפלצתיים כאלה;)
בכל מקרה הבאתי כאן בשרשור קודם דיעה של מומחה למחלות זיהומיות מתפרצות: נגיף הקורונה יהפוך למחלה עונתית קלה בדומה לשפעת החזירים
https://rotter.net/forum/scoops1/601998.shtml (לינק לראיון איתו בפנים)

בכל מקרה הבאתי כאן בשרשור קודם דיעה של מומחה למחלות זיהומיות מתפרצות: נגיף הקורונה יהפוך למחלה עונתית קלה בדומה לשפעת החזירים
תודה על הקישור.
כמובן שלא הכרתי, ואני אפילו לא מתנצל על כך משום שאני לא עוקב היות ואני סבור שאין אחרי מה לעקוב...
אם מומחה אומר, אז מי אני בכלל, וברור ממה ואיך שאני כותב שלדעתי הוא צודק.
אחוזי התמותה לא מצדיקים את ההיסטריה, את הפאניקה, את הפחד, את הבהלה, את רמת ההתעסקות של כל אדם פרטי בעצמו ובבני משפחתו ואת הרעש הרב.
כנראה שעושים לקורונה החדש את אותו הפרופיל התקשורתי הגבוה כמו שעשו בארץ לסטלנית שנעצרה ברוסיה.

כן, ברור שכל אדם נחשב, וברור שכל תמותה היא אבידה ומעציבה.
מצער, ועדיין... אם מדברים על פנדמיה ואם אנשים חושבים שהם נמצאים בסרט הוליוודי עם ג'ודי פוסטר, אז התגובה שלי ממקודם נכתבה בדיוק בשביל זה.
אני לא מנסה להרגיע פה אף אחד, לכל אחד הזכות המלאה להיות היסטרי, אלא להכניס קצת הגיון בשגעון.

נערך לאחרונה ב:
מיותר.

חברים וחברות, אני מבקש, ברצינות רגע, תנוחו מההפחדות, החששות, ההבהלות והקונספירציות.
זה לא סרט הוליוודי פה וזה לא מתאים לאף אחד מכם.
בטח לא פה. בפורום הזה שאני מאוד אוהב ומכבד ומחזיק מהאנשים שכותבים וטורחים להיות בו אנשים מעל הממוצע.
זה לא אמור להיות פיד של פייסכלוב שמפוצץ בחדשות במסווה של העברת השעמום וב- Fake World.
הניחו לקונספירציות (כל כך קל ומנחם ומרגיע לאחוז בהן), לאמונה הוודאית שלכם שהסינים כל הזמן מסתירים, מכסים, משקרים, עובדים עלינו ועוד ועוד.
נתרכז בעובדות.

נכון ל- 04.02.2020 דווחו כ- 20,471 מקרים שמתוכם כ- 425 מיתות... בסך הכל כ- 2.1% תמותה.
נכון, אולי אלו לא כל המקרים שדווחו. יכולים בהחלט להיות מאות עד אלפי חולים נוספים במחלות דמויות שפעת מלוות בחום ושיעולים וכו' שלא אובחנו או שלא דווחו כחולים בנגיף החדש.
יכול להיות שהמחלה שלהם הייתה בינונית עד קלה והם ישבו בבית והעבירו את זה במיטה עם תה נענע ומי בצל.
נכון, אולי אלו לא כל המקרים שלקו בזיהוי שגוי, ובמקום נגיף הקורונה הרופאים ואנשים המעבדות היו בטוחים שזה בכלל נגיף הגולדסטאר.
במה זה שונה מכל מגיפה אחרת? (זה יכול להיות שונה, אבל תלכו איתי רגע...)
לוקח זמן לזהות, ולזהות נכון.
לוקח זמן להבין ולדווח, ולהבין ולדווח נכון.
לוקח זמן להבין מה צורת הדגירה של הנגיף. מה הוא עושה. אילו מחלות נלוות לו. במה הוא פוגע. איך הוא מתבטא. איך הוא מועבר. כמה ובמה הוא מועבר.
לוקח זמן והמון המון מאמצים וידע אנושי להבין מי נגד מי.
2.1% תמותה זה כלום.
As of February 4, 2020, a total of 20,471 confirmed cases, including 2,788 (13.6%) with severe illness,* and 425 deaths (2.1%) had been reported by the National Health Commission of China (2).

אם הבנתי נכון, ולפי הפרסומים בחדשות (עידכנו אותי, אני מקפיד שלא לראות) אז נכון לאתמול (08.02.2020) מדווחים כ- 31,000~ חולים, ומתוכם 600~ מיתות.
שוב, נתון שחוזר על עצמו, כ- 2%~ תמותה.
אם ככה, שוב, אין מה לדאוג כי 2% תמותה נחשב כנמוך למדי במגפות/התפרצויות/נגיפים לא מוכרים שכאלו.

רוצים השוואה?
האם פחדתם מתישהוא בסביבות שנת 2013-2014, ממש פה מעבר לפינה על סקאלת הזמן, כשה- MERS-CoV השתולל ממש פה במזרח התיכון?
מה?!? אה?!? שו?!?...
MERS מה?
הבנתי.
מה היה ביוני 2013 חשוב כל כך שה- MERS נעלם ככה על פיד החדשות שלכם?
היו בחירות לרשות המקומית משהו?
פימפמו את הפח הגדול יותר בטלוויזיה במקום את הפרצוץ המבוהל של דני קושמרו?
במה הייתם עסוקים?
איפה החדשות, ההבהלות, ההפחדות והעסקת תשומת הלב של הציבור בקקה נגיפי בזמן שדברים אחרים חשובים יותר מתרחשים מול עיניו או מאחורי הקלעים?
50% תמותה (כן, קראתם נכון, 50% תמותה!!!) לנגיף אחר ממשפחת הקורונה, שהסתובב פה בחצי האי ערב, ממש פה בשכונה שלנו קרוב קרוב קרוב.
איפה הייתם אז?
הזמנתם מסכות מאמאזון? התחלתם לאגור טונה בשימורים מתחת לכרית?
דאגתם כל כך או שפשוט ההייפ והבאז סביב הקורונה החדש תופס אתכם במצב רגיש, חרד, מפוחד ומבוהל?

המסקנה?
תפסיקו לקרוא בשירשור הזה ולהתעדכן בחדשות מבהילות.
תפסיקו להקשיב לחדשות ולהרשות להם למלא לכם את השכל בפחדים.
ובכלל, תפסיקו לעקוב. זה יעשה לכם רק טוב.
אני לא מסכים איתך , אני רואה במדינה בעיקר שאננות.
גם אם נחליט להסתמך על הנתונים מסין , נכון להיום יש 34,000 חולים ,מתוכם 2000 הבריאן, 700 מתים ו6000 במצב קשה ,מוקדם לדעת מה עם היתר.
המעצמה השניה בעולם מושבתת כבר חודש .

נכון ל- 04.02.2020 דווחו כ- 20,471 מקרים שמתוכם כ- 425 מיתות... בסך הכל כ- 2.1% תמותה.
נכון לעכשיו דווח על 34,956 נדבקים ו-724 מקרי מוות. חישוב אחוז התמותה שלך לא נכון, כפי שהסברתי בתחילת השרשור.
נכון, אולי אלו לא כל המקרים שדווחו. יכולים בהחלט להיות מאות עד אלפי חולים נוספים במחלות דמויות שפעת מלוות בחום ושיעולים וכו' שלא אובחנו או שלא דווחו כחולים בנגיף החדש.
לא מאות ולא אלפים. הערכות אפידמיולוגיות מדברות על מאות אלפים. במבט ראשון זה נראה כאילו זה גורם לאחוז התמותה להיות נמוך בהרבה, אבל כפי שהסברתי בפוסט הקודם, זה לא נכון.

רוצים השוואה?
האם פחדתם מתישהוא בסביבות שנת 2013-2014, ממש פה מעבר לפינה על סקאלת הזמן, כשה- MERS-CoV השתולל ממש פה במזרח התיכון?
מה?!? אה?!? שו?!?...
MERS מה?
הבנתי.
מה היה ביוני 2013 חשוב כל כך שה- MERS נעלם ככה על פיד החדשות שלכם?
היו בחירות לרשות המקומית משהו?
פימפמו את הפח הגדול יותר בטלוויזיה במקום את הפרצוץ המבוהל של דני קושמרו?
במה הייתם עסוקים?
איפה החדשות, ההבהלות, ההפחדות והעסקת תשומת הלב של הציבור בקקה נגיפי בזמן שדברים אחרים חשובים יותר מתרחשים מול עיניו או מאחורי הקלעים?
50% תמותה (כן, קראתם נכון, 50% תמותה!!!) לנגיף אחר ממשפחת הקורונה, שהסתובב פה בחצי האי ערב, ממש פה בשכונה שלנו קרוב קרוב קרוב.
איפה הייתם אז?
הזמנתם מסכות מאמאזון? התחלתם לאגור טונה בשימורים מתחת לכרית?
דאגתם כל כך או שפשוט ההייפ והבאז סביב הקורונה החדש תופס אתכם במצב רגיש, חרד, מפוחד ומבוהל?
במשך 7 שנים דווח סה"כ על 2506 הדבקות ב-MERS. זאת למרות הדבקות חוזרות ונשנות מבעלי חיים. בנגיף החדש דווח כבר על 35,000 חולים תוך חודשיים. כולם שייכים לאותה שרשרת הדבקה, שהתחילה מחולה אחד. מספר הנדבקים המדווח אבל לא מלמד על שום דבר פרט למספר ערכות הבדיקה, שהסינים מצליחים לייצר בכל יום. הערכות אפידמיולוגיות מדברות על מאות אלפי נדבקים. להשוות את MERS לנגיף החדש מבחינת יכולת הדבקה זה כמו להשוות קורקינט לפרארי.

https://rotter.net/forum/scoops1/601998.shtml (לינק לראיון איתו בפנים)
את זה שהנגיף יהפוך כמעט בוודאות לסתם נגיף של הצטנננות רגילה גם אני יודע לחזות. כתבתי את זה בתחילת השרשור. השאלה היא כמה זמן זה יקח. יכול להיות שזה קורה כבר עכשיו וימותו רק 100 אלף, שהם גם ככה בעלי מחלות רקע, ויכול להיות שזה יקח שנים, ועד אז ימותו עשרות מיליונים.
זה מה שכתבתי במקור בשרשור של תחזיות ל-2020:
המאמצים לעצור את התפשטות הנגיף הסיני החדש לא יצליחו והוא יתפשט בכל העולם. עם הזמן הנגיף יתפתח להיות פחות אלים וכשיגיע אלינו יהיה ברמת סיכון דומה או אף קטנה משפעת עונתית.
Leo1, ‏26/1/20
עם זאת, זה היה ניחוש לפי מה שהיה נראה לי הכי סביר. אני כלל לא בטוח שתרחיש גרוע יותר לא יתממש.

תזכורת ללמה אחוז התמותה עלול להיות גבוה ממה שהוא נראה תחילה.
http://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2003/05/estimates-sars-death-rates-revised-upward
May 7, 2003 (CIDRAP News) – The World Health Organization (WHO) today estimated the overall fatality rate for SARS (severe acute respiratory syndrome) patients at 14% to 15%, significantly higher than previous estimates.
In the early stages of the SARS epidemic, health officials estimated the mortality rate at less than 4%. More recently, officials have cited rates in the 6% to 7% range. Today's SARS figures from the WHO—6,903 cumulative cases and 495 deaths—point to a case-fatality ratio of 7.2%. But WHO officials note that this calculation underestimates the rate, since some currently ill patients will die of the disease.​

@Leo1 אכפת לך אם אני אשאל אם יש לך השכלה רלוונטית לוירולוגיה? או בכללי אם יש לך עניין מיוחד בוירוס מעבר לדאגה ממגפה עולמית?

@Leo1 אכפת לך אם אני אשאל אם יש לך השכלה רלוונטית לוירולוגיה? או בכללי אם יש לך עניין מיוחד בוירוס מעבר לדאגה ממגפה עולמית?
אין לי השכלה פורמלית בתחום, אבל אני מתעניין בהרבה דברים. אני בסה"כ מנסה להבין את המצב. אנחנו עדים עכשיו לאירוע די דרמטי. זה מצב שמתפתח מהר ויש הרבה אי וודאות. אני כותב פה אם אני מוצא משהו מעניין או מגיע לתובנה כלשהי. תמיד גם מעניין לשמוע דעות של אחרים.

אז בסוף היכולת להתקשר לבוס ולומר "סורי, לא אגיע לעבודה בקרוב ולא איכפת לי מה יהיו ההשלכות" עשויה להיות זו שתציל את חייכם בסופו של דבר.
השאלה היא לכמה אנשים יש מספיק f*** you money כדי לעשות זאת. :roll:

לדעתי הלא מלומדת מנפחים את זה הרבה מעבר למה שזה (עם כל הצער מקורבנות הוירוס)

עושים את זה כדי למנוע את הקטסטרופה שיכולה להיות..

אבל עדיין יש פה ניפוח של המצב (ניפוח למטרה טובה) אבל עדיין ניפוח

לדעתי הלא מלומדת מנפחים את זה הרבה מעבר למה שזה (עם כל הצער מקורבנות הוירוס)

עושים את זה כדי למנוע את הקטסטרופה שיכולה להיות..

אבל עדיין יש פה ניפוח של המצב (ניפוח למטרה טובה) אבל עדיין ניפוח
הלוואי שאתה צודק.
אבל בדרך כלל כשמשהו הולך ומגעגע כמו ברווז -הוא באמת ברווז.

לגבי הספינה ביפן -כרגע מצאו עוד 60 חולים,כבר 130 חולים (לא בדקו אפילו שליש מהספינה).

אז בסוף היכולת להתקשר לבוס ולומר "סורי, לא אגיע לעבודה בקרוב ולא איכפת לי מה יהיו ההשלכות" עשויה להיות זו שתציל את חייכם בסופו של דבר.
השאלה היא לכמה אנשים יש מספיק f*** you money כדי לעשות זאת. :roll:
אם זה מעודד,
להרבה אנשים תהיה את היכולת לעבוד מהבית.
זה מעיק, לא נוח לעשות שיחות ועידה, התחברויות מרחוק, אבל אם זה יגיע לרמה שאמרת, הכסף עדיין יכנס.
יש מצב שזה יקרה הרבה לפני שתהיה פאניקה,

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לדעתי הלא מלומדת מנפחים את זה הרבה מעבר למה שזה
איך מנפחים את זה בדיוק? עברנו את המספרים של ה SARS כבר, ואנחנו עדיין בפוקנציה מעריכית עולה.

לעניות דעתי הלא מלומדת יש סיבה טובה לדאגה.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה